bajaz 26.05.09, 15:56 Moja kuchenka jest dość mała,jak gotuje lub piekę w kuchni jest bardzo gorąco. Zastanawiam się nad kupieniem klimatyzatora. Czy to jest dobre wyjście? Gdzie kupić dobry klimatyzator? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allija Re: Gorąco w kuchni 27.05.09, 10:36 Nie masz w kuchni okna? Nie wiem czy do małej kuchni dobierzesz klimatyzator, sa takie specjalne do kuchni ale raczej w restauracjach, poza tym część klimatyzatora /agregat/ znajduje sie na zewnątrz budynku i raczej głośno pracuje, zwykle wymagana jest zgoda zarządcy czy sąsiadów na montaż agregatu, u nas tak było. Moim zdaniem do małej kuchni dobry okap /wyciąg/ powinien wystarczyć. Jeśli kuchnia tzw. ciemna, wyciągu zamontować nie mozna to, niestety, musisz otworzyc drzwi na resztę mieszkania, + ew. postaw wiatrak który wypchnie powietrze z kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
bo.ss Re: Gorąco w kuchni 02.06.09, 19:39 Nie koniecznie masz racje dobry sprzęt nie jest aż tak uciążliwy, za to efekty są hmmm wspaniałe. Ja zaopatrzyłem się w tym sklepie www.klimatyzatory.waw.pl/ mają bardzo dobry sprzęt, wybrałem ten www.klimatyzatory.waw.pl/unico-star-p-67.html?cPath=41 to dobry wybór sprawdził się. Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: Gorąco w kuchni 04.06.09, 02:14 Dyskutowałabym, chociaż rozumiem, że chcesz sprzedać swoje klimatyzatory. Przede wszystkim klimatyzator kuchenny powinien być przystosowany do powietrza zawierajęcego tłuste opary kuchenne. Poza tym klimatyzator który prezentujesz, przyznaję, atrakcyjny, to jednak wymaga wykonania dziur w ścianie zewnętrznej, jak na moje oko to spora trudność w montażu. Poza tym ciekawe jak przedstawiają się parametry klimatyzatora w tym kontekście a szczególnie jego głośność bo niestety dokument PDF nie daje się otworzyć a informacja o nocnym trybie pracy /cichszym/ wzbudziła mój niepokój co do jego dziennej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś