Dodaj do ulubionych

Spam wyborczy

25.11.10, 20:08
Czy szanowni moderatorzy mogliby upomnieć mailowo albo jeszcze lepiej na forum kandydata na prezydenta Opola z SLD, że forum to nie jest słup ogłoszeniowy?
Dzisiaj na przykład w 10 minut 9 wątków zostało zaspamowanych linkami do filmików wyborczych kandydata. I tak jest codziennie. Nawet w wątkach o śmiertelnych wypadkach drogowych umieszczane są te linki. Cwaniaczek jeden.
Jura

Obserwuj wątek
    • giwi Re: Spam wyborczy 25.11.10, 20:33
      Napisz do administracji i podaj link. Mogą nawet o tym spamerze nie wiedzieć.
      A który to?
      • jureek Re: Spam wyborczy 26.11.10, 12:41
        giwi napisała:

> Napisz do administracji i podaj link. Mogą nawet o tym spamerze nie wiedzieć.
        > A który to?

Kandytat SLD, niejaki Garbowski. Sam na forum też się udziela, ale kompletnie ignoruje prośby o powstrzymanie spamowania.
        Wystarczy w wyszukiwarkę na opolskim forum wpisać hasło "yuotube" i widać cały jego spam wyborczy.
        Dzisiaj jeszcze żadnego spamu nie umiescił, może ktoś z opolskiej redakcji zwrócił mu uwagę?
        Jura
        • jureek Re: Spam wyborczy 26.11.10, 18:30
          jureek napisał:

> Dzisiaj jeszcze żadnego spamu nie umiescił, może ktoś z opolskiej redakcji zwró
          > cił mu uwagę?

Nie chwali się dnia przed zachodem słońca. Znowu dzisiaj 9 wątków zaśmiecił spamer cholerny. Kasowanie nic nie da. Klikanie na kosz także. Tam trzeba po prostu upomnieć kandydata. Chyba że lokalna redakcja nie chce z nim zadzierać.
          Jura

P.S. Żadnych maili pisać nie zamierzam, dopóki nie dostanę odpowiedzi na ostatnie moje pytanie o skasowany post.
          • siwa Re: Spam wyborczy 30.11.10, 08:50
            Jura, czy Ty wiesz jaka jest procedura zgłaszania spamu?
            Wyślij przykładowy link do dyżurnego, a on się tym zajmie.
            Pozowanie na nieskazitelnego, który nie kabluje, bo mu sie wydaje, że napisanie na FoM nie jest lepsze od wysłania linku mailem jest śmieszne.
            Nie mam pojęcia jakie układy ma redakcja z kandydatem, ale jak wyślesz trzy przykładowe linki, to poblokujemy.

(9 wątków? Słabi spamerzy w Opolu)
            • jureek Re: Spam wyborczy 30.11.10, 16:04
              siwa napisała:

> Jura, czy Ty wiesz jaka jest procedura zgłaszania spamu?
              > Wyślij przykładowy link do dyżurnego, a on się tym zajmie.
              > Pozowanie na nieskazitelnego, który nie kabluje, bo mu sie wydaje, że napisanie
              > na FoM nie jest lepsze od wysłania linku mailem jest śmieszne.
              > Nie mam pojęcia jakie układy ma redakcja z kandydatem, ale jak wyślesz trzy prz
              > ykładowe linki, to poblokujemy.
              >
              > (9 wątków? Słabi spamerzy w Opolu)

Przecież napisałem, jak łatwo można to znaleźć - w wyszukiwarkę wpisać hasło "youtube" i posortować od najnowszego. 99% postów, gdzie oprócz linka na youtube nie ma żadnej treści to spam wyborczy Garbowskiego. Nie chodzi mi o blokowanie czy kasowanie, ale o zwrócenie uwagi kandydatowi, że tak się nie robi, bo ona sprawia wrażenie, jakby nie zdawał sobie sprawy, że spam jest sprzeczny z regulaminem.
              Jura

• jureek Re: Spam wyborczy 04.12.10, 10:39
                Nie upomnieliście młodego i dynamicznego kandydata SLD no i doszło do tego, że jego zwolennicy bezczelnie łamią ciszę wyborczą na forum.
                Jura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka