Gość: sylwinka80 IP: 212.160.172.* 05.09.06, 14:04 Co myslicie o wyrobach tej firmy? Czy ktoś robił u nich meble,jestescie zadowoleni z obsługi? Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna19787 Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy 05.09.06, 15:13 Byłam pozytywnie zaskoczona. Wydawało mi się, że taka podwarszawska stolarka (ten Chobot to wieś na końcu świata), ale ktoś wcześniej mi ich polecił (dobra obsługa itp.), więc zaryzykowałam. Zrobili kuchnię u mnie, a potem u mojej mamy. Szybko i co najważniejsze czysto (nie trzeba było robić remontu po remoncie). Ten człowiek, który robił u mnie projekt był na montażu. Małe zaskoczenie, ale się wytłumaczył, że u nich tak jest. Jedna ekipa obsługuje klienta od początku do końca. I projektant nie tylko projektuje, ale musi jeszcze wiedzieć, jak tę żabę ugryźć (czyli co zrobić z tym, co zaprojektował). Moja kuchnia ma już chyba ze cztery lata, moja mama zdecydowała się dwa miesiące temu. I znowu pozytywne wrażenie. Obsługiwał nas ten sam facet (Krzysztof Piekut), ale mieli nowe strasznie fajne dekory. Aż pozazdrościłam swojej mamie. Jednym słowem - można polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:24 jesli ktos chce za zamontowanie systemu blum do kazdej szuflady doplacac 500 pln - rowniez polecam ;). albo ta cena jest z kosmosu, albo pan, ktory wycenial mi kuchnie byl nieprzytomny. sobota byla - poniekad mu sie nie dziwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek123451 Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy 06.09.06, 10:21 magdeczko mila... nie sadzi Pani ze w sobote takze klient moze byc nieprzytomny i potem powtarzac jakies niescislosci zle doslyszane lub zapamietane... hi...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:04 sadze, ze i owszem - moze byc :). ale bylo nas dwoje i upewnialismy sie, czy dobrze slyszymy :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:39 no cóz,blum nie jest dla klientów ze wsi ktorzy lubia tania prostotę dobra jakosc nie moze byc powiazana z niska ceną ale jesli policzyl na blumotions z pelnym wysuwem ,wysokie boczki i dodartkowo w inoxie do policzyl po cenie netto i do tego cenę hurtową to naprawde baran ,bo za takie cudo liczą normalnie jak nic 700 zl i klienta tec baran bo trzeba bylo brac bez namyslu ( bo to po cenie netto hutr) no coz sobota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:18 a coz tak, autorze, wszystkich od baranow wyzywasz? jakis uraz z dziecinstwa czy co ;)? tego samego dnia, wracajac z chobotu, wstapilismy do hurtowni handlujacej akcesoriami do mebli kuchennych - cena systemu do wysokiej szuflady (czyli z wysokimi bokami) w sprzedazy detalicznej wynosila pomiedzy 200-300 pln. ja rozumiem, ze chobot od tego jest, zeby zarabiac, ale ponad 200 pln na jednej szufladzie? niechze sobie zarabiaja na autorach, co to takie cudo wezma bez namyslu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna19787 Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy 07.09.06, 11:26 Tylko jeśli kupisz w hurtowni musisz coś jeszcze zapłacić jakimś ludziom za projekt, pomiar, transport i montaż. W Chobocie wycena mebli, z tego co się orientuję, zawiera w sobie te wszystkie koszta. Sama mam kuchnię od nich. Też się zastanawiałam nad ceną, ale jak sobie pomyslałam, że mam walczyć z fachowcami i wydawać na benzynę szukając czegoś po hurtowniach, to wolę w wolnym czasie zająć się czymś miłym, a o kuchnię niech się martwią ci, co kuchnie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwinka80 Re: do anny 19787 IP: 212.160.172.* 07.09.06, 11:44 Czy masz moze fotki swojej kuchni gdzies pod reką,chetnie bym zobaczyła. Czy to prawda,ze w swojej fabryce maja rownież wystawione aranzacje kuchni, duzo tego jest, tzn. czy warto tam podjechac i poogladac co maja do zaoferowania? Odpowiedz Link Zgłoś
anna19787 Re: do anny 19787 07.09.06, 12:04 Nie mam zeskanowanych, ale nie wiem, czy nie ma mojej kuchni na stronie firmowej, bo projektant robił u mnie zdjęcia i pytał czy może je zamieścić u siebie na www. W fabryce mają dużą ekspozycję (ja byłam tylko w Chobocie), kilkanaście kuchni, ale cała masa dużych wzorników. Koniecznie zobacz tą stronę, bo oni tam ogłaszają promocje co i raz, tylko dobrze po niej się porozglądaj, bo tam ta informacja (zdjęcia, nie promocja) jest jakby odrobinę skryta t.j. więcej znajdziesz, gdy klikniesz na projektanta niż na stronie ogólnej (bo tam jest jakby system, że każdy projektant sam się reklamuje). Adres www.chobot.pl, Krzysztof Piekut (bo go "przetestowałam"). Pozdrawiam i muszę kończyć, bo wychodzę wcześniej z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:20 z ktorej strony na to nie spojrzec - masz racje :).ja po prostu wole fachowcow, ktorzy mniej ze mnie zedra. teraz wizyte w studiu kuchennym zaczynam od pytania o cene bluma i juz :). swoja droga - nie wykluczam mozliwosci, ze pan, ktory ze mna rozmawial - pomylil sie lub zwyczajnie chcial zaszalec z wycena. a nie byl to pan, ktorego polecasz :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 17:09 koniecznie spytaj o cenę Bluma koniecznie Blum ma katalog gruby jak ksiazka telefonicczna pewno od razu sie dowiesz w jednym slowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 17:20 czlowieku, a coz ty taki czepliwy jestes i nierozgarniety jakby? nie przyszlo ci do glowy przypadkiem, ze ja nie o kazda pozycje z katalogu pytam, tylko od razu (a co!) draze, na ile szacuja wartosc firmy blum polska sp. z o.o.? no przeciez nie bede sie rozdrabniac... niniejszym idac za przykladem kilku juz osob na forum - dyskusje z toba uwazam za skonczona. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:04 magdo ,nawet taki blondasek jak ty ,idąc do fryzjera ,nie pyta się chyba ,,ile kosztuje fryzjer?" tylko pyta ile kosztje np strzyzenie ? albo balejaż a nie ile fryzjer jak idziesz po buty ,to pytanie ile kosztuje obuwie ,nie ma sensu warto spytac ile kosztja te gumofilce ,które ci sa potrzebne nie pomyslałas ze u bluma ,pytanie ile kosztuje blum ,jest bez sensu wiem nie pomyslałas ,pytanie było retoryczne sory myslenie to nie twoja specjalność Odpowiedz Link Zgłoś