Dodaj do ulubionych

Kabiny prysznicowe z Chin.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 22:17
Czy ktoś z forumowiczów kupił taki produkt i co może doradzić? Warto
czy nie warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.acn.waw.pl 20.04.08, 23:00
      Wg mnie lepiej dorzucic kilka zł więcej i kupić markową
      • Gość: -bojeie Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:30
        Ale czy masz jakieś doświadczenia, czy tylko tak z zasady, bo
        chińskie?
        • Gość: renste Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.chello.pl 21.04.08, 17:35
          My taką chińską kabinkę uzytkujemy już od października.Jest to
          głęboki brodzik+ własnie kabina.
          Był trochę kłopot ze skręceniem tegoż produktu bo instrukcja była
          chyba dla Chińczyków:).Ale poradzilismy sobie.
          Nie narzekamy.Nawet kupiliśmy taką samą do drugiej łazienki:P.
          • Gość: -bojesie Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 21:07
            Czy macie taką z hydromasazem i innymi bajerami czy tylko kabina +
            brodzik? Gdzie kupiliście i za ile? Można prosić?
    • Gość: Taki świat ;) Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: 195.136.148.* 21.04.08, 17:53
      tak to już jest...odwróć klawiature swojego komputera czy laptop a
      na tabliczce będzie...made in china wieć mamy jakiś wybór?
      • gabi610 Re: Kabiny prysznicowe z Chin. 21.04.08, 23:41
        Myślę że cenowy. Najtansze Made in China to nie to samo co markowe
        drozsze Made in China ale też pewinie nie to samo co jeszcze droższe
        Made in EU. Z tym ze to ostatnie trafi ana nasz rynek w niewielkich
        ilosciach czy to Bosh czy Teka, Siemens na naszym rynku
        jest "chińskie" a niektórzy sprzedawcy sprzetu reklamują sie, zę
        mają oryginalne Boshe produkowane w Niemczech po wyższej cenie jak z
        Media Markt.
        • Gość: blue.curacao Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.trustnet.pl 23.04.08, 17:53
          My właśnie zamówiliśmy taką kabinę w zeszłym tygodniu.Była promocja w
          Praktiker,700zł taniej niż cena regularna,ostatni dzień promocji,godzina przed
          zamknięciem marketu.Musieliśmy szybko podejmować decyzję.Też długo żeśmy się
          wcześniej zastanawiali nad kupnem chińskiej kabiny,ale powiedzmy sobie
          szczerze,że za takie pieniądze nie kupi się nic lepszego:(Niestety...Mamy
          nadzieję,że trochę nam posłuży...
          • Gość: Franky Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 25.04.08, 14:42
            Jeżeli chodzi o chińską armaturę łazienkową to zdecydowanie nie polecam.
            Wystarczy pomyśleć przez chwilę, dlaczego ten sprzęt był w promocji? Bo jest tak
            dobry i tak świetnie schodzi z półek, że Praktiker postanowił sprawić
            niespodziankę klientom i obniżył cenę? No właśnie. Chińska armatura, to przede
            wszystkim bardzo słabe materiały - tu tkwi cały problem, bo czasami zdarzają się
            fajnie wyglądające egzemplarze, albo bardzo podobne do markowych produktów
            europejskich. Materiały, które nie wytrzymują nawet okresu gwarancyjnego, ot
            cała prawda o chińskich bateriach...
            Zdecydowanie polecam dopłacić, kupić dobry, markowy sprzęt europejski i mieć
            spokój na lata (np. Oras).
            • Gość: franciszek Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 10:47
              dobrze gadasz, na chinczykach nikt jeszcze dobrze nei wyszedl. niektorzy
              zakladaja, eee - kpie tansze chinskie jak sie zepsuje, to kupie nastepne, nawet
              mi sprzetu nie bedzie szkoda, tylko ze takie kupowanie wciaz chinszczyzny gorzej
              wychodzi niz kupienie raz dobrego sprzetu. po pierwsze spokoj na ladnych kilka
              lat, po drugie eksploatacja przyjemniejsza i nieprzyspazajaca problemow, po
              trzecie estetyka i tu goruje w ogole Oras, ktory robi na prawde niesamowite
              baterie lazienkowe. wezmuy np te serie cubista ,ksztaltami na prawde powala.
              • Gość: katzalit Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.crowley.pl 26.04.08, 14:52
                Mam znajomego na osiedlu, który pracuje w Castoramie i nie polecał mi kupowania
                jakiejkolwiek chińszczyzny, jeżeli chodzi o wyposażenie łazienek. Lepiej kupić
                raz, a dobrze. Niestety, markowy produkt europejski, bo tutaj się nie
                zaoszczędzi. A o Orasie też słyszałem...
                • Gość: gruby Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.08, 13:20
                  ogolnie kupowanie czegolokwiek w castoramie jest ryzykowne. przeciez do tych
                  najwiekszych sklepow przychodza produktyczesto najgorszego sortu. wybrakowane
                  itp. kafelki rozniace sie odcieniami, kabiny prysznicowe po miesiacu przeciekaja
                  itp. co do Oras to jesli sie kupuje takie baterie to juz w jakims salonie wedlug
                  mnie, tam gdzie mniej rudzi, klient ma czas sie zastanowic, poogladac,w
                  h-marketach nie ma nastroju do kupowania tkaich rzeczy
                  • Gość: Franky Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 27.04.08, 23:48
                    Ja tam kupuje wszycho w Castoramie, a ceny są zdecydowanie niższe niż w
                    salonach. Z drugiej strony to skąd wiesz, że do Castoramy przychodzi najgorszy
                    sort? Pracujesz w Castoramie?
                    A z orasa to mi się bardzo konkurs podoba...
                    • Gość: renste Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.chello.pl 30.04.08, 15:23
                      Nasza kabinka jest z Praktikera.
                      Ma się świetnie:).
                      Kosztowała ok.700zł.Jak się zużyje to kupimy inną.
    • Gość: m Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.aster.pl 01.05.08, 01:33
      W marketach jest towar z chin a wszelkie baterie są albo z kolekcji już
      wycofanych z produkcji albo produkowanych tylko na markety których nie
      znajdziesz w katalogach markowych firm. Ale tak jak powiedział jeden z
      forumowiczów kabinę za 700zł można można za dwa lata wymienić bez większego
      uszczerbku w domowym budżecie.

• bezn_azwy Re: Kabiny prysznicowe z Chin. 11.06.08, 18:29
        Dobry hydraulik powiedział mi, że te chińskie kabiny są tak na 5lat,
        potem trzeba wymienić, ale teraz wszystko jest na 5lat. Łazienkę też
        po pięciu latach się już remontuje- zmiany w modzie itd.
        • Gość: m Re: Kabiny prysznicowe z Chin. IP: *.aster.pl 11.06.08, 23:21
          Witam
          Nigdy więcej nie będę handlował tym syfem!
          Tandeta maksymalna i odradzam wszystkim!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka