Gość: Wqrwiony2 IP: *.aine.pl 11.04.04, 19:32 same osoby pisały pod paroma nickami z tego samego komputera? Ja wiem, że to "Agora-quality", ale ponoć da się... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swiateczne jaja DHCP czy szpiegostwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 10:33 Numer IP wiekszosc prywatnych uzytkownikow ma nadawany przypadkowo z puli przez program nazywany DHCP. Dla serwera portalu to za kazdym razem inny komputer. Mozna ewentualie uzyc cookies. Ale jest to metoda szpiegowska. Uzytkownik moze cookiec usunac - nawet automatycznie programem. "Big brother" chce istniec ale kazde oprogramowanie gwarantuje uzytkownikom mozliwosc pozbawienia go skutecznosci. Portal Gazety Wyborczej co raz przekracza zasady dobrego wspolzycia. Dodanie do tego jeszcze szpiegostwa nickowego byloby siegnieciem dna. Wesolych Swiat zycza Jaja juz ufarbowane jeszcze nie skrobane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan a dlaczego cie tak to wqrwia,wqrwiony ? IP: *.eoutfitters.net / 12.13.136.* 12.04.04, 11:41 Czyzbys mial jakies niewyzyte SBckie zamilowania ? Wydaje mi sie,ze dla wiekszosci forumowiczow pisanie na forum jest zabawa, a na adresy IP patrzy niewielu. Bo i po co ? Mnie np. absolutnie nie obchodzi skad ktos pisze i czy zmienia swoje nicki za kazdym polaczeniem. Jezeli go to bawi,dlaczego nie ? Po co ludziom psuc zabawe i w imie czego,wqrwiony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Bo tacy, jak ty robią sztuczny tłok, zaśmiecając IP: *.aine.pl 12.04.04, 14:10 forum - wstydzisz się swojego nicka i osobowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiateczne jaja Re: Bo tacy, jak ty robią sztuczny tłok, zaśmieca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 14:27 Gość portalu: Wqrwiony2 napisał(a): > forum - wstydzisz się swojego nicka i osobowości? Na forum publicznym od wiekow poslugiwano sie pseudonimami "artystycznymi" widocznie Boleslaw Prus chcial byc bardziej podobny do agenta Bolka, a nie do pospolitego Aleksandra Glowackiego. Czy zastanawiales sie nad tym, ze wcale nie musi miec to cokolwiek wspolnego ze wstydzeniem sie? Moze oszlomy potrafia dopiec nawet anonimowym nickom? Mysl. Mimo, ze Cie to boli. Wesolych Swiat zycza Jaja juz ufarbowane jeszcze nie skrobane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Re: Bo tacy, jak ty robią sztuczny tłok, zaśmieca IP: *.aine.pl 12.04.04, 15:00 Tak - z twojego postu przebija wyraźnie ból myślenia. Jeśli według ciebie wykrzykniki w stylu: "żydy śmierdzą", albo: "arabusy-islamusy mordują" (admin - nie kasuj, to przykład), spychające na dalszy plan wartościowe wątki na FŚ i klonowane wciąż przez te same osoby, ale pod dziesiątkami nicków, stanowią wyraz wolności wypowiedzi, to ja ci serdecznie współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
nudzisz_strasznie Re: Bo tacy, jak ty robią sztuczny tłok, zaśmieca 12.04.04, 17:13 ale z drugiej strony glupio by bylo wylać dziecko z kąpiela, z jednego adresu często wchodzi na portal kilka osób, bo cala rodzina korzysta z jednego koputera, i zablokowanie możliwości rejestrowania kilku nicków z jednego IP skazywaloby calą rodzinę do pisania pod jednym, ojciec matka, dwóch synów... inne zainteresowania inne kontakty pocztowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 A tutaj przyznam ci rację - popatrz jednak na IP: *.aine.pl 12.04.04, 18:36 FŚ i zobaczysz, co miałem na myśli - bardzo oczywiste przypadki ludzi, którzy sądzą, że jak nie wystawią 200 nowych wątków dziennie - przeważnie podszywając się pod swoich przewciwników - to ich honor legnie w gruzach. Pozdrawiam Wqrwiony2 Odpowiedz Link Zgłoś
nudzisz_strasznie Re: A tutaj przyznam ci rację - popatrz jednak na 12.04.04, 19:32 no tak FŚ jest dosyć specyficzne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Bo tacy, jak ty robią sztuczny tłok, zaśmieca IP: *.eoutfitters.net / 12.13.136.* 12.04.04, 21:38 Nie mam ochoty aby mnie namierzal jakis ubecki hacker. Poza tym lubie zmieniac nicki jak rekawiczki, zwlaszcza wtedy gdy jakies debile podszywaja sie pode mnie.Dlatego tez zwykle lacze sie przez prowy. jezeli komus to przeszkadza moze zrezygnowac z czytania nickow ludzi,ktorzy je zmieniaja;, a pozostac tylko przy 10-15 osobach wiernych swoim. Odpowiedz Link Zgłoś