Gość: mania IP: *.techmedia.com.pl 21.02.07, 20:48 mam starą brzydką białą fugę na ścianie w łazience. Jak ją odnowić , odczyścić? Czy można na wyczyszczoną nałożyć nową syntetyczną, jakimś cudownym sposobem? cieniutką warstwę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: pytanie blondynki IP: *.subscribers.sferia.net 12.04.07, 13:16 do czyszczenia są odpowiednie preparaty w sklepach z glazurą. Nakładania jednej na drugą nie polecam. Zwyczajnie się wykruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intraday Re: pytanie blondynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.07, 13:19 Cif z wybielaczem/ten zielony/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszka Re: pytanie blondynki IP: *.hutakatowice.com.pl 12.04.07, 14:56 To może lepiej domestos? Mniej roboty niż z cifem. Nanosisz, zostawiasz na jakiś czas, spłukujesz. Tylko trzeba by zrobic najpierw test czy nie zżółknie. Jeśli zrobisz, to daj znać co wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intraday Re: pytanie blondynki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.07, 15:30 Ja próbowałam domestosem i jednak wole cif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia nie blondi Re: pytanie blondynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:35 miałam ten sam problem z fugami w kuchni były przebrzydłe :) Glazurnik poradził mi, żebym wzieła wiertatkę z wiertłem mniejszym od fugi i baaardzo pomału i delikatnie przejechała po fugach. Tak też zrobiłam. Fugi zeszły idealnie, ale faktycznie dużo pracy i uwagi to kosztowało. W wyiercone miejsca po starych fugach położyłam nowe, świeże i kafelki wyglądają jak nowe :) Efekt wart roboty :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia nie blondi Re: pytanie blondynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:37 acha, ważne jest żeby wiertarka chodziła na najwolniejszych obrotach !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś