Dodaj do ulubionych

Meble wrzosowa

07.01.08, 14:16
Czy macie jakies doswiadczenie z tą firmą? Co sadzicie o jakosci,
wykonaniu, terminowosci - jednym slowem prosze o wszelkie opinie :o)
Obserwuj wątek
    • drseuss Re: Meble wrzosowa 07.01.08, 15:29
      Moi rodzice mieli robioną kuchnie u nich ale to było jakieś 12 lat temu i w
      oddziale w Szczecinie. W każdym razie meble trzymają się bardzo dobrze i jeśli
      chodzi o solidność, to też nie pamiętam, żeby przy realizacji jakoś strasznie
      narzekali. Pamiętam że blat kupowali gdzie indziej i nie było problemu.
    • loola_kr Re: Meble wrzosowa 07.01.08, 15:34
      Ja mam meble Wrzosowa od 12 lat i zasadzie są w stanie dośc dobrym,
      szuflady "chodzą" tak samo dobrze, jedyne co się rozpadło to drzwi
      pod zlewem (rozwarstwiły się ale nie jakoś dramatycznie). Moja
      kuchnia jest biała, więc niektóre fronty mają lekko zmieniony odcień
      (ale to widać dopiero jak się podmieni szuflady w inne miejsce)
      Wysłużyły się i właśnie wymieniam na nowe :)
    • Gość: Pawcio Re: Meble wrzosowa IP: *.idzik.pl 08.01.08, 23:45
      Mam kuchnię tej firmy od 11 może 12 lat, nie mam specjalnie
      zastrzeżeń, obecnie wymieniam bo ta już wygląd ma trochę
      staroświecki.

Paweł M.
      • Gość: pani12a Re: Meble wrzosowa IP: *.telsat.wroc.pl 13.01.08, 14:30
        26.03.2007 zawarlam umowe na meble kuchenne i do dzis 13.01.2007 sa
        nieskonczone. Fronty w dwoch odcieniach, pani z pomiaru nie
        policzyla odleglosci rury gazowej, musialam przerabiac instalacje,
        pomylili wymiary szafki i jako jedyna rzecz z reklamcji wymieniona
        zostala na wlasciwa wymiarowo, ale juz w innym odcieniu i gatunkowo
        spaskudzona. Zaplacilam za montaz, ale reklamowana szafke nie chca
        zamontowac bo im sie nie oplaca przyjezdzac, moze kidys przy okazji
        jak beda w okolicy to zamontuja-to slowa pana od reklamacji wiec
        czekam, a szafka ma byc pod okap to i gotowac bez okapu ryzykowne bo
        niszcza sie meble i paruje w kuchni.Dlatego tez pozdrawiam
        wszystkich z mebli wrzosowa za piekne swieta bez piekarnika ,
        zapraszam na rocznice fuszerki.Reklamacje zlozylam moze kiedys
        odpowiedza a na razie bloga mi urozmaicaja.
        • Gość: pani12a Re: Meble wrzosowa IP: *.telsat.wroc.pl 04.02.08, 15:55
          Nadal czekam na zalatwienie reklamacji, juz luty i cisza, a moze to
          lekcewazenie kliena, ktory za mala kuchnie zaplacil tylko 18 tys.
          zl. i nie oplaca sie skonczyc zamowienia, ale oplaca sie tracic
          klientow. Moze przed rocznica od zamowienia i ponad rok od pomiaru
          ktos z firmy sie zjawi i pomysli o odszkodowaniu, zadoscuczynieniu,
          bo na przepraszam nie licze.
          • Gość: pani12a Re: Meble wrzosowa IP: *.telsat.wroc.pl 05.02.08, 12:25
            Ja nie zapomnialam, bo ciagle patrze na niedokonczona kuchnie, a
            rocznica sie zbliza, nadal czekam.
            • Gość: pani12a Re: Meble wrzosowa IP: *.telsat.wroc.pl 06.02.08, 15:16
              Moje e-mail'e reklamacyjne dochodza do firmy, telefonicznie pan od
              reklamacji dziwi sie, ze szef nie odpowiedzial i ze nie powiesilam
              sobie szafki, ktora kolorystycznie i wymiarowo troche sie rozni i
              trzeba dosunac szafke sasiadujaca. Ekipa montujaca to dwie
              przeszkolone osoby z narzedziami, zeby sprostac postawionemu mi
              zadaniu musze kupic drabine, narzedzia i wynajac osobe do pomocy. A
              przeciez za montaz zaplacilam juz, a te kilka szafek w malej kuchni
              to ponad 18 tys. zl. Kto bedzie nastepny tak potraktowany?
              • Gość: pani12a Re: Meble wrzosowa IP: *.telsat.wroc.pl 07.02.08, 16:32
                Kolejny dzien i zadnej reakcji ze strony firmy MEBLE WRZOSOWA.
    • grzyb02 Re: Meble wrzosowa 04.03.08, 11:23
      Ja mam bardzo przykre doświadczenie. Zmagam się od października (już 5 miesięcy)
      z reklamacją. Reklamowałem fronty mebli. Po miesiącu od złożenia reklamacji
      pojawiła się przedstawiciel fabryki i zabrał fronty do polakierowania. Trzymali
      je 2 miesiące po czym zwrócili mi je uszkodzone i powiedzieli, że mogą wykonać
      nowe ale odpłatnie, bo rzekomo ja je zniszczyłem stosując niedozwolony środek
      (chodzi o pronto do drewna - fronty drewniane, a warunków gwarancji nie
      otrzymałem do dzisiaj). Sprawa jest w Federacji Konsumenta i pewnie trafi do
      sądu. Zapłaciłem za kuchnię prawie prawie 70 tys. zł, a oni chcą kolejnych
      pieniędzy. Co prawda tylko 1000 zł, ale to świadczy jak podchodzą do klienta.
      Szczególny wkład w tą sprawę (oczywiście negatywny) ma salon abc desing group,
      który podchodzi po prostu beszczelnie. Tak więc uważajcie, lepiej poszukać
      sprawdzonych firm
      Pozdrawiam
      Oszukany klient
    • Gość: Maria - Sadyba Re: Meble Wrzosowa IP: *.w86-193.abo.wanadoo.fr 26.04.13, 22:11
      Mam bardzo pozytywne doswiadczenie z Meble Wrzosowa. Moją kuchnię zamówiłam w Warszawie w Galerii Jupiter bezposrednio we Wrzosowej. Pani Dorota z Wrzosowej zaprojektowała bardzo praktyczną i funkcjonalną kuchnię z ciekawymi rozwiązaniami - spedziła dużo czasu omawiajac moje oczekiwania i proponując rożne rozwiązania. Część szafek i szuflad jest wykończona fornirem orzech amerykański a część szafek (górne) została wykonana z MDF lakierowanego. Meble wykonane są starannie. Pzry pierwszym montażu okazało sie, że ekipa remontująca cały dom zrobiła sciany i otwory nie calkiem równo i ja także poprosiłam o pewne zmiany. Częsc elementów wzięto do poprawy i przy finalnym montażu, już w następnym tygodniu, wszystko było dokladnie jak chciałam i dopasowane do wymiarów scian i otworów. Ekipa montażowa z Wrzosowej miała duze doswiadczenie i cały montaż (w tym podwieszany zlewozmywak, zmywarka, lodówka side-by-sie, okap, blat z kamienia, magic corner - dwa, piekarnik, kosz na smieci i inne) był ukończony w ciągu jednego dnia. Użytkuje kuchnię 5 miesiecy i jestem bardzo zadowolona. Kuchnia podoba sie moim znajomym - niektórzy planują zastosować niektore rozwiązania w swoich kuchniach. Szczerze polecam tę firmę.
    • Gość: Marta Re: Meble wrzosowa IP: 31.179.232.* 24.05.13, 18:30
      Jestem bardzo zawiedziona ta firma,problemy z gwarancja czyli nie domyka mi sie jedna z szuflad,
      kuchnia byla jeszcze na gwarancji a wiec zadzwonilam aby podjechali panowie i sprawdzili usterke okazało sie ze to nie nalezy do gwarancji,ze gwarancja obejmuje tylko samo drewno a nie prowadnice,po prostu szok kuchnia za 90 tys i nikt nie przyjechal i mi tego nie naprawił,a pan od gwarancji odpowiedział po chamsku ze jak cos mi nie odpowiada to mozemy sie spotkac na drodze sadowej,byłam po prostu zszokowana!!!bardzo ale to bardzo odradzam!!!
      • dorotaw00 Re: Meble wrzosowa 31.05.13, 17:20
        Dzień dobry!
        Pani Marto proszę o więcej informacji w tej sprawie- czy mogłaby Pani dać numer zamówienia?
      • Gość: Joann Re: Meble wrzosowa IP: *.kghm.pl 18.12.13, 09:44
        Mamy dokładnie takie same ZŁE DOŚWIADCZENIA Z MEBLAMI WRZOSOWA. Sklep w Lubinie wygląda wspaniale i tak samo sie zapowiada - do czasu. Po pierwsze duże spoźnienie w wykonaniu - meble na wymiar okazały się meblami zupełnie nieprzystającymi do naszej kuchni. Już miesiac czekamy na rozpatrzenie rekamacji. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że reklamacjia jest rozpatrzona w całości, ale MUSIMY ZA TE POPRAWKI ZAPŁACIĆ. To są kpiny po prostu. ODRADZAM I PRZESTRZEGAM. Sklep mieści się w Galerii Indomo w Lubinie - radzę dwa razy się zastanowić przed przekroczeniem progu tego salonu.
        • meble_wrzosowa Re: Meble wrzosowa 25.03.15, 15:08
          Meble Wrzosowa, odradzam kupno kuchni z tej firmy.
          jakość wykonania kuchni / terminowość / obsługa klienta jest wręcz tragiczna.

jakos kuchni Meble Wrzosowa opisana na filmie:
          www.youtube.com/watch?v=C1-0PQNrjfM
          • duzi2 Re: Meble wrzosowa 30.03.15, 17:45
            Meble Wrzosowa !!!!!Proszę uważać firma podczas reklamacji robi ogromne problemy!Uznano mi reklamacje ,a następnie wystawiono za reklamację rachunek !!! !!Właściciel jest nieuczciwy i nie dba o klienta.....Nie dopuszcza myśli ,że z winy jego firmy meble mogły być źle wykonane....Odradzam tą firmę!!
    • Gość: Szymon - Mokotów Re: Meble wrzosowa IP: *.dynamic.lte.plus.pl 31.05.13, 16:04
      ja zamówiłem kuchnię, dwie szafy wnękowe i jedną wiszącą szafę
      --> wszystko bardzo OK
      poczynając od samego początku
      - projekt
    • annakatarina2 Re: Meble wrzosowa 26.06.15, 13:21
      Szkoda że dopiero teraz znalazłam takie forum. Kupiłam M.Wrzosowa - i NIE POLECAM ODRADZAM . nie uwzględniając oczywistych reklamacji (w sytuacji gdy sprzęt nie działa już od pierwszego użycia) ; ignorują opinię serwisu producenta; Każą udowadniać Klientowi - pomimo, że takiego obowiązku Klient nie ma. Jeśli ktoś u nich decyduje się na zakup - to sugeruję tylko z dobrym prawnikiem. Pozdrawiam
      • annakatarina2 Re: Meble wrzosowa 17.07.15, 13:35
        Obiecałam że dam znać jak zakończyła się moja sprawa - ostatecznie M.Wrzosowa uznały reklamację i sprzęt AGD już jest naprawiony. Pani Dorota z Warszawy b pomogła . Dziękuję .
    • skandal000 Re: Meble wrzosowa 22.04.16, 14:37
      Nie polecam Mebli Wrzosowa, kiepskie wykonanie, problemy z załatwieniem reklamacji i przede wszystkim nie warte swojej ceny. Nie płaćcie całości za meble przed ich dostarczeniem. Olewają klienta na całej linii, a w szczególności właściciel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka