Dodaj do ulubionych

meble kuchenne Chobot k. W-wy

IP: 212.160.172.* 05.09.06, 14:04
Co myslicie o wyrobach tej firmy? Czy ktoś robił u nich meble,jestescie
zadowoleni z obsługi?
Pozdarwiam
Obserwuj wątek
    • anna19787 Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy 05.09.06, 15:13
      Byłam pozytywnie zaskoczona. Wydawało mi się, że taka podwarszawska stolarka
      (ten Chobot to wieś na końcu świata), ale ktoś wcześniej mi ich polecił (dobra
      obsługa itp.), więc zaryzykowałam. Zrobili kuchnię u mnie, a potem u mojej
      mamy. Szybko i co najważniejsze czysto (nie trzeba było robić remontu po
      remoncie). Ten człowiek, który robił u mnie projekt był na montażu. Małe
      zaskoczenie, ale się wytłumaczył, że u nich tak jest. Jedna ekipa obsługuje
      klienta od początku do końca. I projektant nie tylko projektuje, ale musi
      jeszcze wiedzieć, jak tę żabę ugryźć (czyli co zrobić z tym, co zaprojektował).
      Moja kuchnia ma już chyba ze cztery lata, moja mama zdecydowała się dwa
      miesiące temu. I znowu pozytywne wrażenie. Obsługiwał nas ten sam facet
      (Krzysztof Piekut), ale mieli nowe strasznie fajne dekory. Aż pozazdrościłam
      swojej mamie. Jednym słowem - można polecić.
      • Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:24
        jesli ktos chce za zamontowanie systemu blum do kazdej szuflady doplacac 500 pln
        - rowniez polecam ;). albo ta cena jest z kosmosu, albo pan, ktory wycenial mi
        kuchnie byl nieprzytomny. sobota byla - poniekad mu sie nie dziwie :)
        • mareczek123451 Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy 06.09.06, 10:21
          magdeczko mila... nie sadzi Pani ze w sobote takze klient
          moze byc nieprzytomny i potem powtarzac jakies niescislosci
          zle doslyszane lub zapamietane...

hi...!!!
          • Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:04
            sadze, ze i owszem - moze byc :). ale bylo nas dwoje i upewnialismy sie, czy
            dobrze slyszymy :).
        • Gość: autor Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:39
          no cóz,blum nie jest dla klientów ze wsi ktorzy lubia tania prostotę
          dobra jakosc nie moze byc powiazana z niska ceną
          ale jesli policzyl na blumotions z pelnym wysuwem ,wysokie boczki i dodartkowo
          w inoxie
          do policzyl po cenie netto i do tego cenę hurtową
          to naprawde baran ,bo za takie cudo liczą normalnie jak nic 700 zl

i klienta tec baran bo trzeba bylo brac bez namyslu ( bo to po cenie netto hutr)
          no coz sobota
          • Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:18
            a coz tak, autorze, wszystkich od baranow wyzywasz? jakis uraz z dziecinstwa czy
            co ;)?
            tego samego dnia, wracajac z chobotu, wstapilismy do hurtowni handlujacej
            akcesoriami do mebli kuchennych - cena systemu do wysokiej szuflady (czyli z
            wysokimi bokami) w sprzedazy detalicznej wynosila pomiedzy 200-300 pln.
            ja rozumiem, ze chobot od tego jest, zeby zarabiac, ale ponad 200 pln na jednej
            szufladzie? niechze sobie zarabiaja na autorach, co to takie cudo wezma bez
            namyslu ;)
            • anna19787 Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy 07.09.06, 11:26
              Tylko jeśli kupisz w hurtowni musisz coś jeszcze zapłacić jakimś ludziom za
              projekt, pomiar, transport i montaż. W Chobocie wycena mebli, z tego co się
              orientuję, zawiera w sobie te wszystkie koszta. Sama mam kuchnię od nich. Też
              się zastanawiałam nad ceną, ale jak sobie pomyslałam, że mam walczyć z
              fachowcami i wydawać na benzynę szukając czegoś po hurtowniach, to wolę w
              wolnym czasie zająć się czymś miłym, a o kuchnię niech się martwią ci, co
              kuchnie robią.
              • Gość: sylwinka80 Re: do anny 19787 IP: 212.160.172.* 07.09.06, 11:44
                Czy masz moze fotki swojej kuchni gdzies pod reką,chetnie bym zobaczyła. Czy to
                prawda,ze w swojej fabryce maja rownież wystawione aranzacje kuchni, duzo tego
                jest, tzn. czy warto tam podjechac i poogladac co maja do zaoferowania?
                • anna19787 Re: do anny 19787 07.09.06, 12:04
                  Nie mam zeskanowanych, ale nie wiem, czy nie ma mojej kuchni na stronie
                  firmowej, bo projektant robił u mnie zdjęcia i pytał czy może je zamieścić u
                  siebie na www. W fabryce mają dużą ekspozycję (ja byłam tylko w Chobocie),
                  kilkanaście kuchni, ale cała masa dużych wzorników. Koniecznie zobacz tą
                  stronę, bo oni tam ogłaszają promocje co i raz, tylko dobrze po niej się
                  porozglądaj, bo tam ta informacja (zdjęcia, nie promocja) jest jakby odrobinę
                  skryta t.j. więcej znajdziesz, gdy klikniesz na projektanta niż na stronie
                  ogólnej (bo tam jest jakby system, że każdy projektant sam się reklamuje).
                  Adres www.chobot.pl, Krzysztof Piekut (bo go "przetestowałam"). Pozdrawiam i
                  muszę kończyć, bo wychodzę wcześniej z pracy.
              • Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:20
                z ktorej strony na to nie spojrzec - masz racje :).ja po prostu wole fachowcow,
                ktorzy mniej ze mnie zedra. teraz wizyte w studiu kuchennym zaczynam od pytania
                o cene bluma i juz :).
                swoja droga - nie wykluczam mozliwosci, ze pan, ktory ze mna rozmawial - pomylil
                sie lub zwyczajnie chcial zaszalec z wycena. a nie byl to pan, ktorego polecasz
                :).
                • Gość: autor Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 17:09
                  koniecznie spytaj o cenę Bluma
                  koniecznie
                  Blum ma katalog gruby jak ksiazka telefonicczna
                  pewno od razu sie dowiesz w jednym slowie
                  • Gość: magda Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 17:20
                    czlowieku, a coz ty taki czepliwy jestes i nierozgarniety jakby?
                    nie przyszlo ci do glowy przypadkiem, ze ja nie o kazda pozycje z katalogu
                    pytam, tylko od razu (a co!) draze, na ile szacuja wartosc firmy blum polska sp.
                    z o.o.? no przeciez nie bede sie rozdrabniac...
                    niniejszym idac za przykladem kilku juz osob na forum - dyskusje z toba uwazam
                    za skonczona. pa.
                    • Gość: autor Re: meble kuchenne Chobot k. W-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:04
                      magdo ,nawet taki blondasek jak ty ,idąc do fryzjera ,nie pyta się chyba
                      ,,ile kosztuje fryzjer?"
                      tylko pyta ile kosztje np strzyzenie ?
                      albo balejaż
                      a nie ile fryzjer

jak idziesz po buty ,to pytanie ile kosztuje obuwie ,nie ma sensu
                      warto spytac ile kosztja te gumofilce ,które ci sa potrzebne

nie pomyslałas ze u bluma ,pytanie ile kosztuje blum ,jest bez sensu

wiem nie pomyslałas ,pytanie było retoryczne
                      sory
                      myslenie to nie twoja specjalność
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka