Dodaj do ulubionych

Rust Wrocław -Porażka!

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.05.07, 20:56
Odracam wszystkim studio kuchenne Rust z Bielan Wrocławskich. Mieli nam
zaprojektować prostą kuchnie- kilka szafek, nic wymyślnego.
Przysłali "projektantkę" Katarzynę Nowak która w pomiarach pomyliła się o
kilka centymetów. Teraz firma twierdzi że te kilka brakujących centymetrów to
nasza wina i że położyliśmy tak grubą warstwę gładzi (ok 1,5 cm.!) Zachowują
się jak kompletni amatorzy a klientów i reklamację mają głęboko gdzieś. Dodam
że kuchnie należą do nienajtańszych.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Rust Wrocław -Porażka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:25
      kurcze, też miałam z nimi do czynienia
      'na szczęście' jedyne co straciliśmy to 300 zl zaliczki, bo po obejrzeniu tego
      co 'zaprojektowala' Pani z Rusta sobie odpuscilismy (czyt. jak nawjwięcej
      upchnąć na jak najmniejszej przestrzeni bez ładu i składu, ale za to z
      wszystkimi 'dodatkami') i od 2 lat mamy -inną-fajną drewnianą kuchnię za
      połowę tego co oni krzyknęli za coś co drewno tylko udawało :/
      pomiary również nie były profesjonalne to fakt..
    • Gość: Andzia Re: Rust Wrocław -Porażka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:49
      Witam!
      Tez mam kuchnie (3 lata)i sypialnie (4 lata) kupiona od Rusta ale w oddziale w
      Katowicach. Jestem z ich mebli bardzo zadowolona i z serwisu rowniez.
      Kuchnie mialam rowniez projektowana przez projektantke ze sklepu w Katowicach
      ktora miala o tyle utrudniona prace poniewaz musiala meble te dostosowac do
      potrzeb niepelnosprawnych (wozek inwalidzki). Nikt nam nie wciskal tego czego
      nie potrzebowalismy w zestawie. Wlasciwie sama decydowalam o skladzie i rodzaju
      szafek konsultujac tylko z projektantka. Sprzetu elektrycznego tez nikt mi nie
      wciskal i kupilam calkiem oddzielnie.
      Moge powiedziec po tym co tutaj zostalo napisane ze wlasciwie nie zawinila firma
      Rust produkujaca meble tylko nieudolna projektantka wspolpracujaca ze sklepem
      we Wroclawiu.
      Po zainstalowaniu kuchni mialam drobne niedociagniecia (np. uregulowanie drzwi
      od lodowki) i po zgloszeniu telefonicznym u producenta przyjezdzano do mnie tyle
      razy ile bylo to potrzebne (2x) w terminie bez ociagnania sie i poprawiano az
      do skutku. Sewis Rusta oceniam bardzo dobrze.
      Jesli macie takie klopoty to najlepiej zglosic to bezposrednio u producenta, a
      zwlaszcza skarge i zarzuty przeciwko projektante ktore to nie powinna nastepnych
      ludzi wprowadzac w klopoty. Mysle ze na jej miejsce pracy znajda sie berdziej
      kompetentni.
      Z tego co wiem to Rust produkuje meble nie tylko na rynek Polski ale i do bardzo
      wielu krajow za granice.Uwazam ze szkoda by bylo zeby wlasnie jedna nieudolna
      osoba (projektantka ktora nie jest pracownikiem Rusta w nawiasie) robila tak zla
      reklame dla tak dobrej firmy.
      Pozdrawiam i wierze ze uda sie pozytywnie zalatwic te niedociagniecia ale
      bezposrednio z firma.
      • agawia84 Re: Rust Wrocław -Porażka! 05.05.07, 20:47
        Witam serdecznie! Ja również mam meble kuchenne z firmy Rust i muszę przyznać,
        że projektantka spisała się na medal (Mebel Rust w Jankach k/ Warszawy)!
        Przykro mi, że trafiłeś na tak beznadziejną projektantkę. Miejmy nadzieję, że
        tak niekompetentnych pracowników Rust więcej nie ma! Bo same meble są
        rewelacyjne!
    • Gość: Michał Gorawski Re: Rust Wrocław -Porażka! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.07, 20:54
      Zgadzam się że meble są dobrej jakości i wina leży prawdopodobnie po stronie
      projektantki, natomiast co do serwisu to też mam zastrzeżenia ze względu na
      tempo reakcji na moją reklamację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka