Dodaj do ulubionych

jaki hydromasaż ?

04.12.06, 11:56
Witam,
podzielcie się proszę wrażeniami z korzystania wanny z hydromasażem. Na
liście kandydatów mam: Ruben, Excellent, Actima, Pool Spa, Sanplast (sama
wanna nieistotna, zawsze coś dobiorę). Ruben i Excellent znacznie odstają
cenowo od pozostałych marek (znaczy się sporo droższy). Najtańszy jest
Sanplast ale czy można kupić bez obaw o jakość ? Mam fatalaną wodę - bardzo
twardą, np. perlatory po prostu wymieniam raz na rok. Czy to jest duży
problem dla hydromasażu ? Może na wszelki wypadek zrezygnować z masażu
powietrznego, bo wtedy nie będzie dysz w dnie wanny z drobnymi otworami.
Pozdrawiam
Wojtek

Obserwuj wątek
    • roxy361 Re: jaki hydromasaż ? 04.12.06, 22:59
      wiesz moim zdaniem daj sobie spokój z hydromasażem jak masz taką wodę, całą
      przyjemność korzystania zabierze Ci koniecznośc czyszczenia, wymiany dysz i tp.
      spraw- ja mam super wode z własnego ujecia gdzie nawet na czajniku nie ma
      odrobiny kamienia,założone filtry a i tak musze uzywać silikonu w sprayu do
      dysz bo wyglądaja tak sobie- nawet nie chcę myśleć co by było gdybym miała
      zakamieniona wode.
      • m.wojtek Re: jaki hydromasaż ? 05.12.06, 11:54
        No to nie mnie nie pocieszyłaś :-(
        Miałem nadzieję, że jak zrezygnuję z masażu powietrznego to odpadnie problem
        czyszczenia cienkich dysz na dnie wanny a z bocznymi, któe mają znacznie
        większe średnice nie będzie takiego problemu.
        Napiszesz jeszcze ze dwa słowa co kupiłaś i czy jesteś zadowolona ?

Pozdrawiam
        Wojtek
        • roxy361 Re: jaki hydromasaż ? 05.12.06, 23:50
          kupiłam wannę Margerita polskiej firmy z Trzebiatowa nazywa się to Victory Spa
          i powstało po rozłamie z Pool Spa, jest fajna ale chyba za duza długo się do
          niej wlewa wode bo gorącej bardzo nie mozna tylko z taka gotową temperatura do
          kąpieli, natomiast maja świetne kabiny z funkcja łaxni parowej - to
          najfajniejszy wynalazek jaki mam w domu po prostu bajka az się nie chce
          wychodzić z kąpieli, jakość jest w porządku ale nie wiem jakby to wyglądało
          jakbym miała zlą wode bo serwis przyjeżdza z Trzebiatowa.
          • m.wojtek Re: jaki hydromasaż ? 06.12.06, 11:04
            Dzieki za wyjaśnienia,
            za odpowiedź. Drążyłem temat dalej i Victory Spa faktycznie wpadło mi w oko
            mimo że na poczatku skupiłem się na markach, które napisałem na początku wątku.
            Pozdrawiam
            Wojtek
            • pedro44 Re: jaki hydromasaż ? 07.12.06, 02:00
              Każdy ci powie że to najlepsze polskie wanny z hydromasażem - jak również
              lepsze od wielu importowanych. Ogromną większość produkcji robią na eksport.
              Nie ukrywam że też mam ich wannę i bardzo sobie chwalę.

Niestety nie załatwia ci to problemu twardej wody. A nie myślałeś by założyć
              aparaturę uzdatniającą? To nie jest aż taki znowu wielki koszt, pare tysięcy
              (więc sporo mniej niż wanna).
    • Gość: mif Re: jaki hydromasaż ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 00:02
      Chinkalub Ukrainka zna się lepiej na masażu.I chyba większa przyjemność:)
    • Gość: mif Re: jaki hydromasaż ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:55
      A może to:
      www.italnet.pl/stylb.html
      • m.wojtek Re: jaki hydromasaż ? 06.12.06, 11:05
        Perwersja :-)
        A tak na poważnie to nie mam zaufania do rzemieślniczych wynalazków a na taki
        mi to wygląda.
        Pozdrawiam
        Wojtek
        • Gość: mif Re: jaki hydromasaż ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:44
          Poczytaj o Unic-Manie. To taki Zepter mniejszego formatu. Gary ma podobne.
          Urządzenie masujące jest ok. i nie jest to wyrób rzemieślniczy. Zdecydowanie
          lepszy od hydromasażu.
          Masaż, źle zastosowany, może przynieś więcej szkody, niż pożytku. Jak coś Ci
          dolega, polecam masażystów chińskich lub ukraińskich (nie koniecznie kobiety).
          Oni znają swój fach. Inna szkoła, inne wykonanie.
          Czyżbyś coś miał przeciwko rzemieślnikom? W każdym zawodzie jest artysta,
          przeciętniak i partacz.
          Z masażami wannowymi/prysznicowymi daj sobie spokój. Pieniądze można wydać na
          fajniejsze rzeczy :)
          • m.wojtek Re: jaki hydromasaż ? 06.12.06, 15:52
            > Masaż, źle zastosowany, może przynieś więcej szkody, niż pożytku
            Ale to nie jest problemu jakości produktu tylko świadomości użytkownika.

> Czyżbyś coś miał przeciwko rzemieślnikom?
            Nie, nie mam nic przecikwo rzemieślnikom. Ale w przypadku produktów, od których
            oczekuję bezawaryjnej pracy przez kilka lat lub sprawnego rozwiązania
            zaistniałego problemu po np. 3-4 latach eksploatacji, to wolę operać się raczej
            na bardziej stablinych firmach niż na rzemieślniku. Wypadną frędzle z tej
            froterki i okaże się, że części zamiennych to już nie ma bo Pan Czesio teraz
            zmienił branżę.

>W każdym zawodzie jest artysta, przeciętniak i partacz.
            Problem w tym, że urządzenie które chcę kupić nie powinno być wyprodukowane
            przez żadnego z ww. przedstawicieli.

> Z masażami wannowymi/prysznicowymi daj sobie spokój.
            Skąd taka radykalana opinia ?

Pozdrawiam
            Wojtek

• Gość: mif Re: jaki hydromasaż ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:55
              Każda nowa zabawka cieszy. Potem przyzwyczajenie, obojętność. W czasie
              eksploatacji zachodzi kamieniem, mniej sprawna, trzeba wymieniać, serwis,
              fachowiec coś zknocił....

> na bardziej stablinych firmach niż na rzemieślniku. Wypadną frędzle z tej
              > froterki i okaże się, że części zamiennych to już nie ma bo Pan Czesio teraz
              > zmienił branżę.

Firma ITAL-NET s.c. rozpoczęła działalność w Polsce w 1997 roku.
              Jest importerem i zarazem dystrybutorem produktów, których wysoka jakość
              polepsza komfort i styl życia... itd.
              Znam garnki UnicMana, które oni rozprowadzają. Nie ustępują Zepterowi. Tego
              rzemieślnik nie zrobi.
              A tą "perwersję" też sprowadzają z zagranicy. Kiedyś do nich dzwoniłem.
              Zachwalali, zapraszali ... mam zwykły prysznic :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka