Gość: pietia Re: Kuchnie RUST IP: *.static.korbank.pl 05.04.14, 09:39 Kuchnie Rust zainstalowano u mnie 6msc temu. Budżet 45 tys PLN. Projekt realizowany był przez salon z braniborskiej we Wrocławiu. Jestem bardzo zadowolony z mebli, projektu i samej instalacji. Było kilka błędów ale wszystkie bez mrugnięcia okiem zostały poprawione. Nie mam zastrzeżeń, a powiem szczerze, że miałem sporo wątpliwości czytając ten wątek przed zakupem. W kuchni pracuje się super komfortowo, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.14, 12:43 Nie polecam tej firmy zakupiłam kuchnie za którą zapłaciłam duże pieniądze - pani projektant przy płycie grzejnej zainstalowała jako osłonę ściany front z mebli po 7 dniach przy gotowaniu i parze front się stopił .... proszę sobie wyobrazić że RUST powiedział że to nie jest ich wina tylko wina złego użytkowania. Meble są tragicznej jakości lepsze można kupić od firmy "krzak" na targu. Proszę nie liczyć na reklamacje nie ma takiej możliwości. NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet za darmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niewarto11 Re: Kuchnie RUST 22.11.16, 22:10 Niestety nieprzeczytaliśmy komentarzy na forach wystarczająco dokładnie. Brak komentarzy na facebooku też nas nie zdziwił. Niestety wszystkie negatywne komentarze zrealizowały się przy naszej realizacji. Uszkodzenia, fuszerka, zwalanie winy na klienta.... bo widziały gały co brały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: Kuchnie RUST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.14, 00:16 Kupiłam kuchnię i mam mieszane uczucia. Czytaj dokładnie umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
brx88 Re: Kuchnie RUST 28.09.16, 14:45 Mebel Rust wykonał u mnie kuchnie 5 miesięcy temu. Wszystkie ściany do ponownego malowania (uszkodzili nawet elewację domu przy wnoszeniu), okno w kuchni się nie otwiera bo blokuje je bateria kuchenna, muszę myć to okno na drabinie z zewnątrz domu. Przez pierwszy miesiąc mieszkaliśmy w ogóle bez kranu w kuchni. Miało być pięknie skoro płacę tyle pieniędzy a wyszło tragicznie. NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fretless3 Re: Kuchnie RUST 27.10.16, 10:28 Witaj, mam ten sam problem. Rust rozgrzebał kuchnie i nie chce skończyć, bo wytknęliśmy my 37 wad, więc wstrzymał montaż a kasę wziął w 90%. Sprawa rozbije się o sąd i prokuratora, bo mają w umowie klauzule niedozwolone zgodnie z orzecznictwem UOKIK. Ponadto zamontowali kuchnie gazową bez uprawnień i próby szczelności. To jest firma, która bardzo chętnie wyciąga kasę a standard jest poniżej krytyki. Proszę zwrócić uwagę na zapis w umowie, że klient został poinformowany, że standard mebli montowanych u klienta może znacznie odbiegać od tego który jest w salonie. I to widać. W salonach jest pięknie, kawka itp a w realu po wpłaceniu kasy z góry jest dziadostwo, i brak jakiegokolwiek szacunku dla klienta. Postanowiłem założyć stronę internetową na której niebawem opublikuję wszelkie fakty związane ze współpracą z firmą RUST, fotki, maile, decyzje firmy, pozwy, decyzje itp. Mam zamiar przestrzec wszystkich potencjalnych klientów tej firmy przed ich partactwem i wyrzuconą kasą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niewarto11 Re: Kuchnie RUST 22.11.16, 22:00 Wszystkie negatywne opinie to prawda. Totalna fuszerka za grube pieniądze. ODRADZAM, chyba że ktoś ma bardzo mocne nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś