Dodaj do ulubionych

AMICA - produkuje buble

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:18
Nie kupujcie pralek firmy Amica, psują się już na samym początku. W
okresie gwarancyjnym są problemy z częściami, więc co dopiero za
problemy będą gdy gwarancja się skończy. Pralka nowa od miesiąca nie
pierze, bo programator się zepsuł a nowego nie można dostać. Firma
sama mówi, że ma problem z częściami ale pieniędzy nie zwróci, nie
wymieni też pralki na nową - pewnie pracownicy tej firmy prać ubrań
nie muszą lub uznają że w dzisiejszych czasach trzeba prać ręcznie.
Jeżeli planujecie zakup pralki firmę Amica omijajcie z daleka.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: AMICA - produkuje buble IP: 212.160.172.* 14.10.08, 12:29
      też miałam takie problemy z pralką. W okresie gwarancji dwa razy
      zepsuł się programator, kolejny 3 raz jak się zepsuła to się okazało
      że wymiana programatora to ok 600 lepiej było kupic nową i tak że
      zrobiłam.
    • Gość: zawiedziony Re: AMICA - produkuje buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:21
      Dodam jeszcze, że firma ta jest niepoważna. Okres naprawy podczas
      gwarancji wynosi w szczególnych przypadkach 21 dni. Szczególnym
      przypadkiem dla tej frimy nie jest jakas skomplikowana naprawa tylko
      klient, który domaga się swoich praw. Jeśli domagasz się swoich praw
      jesteś trudnym klientem i należy cię ukarać przeciąganiem naprawy do
      21 dni roboczych.
      • Gość: Montaro Re: AMICA - produkuje buble IP: *.acn.waw.pl 16.10.08, 21:02
        Eh niestety kierowanie się tylko i wyłącznie firmą często wychodzi bokiem ja się
        przejechałem w ten sposób na lodówce polara (która hałasuje niczym startujący
        śmigłowiec :/) z pralek miło mnie zaskoczyła
        kupiona z mpmu, kawał solidnego sprzętu za sensowne pieniądze.
    • Gość: gg Re: AMICA - produkuje buble IP: *.centertel.pl 18.10.08, 14:46
      Kochani nie raz juz pisano o tym na forum ze pralki AMICI to porazka.
      Zreszta kuchenki i lodowki nie sa wiele lepsze. Kto czyta nie bładzi.
      pozdr.
    • Gość: jarek Re: AMICA - produkuje buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 17:45
      fajne kuchenki mozna sobie na ebay z UE kupic, z przesylka wychodzi nieraz duzo
      taniej niz jak by sie kupowal ow polsce i nie jakies buble, choc amika to wedlug
      mnei dobra firma, tylko na prawde wyszukane rzeczy
      • Gość: orchid11 Re: AMICA - produkuje buble IP: *.pil.vectranet.pl 18.10.08, 21:49
        to, że amica produkuje buble, to nie nowość =/
        błyskotliwość niczym żarówki osram...
        • karolcia4000 Re: AMICA - produkuje buble 21.10.08, 10:27
          Nie mam swojej pralki, ale tu gdzie mieszkam jest mała (bo łazienka jest
          mikroskopijna, o kuchni nie wspomnę a w pokoju pralki nie chce:P), taka ładowana
          od góry LG, nie hałasuje przy wirowaniu i nie ma problemów, tylko pojemnik na
          płyny trzeba myc, ale chyba w każdej tak?
    • Gość: malinka Re: AMICA - produkuje buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 11:07
      Mam pralkę Amica już przeszło 7 lat. Kilka drobnych napraw miała ale żadnego
      problemu z serwisem nie było. Dodam, że uszkodzenie sprzętu było właściwie z
      mojej winy (stała na deskach i mocno się huśtała przy wirowaniu - problem z
      psuciem skończył się gdy przenieśliśmy ją do łazienki).
      Pan serwisant pojawiał się po 2-3 dniach od momentu zgłoszenia awarii. Już po
      okresie gwarancyjnym popsuł się programator. Serwisu nie wzywałam tylko takiego
      zwykłego "naprawiacza pralek", który ma nieopodal swój zakład. Naprawił
      programator w 10 minut i dział do tej pory mimo, że już ze 3 lata minęło
      (zapłaciłam jakieś grosze- może ze 30 zł).
      Ja tam lubię moja Amicę bo przede wszystkim ładnie dopiera ubrania (klasa prania
      A) w przeciwieństwie do boscha teściowej, która mimo dobrych proszków ciągle
      narzeka na swoja pralkę i wciąż żałuje że wyrzuciła swój 30 letni sprawny Polar :)
      Za to moja mama ma lodówkę Amici i klnie na czym świat stoi.
    • Gość: Jolantta Re: AMICA - produkuje buble IP: *.xdsl.centertel.pl 23.10.08, 13:52
      A ja kupiłam pralkę MPM, mniej wydałam, a pierze elegancko, dużo programów i nic
      się nie psuje.
      • Gość: hybryda Re: AMICA - produkuje buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:25
        spoko cieszmy sie ze nasze pralki tak dobrze dzialaja bo jak sie czytaj jakie
        ludzie maja problemy to az zal, pralka lg w domu tez sie sprawdza i ciesze sie
        bardzo ze nie ma klopotow
    • Gość: amica_nie Re: AMICA - produkuje buble IP: *.telpol.net.pl 20.11.08, 12:15
      Ja drugi raz pralki amica nie kupię. Wiruje zaleznie od humoru, nie daj Boże jak się nastawi na samo wirowanie. Wtedy wcale, tylko miele przez 20 minut iju, iju iju, zero wirowania. Zazanaczam że sypie proszku tyle ile zaleca producent albo mniej, ale przy praniu ciemnych rzeczy musiałam sie przerzucić na płyny do prania, bo były zacieki od proszku. Wcześniej miałam Ardo - 12 lat bez naprawy i nadal działa, dałam ją mamie a szkoda.
      • Gość: mhmmm Re: AMICA - produkuje buble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 09:54
        ciekawe szkoda pralki w takim razie. ja na swoja firme nie narzekam, polecam
        pralki ładowane od frontu - są duże i najlepsze, drzwiczki sie uchyli bez
        problemu i gwarancja na 10 lat jest niezlym pomyslem na zachecenie klientow co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka