Dodaj do ulubionych

Sortownik na śmieci

IP: 136.173.62.* 16.02.09, 15:08
Jakie rozwiązanie macie w swojej kuchni?
Tradycyjny kosz pod zlewem?
A moze ktos ma taki sortownik w szafce narożnej?
Drzwiczki czy szuflada?
Czy te pojemniki na segregowanie śmieci nie są czasem za małe?

Będe wdzeiczna za wszelkie uwagi...
Obserwuj wątek
    • Gość: Aquarella Re: Sortownik na śmieci IP: 136.173.62.* 18.02.09, 10:41
      Nikt nie ma w swojej kuchni sortownika?
      A tak liczę na Wasze doświadczenia!
      • anialeb Re: Sortownik na śmieci 21.02.09, 20:35
        Ja też jestem ciekawa opinii. Najwyrażniej nikt nie ma sortownika:(
      • szwejk163 Re: Sortownik na śmieci 25.02.09, 12:47
        Witam.
        Sortownika nie posiadam, ale dosyć często je montuję. Osobiście nie polecam.
        Fajny bajer ale wielkość pojemników to tragedia. Zwykle mają automatyczne bądź
        stałe przykrywki - fakt że trochę mniej "zapachów" z kosza, ale jak tu włożyć
        coś większego? Przepełnienie też wykluczone - bo się nie zamknie. Praktycznie
        ciągłe bieganie ze śmieciami. Lepszym rozwiązaniem jest już chyba zwykły
        pojemnik z przykrywką - zawsze można zdjąć i butelka jeszcze się zmieści - a
        śmieci wynieść jak się nabierze chęci.
        Poza tym jeśli już gotowiec, to system szuflady a nie drzwiczek. Wg. mnie
        bardziej trwałe, bo trwałość i precyzja otwieranych tradycyjnie jest raczej kiepska.
        Najlepszym rozwiązaniem jest zbudowanie szuflady do pojemnika ok 30l. Kosz
        zajmie ok połowy razem z zabudową trzymającą, a z boku jest jeszcze sporo
        miejsca na różne szpargały, których zawsze tam pełno. Wszystko jest łatwo
        dostępne, bo szuflada wyjedzie cała. Głębokość szuflady jest uzależniona od
        syfonu i podłączeń. Rozwiązanie działa super poza szafkami zlewowymi -
        narożnymi. Patent można zrobić na większości prowadnic. Ja polecam Tandembox-y.
        Pozdrawiam
        • Gość: malgosia Re: Sortownik na śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 12:18
          Dzieki ,

ta opinia utwierdziła mnie w decycji tak myslałam ze najlepsza jest
          szuflada ale fachowa porada dodaje pwewnosci .
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka