czarna.porzeczka 29.05.08, 16:41 Drogie Forumki Wybieram sie do Rzymu i bede miala chwilke na male zakupowe conieco. Czy mozecie mi podpowiedziec adresy gdzie mam sie udac zeby dobrze wykorzystac czas? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_magic_women Re: zakupy w Rzymie 29.05.08, 20:21 czarna.porzeczka napisała: > Drogie Forumki > Wybieram sie do Rzymu O ja tez:)Juz szykuje garedrobe chociaz jade dopiero na poczatku lipca;) Odpowiedz Link Zgłoś
womensright2shoes Re: zakupy w Rzymie 30.05.08, 11:50 Pierwsze zakupy możesz zrobić zaraz za lotniskiem FCO, w Parco Leonardo (wysiadasz przystanek za lotniskiem-jeśli jedziesz kolejką podmiejską). W centrum- via del Corso. Długa ulica, zaczyna się przy Piazza Venezia (obok Koloseum i Forum Romanum), a kończy Piazza del Poppolo. Dookoła niej mieszczą się podstawowe "punkty" każdego zwiedzajacego- Fontannd di Trevi, Schody Hiszpaskie, Panteon. Więc na pewno będziesz w pobliżu:) Mniej więcej w polovie del Corso jest bardzo ładne centrum handlowe, gdzie kupisz i Versace i Zarę. Jeśli interesują Cię poważniejsze zakupy- to Diory i inne znajdziesz dookoła Schodów Hiszpańskich. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś