betibb 26.09.08, 10:10 proszę o rade może kogos kto ma cos podobnego w domu :) planuje kupic do łazienki umywalke z ikea HÖLLVIKEN i do niej chcialabym muszle klozetowa firmy roca dama senso....... czy te dwie firmy maja podobna kolorystyke ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: duet ikea i roca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:30 powiem tyle ze ta umywalka jest poprostu super wyglad i funkcjonalnosc...ja mysle o 80cm. kupilam wc podwieszany z kola. bez przesady dlaczego ma nie pasowac... Odpowiedz Link Zgłoś
betibb Re: duet ikea i roca ? 26.09.08, 15:05 Gość portalu: m napisał(a): > powiem tyle ze ta umywalka jest poprostu super wyglad i > funkcjonalnosc...ja mysle o 80cm. kupilam wc podwieszany z kola. > bez przesady dlaczego ma nie pasowac... ja tez uwazam ze ona jest swietna , no i mebelki tez sa super wiec napewno będę zadowolona ale mam dylemat onosnie koloru....wiadomo ze kazda firma robi ceramike w troche innym odcieniu, ponoc roca jest baaaaardzo biala no i pytanie czy nie bedzie to az taka wielka róznica ( no bo jak tak to jaka inna miske kupic) u mnie w lazience kibelek i umywalka sa obok siebie wiec musze to dobrac tak zeby nie bylo widac wielkich roznic.....poza tym wszystko jest kolo okna wiec doskonale oswietlone :) no a jak wyglada to połaczenie z kolem ??? podobna biel? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: duet ikea i roca ? 26.09.08, 16:43 No koło akurat zbyt białe nie jest, to raczej ciepła biel, nie taka jak prawie wpadajaca w niebieski biel z cersanitu, skrajnie zimna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw73 Re: duet ikea i roca ? IP: *.aster.pl 27.09.08, 00:03 No niestety nie można porównywać ceramiki koła i firmy Roca. Koło jest dużo ciemniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betibb Re: duet ikea i roca ? IP: *.promax.media.pl 27.09.08, 12:23 ale ja prosilam o porownanie cerami roca i ikea :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozdek 112 Re: duet ikea i roca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 19:17 Ja mam umywalkę z IkEi i muszlę Roca Victoria .Roca jest trochę bielsza od umywalki ale bardzo się nie różnią,ale jak się boisz że się będą gryzły to kup coś innego,dodam jeszcze że umywalka i muszla są bardzo dobre w utrzymaniu i mogę polecić te produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
betibb Re: duet ikea i roca ? 27.09.08, 21:05 dzięki za odpowiedz :) drozdek 112 powiedz czy ta roznica jest bardzo widoczna czy musisz sie przyjzec zeby to zobaczyc ? bo ja najchetniej chcialabym roca i w sumie to nic innego mi sie nie podoba ( zwlaszcza ze deska ma byc wolnoopadajaca a z innych firm sa lipne ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: duet ikea i roca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 22:47 ja tez mam hollviken +dama senso i tak jak pisze przedmówca, roca jest bielsza , jednak moim zdaniem nie rzuca się to w oczy - ale to pewnie zależy od konkretnej łazienki (tzn.jak pada światłao, w jakiej odległości są oba sprzęty itd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozdek112 Re: duet ikea i roca ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.08, 17:28 Umywalka jest bardziej żółta niż muszla ,u mnie jedno od drugiego jest w odległosci ok 1,5m więc tak bardzo nie widać różnicy . Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico tak przy okazji...:-) 27.09.08, 21:33 ktora umywalke wybraliscie 60 czy 80cm? mnie sie 80-tka b.podoba ale nie wiem czy nie jest za wieelka na moja mala 4,5m2 lazieneczke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozdek112 Re: tak przy okazji...:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.08, 17:30 Ja mam łazienkę 9m2 i umywalkę 80 cm i wygląda ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gato Re: tak przy okazji...:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 17:35 9m a 4,5 to jest roznica ..masz lazienke 2x wieksza ..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
betibb Re: tak przy okazji...:-) 29.09.08, 00:21 moja lazienka tez nie jest duza ale biore umywalke 80 wraz z szafkami z flaren- mam plan mniec taka sielksą lazieneczke ;) a poniewaz jest to lazienka na dole w domu a ja mam gromadke dzieci potrzebuje duzej umwalki :) martwi mnie fakt ze te kolorki moga sie roznic.....u mnie rozklad jest taki ze przy oknie jest kibelek a zaraz obok ta umywalka :| wiec roznica bedzie widoczna :( no chyba ze miedzy tymi sprzetami dam szafeczke ....to jest juz jakis pomysl, no chyba ze ktos mi podpowie ktora fitma robi podobna kolorystycznie ceramike do ikea ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: tak przy okazji...:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 17:53 Jesli światło przy umywalce dasz tak, że będzie oświetlać bardziej umywalkę niz kibelek to nie będzie widać różnicy . A ta dama senso stylistycznie naprawde dobrze pasuje do hollvikena. natomiast kolorystycznie trudno będzie dobrać kibelek do hollvikena - w takim odcieniu bieli udało mi się znależć jedynie jakiś turecki klopik, nieciekawy zresztą . Odpowiedz Link Zgłoś
pink_flaminga Re: duet ikea i roca ? 08.10.08, 12:13 Witam, Dokładnie taki zestaw mam u siebie w łazience. kocham kąty więc starałam się aby umywalka sedes i armatura były 'kanciaste'. Mam bardzo ciepłą łazięnkę i nie widzę różnicy w kolorze umywalki i sedesu :) nawet brodzik mam kanciasty. Odpowiedz Link Zgłoś