Dodaj do ulubionych

pralka ostateczny wybór

IP: *.chello.pl 18.03.07, 12:55
mamy dylemat która z 3 poniżej wymienionych pralek wybrac i dlaczego?czy w
ogole jest istotna różnica pomiedzy nimi:
1.bosch WLX 20460 PL
2.simens WS 10X460 PL
3.siemens WS 12X460 PL
pytanie podstawowe: czy bosch posiada w modelach głębokośc 40 cm pralki z
obrotami 1200?jesli tak prosze o jakies modele bo nigdzie nie mogłam
znaleźć...z góry dziekuje za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: monia. Re: pralka ostateczny wybór IP: *.chello.pl 18.03.07, 15:26
      ok wybór padł na siemensa 1200 obrotowego:)jakby ktos kiedys potrzebowała opini
      za jakis czas bede mogła z doswiadczenia opowiedziec jak sie sprawuje:)
    • Gość: mjkmjk Re: pralka ostateczny wybór IP: *.ists.pl 18.03.07, 17:40
      Ja mam Siemensa i jestem z niego bardzo zadowolony. Prawda jest jednak taka, że
      wybrałem Siemensa zamiast analogicznego Boscha, bo mi bardziej posowało
      pokrętło programatora. Tak czy inaczej, mogę polecić pralkę Siemensa na 100%.
      Jakbym musiał, to wziąłbym tą z 1200 obrotów, bo sam mam 1400 i obrania bardzo
      dobrze są odwirowane i stosunkowo mało wymięte (w porównaniu do poprzedniego
      Whirlpoola). Nie mniej jednak naprawdę zachęcam cie do zastanowienia się nad
      pralką 60 cm/6 kg, np. WM14E460PL. Ona ma głębokość 59 cm, a więc tylko 15 cm
      więcej niż 40stka, która tak naprawdę ma 44 cm. Inna sprawa, że ok. 4 cm w tych
      pralkach (obydwu) wystaje obręcz drzwi zamykających bemben, tak więc krawędź
      pralki tak naprawdę jest na głębokość ok. 53-54 cm. Przemyśl to jeszcze,
      naprawdę 6 kg to wcale nie tak dużo, a 4,5 to bardzo mało, nawet przy dwóch
      osobach (ja sobie tego nie mogę wyobrazić).
      • Gość: monia. Re: pralka ostateczny wybór IP: *.chello.pl 18.03.07, 18:09
        czytałam wiele opini na ten temat,jednak mamy baaardzo mała łazienkę w zasadzie
        to cud że sie zmiesciła jakakolwiek pralka(bardzo nieustawna jest ta nasza
        łazienka)po pracy czesto wrzucam rzeczy do pralki i piore-głownie segregujac
        ciuchy wiec na pewno wystarczy:)zreszta w naszym tymczasowym mieszkanku nie
        mamy tarasu ani balkonu wiec jedynym miejscem do suszenia jest własnie łazienka
        a tam im mniej rzeczy na linkach tym lepiej:)na 5 lat wystarczy:)mam nadzieje
        ze sie nie popsuje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka