taptap 07.03.07, 16:58 Mam prośbe czy macie jakies doświadczenie w malowaniu kafelkow .Chciała bym pomalowac moje w kuchni i boje sie zeby farba nie odpryskiwala .Moze macie jakies rady .Nie wiem jaką wybrac kompletnie nie jestem w temacie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paolka Re: Czym pomalowac kafelki IP: *.aster.pl 10.03.07, 09:26 Niedawno poszukiwałam takiego samego rozwiązania i powiem ci, że nie da rady. Byłam absolutnie zdecydowana na przemalowanie póytek w łazience i po przekopaniu wszystkich forów i wielu godzin spędzonych w internecie wiem, że nie da rady. Są noby jakieś farby chyba niemieckie do malowania płytek, ale w polsce ich nie uświadczysz, poza tym będą odpryskiwały. Musisz zamalować fugi - będzie wyglądało okropnie. Ja malując sufit malnęłam pędzlem po kilku płytkach, żeby sobie wyobrazić efekt malowania farbą i odpuściałam sobie. Najelepiej skuć, podłoże ewantualnie wyrównać i na to położyć samemu nowe płytki. W kuchni ułożyłam samodzielnie płytki 20 na 20, nigdy wcześnie tego nie robiłam i wyszło bardzo dobrze. Ukłądanie glazury w kuchni jest bardzo proste - trzeba mieć tylko poziomicę, deskę, krzyżyki, klej i pacę zębatą. Klej kupiłam gotowy (w postaci masy) w sklepie. Wyszło bardzo dobrze, i żałuję, że w nowym mieszkaniu powierzyłam położenie płytek niby fachowcowi - przyznam, że ja wcześniej zrobiłam to po prostu dokładniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justek20 Re: Czym pomalowac kafelki 12.03.07, 21:51 istnieje.. w niedawnej dekoratorni bylo malowanie płytek :) Oprocz tego w programie na tvn style "zaklinacze wnetrze" babeczka przyklejala cos ala kalkomania na plytkie. to drugie rozwiazanie jakos mnie nei przekonuje jesli chodz o wytrzymalosc... w tym odcinku malowaly glazure. Ta ciemna oliwkowa zielen w kuchni to wlasnie biale kafle zamalowane. www.dekoratorniatv.pl/odcinek_79.html Malowane farbami Para www.para.pl/para/left.htm jaka dokladnie proponuje zadzwonic i wypytac producenta. na forum Aranzacja Wnetrz tez jest ten watek aktualnie "na tapecie" (O: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Czym pomalowac kafelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:36 Od kilku tygodni tez szukam odpowiedzi na to pytanie. Znalazlam angielskie farby za bajonska cene. Oplaca sie skuc kafle i polozyc nowe. Teraz zastanawiam sie nad kalkomania. Odpowiedz Link Zgłoś