Dodaj do ulubionych

halogeny w łazience nad lustrem

IP: *.crowley.pl 16.08.06, 17:45
Czy halogeny w podwieszany suficie w łazience nad lustrem wystarczą do np.
robienia makijażu?
Obserwuj wątek
    • oktogon Re: halogeny w łazience nad lustrem 16.08.06, 19:00
      Witam

PRzy lustrach bardziej przydaje się pod kątem makijażu oświetlenie z wielu
      kierunków, jeśli są to jeszcze źródła światła bezcieniowe to już prawie
      ideał :) Ale w praktyce są to zwykłe halogeny, umieszczone nad lustrem oraz po
      jego bokach. Twarz jest bardziej oświetlona wtedy. Wszystko zależy jednak o
      możliwości zabudowy takich halogenów , bądź też dobrania innych opraw
      oświetleniowych spełniających takie zadanie. A przy okazji chciałbym zaznaczyć
      ze się nie maluję ;)))) Po prostu wykonywałem już trochę łazienek typowo dla
      kobiet stąd doświadczenie ;)

pozdrawiam
      arch. Piotr Kuborek
      • shiva772 Re: halogeny w łazience nad lustrem 19.08.06, 21:05
        Ja się maluję i mi nie wystarczają. Niestety. Mam dwie sztuki tuż nad lusterm.
    • Gość: yellow10 Re: halogeny w łazience nad lustrem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.06, 16:02
      Też mam nad lustrem w podwieszanym suficie halogeny oraz lampkę tuż nad lustrem
      a i tak męczę się . Wydaje mi się ,że do robienia makijażu najlepiej dodatkowo
      zamontować lampki tuż przy lustrze , ale po jego bokach.
    • Gość: mattjohnpl Re: halogeny w łazience nad lustrem IP: *.mordor / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:41
      Ja mam i halogeny w suficie, i lampkę nad lustrem. Kiedyś miałem łazienkę z
      oświetleniem lustra po bokach i to chyba było najlepsze wyjście.
      Zawsze opcją jest zakup podświetlanego lusterka.
      To chyba najwygodniejsze rozwiązanie.
      Pozdr,
    • Gość: Ala Re: halogeny w łazience nad lustrem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:28
      Nie polecam takiego rozwiazania. Wystarczy skorzystac z jakiejkolwiek toalety w
      kawiarni, restauracji czy centrum handlowym - tam zwykle jest sufit podwieszany
      oraz halogenki - moze to i dobrze oswietla, ale tylko umywalki i podloge. Twarz
      jest w cieniu i czasem trudno nawet poprawic szminke czy przypudrowac nos.
      Sprawdzone rozwiązanie to oświetlenie nad samym lustrem - najlepiej swietlowki
      z kloszem mlecznym, dobrze rozpraszajace swiatlo. Lub tez po bokach lustra. W
      kazdym razie jestem zwolenniczka swietlowek - bo halogeny swieca punktowo no i
      grzeja, co nie jest komfortowe przy robieniu make-upu - zanim skonczysz moze
      calkiem splynac ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka