rafa_2008 31.03.07, 19:50 Czy macie,czy jesteście zadowoleni?Czy nie ma problemów przy montażu?Czy w sklepie znają się na rzeczy i umieją doradzić,podpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RS Re: Kuchnie Ikea IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.07, 00:18 Właśnie mamy nową kuchnię z Ikea. Solidna, dobrze i starannie wykonana, bardzo praktyczna i ergonomiczna, szczególnie system rationell, który ma ciekawe rozwiązania, szczególnie jeśli chodzi o racionalne zagospodarowanie niewielkiej przestrzeni. Okleina na meblach dobrej jakości i ładnie wykończona. Montaż niestety trochę potrwał (kilka dni), bo sami skręcaliśmy i wycinaliśmy otwory w blacie, przycinalismy blat itp. i to w godzinach wieczornych (po pracy). Problemów ze skręceniem nie było - wszystko zgodnie z instrukcją, a nie jak w polskich meblach, gdzie czasem instrukcji nie ma. Ikea przewidziała gdzie wbić każda śrubeczkę. Obsługa dość fachowa, ale trzeba wiedzieć o co pytać. Sami z siebie nie doradzą, ale zapytani o dany temat potwierdzą, lub udzielą informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rafa_2008 Re: Kuchnie Ikea 01.04.07, 17:02 Bardzo dziękuję za odpowiedż.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jule5 Re: Kuchnie Ikea 01.04.07, 18:25 Moja Adel ma juz cztery lata, nie mam z nia zadnego problemu. Co do skladania, to kuchnia w L-ke zajela nam do poludnia ;-) ale my jestesmy juz profi w skladaniu IKEA-owskich mebli. Tym bardziej ze maja swietny system zawiasow drzwiowych i raz raz jest wszystko zmontowane. Tak samo jak nie ma problemu z montazem metalowych szuflad itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Kuchnie Ikea IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.07, 19:52 mam pytanie: czy Ikea ofruje dociecie blatu, lub wyciecie otworu na zlew? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Kuchnie Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:40 kUCHNIE ikea SA SUPER - MAM I JESTM ZADOWOLONA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u przycinanie blatów IP: 195.12.32.* 08.05.07, 09:23 jak najbardziej. Trochę późno odpowiadam na Twoje pytanie, ale moze sie komus przyda: kupując u nich zlew, wycinają otwór za kasami (w punkcie uslug monatażowych i transportowych). Z blatami niestety jest problem. Nie robią tego na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Kuchnie Ikea IP: *.aster.pl 10.04.07, 15:49 mam i jestem zadowolona - jeśli chodzi o blaty o których ktoś wspomniał to warto popytać w Ikea o blaty kompozytowe (współpracują z jakąś firmą) - mam taki i jestem baaardzo zadowolona - estetyczny i bez łączeń - projekt zabudowy zrobili mi w sklepie, meble skręcili panowie z Ikea, blat z wycięciami zrobili panowie z owej firmy współpracującej z Ikea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_grazka Re: Kuchnie Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 17:30 mam pytanie, jak przedstawia się koszt takiego blatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_grazka Re: Kuchnie Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:25 Dzięki za informację. Jak Ci się sprawuje blat i meble ikea w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
agafi7 Re: Kuchnie Ikea 19.04.07, 23:05 Mam - jestem bardzo zadowolona. Przeżyłam już reklamację - wszystko ok. Sposobem załatwienia jestem nawet zdumiona. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: Kuchnie Ikea 25.04.07, 13:54 Ja przyznam, że byłam straaasznie napalona oglądając katalogi, czytając o 10 letniej gwarancji itp. itd w necie. Mąż mnie ostudził. Pojechaliśmy do IKEI obejrzeć w końcu moje wymarzone meble. Przyznam, że byłam niemile zaskoczona jakością wykonania. Meble, które sobie wybrałam kosztowałby jakieś 8 tys. Przyznam, że po obejrzeniu tych na ekspozycji (a one w końcu powinny zachęcać klienta do kupna) odechciało mi się. To samo mogę sobie zamówić z docięciem na życzenie w najbliższej firmie stolarskiej z okuciami bluma i podobnymi super hiper systemami zamykania drzwiczek. Po osobistym obejrzeniu mebli, przestudiowaniu forów i opinii użytkowników, stwierdzam że jest to po prostu szweckie BRW (zresztą nie jestem chyba oryginalna). Cóż jeśli stać mnie tylko na jakość BRW to wolę - ceny polskiego BRW. Ale oczywiście wybór należy wyłącznie do Ciebie, ja jednak radzę zapoznać się również z innymi ofertami - jeśli masz czas, bo moim zdaniem za tą cenę można dostać o wiele więcej. Co prawda jestem dużej wioski 120 km od Wawy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Kuchnie Ikea IP: 194.181.22.* 25.04.07, 15:22 witam mam pytanie, czy w "opakowaniu" szafek wiszacych sa kolki i wkrety do zamocowania na scianie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Kuchnie Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 16:24 Nie ma. W instrukcji jest napisane, że nie dostarczają wkrętów, bo każdy może mieć z róznych materiałów zrobioną ścianę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Kuchnie Ikea IP: *.ukonline.co.uk 01.05.07, 14:49 Kupilam kuchnie z brw robione z mdf, fason jak ikea a cena 990zl i do tego z blatem osobno na kazda szafke, dla mnie to plus, bowiem jedna szafa stoi osobna i takie rozwiazanie dla mnie jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikea rules Re: Kuchnie Ikea IP: *.pl 06.05.07, 18:13 brw są tandetne i wykonane ze slabych materiałów. Juz się nie dowartościowujcie tym,że ikea jest niby taka droga,bo tak naprawdę wolelibyście mieć ta kuchnię z ikea za 9tyś niż marną imitację z brw. nikt mi nie wmówi ze brw jest lepsze pod jakimkolwiek względem od ikea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digi Re: Kuchnie Ikea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:58 Podpisuję się pod tą wypowiedzią oburącz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Kuchnie Ikea IP: *.ukonline.co.uk 08.05.07, 02:00 ja dowartosciowywac sie nie musze, ciesze sie ze moja kuchnia mi sie podoba. haha a posiadanie mebli z Ikea nie jest powodem do dumy, generalnie w swiecie jest to jeden z najtanszych sklepow. poza tym meble z Ikea z jakich materialow sa robione??? Nikt mi nie napisze ze to luksusy. Jesli ktos chce meble kuchenne lepszej jakosci, to Ikea nie jest warta swej ceny i tyle. Ale kazdy ma prawo do swoje zdanie, tylko piszmy o meblach, a nie bawmy sie w psychologow, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdorota11 Re: Kuchnie Ikea IP: *.wp-sa.pl 17.05.07, 16:43 u nas w pracy, biuro, są trzy aneksy kuchenne, wyposażone w meble ikea. Generalni pracownicy o nie nie dbają, jak wyleją to zostawią, a jak zachlapią, to odwrócą się plecami i jest fajnie, bo przecież przyjdzie sprzątaczka i ogarnie. No i w takich warunkach wygląda naprawdę świetnie, a na każdą kuchię przypada ok 70 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yupi Re: Kuchnie Ikea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 11:54 >brw są tandetne i wykonane ze slabych materiałów. Juz się nie dowartościowujcie >tym,że ikea jest niby taka droga,bo tak naprawdę wolelibyście mieć ta kuchnię z >ikea za 9tyś niż marną imitację z brw. nikt mi nie wmówi ze brw jest lepsze pod >jakimkolwiek względem od ikea. a dokladnie czym ich "tandetnosc" sie objawia? szfki sie przestaja domykac po roku mimo prawidlowego zamontowania zawiasow? rozlaza sie korpusy? elementy skladowe nie pasuja do siebie wymiarami? musze to wiedziec, bo chcialam kupic taka kuchnie (ma mi starczyc na 5-7 lat) ogladalam tez w ikei, ale bardziej podobaja mi sie fronty brw Odpowiedz Link Zgłoś
mmlatos Re: Kuchnie Ikea 18.08.07, 12:30 Witam, czy ktoś zamawiał w IKEA Poznań projekt kuchni? Mam nietypową kuchnię i problem z rozmieszczeniem mebli, agd... Pozdro, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolarz Re: Kuchnie Ikea IP: 195.47.201.* 22.08.07, 08:03 Tak sie składa że pracowałem w studio kuchni BRW i muszę się zgodzić. Firma oszczędza na czym się da. Chodzi o to żeby ładnie wyglądało i się sprzedało a co będzie potem to już sprawa klienta. Gorąco polecam kuchnie od stolarzy - materiały wysokiej jakości, dużo większy wybór frontów i kolorów korpusów oraz fachowe wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
agma Re: Kuchnie Ikea 23.08.07, 12:09 Mam kuchnię Ikea już po raz drugi,tym razem innym model (jeden z najtańszych) i jestem bardzo zadowolona. BRW miałam, zastałam je w kupionym mieszkaniu, moim zdaniem dużo gorsza jakość i stylistyka, z radością wymieniłam jak tylko mogłam sobie na to pozwolić. Odpowiedz Link Zgłoś