Dodaj do ulubionych

pralke jaka wybrac? help

18.09.06, 20:48
Zamierzam kupic pralke pakowana od gory, cichą tylko w ogole nie mam pojecia
jaka firme i model wybrac. Wiem ze bylo juz duzo watkow na ten temat ale wciaz
nie wiem. Doradzcie mi jakas fajna i nieawaryjna pralke ;-) Z gory dziekuje i
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: pralke jaka wybrac? help IP: 217.197.79.* 19.09.06, 11:10
      Mam Electrolux 1316 i jestem zadowolony. Jednak przy dłuższym zamknięciu
      śmierdzi ze środka, więc raczej trzeba trzymać otwartą. Czy jest cicha? Tak o
      ile nie używasz wirowania przy 1300 obrotów, bo wtedy jest gwizd powietrza czy
      silnika. Mam już półtora roku i jest OK. Kosztuje chyba ok. 2000 zł.
      • iwonkasion Re: pralke jaka wybrac? help 19.09.06, 11:15
        ja kuipłam Indesit. Jest dośc cicha, nie śmierdzi w środku. polecam. Kosztowała
        1200zł
        • willow25 Re: pralke jaka wybrac? help 19.09.06, 22:30
          tez mam Indesit za 1400 i jest super!nie smierdzi i jest cicha,polecam
          • aniagru A co z AEG? 20.09.06, 19:46
            dzieki za wszelkie podpowiedzi, a ma ktos z was moze pralke AEG bo pan w sklepie
            powiedzial mi ze sa najlepsze bo robia je z tych samych czesci co miele ponoc w
            ogole najlepsze???
            • Gość: monik Re: A co z AEG? IP: 81.210.115.* 20.09.06, 20:02
              z tego co ja się orientuję to AEG=electrolux, a z doswiadczenia wiem, że do
              tego co mówią sprzedawcy należy podchodzić z dużą ostrożnością :(
              ja proponuję bosch'a, ew. electrolux'a. myślę, ze te AEG też nie są złe.
              pozdrawiam
              • Gość: slawko Re: A co z AEG? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 00:13
                Aeg zostałow przejęte przez Electroluxa w 1994 r. a od 2005 używają na produktach aeg wspólnego logo AEG Electrolux ot cała tajemnica, jakościowo naprawde super!
                ja mam L52600 1,5roku i jest ok ale ona jest duża... jest taka pralka AEG 47280 ładowana od góry za ok 1,5 w promo w MM.
                Natomiast tak wychwalany Bosch czy Siemens pralki topy zamawia w firmie Brandt. Niewierzysz to iddź do sklepu, otwórz pralkę Bosch, Siemens Brandt i mjeszcze mastercook i sam się przekonasz. To jes to samo! Ot globalizacja!
                p.s. naprawde niewychwalajcie boscha za wszystko co firmuje swoją metką...
    • Gość: baba Re: pralke jaka wybrac? help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:54
      Kup Franię...
      • Gość: Franka Re: pralke jaka wybrac? help IP: *.icpnet.pl 21.09.06, 17:29
        ja mam candy i nie polecam bo się zepsuła ale z drugiej strony po 6 latach
        intenywnego prania to może nie jest zła.
        • aniagru Re: pralke jaka wybrac? help 21.09.06, 22:06
          bylam dzisiaj w kilku sklepach i chyba zdecyduje sie na AEG 47280. Mam nadzieje
          ze to dobry wybor.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka