bonlef
25.06.07, 09:30
Wiem, że takie pytanie już kiedyś padło, ale ja mam więcej szczegółów do zaprezentowania.
Otóż liczba wizyt na moim blogu w poprzednim tygodniu jest o wiele większa niż liczba odwiedzin w dniach 11-17 czerwca, a mimo to i tak spadłem o 32 miejsca w TOP. Ja rozumiem, że inne blogi też czasem mają wyższą, a czasem niższą oglądalność, ale do tego stopnia?? Bowiem biorąc pod uwagę dwa ostatnie tygodnie, to w poprzednim odnotowano ponad dwa razy więcej wizyt na moim blogu. Ponad to przed napisaniem tego postu chciałem się upewnić i zajrzałem na statystyki pewnego bloga. Mowa tu o blogu poradnikwebmastera.blox.pl, który jest na 100 miejscu w TOP najczęściej odwiedzanych blogów (zapomniałem dodać, iż mój blog obecnie jest poza TOP100). Z jego statystyk wynika, że przez ostatnie 7 dni weszło tam 1,538 osób oraz odnotowano 6,128 odsłon. Natomiast według serwisu stat24 mój blog w poprzednim tygodniu odwiedziło 4,532 użytkowników, a wizyt było jeszcze więcej. No i odsłoniono go ponad 7 tysięcy razy.
Ponad jeszcze screeny ze statystykami tych dwóch blogów.
Poradnik Webmastera:
img340.imageshack.us/img340/1875/pwstatul5.jpg
Mój blog (na screenie widoczne są liczby użytkowników z poszczególnych tygodni):
img340.imageshack.us/img340/5605/phstatin0.jpg
Co Wy o tym myślicie??
------
pollhat.blox.pl - filmy, muzyka, seriale...