Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 09:55 czy ktoś ma może doświadczenie z takim urządzeniem? Czy warto kupić pralko- suszarkę, czy pozostać jednak przy samej pralce? Jakie są Wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shnappi Re: Pralko - suszarka IP: 213.17.223.* 26.07.06, 11:39 odpusć sobie! Raz że będziesz miala takie rachunki za prąd że szok, a dwa to to że bo pralko suszarki do której można włożyc 5kg suchej bielizny można suszyć tylko 2,5. Wg mnie strasznie nie poreczne i nie praktyczne.Do tego musi być określona liczba obrotów wirówki...nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek polecam! 26.07.06, 11:48 A ja wprost przeciwnie, polecam. Co do poboru mocy i wody (tak, tak) w trakcie suszenia, to jest podany przez producenta, trudno żeby suszyło bez prądu :-) Co do wielkości wkładu - nie zawsze suszy sie całe pranie, ja np. używam tylko do bielizny, skarpet. Poszukaj w archiwum, bo wątek o pralko-suszarce często sie pojawia i znajdziesz naprawde wiel opinii (głównie pozytywne). Aha, jakby cos o wilgoci ktos bredzil, to pralko-suszarki nie zawilgacaja pomieszczeń (para jest skraplana i odpływa sobie - tak samo jak brudna woda z prania - do kanalizacji). Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
agrareoligada Re: polecam! 27.07.06, 10:06 Jak dla mnie bardzo potrzebna w awaryjnych sytacjach i w okresie jesienno-zimowym.Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Pralko - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:30 dziękuję za opinie, a może ktoś ma jakiś model godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykluch Re: Pralko - suszarka 27.07.06, 13:34 ja też bardzo polecam:) ja miałam Boscha i był bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Indesit 28.07.06, 09:12 Ja mam Indesita, modelu nie pamiętam, ale ona ma parę lat, więc pewnie juz są i tak nowe modele. Nie miałam z nia dotychczas żadnych problemów. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
agrareoligada Ariston-nie droga i jak dla mnie super. 27.07.06, 16:21 Wszystkie opcje regulowane-temperatura,wirowanie,suszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemag Re: Ariston-nie droga i jak dla mnie super. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:21 Ariston? Zamierzam własnie kupic model AMD 129. Czy warto? Czy ona suszy tak ze moge zlozyc ubrania do szafy albo polozyc zeby z godzinke polezaly i wtedy do szafy? A jak z gnieceniem ubran? Ariston wybralam bo jest najplytszy :) i ma 4kg wsadu inne Bosch czy Siemens maja tylko polowe wsadu prania. Co warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Pralko - suszarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:30 witam, moge z czystym sumieniem polecic aristona, uzywam na codzien, pranie jest pachnące, nie ma zagnieceń (jest funkcja przeciwdziałająca zagnieceniom) poza tym prania 7kg a suszenia 5kg, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgAS Re: Pralko - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 13:27 Jak suszysz z pelnym wsadem tj. 5kg to masz suche pranie i niewygniecione? Jak z programami suszenia: bardzo suchy, do szafy i prasowanie? Czy do szafy to faktycznie ubranie suche edo szafy? czy producent przejaskrawil to? A jak z zapachem ubran? Czytalam opinie ze z Aristona ma zapach palonej gumy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Pralko - suszarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:08 zazwyczaj uzywam koncentratu do plukania tkanin, jakos wczesniej nie odczuwalam zapachu palonej gumy, jesli chodzi o zagniecenia to nawet gdy nie jest wlaczona funkcja dzialajaca przeciezagnieceniu pranie nie jest jakos szczegolnie pogniecione, rozprasowuje sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siemag Re: Pralko - suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:43 dziekuje za informacje pewnie zdecyduje się na Aristona - jak na kombajn 2 w 1 cena jest niewysoka. Odpowiedz Link Zgłoś