alicia033 22.10.18, 23:49 szanowna ubermoderacjo, odbierzcie że wreszcie iwoniaw uprawnienienia moderatorskie, bo znowu was wszystkich tam kompromituje. Potrzebujecie powtórki ze ślimaków czy śmierci tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: moderacja na forum emama 23.10.18, 12:38 Zakładając, że masz na myśli ostatnie swoje dwa usunięte wątki, zachęcam do zapoznania się ze wskazówkami dla użytkowników zawartymi w wątku przypiętym na forum emama, w szczególności z punktami 8 i 4. No i Netykieta, do której także tam znajdziesz link - to już co do inwektyw kierowanych do moderatorów i innych użytkowników forum. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: moderacja na forum emama 23.10.18, 20:08 a świstak siedzi i zawija w papierki... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: moderacja na forum emama 23.10.18, 20:13 Jeśli masz jakieś inne, konkretne problemy, to zapraszam na priv - bezpośrednio do moderatorki, z którą masz problem, by go wyjaśnić albo na forum@agora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: moderacja na forum emama 23.10.18, 22:13 zona_mi napisała: > Jeśli masz jakieś inne, konkretne problemy, to zapraszam na priv - bezpośrednio > do moderatorki, z którą masz problem, by go wyjaśnić albo na forum@agora.pl Przepraszam, ale Regulamin wyraźnie podaje inny adres mailowy do reklamacji: pomoc@agora.pl lub tel. (42) 631 60 90 pon.-pt. w godz. 9:00-17:00. Podawany przez administratorów adres forum@gazeta.pl w ogóle nie jest wspomniany w Regulaminie i nie wiadomo, do kogo należy i do czego ma służyć. A pomysł, żeby użytkownicy zajmowali się doszkalaniem moderatorów za pomocą maili na priv, których nikt nie ma obowiązku czytać i mało kto czyta, wydaje się zabawny. Może jeszcze użytkownicy powinni się zorganizować i zlecić badania jakości moderacji i testy oprogramowania, z którym również ostatnio było tak wiele problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: moderacja na forum emama 23.10.18, 22:29 > Przepraszam, ale Regulamin wyraźnie podaje inny adres mailowy do reklamacji Podałam właściwy adres do administracji, na który należy pisać, jeśli ktoś ma pytania czy wątpliwości. Użytkowniczki forum emama mają dokładne wskazówki, dzięki którym mogą się doskonale zorientować, jak uczestniczyć w dyskusjach - nie tylko w czołówce forum, ale także w przyszpilonym wątku, dla tych, które korzystają z telefonów. Dotyczy to zarówno adresów, na jakie można pisać, jak i innych aspektów funkcjonowania (na) forum. > A pomysł, żeby użytkownicy zajmowali się doszkalaniem moderatorów Nie ma takiej potrzeby. Przeciwnie, pisząc do moderacji, można się dowiedzieć, dlaczego czyjaś wypowiedź została usunięta itp., czyli doszkolić się samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: moderacja na forum emama 24.10.18, 00:03 zona_mi napisała: > Podałam właściwy adres do administracji, na który należy pisać, > jeśli ktoś ma pytania czy wątpliwości. Czy, skoro Regulamin podaje niewłaściwy adres do zażaleń na sposób administrowania, to nie należało by go zmienić, żeby zażalenia na działalność administracji kierowane były do samej administracji, a nie gdzieś indziej? A może Regulamin już nie obowiązuje? > Użytkowniczki forum emama mają dokładne wskazówki, dzięki którym mogą > się doskonale zorientować, jak uczestniczyć w dyskusjach... Użytkownicy wszystkich forów mają równie dokładne wskazówki, ale nic z tego nie wynika - administracja jak była chaotyczna, nieprzewidywalna i nieżyczliwa dla użytkowników - tak jest nadal. Komunikacja z użytkownikami jak była szczątkowa, to dalej jest żadna. Nie zdążono oprogramować. Nikt nic nie wie. Regulamin sobie, Netykieta sobie, a jedyną obowiązującą zasadą jest brak zasad. Dobrze przynajmniej, że emama jeszcze żyje, bo większość forów redakcyjnych została już zdechnięta. > Nie ma takiej potrzeby. A kto to badał i kiedy? Można prosić o jakiś link? --- A poza tym pisz mi na czerwono, żebym nie traktował twoich opinii jako prywatnych, bo prywatne uwagi należy wysyłać na priva (pkt. 2). Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: moderacja na forum emama 23.10.18, 20:43 Co do wątków personalnych - rozwiązanie również jest w przypiętych wskazówkach. Konkretnie punkt 2. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Dajcie mi człowieka... 31.10.18, 23:36 zona_mi napisała: > Konkretnie punkt 2. Paragraf się znajdzie. pl.wikipedia.org/wiki/Dajcie_mi_cz%C5%82owieka,_a_paragraf_si%C4%99_znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś