Dodaj do ulubionych

Problem z fugami

14.01.07, 21:03
Witam mam pytanie potrzebuje "uratować"płytki w łazience potrzebuje czyms
uzupelnic fugi przy obudoawanej wannie i wyczyscic zakamienione ciemne fugi
moze znacie jakis dobry preparat .A moze jest jakac farbka do fugi taka aby
nie trzeba bylo starej wydlubywac:)a za pomocą ktorej łazienka zyska na wygladzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: miłka Re: Problem z fugami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:12
      Właśnie wczoraj kupiłam w Castoramie preparat o nazwie Fugaremix - renowator do
      fug - niestety jeszcze nie zdążyłam wypróbować. Jest to płyn w plastikowym
      pojemniku/butelce o kształcie takim jak płynna pasta do obuwia Kiwi z nasadką z
      gąbki. W opisie jest podane, że służy do odnawiania starych, zabrudzonych fug,
      ale można dodać również do niego dowolny pigment (który również kupiłam)i
      zmienić kolor fugi. Ja właśnie planuję taki eksperyment - zmianę starej, białej
      fugi na ciemną. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
    • taptap Re: Problem z fugami 15.01.07, 16:07
      Bardzo prosze napisz czy Ci sie udalo ,ja chce zrobic dokladnie odwrotnie chce
      zamienic ciemne na jasne:) .Powodzenia pozdrawiam
      • Gość: miłka Re: Problem z fugami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:55
        Właśnie zakończyłam kolorowanie moich fug - kolor "dawny biały" zamieniłam na
        ciemnoniebieski. Preparat nakłada się bardzo łatwo i szybko, w zasadzie jednym
        pociągnięciem pojemniczka. Trudniejsza sprawa z myciem, tak jak po zwykłym
        fugowaniu, ale przecież wszystko jest do zrobienia - płytki w kuchni i w
        łazience kładliśmy z mężem sami, dlatego wiem, że nie jest to takie straszne.
        Z efektu końcowego jestem zadowolona. Całość prezentuje się dosyć dobrze. Nawet
        fugi bardziej zabrudzone, zszarzałe ładnie pokryły się nowym kolorem. Zapewne
        najmniej trwałe będą fugi na płytkach w kabinie prysznicowej bo są bezpośrednio
        narażone na działanie wody. Jednak narazie się tym nie przejmuję, niebieska woda
        z nich nie spływała. Ponieważ moja łazienka jest niewielka, wystarczył mi jeden
        pojemnik preparatu - zapłaciłam za niego kilkanaście złotych + barwnik za 4zł,
        więc koszt naprawdę niewielki + czas robocizny 2 popołudnia. W każdym razie
        preparat polecam. Dodam jeszcze, że swoje dotychczasowe białe fugi czyściłam
        wybielaczem ACE Lemon i też pomagało na jakiś czas.

• Gość: ela Re: Problem z fugami IP: *.akron.net.pl 15.01.07, 16:29
      Też kupiłam ten odświeżacz jakiś czas temu w Castoramie.
      Chciałam odswieżyć stare białe fugi.Niestety mimo,
      że wyszorowałam je przed robotą/odtłuściłam/ efekt nie jest
      dobry. Owszem trochę wyjaśniały , ale nie wyglądają najlepiej.
      Może za dużo się spodziewałam? Myślałam,że będą wyglądały jak
      nowe a wyglądają może trochę lepiej niż przed "zabiegiem"
    • Gość: Matrox Re: Problem z fugami IP: *.subscribers.sferia.net 13.04.07, 08:47
      Zeby fugi wyglądały naprawdę dobrze trzeba je wydłubać(niestety!) i wykonać nowe. Wszelkie zabiegi renowacyjne nie dadzą spodziewanego efektu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka