Gość: gość forum IP: *.warszawa.supermedia.pl 11.12.06, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anono Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: 5.134.64.* 06.07.13, 08:51 Pragnę wszystkich ostrzec przed firmą Stolab z Łomianek i jej właścicielem bogdanem kozłowskim. Ostrzegam wszystkim przed tym panem. Naciagacz jakich malo, wyludza pieniadze po czym nie odbiera telefonow. bajkopisarz i mitoman jakich malo. do podpisania umowy i zaplaty kontakt swietny, jak tylko dostanie pieniadze zapomina o kliencie,nie odbiera telefonów. Moja przygoda z ta firma skonczyla sie w sadzie, koszty jakie musialem poniesc przez tego pana przeywzszyly koszty wykonania mebli ktore mialy byc gotowe w 3 tygodnie a czekalem 7 miesiecy. w tym czasie musialem wynajac mieszkanie bo nie moglem sie wprowadzic do swojego przez to ze nie mialem mebli od stolabu. zaluje teraz ze tak dlugo czekalem,caly czas zwodzony opowiastkami i klamstwani pana bogdana. uwazajcie,jest mnostwo fachowcow w tej dziedzinie i od tego pana radze trzymac sie daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
stolab Re: opinie dot. firmy Stolab z 07.08.13, 18:29 Witam serdecznie. Anonimowo umieszczane opinie na forach internetowych zazwyczaj okazują się fałszywe i nie są traktowane poważnie. Tak właśnie jest w tym przypadku. Jako właściciel firmy STOLAB informuję, iż nie zdarzyło mnie się przekroczyć terminu realizacji zlecenia z 3 tygodni do bagatela 7 miesięcy! Zapewniam także, że żaden z moich rzeczywistych Klientów przez cały okres istnienia firmy STOLAB nie założył przeciwko mnie sprawy w sądzie. Opisana historia jest zupełnie nieprawdziwa. Z poważaniem, Bogdan Kozłowski właściciel firmy STOLAB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.W. Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: 5.134.64.* 08.08.13, 12:26 Opinie na forach internetowych sa po to umieszczane żeby każdy mogl wyrazić swoje zdanie, to czy będą traktowane poważnie zależy tylko od osob które je czytają. Moja wypowiedz nie jest opinia a stwierdzeniem faktow, to ze Pan jej zaprzecza po raz kolejny swiadczy o tym, ze nie ma Pan najmniejszych skrupułów ani honoru. Perfidnie Pan klamie w zywe oczy czytelnikow forum , ze nie ma Pan opoznien, dobrze wiedzac o tym ze od 7 miesiecy nie wywiazal się Pan ze swoich obowiazkow w stosunku do klienta (i jeszcze Pan z góry dostal całkowita zaplate za wykonana usluge). Z jednej strony bardzo mnie dziwi ze przez cały okres istnienia firmy STOLAB nikt nie założył przeciwko Panu sprawy w sądzie, a z drugiej strony zastanawia dlaczego akurat mnie Pan w ten sposób potraktowal. Nie ma Pan za grosz honoru, potraktowal mnie Pan w sposób tragiczny i przez Pana kłamstwa i brak profesjonalizmu zamienil Pan ostatnie 7 miesiecy mojego zycia w pieklo. Opisana historia jest jak najbardziej zgodna z prawda, na co posiadam dowody i dobrze Pan o tym wie. Zalosne jest to ze zamiast zadzwonić i zrobić wszystko aby naprawić ta sytuacje, brnie Pan dalej w swoje kłamstwa i probuje Pan ratować swoja wątpliwą „renome” na forum internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.W. Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: 5.134.64.* 27.07.13, 07:48 wyegzekwowanie zrobienia czegokolwiek u tego "Pana" to jakas parodia i droga przez mękę ! Wziął pieniądze i od tego czasu kontakt bardzo ograniczony. Wiecznie nie odbiera telefonu ... Podczas każdej rozmowy telefonicznej obiecywał że 'oddzwoni za 5 minut' i nigdy nie oddzwaniał,ciągle tylkio słyszę będę jutro ,bede za tydzien , bede za dwa , zrobie to napewno w maju , czerwcu, lipcu , wrzesniu , pazdzierniku ....i tak w kolo ! Wiecznie wymyśla jakieś wymówki i powody dla których nie może przyjechać, w pewnym momencie słuchanie tych historii się już śmieszne zrobiło...facet ma naprawde wielką wyobraźnię... jego robienie mi paru mebli zajmuje już niemal rokl,teraz już wiem że byłem bardzo naiwny wierząc cały czas w jego opowiastki, że 'jutro to już napewno będziemy'... nigdy tegi nie zrobi ! a ja jeszcze za to wszystko płacę. Zatrudniam prawnika żeby poprowadził tą sprawę bo tym razem firma Stolab ostro przegięła....nie mam przyjemności ani z tym panem ani z jego firmą mieć nic wspólnego. Chcę tylko odzyskać pieniądze i więcej o nim nie słyszeć. Podsumowując: Pan Bogdan Kozłowski jest (lekko to ujmując) niesłowny , do tego komunikowanie sie z nim to naprawde ciezka sprawa. Albo nie odbiera albo jak nie wie jaką historyjkę znowu wymyśleć to wyłącza telefon. Na kazdym kroku będę ostrzegał ludzi przed tym "fachowcem" . Jeśli chcecie mieć zrobione meble do domu lub mieszkania żeby jak najszybciej się wprowadzić to unikajcie tego człowieka jak ognia bo zmarnuje Wam nerwy i życie tak jak mi. Ostrzegam wszystkich przezd tą firmą dlatego że żałuję że niekt mnie nie ostrzegł. Jest wielu fachowców na rynku i pech chciał że ja trafiłem akurat na tego oszusta...Nie popełnijcie tego samego błedu. Pierwszy raz w zyciu z kimś takim sie spotkałem i mam nadzieje ,że ostani. Oby kiedyś ktoś mu za to odpłacił. Ja można tak ludzi traktować? Ja tego czlowieka nie chce juz na oczy widzieć ani o nim słyszeć...Sprawę przekazałem prawnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KABA Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 09:46 Witam serdecznie, widzę, że Pan ma podobne doświadczenia z tym Panem i tą firmą... może jakiś pozew zbiorowy? Poszkodowanych bardzo proszę o kontakt na adres: kabawe@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maro_12 Re: opinie dot. firmy Stolab z 11.04.14, 08:21 Witam, Moja przygoda z firmą STOLAB zaczęła się w czerwcu 2013r. Do tej pory nie udało nam się pomyślnie zakończyć współpracy. Okazało się to być jedną wielką pomyłką! Właściciel firmy Stolab nie wywiązał się z warunków umowy, nie dotrzymał terminów, nie wykonał wszystkich prac, które mu zleciliśmy, a te które wykonał, krótko mówiąc, nie spełniły naszych oczekiwań. Przy podpisaniu umowy wziął od nas dużą zaliczkę, po czym przez kilka miesięcy prosiliśmy się, żeby cokolwiek było u nas zrobione. Opinie moich poprzedników na temat tej firmy i jej właściciela są niestety prawdziwe, mieliśmy okazję przekonać się osobiście jak ten człowiek oszukuje i z tygodnia na tydzień, z dnia na dzień, ciągle, przekłada terminy wykonania prac. Ciągle inna wymówka, jak nie upał, to zepsuta ciężarówka, albo komputer nawalił czy też lakiernik nie wykonał zlecenia itd.... jak już ktoś napisał, nie kończąca się opowieść.... Jeśli ktoś ceni sobie profesjonalizm i zdrowie psychiczne to proponuje skorzystać z usług innej firmy stolarskiej. My oczywiście doprowadzimy sprawę do końca i chcemy zapomnieć o tym co przeszliśmy z tą firmą. Mam tylko nadzieję, że takie wpisy uchronią innych przed zbędnymi problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.W. Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: 5.134.64.* 08.08.13, 12:28 Proszę mi wierzyc ze w dzisiejszych czasach nikt nie ma czasu na to aby pisać niezgodne z prawda i wymyślone historie na temat Pana firmy tylko po to żeby Panu zaszkodzić. Niski iloraz inteligencji to Pan posiada, tyle sprzecznych informacji i klamst które Pan opowiada swoim klientom swiadczá o tym ze albo Panu się wydaje ze Pan swietnie umie klamac co niestety nie jest Prawda albo uważa Pan ludzi za mniej inteligentnych niż faktycznie sa. Te wszystkie bajki i kłamstwa…niestety klamiac tak jak Pan trzeba mieć bardzo dobra pamięć żeby później nie gubic się w tym wszystkich wykluczających się nawzajem opowiastkach. Pograza się Pan kompletnie. Nie wiem czy gratulować odwagi czy wspolczuc głupoty. Jak Pan dalej chce w ten sposób biznes prowadzic to proszę sobie dla każdego klienta oddzielny zeszyt zalozyc i zapisywać w nim co Pan komu powiedział,może wtedy latwiej będzie kontynuować te wszystkie kłamstwa i bajeczki. Ze Pan ma czelność nazywać swojego klienta oszustem tez swiadczy o niebywalej „odwadze” podczas gdy dobrze Pan sobie zdaje sprawę ze oszustem jest Pan-który wzial z góry pieniądze za usluge której 7 miesiecy później Pan dalej nie wykonal. Pan cos o oszustwie mowi???? Proszę się również zaznajomić z prawem Polskim . Wydane pieniądze na sad i prawnika nie rownaja się z przegrana sprawa, proszę się uzbroić w cierpliwość ,niedługo dotrze do Pana odpowiednie zawiadomienie z Sadu, poniewaz ja tej sprawy tak nie zostawie. Zrobil mi Pan pieklo z czegos co miało być najszczesliwyszm czasem w moim zyciu, wierze ze karma wraca do człowieka i zycze Panu aby Pana i Pana rodzine kiedyś tez tak potraktowal jak Pan mnie. Zero honoru i jakichkolwiek zasad moralnych z Pana strony. Jak Panu nie wstyd???? Tak ludzi traktować-podczas gdy klient jest tak cierpliwy i wyrozumialy w stosunku do Pana przez te 7 miesiecy. Mysli Pan ze trafil na naiwnych,ze może Pan tak w nieskonczonosc karmic klienta tymi bajkami i ciaglym zwodzeniem??? Chyba najwyższy czas powiedzieć stop,szkoda tylko ze tak długo czekałem. Czasu nie cofne ale mogę ostrzec innych przed Panem. I proszę nie straszyć mnie policja i sadem ponieważ na wszystko co tu pisze mam dowody i dobrze Pan o tym wie. Pan ma czelność cos o odszkodowaniu mowic? To ja powieniem być osoba która domaga się odszkodowania za straty moralne na które mnie Pan narazil. Mam nadzieje ze wroci kiedyś to Pana to co Pan mnie i mojej rodzinie zrobil. Ps.czepianie się slowek to typowa polityka obrony osob które tak naprawdę nie maja nic na swoja obrone. Wiec Pana argument, cytuje: „ Kolejna sprzeczna informacja, cytuję "Wiecznie nie odbiera telefonu" i "Podczas każdej rozmowy".” Spiesze wyjasniac: do Pana się nigdy nie można dodzwonić (swoja droga nie wiem jak Pan ‘biznes’prowadzi) codzienne proby i wykonywanie 100 polaczen dopiero skutkowaly,tygodniami czekałem na kontakt od Pana.Gdy się w końcu po ciężkich bojach udało do Pana dodzwonić trzeba było wysluchiwac kolejnych kłamstw i stad moje stwierdzenie: "Podczas każdej rozmowy". Wiec oto i wyjaśnione te straszne sprzeczności w moim wpisie. Zalosny Pan jest i nie mam zamiaru kontynuować dyskusji z Panem. Każdy czytelnik uwierzy w to co zechce, chociaż wspolczuje każdemu kto zdecyduje się na wspolprace z Panem. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
stolab Re: opinie dot. firmy Stolab z 22.08.13, 10:19 Wszystkie opinie znajdujące się na forum gazeta.pl jak i na forumbudowlane.pl oraz ofachowcach.pl wystawione zostały przez jedną i tę samą osobę. Ów autor figuruje pod różnymi loginami/ nazwami użytkownika próbując na siłę pomnożyć liczbę niezadowolonych klientów. Na wyżej wymienionych forach autor kryjąc się pod różnymi loginami/ nazwami użytkownika umieszcza identyczne opinie, co wskazuje na tę samą osobę. Na forumbudowlane.pl przez pomyłkę autor umieścił dwie różne opinie, które wskazywać miały na dwóch odrębnych klientów, zapominając przy tym użyć dwóch odrębnych loginów i obie opinie posiadają jednego użytkownika. Ponadto każda z trzech opinii na wcześniej wymienionych forach została umieszczone z tą samą datą w odstępie kilku minut, co ewidentnie świadczy o tym, iż wykonała to jedna i ta sama osoba. Historie opisane przez ów autora są nieprawdziwe i niespójne. Autor między innymi raz informuje, iż meble miały być do jego nowego mieszkania, innym razem w prezencie dla rodziców na rocznicę ślubu. Raz twierdzi, że sprawa skończyła się w sądzie i poniósł tego koszty, innym razem oznajmia, iż ma zamiar zatrudnić prawnika. Kolejno używa sprzecznych terminów realizacji zlecenia od 7 miesięcy, przez 5 miesięcy, aż do niemal roku. Zbyt różnorodnie, jak na jedną osobę. Forum internetowe służy między innymi do wyrażania własnej opinii. Natomiast w przypadku takim jak ten, gdzie jedna osoba podszywająca się pod kilku różnych użytkowników opisuje zupełnie sprzeczne i niezgodne z prawdą historie, wówczas mamy do czynienia z oszustem, który ma na celu zaszkodzić firmie Stolab, zniszczyć dotychczas nienaruszoną reputację oraz za wszelką cenę zniechęcić do niej potencjalnego klienta. Na koniec dodam, iż firma Stolab działa na rynku od 2006 roku, pierwotnie jedynie z polecenia. Wobec powyższego oraz z uwagi na fakt, że żaden z dotychczasowych klientów nie wyraził niezadowolenia wobec wykonywanych usług przez firmę Stolab wierzę i mam nadzieję, że jedna nieuczciwa osoba tego nie zmieni. Z poważaniem, Bogdan Kozłowski właściciel firmy STOLAB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwoju Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: *.centertel.pl 23.10.13, 13:12 Witam, Parę słów ode mnie. Ze zdziwieniem przeczytałem posty na temat Pana Bogdana, u którego robiłem kuchnię i garderobę i którego poleciłem moim teściom (też u nich robił kuchnię). Może nie jest najtańszy, ale w moim (i teściów) opinii jest słowny, a prace wykonuje bardzo fachowo. Nie wiem czy coś się ostatnio zmieniło, ale my byliśmy z niego bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malon Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: 109.206.219.* 24.10.13, 15:26 Miałem kiedyś do czynienia z p. Bogdanem Kozłowskim i niestety podzielam większość opinii o nierzetelności i niesłowności tego "stolarza". Jeśli ktoś ceni sobie swoje zdrowie psychiczne radzę omijać tego Pana, fachowiec z niego żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garou Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.13, 11:41 Zgadza się, każdemu nowemu klientowi tego jegomościa radzę ustalony czas wykonania usługi przemnożyć przynajmniej przez dwa albo trzy i ten czas przyjąć za realny-będzie tak zdrowiej dla psychiki. Inaczej będziecie z zapartym tchem słuchać opowieści z cyklu "Urzekła mnie twoja historia" jaki to nieszczęśliwy zbieg okoliczności i zły los sprawił, że trzeba przesunąć umówiony termin. Jeżeli komuś zależy na terminach to może sobie darować. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: opinie dot. firmy Stolab z IP: *.warszawa.mm.pl 31.12.13, 13:15 Z przykrością muszę napisać że negatywne opinie na temat firmy STOLAB są prawdziwe. Zamówiłam w tej firmie 4 szafki kuchenne. Jest koniec grudnia i ani jedna szafka nie została wykonana. Kontakt z panem Kozłowskim jest żaden. Robi uniki, nie odbiera telefonów, nie odpisuje na maile. Jak się go dopadnie z innego numeru telefonu to zmyśla kolejne trudności lub podaje kolejne terminy których oczywiście nie dotrzymuje. Zachowuje się jak typowy oszust i człowiek bez godności. Przekazałam sprawę prawnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
anono123 Re: opinie dot. firmy Stolab z 10.03.15, 13:25 karma to wróci ale do szanownego pana Bogdana za to jak ludzi potraktował. ewidentnie widać że powyższy wpis to PR kogoś z rodziny albo znajomych. śmiać mi się chce z tego wpisu-jeden telefon i wszystko załatwione??? a miesiące milczenia , nieodbierania telefonów i ciągłego przekładania prac? jakim to trzeba być człowiekiem żeby zabierać od ludzi pieniądze i znikać na całe miesiące bez słowa? karma wróci oj wróci i bez najmniejszych skrupułów życzę mu żeby jego i jego rodzinę też tak ktoś potraktował. Odpowiedz Link Zgłoś
aannakowalskaa Re: opinie dot. firmy Stolab z 15.09.16, 17:52 Witam, Też niestety miałam do czynienia z firmą Stolab i panem Bogdanem. Niestety oszukał mnie, wziął pieniądze i nie wywiązał się z umowy. Prosiłam o wykonanie prac, za które zapłaciłam prawie półtora roku!!! niestety bezskutecznie. Zostałam oszukana przez tego pana. Codziennie opowiadał niestworzone, wymyślone historie. Jeżeli to ktoś czyta, kto jeszcze nie podjął współpracy z tym panem to niech lepiej poszuka sobie innej firmy. Oszczędzi sobie horroru za własne pieniądze. Jest jeszcze na tyle bezczelny, że ma tupet straszyć sądem, nie zdając sobie sprawy, że za to jak oszukuje ludzi sam w tym sądzie może ponieść karę. Szczerze odradzam współpracę z tą firmą ! Odpowiedz Link Zgłoś