Gość: -bojesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:17 Czy ktoś z forumowiczów kupił taki produkt i co może doradzić? Warto czy nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.acn.waw.pl 20.04.08, 23:00 Wg mnie lepiej dorzucic kilka zł więcej i kupić markową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -bojeie Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:30 Ale czy masz jakieś doświadczenia, czy tylko tak z zasady, bo chińskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renste Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.chello.pl 21.04.08, 17:35 My taką chińską kabinkę uzytkujemy już od października.Jest to głęboki brodzik+ własnie kabina. Był trochę kłopot ze skręceniem tegoż produktu bo instrukcja była chyba dla Chińczyków:).Ale poradzilismy sobie. Nie narzekamy.Nawet kupiliśmy taką samą do drugiej łazienki:P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -bojesie Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 21:07 Czy macie taką z hydromasazem i innymi bajerami czy tylko kabina + brodzik? Gdzie kupiliście i za ile? Można prosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki świat ;) Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: 195.136.148.* 21.04.08, 17:53 tak to już jest...odwróć klawiature swojego komputera czy laptop a na tabliczce będzie...made in china wieć mamy jakiś wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi610 Re: Kabiny prysznicowe z Chin. 21.04.08, 23:41 Myślę że cenowy. Najtansze Made in China to nie to samo co markowe drozsze Made in China ale też pewinie nie to samo co jeszcze droższe Made in EU. Z tym ze to ostatnie trafi ana nasz rynek w niewielkich ilosciach czy to Bosh czy Teka, Siemens na naszym rynku jest "chińskie" a niektórzy sprzedawcy sprzetu reklamują sie, zę mają oryginalne Boshe produkowane w Niemczech po wyższej cenie jak z Media Markt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue.curacao Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.trustnet.pl 23.04.08, 17:53 My właśnie zamówiliśmy taką kabinę w zeszłym tygodniu.Była promocja w Praktiker,700zł taniej niż cena regularna,ostatni dzień promocji,godzina przed zamknięciem marketu.Musieliśmy szybko podejmować decyzję.Też długo żeśmy się wcześniej zastanawiali nad kupnem chińskiej kabiny,ale powiedzmy sobie szczerze,że za takie pieniądze nie kupi się nic lepszego:(Niestety...Mamy nadzieję,że trochę nam posłuży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franky Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 25.04.08, 14:42 Jeżeli chodzi o chińską armaturę łazienkową to zdecydowanie nie polecam. Wystarczy pomyśleć przez chwilę, dlaczego ten sprzęt był w promocji? Bo jest tak dobry i tak świetnie schodzi z półek, że Praktiker postanowił sprawić niespodziankę klientom i obniżył cenę? No właśnie. Chińska armatura, to przede wszystkim bardzo słabe materiały - tu tkwi cały problem, bo czasami zdarzają się fajnie wyglądające egzemplarze, albo bardzo podobne do markowych produktów europejskich. Materiały, które nie wytrzymują nawet okresu gwarancyjnego, ot cała prawda o chińskich bateriach... Zdecydowanie polecam dopłacić, kupić dobry, markowy sprzęt europejski i mieć spokój na lata (np. Oras). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franciszek Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 10:47 dobrze gadasz, na chinczykach nikt jeszcze dobrze nei wyszedl. niektorzy zakladaja, eee - kpie tansze chinskie jak sie zepsuje, to kupie nastepne, nawet mi sprzetu nie bedzie szkoda, tylko ze takie kupowanie wciaz chinszczyzny gorzej wychodzi niz kupienie raz dobrego sprzetu. po pierwsze spokoj na ladnych kilka lat, po drugie eksploatacja przyjemniejsza i nieprzyspazajaca problemow, po trzecie estetyka i tu goruje w ogole Oras, ktory robi na prawde niesamowite baterie lazienkowe. wezmuy np te serie cubista ,ksztaltami na prawde powala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katzalit Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.crowley.pl 26.04.08, 14:52 Mam znajomego na osiedlu, który pracuje w Castoramie i nie polecał mi kupowania jakiejkolwiek chińszczyzny, jeżeli chodzi o wyposażenie łazienek. Lepiej kupić raz, a dobrze. Niestety, markowy produkt europejski, bo tutaj się nie zaoszczędzi. A o Orasie też słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 13:20 ogolnie kupowanie czegolokwiek w castoramie jest ryzykowne. przeciez do tych najwiekszych sklepow przychodza produktyczesto najgorszego sortu. wybrakowane itp. kafelki rozniace sie odcieniami, kabiny prysznicowe po miesiacu przeciekaja itp. co do Oras to jesli sie kupuje takie baterie to juz w jakims salonie wedlug mnie, tam gdzie mniej rudzi, klient ma czas sie zastanowic, poogladac,w h-marketach nie ma nastroju do kupowania tkaich rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franky Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.04.08, 23:48 Ja tam kupuje wszycho w Castoramie, a ceny są zdecydowanie niższe niż w salonach. Z drugiej strony to skąd wiesz, że do Castoramy przychodzi najgorszy sort? Pracujesz w Castoramie? A z orasa to mi się bardzo konkurs podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renste Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.chello.pl 30.04.08, 15:23 Nasza kabinka jest z Praktikera. Ma się świetnie:). Kosztowała ok.700zł.Jak się zużyje to kupimy inną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.aster.pl 01.05.08, 01:33 W marketach jest towar z chin a wszelkie baterie są albo z kolekcji już wycofanych z produkcji albo produkowanych tylko na markety których nie znajdziesz w katalogach markowych firm. Ale tak jak powiedział jeden z forumowiczów kabinę za 700zł można można za dwa lata wymienić bez większego uszczerbku w domowym budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezn_azwy Re: Kabiny prysznicowe z Chin. 11.06.08, 18:29 Dobry hydraulik powiedział mi, że te chińskie kabiny są tak na 5lat, potem trzeba wymienić, ale teraz wszystko jest na 5lat. Łazienkę też po pięciu latach się już remontuje- zmiany w modzie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.aster.pl 11.06.08, 23:21 Witam Nigdy więcej nie będę handlował tym syfem! Tandeta maksymalna i odradzam wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś