Dodaj do ulubionych

Garść pytań od nowicjusza

IP: 94.76.254.* 07.12.09, 00:28
Witam wszystkich Użytkowników i Moderatorów, od niedawna przebywam na forach gazety.

Mam parę pytań co do moderacji.
Po pierwsze: czy AESi (moderatorzy społeczni) znają mój dokładny adres IP? Czy i w jakich warunkach mogą go udostępniać innym użytkownikom?

Po drugie: czy jeżeli używam kilku nicków, czy AESi wiedzą, które to? Czy może się zdarzyć, że podadzą oni moje wszystkie nicki innym
użytkownikom forów?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: nowicjusz Re: Garść pytań od nowicjusza IP: 94.76.254.* 07.12.09, 00:29
      Wiem, że są to głupie pytania, ale ja jestem nowy i naprawdę się nie znam.

Dziękuję z góry.
    • jan-w Re: Garść pytań od nowicjusza 07.12.09, 08:50
      1. Nie znają dokładnego IP
      Nie mogą go udostępniać. Nawet gdyby je poznali.
      2. Moderatorzy nie. Administracja zawodowa tak. Nie podają twoich innych nicków. Ale bywa że pacynki same to nieopatrznie robią. Np zapominając się przelogować w ferworze dyskusji ;-)
      3. Bardzo proszę i nawzajem.

• Gość: ON34 Re: Garść pytań od nowicjusza IP: 212.117.172.* 07.12.09, 13:19
        Przepraszam, że wtrącam się w nieswój wątek, ale... osobiście znam przypadek,że moderatorzy portalu podali wszystkie nicki pewnej osoby jednemu z Ae-sów (administratorów społecznych).Osoba ta jednocześnie jest moderatorem (właścicielem) forum prywatnego (regionalnego),gdzie również pisałem posty,ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie...
        Ciekawy jestem na jakiej podstawie???
        Dodam tylko,że osoba ta której nicki ujawniono (przynajmniej w owym czasie gdy to się stało i z dwa miesiące przed) nie złamała regulaminu,nie dostała bana ani nawet ostrzeżenia (nie piszę o wcześniejszych zdarzeniach-były dwa bany w ciągu roku i jedno konto skasowane na własne życzenie-nie przez administację,ale potem nie było już ani banów ani ostrzeżeń ani nawet słynnego "kopernika").
        Można wiedzieć na jakiej podstawie podano wcześniejsze nicki?
        • siwa Re: Garść pytań od nowicjusza 07.12.09, 13:56
          Musiał/a byś podać jakie to były nicki, to ustalimy.
          Jednym z przypadków jest notoryczne pacynkowanie, czyli dyskutowanie ze sobą pod
          innymi nickami.
          Ale jak mówię
          • jola.iza1 Re: Garść pytań od nowicjusza 07.12.09, 14:21
            Siwa, a może zadbaj o aesów??
            Dla wytrawnych to bajka:)
            forum.gazeta.pl/forum/w,654,102178376,102180481,Re_Propozycja_dla_administracji.html
            • siwa Re: Garść pytań od nowicjusza 07.12.09, 15:32
              O ile mnie wzrok nie myli, Giwi pisze jako zwykły user.
              Zgadywać wolno każdemu.
              • Gość: poi Re: Garść pytań od nowicjusza IP: *.aster.pl 10.12.09, 03:46
                oczywiscie jest jasnowidzem ? :)
          • Gość: ON34 Re: Garść pytań od nowicjusza IP: 212.117.172.* 07.12.09, 20:41
            "Jednym z przypadków jest notoryczne pacynkowanie, czyli dyskutowanie ze sobą pod innymi nickami."

Tego nigdy i pod żadnym z nicków nie było.
            Nie było też podawania na przykład danych osobowych innych uczestników,co jak wiadomo jest ciężkim naruszeniem netykiety(to jeszcze mogłoby być powodem ujawnienia innych nicków-ale nic takiego nigdy nie było).Nie było też nigdy żadnego spamowania czy reklamy lub coś w tym stylu (piszę na wszelki wypadek).
            Nie było również używania wulgaryzmów ani powielania tematów itp. co też jest sprzeczne z regulaminem.
            Było przyznam (drobne i raczej sporadyczne) obrażanie innych forumowiczów i zakładanie wątków kontrowersyjnych (ale na temat danego forum i w większości akceptowane i niekasowane przez modów).
            To wszystko.
      • gazeta_mi_placi Re: Garść pytań od nowicjusza 08.12.09, 22:39
        >2. Moderatorzy nie. Administracja zawodowa tak. Nie podają twoich innych nicków

A to ciekawe kochana moderacjo,bardzo ciekawe...
        I wiecie o czym mówię...
        Prawda Siwulku?

• siwa Re: Garść pytań od nowicjusza 09.12.09, 09:09
          gazeta_mi_placi napisała:

> I wiecie o czym mówię...

Nie bardzo.
          • gazeta_mi_placi Re: Garść pytań od nowicjusza 09.12.09, 16:08
            Chodzi o podanie nicków mojej skromnej (i zasłużonej kilkoma tysiącami postów na forum GW ) osoby pewnemu użytkownikowi (nicka pominę,gdyż
            to i tak nie ma już żadnego znaczenia).
            Nie wiem kto to zrobił,niestety :-(
            Jeżeli coś wiesz na ten temat proszę o kontakt na maila.
            Pozdrawiam i EOT.
            • siwa Re: Garść pytań od nowicjusza 09.12.09, 16:50
              Jak mi podeślesz na maila jakieś szczegóły (nicki, linki), to spróbuję się dokopać.
    • Gość: nowicjusz Re: Garść pytań od nowicjusza IP: 94.76.254.* 09.12.09, 17:03
      Dziękuję za odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka