Dodaj do ulubionych

posadzka marmurowa

IP: *.info 13.06.07, 21:20
Planuję marmurową posadzkę w swojej kuchni. Jeżeli macie jakieś doświadczenie
w tych sprawach to proszę o podpowiedź na co powinnam zwrócić szczególnie uwagę.
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: posadzka marmurowa 13.06.07, 21:57
      Pamiętaj,że marmur nasiąka wszystkimi syfami,o ile nie jest dobrze impregnowany.
    • Gość: piwoniasz Re: posadzka marmurowa IP: *.master.pl 18.06.07, 12:24
      Marmur to skała wapienna ze wszystkimi tego konsekwencjami tzn. porowata więc
      nasiakliwa,nawet po zaimpregnowaniu, wrazliwa na kwas, nawet sok z cytryny
      potrafi wyzrec dziurę.marmur jest piekny, ale do kuchni raczej sie nie
      nadaje.Proponuje granit - po zaimpregnowaniu "nie do zdarcia", a wybór masz
      ogromny.Ja użytkuję shivakashi(tak to się chyba pisze)jako blat kuchenny - jest
      super.Pozdrawiam
      • Gość: Paweł Re: posadzka marmurowa IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.07, 23:57
        ponadto jest miękki i sie wyciera pod obuwiem oraz łatwo się rysuje np. od
        piasku lub innych takich twardych okruchów
    • ekk69 Re: posadzka marmurowa 24.06.07, 13:58
      Ja nie mam najlepszego zdania o marmurowej podłodze. Wynajmowałam dom,w którym
      była taka podłoga w kuchni połączonej z salonem. Jak ją zobaczyłam, to
      oszalałam z zachwytu,ale potem mi przeszło. W użytkowaniu fatalna. Widać plamy
      na dodatek wystarczy aby tylko ktoś przeszedł a widać ślady na świeżo
      wypucowanej posadzce. Dostawałam szału,ba miałam wrażenie że jest cały czas
      brudna.Osobiście odradzam
      • Gość: romek Re: posadzka marmurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:42
        Nie żartujcie, mam marmur Jura Gelb w kuchni. Impregnat kładę co pół roku i nie
        ma ani jednej plamki. Nic nie wsiąka, nic nie barwi.
        A jaki wygląd - płytki się kryją przy teksturze naturalnego kamienia.
        Ja polecam - praktyczne i na wiele wiele lat.
    • Gość: Ola Re: posadzka marmurowa IP: *.play-internet.pl 01.10.14, 23:39
      Też jestem na etapie granit czy marmur na posadzkę w holu (dwóch chłopaków) Marzy mi się gładka jasna tafla latwa w utrzymaniu. Jakieś sugestie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka