Dodaj do ulubionych

pralka - kilka pytań

IP: 62.89.76.* 28.05.06, 22:26
chcę kupic pralkę Boscha lub Siemensa głębokość raczej w okolicach 55cm, bez
wielkich bajerów, może być 5 kg, klasa A z praniem ręcznym koniecznie.
Zastanawiam się tylko na ile opcja "pranie ręczne" rozni sie od opcji "do
tkain delikatnych" i jak jest z opcją "pranie bez zagnieceń" (czy jakoś tak) -
czy to rzeczywiście się sprawdza?I jakie opcje jezcze uważacie za szczególnie
przydatne dla trzyosobowej rodziny (dwuletnie dziecko)
Obserwuj wątek
    • zayzayer Re: pralka - kilka pytań 29.05.06, 06:41
      Gość portalu: ewika napisał(a):

> Zastanawiam się tylko na ile opcja "pranie ręczne" rozni sie od opcji "do
      > tkain delikatnych" i jak jest z opcją "pranie bez zagnieceń" (czy jakoś tak)
      Przecież to wszystko pic na wodę. Klasą też się nie podniecaj, bo dotyczy ona
      tylko jednego programu, którego będziesz bardzo rzadko używać :)
      • Gość: lauson Re: pralka - kilka pytań IP: *.chello.pl 29.05.06, 09:56
        Gdy wynajmowałem mieszkanie miałem możliwość prania w Siemensie z
        programem "mniej zagnieceń" czy jakoś tak. I uważam, że to działa. Miałem
        porównanie ze starszą pralką bosha z domu bez takiej funkcji. Efekt był taki,
        że rzeczy wyprane w siemensie prasowałem bardzo krótko (lub wcale) a te ze
        starej domowej pralki zawsze wyglądały jak psu z gardła wyjęte... i oczywiście
        prasowanie trwało o wiele dłużej.
        Zaznaczam, że to była pralka Siemensa i nie wiem jak jest u innych producentów.
        Obecnie planuję zakupić electroluxa lub indesita ładowanego od góry i sam nie
        wiem jak to będzie w przypadku tych producentów.
        pozdro
    • izelka Re: pralka - kilka pytań 29.05.06, 12:13
      ja mam pralkę simensa( z tych wąskich - 40 cm)i jestem z niej zadowolona. opcja
      tkaniny delikatne jest zawsze używana u mnie do firan, dodatkowo włączam wtedy
      też opcje "pranie bez zagnieceń" i naprawde firany nie wymagaja prasowania, nie
      sa pogniecone. a opcję "pranie bez zagnieceń" to własciwie właczam do każdego
      prania wtedy prasowanie idzie lepiej bo ona naprawde działa i nie jest "picem na
      wode". A ja tez mam 3 os. rodzine w tym 20 miesięcznę dziecko i dla nas się
      sprawdza. Ma jeszcze 1 fajna funkcje(pranie w 60 stopniach=praniu w 90 tylko że
      pralka pobiera mniej energii - dobre do reczników i poscieli). Jak masz jeszcze
      jakieś pytania to pisz chętnie odpowiem. dodam ze moja siostra ma ta sama już 4
      lata i nic sie z nią nie dzieje.
    • zayzayer Re: pralka - kilka pytań 29.05.06, 12:30
      Pranie bez zagnieceń polega na tym, że pralka obniża obroty wirowania i na
      końcu miesza. To mieszanie jest w standarcie w każdej nowej pralce, a obroty
      można obniżyć samemu.
      • ewka100 Re: pralka - kilka pytań 30.05.06, 10:42
        czyli co poleczasz?
        • Gość: Elf Re: pralka - kilka pytań IP: 5.5R* / 213.17.173.* 30.05.06, 15:38
          To proste, pralke z regulacja obrotow :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka