Dodaj do ulubionych

jaki odkurzacz?

IP: 213.17.223.* 19.01.07, 15:00
forum może nie bardzo w temacie ale dużo się tu gada o AGD. pytanko szczególnie do vascator, zayzayer i orchid11 kierowane.
Konkretnie: muszę wybrać odkurzacz, zastanawiam się między trzema:
siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=347
bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=712
www.electrolux.pl/node111.asp?ProdID=33439
ostatnio doszły mnie głosy, że electrolux się opuścił. nie wiem jak jest z odkurzaczami boscha i siemensa.a może phlips, choć nie
jestem do niego przekonany. Proszę o pomoc, od razu dziękuję, pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: sampai7 Re: jaki odkurzacz? IP: 80.50.232.* 19.01.07, 19:20
      powiem krotko:zelmer
      4 lata gwarancji,niewygorowana cena i super jakosc, ja mam model meteor2 i jest
      super!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: phantom Re: jaki odkurzacz? IP: 213.17.223.* 19.01.07, 19:55
        nigdy zelmer-mam złe wspomnienia...po odkurzaczu też...
        • vascator Re: jaki odkurzacz? 20.01.07, 09:01
          Hmm,ja tez o odkurzaczach electroluxa nie slysze najlepszych opinii.Poza
          tym,maja nierozbieralne,zanitowane turbiny[przynajmniej czesc].Turbiny nie idzie
          w zaden sposob wyczyscic ani naprawic w razie uszkodzenia.W niektorych sa tez
          niestandardowe lozyska,bardzo trudne do zdobycia.

Zelmer-I tutaj tez mam problem w ocenie jakosci.Kiedys byla to wspaniala
          firma,produkujaca doskonalej jakosci sprzet agd.Teraz niestety zmienil sie
          zarzad,a zeby utrzymac sie na rynku przeprowadzono znaczna redukcje kosztow
          produkcji.Maja tez zamiar przeniesc produkcje do chin...Ale mimo to jestem
          sklonny polecic te firme,robia nadal dobrej klasy odkurzacze.Serwis jest bardzo
          tani,czesci jeszcze tansze i latwo dostepne.Polecil bym ci dodac cos
          zelmerowskiego do listy.

Bosch/siemens-To niemal ta sama firma.Malo tych odkurzaczy sie u nas uzywa.Moge
          polecic,jakosc niezla.
          • Gość: wab Re: jaki odkurzacz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.07, 15:36
            Mam zelmera od trzech lat. Bezawaryjny, solidny, poprostu super!!! Gorąco
            polecam!!!
          • Gość: nona Re: jaki odkurzacz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 11:00
            nie polecam odkurzacza bezworkowego firmy ELEKTROLUX 6705 SZCZEGÓLNIE JAK
            MASZ WIĘKSZE MIESZKANIE lub ŻYWE STWORZENIA NP.PIESKI. śmieci nie spadają
            do pojemnika . owijają się wokół filtra a a pojemnik pozostaje
            pusty.wtedy zamiast wyrzucuć worek tak jak jest w odkurzaczach workowych ,
            uruchamiasz swoje ręce i czyścisz - nic przyjemnego w miało być tak
            wygodnie.jestem zrozpaczona i zawiedziona tym produktem.
    • Gość: bolymanka Re: jaki odkurzacz? IP: *.marsoft.net 24.01.07, 00:38
      Polecam zdecydowanie Zelmer(od roku mam Orion Max )sprzęcik rewelka części
      tanie i dostępne(jakby co).
      • orchid11 Re: jaki odkurzacz? 24.01.07, 11:57
        witam. dzięki za opinie. kupiłem tego siemensa, o którego się pytałem. z zelmerem ma złe przygody (z odkurzaczem też, do to właśnie zelmer mi sie zepsuł po gwarancji; ale nie tylko odkurzacz...) tak więc nigdy więcej zelmer! sprzęcik nabyłem wczoraj, pierwsze odkurzanie zrobione! odkurza świetnie!
        • orchid11 Re: jaki odkurzacz? 24.01.07, 11:58
          aha... no ja mam osobiście boscha cyklonowego :D tylko mamie kupiłem bo odkurza zelmerowskim jamnikiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka