Dodaj do ulubionych

Skarga na moderatora FS

23.06.12, 21:30
Na FS jest nowy moderator i nowe niezrozumiałe zasady. Kropka była beznadziejna, to prawda, ale ta nowa kreska54 jest gorsza od faszyzmu.
Masowo wypadają wątki z bardzo kulturalnej dyskusji i to nie jednej. Kreska nie ma nawet założonego profilu publicznego a na emaile nie odpowiada.
Obserwuj wątek
    • chociemir Re: Skarga na moderatora FS 23.06.12, 21:35
      Tak.
      Usuwa wpisy nie wulgarne. Nie pozwala dyskutować. Kreska (jeśli to ona) nie nadaje się na moderatora, ponieważ działa subiektywnie, według własnego widzimisię.
      • bling.bling Re: Skarga na moderatora FS 23.06.12, 21:39
        wydaje się że to kreska. Kropka była leniwa ale dziś widzę, że wolę leniwą kropkę niż nuworysza z nożycami. Z wątku o prawach naturalnych eksterminowała niemal wszystkie dzisiejsze posty Agaty. To jest obłęd, bo tam nie było nic nagannego.
        • narfi Re: Skarga na moderatora FS 23.06.12, 23:37
          To przypomina czasy gdy gazety ukazywaly sie z pustymi miejscami po wycietych artykulach.
          Wielokrotne proby dyskusji na ten temat sa systematycznie usuwane.
          Cenzor czuje sie tak jakby pracowal na Mysiej,a nie na Czerskiej.Absolutna wladza i zadnej odpowiedzialnosci.
          Niektorzy z nas pamietaja tamte czasy, jak rowniez i to, jak sie skonczyly.
          Moze cenzor z FS bedzie mial choc troche cywilnej odwagi i przedstawi tutaj powody swoich decyzji.
          ....chociaz....tchorz obdarzony wladza absolutna nie ma takiego zwyczaju .
          Wstyd.

• narfi Re: Skarga na moderatora FS 23.06.12, 23:57
            No prosze ,wlasnie znalazlem slad przypuszczalnego cenzora FS.

kreska54 23.06.12, 21:47 Odpowiedz
            >Sorry - linki na Youtube sa zaliczane do spamów. <

....i chwile potem:

kreska54 23.06.12, 21:53 Odpowiedz
            igor_uk napisał:

>
            > To po cholere macie w narzedziach forum WIDEO ? Przeciez to dziala tylko z lin
            > kami You Tuba?
            -------------------------------------------------------------
            >Nie odpowiem Ci na to pytanie - nie ja ukladałam te wszystkie regułki.<

>Zaraz muszę wykasować to co napisałam.<

------------------------------------------------------------------------------
            To juz chyba wskazuje na jakies zaburzenia psychiczne.Cenzor, ktory musi wykasowywac swoje wlasne wpisy.
            Paranoja.
            • kreska54 Re: Skarga na moderatora FS 27.06.12, 11:31
              Jak widzę popełniłam błąd odpowiadając na pytania.

Przyznaję Ci tylko rację,
              że wygłupilam sie, informując o koniecznosci skasowania
              swojej wypowiedzi.

• kropka Re: Skarga na moderatora FS 23.06.12, 23:54
      no żesz.... skąd ja to znam, wie ktoś może?
      A jakieś konkrety? jeśli nawet kreska nie odpowiada na maile, to ja też mam konto pocztowe.
      Jakoś nie zauważyłam żadnego maila z reklamacją od Sz.Państwa. Pewnie listonosz zachorował.
      Ale do rzeczy. Co takiego kulturalnego zostało wywalone? Nie musza być linki, ale choć autor watku, tytuł - jakis punkt zaczepienia, zeby odszukać.
      A zna ktoś z Was dobrego aesa?
      • narfi Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 00:03
        Kropko, o jakich konkretach tu mowic.
        Watki krytykujace cenzure znikaja po paru minutach.
        Wpisy znikaja bez sladu ,bez informacji ,ze z jakiegos powodu wpis zostal usuniety.
        Wpisy ,ktore znikaja,nie zawieraja nic bardziej obrazliwego niz nazwanie kogos idiota,a i tematyka jest raczej neutralna.
        Rece opadaja.
        • kropka Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 00:09
          no tak, nazwanie kogoś idiotą to rzeczywiście kulturalny argument w kulturalnej dyskusji.
          Ręce opadają.
          • narfi Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 00:27
            Nie twierdze , ze nazywanie kogos idiota jest politycznie poprawne,niemniej postow z tegi powodu nie usuwano.
            Zreszta juz teraz widac,ze sie nie dogadamy.
            Robta co chceta. Mnie to.......
            • kropka Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 01:05
              jesli nie usuwano, to albo nie widziałam, albo post nie był zgłoszony do usunięcia, albo tak schamiałam przez lata czytania forum, że omijałam jako naturalny wyraz emocji. Dlatego własnie jest drugi aes, żeby świeżym okiem przywrócić porządek.
              Przejrzałam kilkanaście ostatnich wątków. Nie znalazłam żadnego usuniętego wpisu, który powinno się przywrócić.
      • bling.bling Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 07:41
        nie obchodzi mnie skąd ty to znasz. To twój problem.
        Emaile słałem do kreski -zero reakcji. Skoro to ona jest nowym cieciem co widać po stylu sprzątania to nie widzę powodu by słać do ciebie. No chyba że ty jesteś jakimś tam ubercieciem.

Co zostało wykastrowane? Posty Agaty z tego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,29,136757512,136757512,prawo_naturalne.html
        Dlaczego?
        • kropka Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 20:20
          uwolniłam posty Agaty, choć zgodnie z netykietą mozna je było usunąć. Bo nie wytrzymała nerwowo :) Ale po dokładnym przeczytaniu watku uznałam, że
          1. miała prawo sie wkurzyć
          2. wartość merytoryczna jej postów znacznie przewyższa formę
          Przedyskutujemy to jeszcze z Kreską i na pewno dojdziemy do consensusu :)
          • bling.bling Re: Skarga na moderatora FS 25.06.12, 18:33
            Przecież trzeba znać odrobinę to forum by wiedzieć że Stab/Agata/Anna taki ma styl. To nie jest salon damsko męski ten forum tu się mięsem rzuca, od czasu do czasu. To dorośli ludzie, nie ma sensu ich umoralniać
            A... no i żeby mi to było!!!
            No!
        • kreska54 Re: Skarga na moderatora FS 27.06.12, 11:12
          bling.bling napisał:

> nie obchodzi mnie skąd ty to znasz. To twój problem.
          > Emaile słałem do kreski -zero reakcji. Skoro to ona jest nowym cieciem co widać
          > po stylu sprzątania to nie widzę powodu by słać do ciebie. No chyba że ty jest
          > eś jakimś tam ubercieciem.>

Nieprawda, nie maile tylko 1 mail.

> Co zostało wykastrowane? Posty Agaty z tego wątku:
          > forum.gazeta.pl/forum/w,29,136757512,136757512,prawo_naturalne.html
          > Dlaczego?>

Dlatego, że pisząc obrażała osoby , którym odpowiadała.
      • bartoszcze Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 11:14
        kropka napisała:

> no żesz.... skąd ja to znam, wie ktoś może?

No właśnie Ci miałem pogratulować, że awansowałaś do grona "ten wcześniejszy to jednak był niezły";-)
        • narfi Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 13:49
          Uzywajac calkowicie adekwatnego okreslenia Blinga,dlaczego zostal wykastrowany ten watek:

forum.gazeta.pl/forum/w,29,136870065,136870065,Wzruszenie.html
          Przeciez tam bylo tylko kilka zartobliwych okreslen o metodach cenzurowania FS.

W innym watku napisalem,ze cenzor powinien zostac oblany smola i wytarzany w pierzu za to co robi na FS . Tez sie nie podobalo.
          No, ludzie, troche dystansu do samych siebie. Robicie z siebie zalosnych blaznow.
          • narfi Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 14:20
            Ten watek dla odmiany poszedl na Osla.Dlaczego?

forum.gazeta.pl/forum/w,396,136870329,136870329,pierwsza_zasada.html
            Czyzby metody traktowania podwladnych przez ich nadzorcow nie byly sprawa spolecznej troski i nie powinny byc dyskutowane na FS?

To co robicie to juz nie jest moderacja.To jest kneblowanie kazdego ,kto odwazy sie skrytykowac wasze faszystowskie metody. Czym sie roznicie od cenzorow z najgorszych lat PRL-u ?
            Kiedy zaczniecie usuwac wpisy z tego forum? .....a moze juz to robicie,tylko na tyle dyskretnie,ze jeszcze nikt sie nie polapal.
            • kropka Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 19:47
              wyleciał, bo na temat moderacji piszemy na forum o Moderacji, a nie na forum ogólnym. Nie zaśmiecamy forów tematycznych. Jak widzisz, teraz tez dyskutujemy tutaj, a nie na Społeczeństwie. I tak jest słusznie i prawidłowo
              • bling.bling Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 20:03
                to nie był wątek o moderacji tylko o niekompetencji i o zasadzie ukrywania jej skutków
                • kropka Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 20:23
                  klituś-bajduś :)
        • kropka Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 20:21
          a dziękuje bardzo. Tez tak sobie pomyslałam... :))))
      • dariuszzawadzki Re: Skarga na moderatora FS 26.06.12, 21:22
        Mój wątek usunięto z forum kobieta i wylądował tu: forum.gazeta.pl/forum/w,396,136891089,,Facet_nie_ma_ochoty_na_sex_Czemu_Zdradza_.html?v=2 Ośla ławka - bez wyjaśnienia. Za pierwszym razem wywalony wogóle...
    • karkowiak2plus Re: Skarga na moderatora FS 24.06.12, 22:41
      Masz wiele racji Bliniu,jednak Kropka nie jest w moim mniemaniu beznadziejna. Ona jest wytonowana.
      Jeśli zaś chodzi o nową miotłę ,to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania. Macałem ją na okoliczność adminowania i mogę stwierdzić bez bicia,że jest szybka. Czy rozważna czas pokaże.
      • kreska54 Re: Skarga na moderatora FS 27.06.12, 11:33
        karkowiak2plus napisał:

> Masz wiele racji Bliniu,jednak Kropka nie jest w moim mniemaniu beznadziejna. O
        > na jest wytonowana.
        > Jeśli zaś chodzi o nową miotłę ,to nie wyrobiłem sobie jeszcze zdania. Macałem
        > ją na okoliczność adminowania i mogę stwierdzić bez bicia,że jest szybka. Czy r
        > ozważna czas pokaże.>

Dzięki :-)
        • karkowiak2plus Nie za ma co. 02.07.12, 00:56
          :-)
    • chociemir Propozycja 25.06.12, 07:57
      Do kropki-kreski.
      Dlaczego tak uparcie trzymasz się funkcji moderatora? Przecież jesteś nielubiana na forum. Ponadto, nie potrafisz prawidłowo wykonywać tej funkcji (pomijam, jak cię oceniają chlebodawcy).
      - Twoja moderacja powoduje skłócenie forumowiczów.
      - Nie informujesz, gdzie przenosisz wątek (jeśli go przenosisz).
      - Nie informujesz, za co usuwasz wpis.
      - Bardzo subiektywnie kwalifikujesz wpisy jako "spamy". Tematy tobie mało wygodne traktujesz jako "spamy".
      - Nie rozumiesz pojęcia "społeczeństwo" i temat "społeczny".
      - Tolerujesz pieniaczy obrażających znane osoby, tolerujesz prowokatorów ubliżającym ludziom innych ras, narodowości, wyznań - a wycinasz wpisy poruszające ogromnie ważne społecznie sprawy (wojna, głód, okrucieństwo, itd.).
      Proponuje ci rezygnację z tej funkcji. Jeśli ktoś nie wyrabia w swojej pracy, powinien dać sobie z nią spokój, a nie kleić się do niej jak mucha do kału.

• kreska54 Re: Propozycja 27.06.12, 11:23
        chociemir napisał:
        > Dlaczego tak uparcie trzymasz się funkcji moderatora? Przecież jesteś nielubian
        > a na forum.

Większośc moderatorów nie jest lubiana,wiec Twój argument, jest zabawny.

> - Twoja moderacja powoduje skłócenie forumowiczów.>

To nie moderacja powoduje skłócenie forumowiczów.
        Kłocą sie Ci, ktorzy lubia to robić.

> - Nie informujesz, gdzie przenosisz wątek (jeśli go przenosisz)
        > - Nie informujesz, za co usuwasz wpis.>

Nie mam mozliwości informowania gdzie przenoszę wątki,
        ani dlaczego go usunęłam.

> - Bardzo subiektywnie kwalifikujesz wpisy jako "spamy". Tematy tobie mało wygod
        > ne traktujesz jako "spamy".

Definicje spamu znajdziesz w netykiecie

<Tematy tobie mało wygodne traktujesz jako "spamy".

Nie ma czegoś takiego jak- niewygodny dla moderatora temat.

Nie toleruje osób określanych przez Ciebie:

> - Tolerujesz pieniaczy obrażających znane osoby, tolerujesz prowokatorów ubliża
        > jącym ludziom innych ras, narodowości, wyznań >

> Proponuje ci rezygnację z tej funkcji. Jeśli ktoś nie wyrabia w swojej pracy, p
        > owinien dać sobie z nią spokój, a nie kleić się do niej jak mucha do kału.>

Styl Twojej wypowiedzi - świadczy o Tobie.
        Nie sprawię Ci tej przyjemnosci i nie zrezygnuję z moderowania.

• Gość: lilka Re: Propozycja IP: *.play-internet.pl 27.07.12, 22:08
          > Większośc moderatorów nie jest lubiana,wiec Twój argument, jest zabawny.
          A to mnie rozbawiło.
    • marrant Re: Skarga na moderatora FS 26.06.12, 16:12
      1 - linki do źle pociętych wątków na forum@agora.pl
      2 - moderator, który nie jest podany w nagłówku forum nie jest osobą kontaktową w sprawach moderacji
    • rusec11 w obronie kreski%$ 26.06.12, 18:31
      musi sie dziwczyna nauczyc, a) najpierw czytacz tutaj rozne dluzsze wontki a sie zakuma ze na skargi sie odpowiada tak, b) z internautami sie nie spouchwala chyba ze prywatnie/listownie i z tymi od band internetowych najlepij dla ich rozpracowania, c) sie nie tlumaczy a ni do winy sie nie przyznawac, nawet jak sie nima racyi (moder zawsze racye miec musi nawet gdy jej nima), d) nie wolno sie spowszechniac, obecnosc ma byc dozowana a bedzie uwazniej sluchana, z) user trza traktowac jak smieci a smieci jak userow bo tak jest naprawde, я) rusek11 vel rusec11 nie wolno kasowac wpisow, bo nie.
      :)
      • kreska54 Re: w obronie kreski%$ 27.06.12, 11:10
        :-))
        Dziękuję, postaram się
        (~_~)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka