evik_k 23.07.08, 20:26 mam pytanie czy mozna zasilac plyte gazową w kuchni z butli gazowej umiejscowionej w piwnicy? bo slyszalam ze gaz nie leci w gore? moze ktos ma takie rozwiazanie, bo butla w kuchni to koszmar!!! a elektrycznej nie chce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasika Re: gaz w piwnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:40 Ja tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
evik_k Re: gaz w piwnicy 23.07.08, 20:41 prosze o kilka konkretow czy wszystko ok? czy trzeba jakies specjalne przewody kupic? itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasika Re: gaz w piwnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 21:17 U mnie jest to zaledwie kilka metrów, bo mam kuchnie zaraz nad piwnicą, ale teściowie mają pociągnięte do drugiego piętra. Wszystko działa normalnie. Pan z gazowni który instalował nam gaz przywiózł wąż i wszystko połączył. Ja tylko dla "świętego spokoju" kupiłam i zainstalowałam w piwnicy czujnik gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma Re: gaz w piwnicy IP: *.zamosc.mm.pl 23.07.08, 21:41 W pomieszczniu znajdującym się poniżej terenu zastosowanie instalacja gazu propan-butan jest prawnie zabronione. Polecam gaz ziemny wysokometanowy. Odpowiedz Link Zgłoś