Gość: kajka IP: *.info 13.06.07, 21:20 Planuję marmurową posadzkę w swojej kuchni. Jeżeli macie jakieś doświadczenie w tych sprawach to proszę o podpowiedź na co powinnam zwrócić szczególnie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: posadzka marmurowa 13.06.07, 21:57 Pamiętaj,że marmur nasiąka wszystkimi syfami,o ile nie jest dobrze impregnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoniasz Re: posadzka marmurowa IP: *.master.pl 18.06.07, 12:24 Marmur to skała wapienna ze wszystkimi tego konsekwencjami tzn. porowata więc nasiakliwa,nawet po zaimpregnowaniu, wrazliwa na kwas, nawet sok z cytryny potrafi wyzrec dziurę.marmur jest piekny, ale do kuchni raczej sie nie nadaje.Proponuje granit - po zaimpregnowaniu "nie do zdarcia", a wybór masz ogromny.Ja użytkuję shivakashi(tak to się chyba pisze)jako blat kuchenny - jest super.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: posadzka marmurowa IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.07, 23:57 ponadto jest miękki i sie wyciera pod obuwiem oraz łatwo się rysuje np. od piasku lub innych takich twardych okruchów Odpowiedz Link Zgłoś
ekk69 Re: posadzka marmurowa 24.06.07, 13:58 Ja nie mam najlepszego zdania o marmurowej podłodze. Wynajmowałam dom,w którym była taka podłoga w kuchni połączonej z salonem. Jak ją zobaczyłam, to oszalałam z zachwytu,ale potem mi przeszło. W użytkowaniu fatalna. Widać plamy na dodatek wystarczy aby tylko ktoś przeszedł a widać ślady na świeżo wypucowanej posadzce. Dostawałam szału,ba miałam wrażenie że jest cały czas brudna.Osobiście odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: posadzka marmurowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:42 Nie żartujcie, mam marmur Jura Gelb w kuchni. Impregnat kładę co pół roku i nie ma ani jednej plamki. Nic nie wsiąka, nic nie barwi. A jaki wygląd - płytki się kryją przy teksturze naturalnego kamienia. Ja polecam - praktyczne i na wiele wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: posadzka marmurowa IP: *.play-internet.pl 01.10.14, 23:39 Też jestem na etapie granit czy marmur na posadzkę w holu (dwóch chłopaków) Marzy mi się gładka jasna tafla latwa w utrzymaniu. Jakieś sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś