Dodaj do ulubionych

Black Red White

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.06, 18:51
Co sadzicie o meblach kuchennych i pokojowych BRW? gdzie najlepiej kupic
kuchnie i jak wychodzi cena montazu?
Obserwuj wątek
    • shiva772 Re: Black Red White 16.06.06, 22:01
      Moje zdanie jest takie: NIE, NIE, Nie. Szkoda pieniędzy. Posypią się za góra 3-
      4 lata. Opinia moja jest wsparta o doświadczenia stolarza który często i gęsto
      ratuje kuchnie BRW, montuje kuchnie BrW, przerabia je i uzdatnia do użycia.
      Robi to za słone pieniądze :))) Jego zdanie jest takie: "tylko ładnie wygląda".
      O innych meblach niż kuchenne zdania nie mam.
    • Gość: minot Re: Black Red White IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.06, 00:36
      BRW TO RACZEJ ZŁY POMYSŁ CHYBA ,ŻE MASZ OCHOTĘ ZA TRZY LATA ZMIENIAĆ MEBLE
      ZMONTUJE CI KUCHNIE W CENIE BRW A MOŻE I TANIEJ Z LEPSZYCH MATERIAŁÓW ZADZWOŃ
      665-397-612 ZROBIMY PROJEKT I WYCENE A PRZEKONASZ SIĘ
      POZDRAWIAM
      • pinkpanther Re: Black Red White 26.06.06, 14:41
        buuuuuuuu a ja właśnie czekam na BRW
        chciałam coś lepszego ale ze względu na ograniczone fundusze na razie mogłam
        sobie pozwolić tylko na to
        za 4 lata napiszę w jakim sa stanie ;)
      • Gość: monia do minot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:06
        a skąd jesteś?
    • Gość: dzurga Re: Black Red White IP: *.tktelekom.pl 26.06.06, 17:30
      Ja nie wiem co ludzie tak stekaja na to BRW. Moj ojciec ma kuchnie z BRW
      dobrych kilka lat i NIC sie nie dzieje. Szafki sie nie rozlaza, zawiasy w
      porzadku, nic sie nie odkleja... a moj tata normalnie uzywa tej kuchni a nie
      sie do niej modli.
      Wydaje mi sie, ze opinia, ze BRW to syf skonczony jest grubo przesadzona.
    • Gość: omen Re: Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:53
      wielu znajomych ma kuchenne i pokojowe meble z BRW. i są zadowoleni. może mają
      je niedługo, ale zadowoleni są.
      a co do cen, to nie są takie najniższe. mi podobają się szafki kuchenne
      drewniane, zdecydowanie nie są b. tanie
      • Gość: autor Re: Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:29
        zgadzam sif z przedmówcami
        to nie jest syskończony -to syf nieskonczony
        oraz to ze wcale nie sa najtańsze
        rozumiem ze za gówn...pieniadze dostaje sie g... ny towar
        kto nie chce płacic ma to za co zapłacił
        ale tu jest inaczej
        dostajesz g.. płacisz jak za zboże
        i to jest nieokey
        • Gość: do autora Re: Black Red White IP: 62.29.138.* 27.06.06, 08:13
          Masz szafki BRW? Albo ktos ze znajomych, rodziny? Skoro to takie badziewie, to chetnie poczytam, co podowuje takie opinie? Tzn co jest nie tak z tymi meblami.
          Bo ogolnie, ze syf to kazdy stekac potrafi.
          • Gość: do pink panter Re: Black Red White IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 09:05
            wlasnie mam zamiar kupic kuchnie na zamowienie traffic ile mniej wiecej mnie to
            wyniesie? (aneks 2,5 m na 3m w kształcie L)
            mam w pokojach meble BRW juz bardzo długo i nic kompletnie sie z nimi nie stało
            • meg24 Re: Black Red White 29.06.06, 18:48
              Koszt mebli Traffic do takiego aneksu to wydatek rzędu 10-12 tys w zależności
              od ilości bajerów (szafki cargo są dużo droższe od normalnych, itp.)
            • Gość: anka Re: Black Red White IP: *.ztpnet.pl 01.07.06, 16:47
              zamówiliśmy szafki trafik,kuchnia w elkę za ok 2600,taki mniej więcej wymiar
              bez blatów i uchwytów,u nich się nieopłaca.Mają 100% dodatki droższe niż w
              sklepach z takimi rzeczami.
          • Gość: jupi Re: Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 17:21
            no właśnie jakies szczegóły. na jakiej podstawie takie autorytatywne opinie.
            a co do znajomego stolarza, to taka opinia nie jest dla mnie wiarygodna
          • agnieszka_z-d Re: Black Red White 27.06.06, 20:29
            Dokładnie. Wątków o BRW są tu dziesiatki i wszystkie takie same.
            A jak kiedyś na jednym z takich wątków spytałam czy ktoś z osób, które jak jadą
            na BRW, ma w ogóle ich kuchnię to.... CISZA!!!
            Więc wszyscy jadą na BRW, bo są tanie, a wielkomiastowym nowobogackim wypada
            gadać, że to taki cheap-shit, a w rzeczywistości pewnie nie widzieli kuchni BRW
            na oczy.
            Ja taką mam, moi znajomi i sąsiedzi taką mają - wszyscy jesteśmy zadowoleni.
            Pozdrawiam!!!
          • Gość: obserwator Re: Black Red White IP: *.chello.pl 27.06.06, 21:12
            Gość portalu: do autora napisał(a):

> Masz szafki BRW? Albo ktos ze znajomych, rodziny? Skoro to takie badziewie, to
            > chetnie poczytam, co podowuje takie opinie? Tzn co jest nie tak z tymi meblami.
            > Bo ogolnie, ze syf to kazdy stekac potrafi.

Nie przejmuj się, autor to niespełniony meblarz i konkurencja mu widać doskwiera.
          • Gość: tip Re: Black Red White IP: 82.160.121.* 15.08.06, 16:10
            Ok to Ci powiem:-
            - wycierają się blaty/nie rysują poprzez nieostrożne użytkowanie, tylko
            WYCIERAJĄ SIĘ - traca kolor, matowieją/;
            - szfeczki sa tylko do jednorazowego montażu, drugi raz to tylko na klej lub na
            gwoździe /czyli zero przeprowadzek/;
            - zdarza się, że elementy nie są ze sobą dobrze "spasowane" tj. np. otwory są
            na innych wysokościach, plastikowe szyny od drzwiczek pękają(bo na początku
            stawiaja taki opór przy przesuwaniu drzwi, że nie mozna ich normalnie użytkować)
            - użyte plastikowe elementy są, że tak napiszę tandetne: po pewnym czsie pękają
            (uchwyty,(wymieniłem na drewniane innej firmy)"szlifują"się prowadnice i rolki;
            - nie dostaniesz nigdzie elementów do naprawy;
            - odpadaja tyły, pomimo, że zostało nabite 3x więcej gwoździ;
            - odkleja się okładzina na frontach półek, blatów;
            - przy montażu bardzo ciężko złapać kąty, chocby nie wiem jak idealnie
            przestrzegał porad zawartych w instrukcji.
            Jest to kilka spostrzeżeń z użytkowania kilku różnych zestawów mebli BRW w
            pokojach i kuchni w ciągu ostatnich 5 lat.Własnie przechodzę ich wymianę.
            Jeżeli chcesz za 4-5 lat robić to samo, to są ok. Jak mówią do tej samej rzeki
            nie wchodzi się dwa razy. Pozdrawiam.
    • olusia19 Re: Black Red White 27.06.06, 10:15
      Witam!
      Mam kuchnię BRW od ponad 6 lat i jedno co mogę powiedzieć, to olcha zblakła
      jakby... Kuchnia jest zachodnia, na szafki często pada słońce i tam gdzie
      świeciło szczególnie, okleina trochę zmieniła kolor. W niektórych drzwiczkach
      okleina odkleiła się całą powierzchnią środkową, do brzegu wgłębienia (takiej
      ramki) ale tego nie widać, tylko można wyczuć przy myciu. Ogólnie jestem
      zadowolona, a to dlatego, że mimo wrębów ozdobnych szafki te prawie nie
      przyjmują brudu z powietrza, wszystkie sąsiadujące z kuchenką sa niemal czyste
      same ze siebie, a gotuję dość dużo i codziennie są ciągle w bardzo dobrym
      stanie. Oczywiście trzeba szafki po prostu przecierać, umyć od czasu do czasu.
      Moje są prawie jak nowe. Otwieram je setki razy, plamię, czyszczę itd. Ale też
      dbam o nie i nie zapuszczam.
      Czasem jak ludzie przy remoncie wyniosą coś w czym wczoraj jeszcze mieszkali,
      to dziw, że nie powymierali od brudu... Uważam, że wszystko się zniszczy jak
      się o to nie dba, a mnie nie stac na nowe i po prostu uważam, by sobie ruiny
      nie zrobić i jestem zadowolona z BRW, choć nie są szczytem marzeń.
    • Gość: gościówa Re: Black Red White IP: 212.244.31.* 27.06.06, 10:28
      moi rodzice mają kuchnię BRW od 3-4 lat - jedyne co już siadło to zawiasy w
      szafkach naściennych otwieranych do góry - cała reszta trzyma się dobrze
      • Gość: autor Re: Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:50
        sami poczytajcie te opinie:
        zawiazy siadły
        okleina się odkleiła
        troche zblakły
        ale całkiem w porzo
        wszyscy sobie chwalą ...?
        jacy wszyscy
        trzeba przeczytac opinie własnie ,,wszyskich"
        wystarczy przejsc na bartycką
        jest tam wprawdzie i ten szit
        ale są i prawdziwe meble
        i to wcale nie duzo droższe
        ale sa i naprawde drogie
        czy kupuj a je tylko idioci ,ci co nie kupuja w mediamarkt?
        • Gość: bluex Re: Black Red White IP: .* / 217.153.30.* 28.06.06, 10:40
          To ja poproszę o namiary na Bartycką, gdzie kupię meble o wyglądzie serii
          Traffic BRW poniżej 3 tys zł, a o zdecydowanie lepszej jakości. Chętnie
          skorzystam, bo właśnie czeka mnie zakup mebli.
          Jednocześnie trochę zjeździłam już salony z meblami kuchennymi i póki co,
          wszystko co ładne kosztuje ponad 5 tyś. (bo np. wyprzedaż z ekspozycji), a jak
          promocji brak - to i sporo więcej. Meble od stolarza mnie nie interesują -
          kilkoro z moich znajomych pokusiło się na takie rozwiązanie - wyszło drożej niż
          BRW a jakość taka sama albo i gorsza.
        • Gość: omen Re: Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:38
          Gość portalu: autor napisał(a):
          czy kupuj a je tylko idioci ,ci co nie kupuja w mediamarkt?

masz prawo do własnej opinii, ale nie rozumiem dlaczego obrażasz innych.
          może zamiast tego popracuj nad literówkami i błedami ort., żeby twoje posty
          były bardziej czytelne
          • Gość: autor do omen czy onan ,kto ci etam wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:32
            zacytowałem ci reklame która stosuje media markt
            to do nich kieruj swoje pretensje jesli cie boli słowo idiota i bierzesz je do
            siebie
            od moich literówek to ci zonk
            mam je tam gdzie tylko proktolog moze zagladac
            a jak ktos madry napisał :
            jak sie nie moze zaatakowac czyichs mysli to sie atakuje ich autora
            tak ze jak nie masz argumentów na obrone dziadostwa z brw to sie czep moich
            literówek
            moze ci sie jakosc mebli poprawi
            • Gość: omen a więc jednak "autor" to po prostu cham IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:15
              a może niespełniony polityk, któremu lepper zajął miejsce. no cóż...
              • Gość: autor nie myśl tyle onan,to do ciebie nie podobna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:20
                jak widzisz onan , nie mozesz polegac namet na własnym rozumowaniu
                ja nie jestem cham
                ja jestem cham bezczelny
                a to róznica
                i jak walniesz głupotę ,to ci tego nie omieszkam wytknąc
                • Gość: Miśka Re: nie myśl tyle onan,to do ciebie nie podobna IP: *.ztpnet.pl 01.07.06, 16:52
                  Mam kuchnię brw i jestem super zadowolona,zawiasy nie szwankują,wszystko z nimi
                  ok.Pewnie,że z drewna trwalszwe ale jak mnie nie stać to co mam zrobić.Użytkuję
                  normalnie jak każdy,nie walę po nich siekierą ani nie kopię w szafki.No
                  chyba,że ktoś ma inny pomysł użytkowania( patrz wyżej) to mogą tego nie
                  wytrzymać.
    • vobi Re: Black Red White 03.07.06, 08:55
      Mam meble kuchenne z BRW od ponad 3 lat, do tej pory (tfu tfu ;) zadnych
      problemow.
    • Gość: cc Re: Black Red White - Założyć i nie używać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:12
      szyny szuflad sie rozpadaja (aluminium jak w sztuccach na stolówce u brata
      alberta)
      zawiasy sie opuszczaja
      farba schodzi z galek
      okleina odlazi
      czyszczenie np. srodkiem typu pronto do kurzu rozpuszcza powierzchnie!

najwieksze badziewie jakie kupilismy
      • zolezka Re: Black Red White - Założyć i nie używać! 31.07.06, 13:09
        ja też mam kuchnię BRW model traffic. NIc się nie dzieje, nie wypłowiała, nic
        nie szwankuje, zawiasy mają się dobrze. A muszę pochwalić (bo kupowałam meble w
        dwuch częściachbo nie stać nas było na pełne wyposażenie), że te same meble
        kupione po dłuższym czasie mają te same kolory frontów.
        Teraz się będziemy przeprowadzać do kolejnego mieszkania i pewnie też kupimy
        BRW.
        pozdrawiam
        • Gość: tip Re: Black Red White - Założyć i nie używać! IP: 82.160.121.* 15.08.06, 16:11
          Zmienisz zdanie po przeprowadzce. Chyba , że nie rozłożysz szafek...
          • avea123 Re: Black Red White - Założyć i nie używać! 16.08.06, 11:31
            Nie mam mebli kuchennych BRW ale za to jestem posiadaczką mebli pokojowych.
            Podejrzewam ze są podobnej jakości. Nie polecam jeśli chodzi o długie
            użytkowanie. Mam meble od około 5-6 lat. Dosć szybko sie wyciera laminat,
            wytarły się również gałki :)) Najszybciej padły prowadnice w szufladach.
            Powypadały z nich małe aluminiowe kuleczki i...ups przestały jeździć. Koszt
            zakupu nowych jest jednak naszczęście niewielki ok. 20zł za komplet.Najbardziej
            jednak trzeba uważać zeby nie porysować mebli. Są delikatne :))
            • Gość: neti Re: Black Red White - Założyć i nie używać! IP: *.sasiedzi.pl 16.08.06, 23:09
              Odradzam zakup. Kupiłam stół do pokoju i 6 krzeseł w pażdzierniku ub. r. Krzesła trudno było złożyć, po miesiącu zaczęły sie rozwalać. Stół tez wygląda jakby był użytkowany przez kilka lat. Po porostu porażka.
    • Gość: mmena Re: Black Red White IP: *.crowley.pl 17.08.06, 09:52
      Mam meble BRW od kilku lat. Kupowane etapami. Najpierw dwie szafy: duza i
      mniejsza oraz biurko. Potem regal na ksiazki, nastepnie komoda i nadstawka na
      biurko. Meble trzymaja sie dobrze. Nic sie nie rozpada, nie odkleja i nie
      rozwarstwia. Skladal je moj maz i poszlo mu to bez problemow. Kolory elementow
      kupowanych pozniej nie roznia sie od tych kupowanych wczesniej.
      Podobny komplet kupila moja siostra dla swojego synka. Dziecko z gatunku "family
      terrorist". Uzytkuje je od kilku lat i podobnie - nic sie nie rozpadlo, nie
      odpadlo, ani temu podobne.
      Kuchnie maja moi znajomi. Ale maja ja krotko (niecaly rok). Jak narazie wszystko
      jest w porzadku. Co z kuchniami uzytkowanymi kilka lat tego nie wiem, bo nikt z
      mojego otoczenia takowych nie posiada.
    • aga1000 Re: Black Red White 20.08.06, 19:15
      Chyba trudno sie tak jednoznacznie wypowiedziec na temat tych mebli. Dostaje sie
      firmie bo jest tania i łatwo dostepna. Chociaz z ta jakoscią to jednak róznie u
      nich bywa, mo ale litosci-jeśli kupujemy meble za 3-4 tysiace, nie zdrewna tylko
      z MDFu (tak sie to chyba nazywa) no to sorry ale nie oczekujmy cudów. Jesli
      chcemy meble na długie lata to trzeba chyba zainwestować w inny materiał.

Ja jakiś czas temu w akcie desperacji kupiłam ich meble pokojowe i musze
      przyznać, że PORAŻKA. Listwy odpadały, okleiny sie poodklejały, tfu-sukcesywnie
      trafiają na śmietnik. Ale mam tez regał dziecięcy, który uzytkuje mój syn
      (człowiek demolka) i naprawde trzyma sie świetnie-aż jestem zdziwiona.
      Co do kuchni-wydaje mi sie, ze jeśli idziemy do BRW i kupujemy gotowe meble to
      taki sam zakup jak np. w Leroy Merlin. Meble które kupuje sie w BRW na
      zamówienie wydaja sie bardzo OK. No i kosztują wiecej. Tak, ze dajcie spokój.
      Bez problemu mozna wydać na kuchnie i 30 i 50 tys. ale nie kazdy ma na to cheć i
      mozliwosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka