Dodaj do ulubionych

Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ?

08.07.05, 08:20
Jednym słowem czy posty w innych językach są wycinane za to, że są w nich a
nie po polsku napisane ?
Nie znalazłem ani w regulaminie ani w netykiecie nic na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lilka Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 08.07.05, 08:45
      Są fora w innych językach na GW, nie tylko prywatne.
      Sa też fora dla obcokrajowców.
      • negevmc Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 08:54
        Gość portalu: Lilka napisał(a):

> Są fora w innych językach na GW, nie tylko prywatne.
        > Sa też fora dla obcokrajowców.

Wiem o tym , że są. Nie chodzi mi o sam język a o fakt usuniecia postu
        nie łamiącego zasad dobrego wychowania, regulaminu ani prawa. Tyle, ze napisany
        był w dość mało znanym jezyku choć zrozumiałym dla części uczestników forum.
    • negevmc usunięty post - jeszcze jedno pytanie 08.07.05, 08:50
      negevmc napisał:

> Jednym słowem czy posty w innych językach są wycinane za to, że są w nich a
      > nie po polsku napisane ?
      > Nie znalazłem ani w regulaminie ani w netykiecie nic na ten temat.

Przed chwilą usuniety w nocy post się pojawił .. tyle, że bez treści a z
      informacją, że został usuniety ze względu na złamanie prawa lub regulaminu
      (bez wskazania, którego z nich dokładnie).
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26170255&a=26173825
      W związku z tym mam pytanie:
      Który dokładnie punkt regulaminu lub paragraf prawa został złamany w tym poście.
      Oto Regulamin forum
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
      i netykieta:
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html

• jabbur Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 09:05
      Jeżeli nie są spamem i są na temat forum to zostają.
      Natomiast wolimy aby ich nie było - z tego powodu, że nie
      każdy może brać udział w dyskusji w obcym języku
      j/a
      • jureek Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 09:08
        jabbur napisał:

> Jeżeli nie są spamem i są na temat forum to zostają.

Zostają także jeżeli są napisane przez zasłużonych klikaczy w kosz, takich jak
        np. Marianna Rokita. W końcu "coś za coś, a równość to mit" (cytat z Tebego)
        Jura
        • messja Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 11:37
          jureek napisał:

> jabbur napisał:
          >
          > > Jeżeli nie są spamem i są na temat forum to zostają.
          >
          > Zostają także jeżeli są napisane przez zasłużonych klikaczy w kosz, takich jak
          > np. Marianna Rokita. W końcu "coś za coś, a równość to mit" (cytat z Tebego)
          > Jura

zalaczam na dowod linke, jak protegowana spamuje w obcym jezyku, chociaz nie
          bylo takiej potrzeby. prywatne przemyslenia mogla zapodac mailem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=26152681&a=26158707
      • negevmc Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 09:11
        jabbur napisał:

> Natomiast wolimy aby ich nie było - z tego powodu, że nie
        > każdy może brać udział w dyskusji w obcym języku
        > j/a

Mój post nie był spamem i był na temat. Zrozumiały dla części forumowiczów.
        Poważne pytanie: czy to, że "wolicie" by go nie było jest wystarczjącym powodem
        do usuniecia postu ?
        • jureek Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 09:15
          Na forum Swiat nożycami macha Kropka. A ona już nie raz pisała, że bardzo, ale
          to bardzo nie lubi obcych języków. A netykieta oczywiście jest mniej ważna niż
          fobie cenzora.
          Jura
          • negevmc Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 09:23
            jureek napisał:

> Na forum Swiat nożycami macha Kropka. A ona już nie raz pisała, że bardzo, ale
            > to bardzo nie lubi obcych języków. A netykieta oczywiście jest mniej ważna niż
            > fobie cenzora.
            > Jura

Kilka misięcy temu, gdy zacząłem pisywać na forach GW ustosunkowałem się tu do
            zasad moderacji. Zostało to zignorowane. W ogólnym zarysie chodziło mi to, że
            daministratorzy mogą ciąć co im się zywnie podoba i to jest jak najbardziej w
            porządku. Jak mniemam własciciel poratlu - Agora jest prywatną firmą i nie ma
            żadnych przeciwskazań do sforumłowania netykiety czy też owego regulaminu w ten
            oto sposób:
            "Usuwane będą wątki, które nie podobają się moderatotom lub łamią prawo"
            That's OK with me !!!
            Ale po co mydlić oczy netykietami i pseudo-regulaminami ? Jeśli już coś takiego
            jak owe przepisy popełniliście to przynajmniej się ich trzymajcie.
            Nieprzestrzegane prawo (w dodatku przez prawodawcę) jest gorsze niz jego brak.

• marianna.rokita Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 08.07.05, 09:42
              Negevmc, skopiuj wypowiedz Jabbura, bedziemy mieli w razie czego ;) Bo
              rzeczywiscie leci czasem duzo jesli jest napisane np.po wlosku, hiszpansku i
              nawet na temat.

Uklony;)

• betty Moj post tez nie jest spamem. 08.07.05, 15:13
          我が合気道部は、近畿大学医学部創設当初から創部された伝統ある部です。昭和49年医学部創設の
          翌50年(1975年)、1期生の太田善夫(現OB会長、近大奈良病院臨床検査部教授、 近大医学部同
          窓会会長)と2期生・大里佳之の、当初二人で同好会として発足後、"部"に 昇格されました。
          • marianna.rokita Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:14
            Obowiazuje domniemanie niewinnosci.Dopoki sie winy nie udowodni, winy nie ma :)
            No chyba,ze ktos przetlumaczy :)))))))))
            • betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:16
              Oczywiscie. Niech mi ktos udowodni, ze moja intencja nie bylo szpanerstwo, a
              nie chec wyrazenia swych mysli w obcym jezyku. Ot tak.
              • marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:20
                Ty po prostu palasz miloscia do Azji :) A,ze watek dotyczyl bezsprzecznie
                moderacji, chcialas to wyrazic w najblizszym Twemu sercu jezyku.

• betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:28
                  Naturalnie. I co mnie to interesuje, ze nikogo to nie interesuje, badz mnie
                  rozumie, bo to forum polskojezyczne? :-)
                  • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:34
                    betty napisała:

> Naturalnie. I co mnie to interesuje, ze nikogo to nie interesuje, badz mnie
                    > rozumie, bo to forum polskojezyczne? :-)

Ło matko. "Forum polskojęzyczne". Jakbym słyszał radio Maryja.
                    Jura
                  • marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:35
                    Alez Betty zrozumialam Cie wprost doskonale ;) Tlumaczenie wlasnie
                    szykuje.Poprawisz mnie, jesli zrobie blad, ok ? Ani pol spamu w tym nie ma!!!!
                    Napisalas:

"Jako admin forum psychologia, chcialabym powiedziec, ze administracja sie nie
                    myli.Z psychologicznego punku widzenia, kazdy taki watek przykuwa uwage
                    forumowicza, i powoduje zwiekszenie ilosci klikow na dane forum, co jest
                    istotnym wyznacznikiem dla reklamodawcow.Ponadto ma sie wrazenie,ze na forum GW
                    przychodza takze rodowici mieszkancy Chin, Izraela czy tez starozytnego Rzymu.
                    Wasza Betty."

A powaznie skoro nie jest zabronione, jest dozwolone.
                    A w regulaminie nie ma zakazu pisania w suahili :)Ex vi termini :)

• betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:55
                      Podpisze sie pod tym, jak sprowadzisz mi kilkudziesieciu rozmowcow chetnych do
                      dyskusji w tym jezyku.
                      Wtedy zaloze forum dla fanow suahili :-)

A powaznie. Czy warto walczyc o to? Polak na polskim forum redaguje wypowiedzi
                      w obcym jezyku.
                      Rozumiem fora lub watki do tego przeznaczone, ale ni z gruszki, ni z pietruszki
                      esej (dla przykladu)po rosyjsku? Jakie sa intencje autora?
                      • allegro.con.brio Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 15:59
                        betty napisała:

> esej (dla przykladu)po rosyjsku? Jakie sa intencje autora?

A szczerze mówiąc, co Cię to obchodzi? Nie chcesz, nie czytaj.
                        • betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:02
                          Nic mnie to nie obchodzi. Z reguly czytam tylko wtedy jak musze.
                          Pytam, bo akurat o tym toczy sie dyskucja.
                          Cos jeszcze? :-)
                      • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:06
                        A niepewne intencje to wystarczający powód do wycięcia? Oj, rozbisurmanili się
                        aesi.
                        Jura
                        • betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:15
                          Jurek, nie wkladaj mi do ust czegos, czego nie powiedzialam :-)
                          Nie wystepuje tu na czerwono. Jestem tez uzytkownikiem forum.
                          A wy zawsze jak widziecie aesa, to za bron i na kon :-)
                          • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:40
                            betty napisała:

> Jurek, nie wkladaj mi do ust czegos, czego nie powiedzialam :-)
                            > Nie wystepuje tu na czerwono. Jestem tez uzytkownikiem forum.
                            > A wy zawsze jak widziecie aesa, to za bron i na kon :-)

Niczego do ust Ci nie wkładam, proszę mi tu bez insynuacji :)
                            Nieprawdą jest też ostatnie zdanie. Nieraz broniłem już tutaj aesów. I zawsze,
                            kiedy ktoś zarzuca aesowi, że za mało wycina, może aes liczyć na moje wsparcie.
                            Jura
                            • marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:42
                              Sorki ale po cichu chciales wlozyc ;)
                              • messja Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:44
                                marianna.rokita napisała:

> Sorki ale po cichu chciales wlozyc ;)
                                >

zawodowe skojarzenia?
                              • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:44

> Sorki ale po cichu chciales wlozyc ;)

Poddaję się. Jako aes wiesz przecież i tak najlepiej, jakie są intencje i
                                zamiary piszących, więc na pewno też lepiej wiesz ode mnie, co chciałem zrobić.
                                Jura
                                • jureek Re: Pomyłka!!!!! 08.07.05, 17:45
                                  jureek napisał:

> Poddaję się. Jako aes wiesz przecież i tak najlepiej, jakie są intencje i
                                  > zamiary piszących, więc na pewno też lepiej wiesz ode mnie, co chciałem zrobić.

Myślałem, że odpisuję Betty. Cofam to, co wyżej napisałem.
                                  Jura
                                  • messja Re: Pomyłka!!!!! 08.07.05, 17:49
                                    jureek napisał:

> jureek napisał:
                                    >
                                    > > Poddaję się. Jako aes wiesz przecież i tak najlepiej, jakie są intencje i
                                    > > zamiary piszących, więc na pewno też lepiej wiesz ode mnie, co chciałem z
                                    > robić.
                                    >
                                    > Myślałem, że odpisuję Betty. Cofam to, co wyżej napisałem.
                                    > Jura

mysle, ze nie dokonca taka pomylka. p. marianna tylko oficjalnie aesem jeszcze
                                    nie jest. ale i to moze niedlugo ulec zmianie.
                                    • marianna.rokita Re: Pomyłka!!!!! 09.07.05, 02:42
                                      I nie bedzie Messjo ;)Ani oficjalnie ani nieoficjalnie :)))
                            • betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 18:01
                              jureek napisał:

> Niczego do ust Ci nie wkładam, proszę mi tu bez insynuacji :)

Przepraszam. To letnie klimaty sprawily, ze tak mnie ponioslo :-)

I zawsze,
                              > kiedy ktoś zarzuca aesowi, że za mało wycina, może aes liczyć na moje
                              wsparcie.

Ok. To sobie zapamietam. Mnie juz nie takie przykrosci tu spotkaly :-)

• marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:09
                        Na kiedy sprowadzic? Mowisz i masz:)

Powaznie: Esej po rosyjsku ? Ostatnim rocznikiem uczacym sie rosyjskiego w
                        szkolach, byli ucznowie z 1978.Tych i w zblizonym wieku na forum jest najwiecej,
                        zgodnie z ogolnodostepnymi statystykami.
                        Na forum wielu jest tez ludzi ze starszego pokolenia, ktorzy pamietaja ten jezyk
                        bardzo dobrze. Nie istotne, czy pamietaja go dobrze, czy zle..
                        Nie mozna odbierac im prawa podyskutowania po rosyjsku, skoro na przyklad chca
                        uzyciem j.rosyjskiego oddac ducha danej wypowiedzi.
                        Admin moze wejsc i poprosic o streszczenie, czy tez tlumaczenie.Ponadto nie masz
                        napisane w regulaminie,ze nalezy pisac po polsku i ze forum GW jest forum dla
                        uczestnikow polskojezycznych.

To o rosyjskim. A jesli zapytasz o slynny chinski, wez pod uwage, ze watek taki
                        jest wentylem. W tej chwili na forum swiat istnieja dwa takie watki.I znani
                        antysemici zamiast wyzywac na innych, wklejaja sobie do watku arabskie zdania.
                        ( minus jedna osoba )

Jesli powiesz, ze takich watkow w takim razie powstanie tysiac to wez pod uwage,
                        ze mozna zostawic jeden chinski, jeden hebrajski itd. I chetnych do pisania w
                        tym jezyku kierowac do konkretnego watku. Owszem oznacza to troche wiecej
                        pisania i ciecia prob zalozenia nastepnych watkow w danym jezyku, ale aesi sa w
                        sumie od tego.
                        • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:17

> Na kiedy sprowadzic? Mowisz i masz:)
                          >
                          > Powaznie: Esej po rosyjsku ? Ostatnim rocznikiem uczacym sie rosyjskiego w
                          > szkolach, byli ucznowie z 1978.Tych i w zblizonym wieku na forum jest najwiecej
                          > ,
                          > zgodnie z ogolnodostepnymi statystykami.
                          > Na forum wielu jest tez ludzi ze starszego pokolenia, ktorzy pamietaja ten jezy
                          > k
                          > bardzo dobrze. Nie istotne, czy pamietaja go dobrze, czy zle..
                          > Nie mozna odbierac im prawa podyskutowania po rosyjsku, skoro na przyklad chca
                          > uzyciem j.rosyjskiego oddac ducha danej wypowiedzi.
                          > Admin moze wejsc i poprosic o streszczenie, czy tez tlumaczenie.Ponadto nie mas
                          > z
                          > napisane w regulaminie,ze nalezy pisac po polsku i ze forum GW jest forum dla
                          > uczestnikow polskojezycznych.
                          >
                          > To o rosyjskim. A jesli zapytasz o slynny chinski, wez pod uwage, ze watek taki
                          > jest wentylem. W tej chwili na forum swiat istnieja dwa takie watki.I znani
                          > antysemici zamiast wyzywac na innych, wklejaja sobie do watku arabskie zdania.
                          >
                          > ( minus jedna osoba )
                          >
                          > Jesli powiesz, ze takich watkow w takim razie powstanie tysiac to wez pod uwage
                          > ,
                          > ze mozna zostawic jeden chinski, jeden hebrajski itd. I chetnych do pisania w
                          > tym jezyku kierowac do konkretnego watku. Owszem oznacza to troche wiecej
                          > pisania i ciecia prob zalozenia nastepnych watkow w danym jezyku, ale aesi sa w
                          > sumie od tego.

Marianno, jak Ty musisz wszystko regulować. Byłabyś idealnym pruskim urzędnikiem.
                          Jura
                          • marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:21
                            Jurku, bylabym fatalnym urzednikiem. Juz raz pracowalam w urzedzie panstwowym,
                            nota bene jako specjalista od krajow rosyjskojezycznych :)( mialam 21 l )
                            Teraz sobie sama jestem szefem i nie zamierzam z tego rezygnowac:)
                          • allegro.con.brio Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:24
                            Albo junijnym ludowym towarzyszem komisarzem.
                            • marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:26
                              tak wiem.Rzecznikowanie w UW to mi po smierci bedziesz wypominac.I
                              rzecznikowanie u Religi tez.
                              • allegro.con.brio Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 16:30
                                Ano. Nie można upaść niżej niż zostać UWolem. :)
                            • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:31
                              pruski urzędnik i junijny komisarz to i tak na jedno wychodzi
                              Jura
                        • betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:11

> To o rosyjskim. A jesli zapytasz o slynny chinski, wez pod uwage, ze watek
                          taki
                          > jest wentylem. W tej chwili na forum swiat istnieja dwa takie watki.I znani
                          > antysemici zamiast wyzywac na innych, wklejaja sobie do watku arabskie
                          zdania.
                          >
                          > ( minus jedna osoba )

To chyba nie jest argument za?

> Jesli powiesz, ze takich watkow w takim razie powstanie tysiac to wez pod
                          uwage
                          > ,
                          > ze mozna zostawic jeden chinski, jeden hebrajski itd. I chetnych do pisania w
                          > tym jezyku kierowac do konkretnego watku. Owszem oznacza to troche wiecej
                          > pisania i ciecia prob zalozenia nastepnych watkow w danym jezyku, ale aesi sa
                          w
                          > sumie od tego.

Tylko czy znajdzie sie admin operujacy tyloma jezykami, aby to wszystko chocby
                          z grubsza przejrzec w poszukiwaniu wykroczen regulaminoiwych?
                          To moze lepiej fora, na ktorych spotkaja Ci wszyscy chetni? Sa takie w portalu.
                          Sposrod nich mozna wybrac kogos, kto czuwalby nad "kilmatem"
                          • marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:19
                            To argument za. Bo zamist bluzgac w innych watkach ograniczaja sie do
                            ...wklejania Koranu :D

Argument za jest taki :
                            Potrzeba czasem wentyla na arcysmiertelniewaznopowaznym forum .

No i kolejny argument :
                            Sempiasty chce sie uczyc:)
                          • messja Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:20
                            betty napisała:

> Tylko czy znajdzie sie admin operujacy tyloma jezykami, aby to wszystko
                            chocby
                            > z grubsza przejrzec w poszukiwaniu wykroczen regulaminoiwych?

to zdanie najlepiej charakteryzuje mentalnosc ludzi, ktorzy zostaja aesami
                            czyli: "poszukiwaczami wykroczen regulaminowych":)
                          • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:37
                            A bez czuwania się nie da? Widzisz, nawet gdy piszesz na czarno jako zwykły
                            forumowicz to i tak wyłazi z Ciebie aes :)
                            Jura
                            • marianna.rokita Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 17:38
                              Jurku to nie film Obcy - 8 pasazer Nostromo,by komus cos wylazilo.
                              ;)
                            • betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 18:06
                              E tam. Nawet jako uzytkownik obstaje przy czuwaniu. Pisuje tez na forach
                              majacych opiekunow.

Bez czuwania na forum gdzie Koran "kroluje"? Jak to sobie wyobrazasz? Nawet
                              terrorysci mogliby sie na kolejny atak ustawiac na forum.
                              Pomijajac aesowstwo i cenzure- przeciez ktos musi tego dogladac.
                              • jureek Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 08.07.05, 18:59
                                betty napisała:

> E tam. Nawet jako uzytkownik obstaje przy czuwaniu. Pisuje tez na forach
                                > majacych opiekunow.
                                >
                                > Bez czuwania na forum gdzie Koran "kroluje"? Jak to sobie wyobrazasz? Nawet
                                > terrorysci mogliby sie na kolejny atak ustawiac na forum.
                                > Pomijajac aesowstwo i cenzure- przeciez ktos musi tego dogladac.

Brawo Betty! Coś mi się wydaje, że wreszcie pojęłaś o co mi chodzi. Gdyby nie
                                Wasze, aesów wycinanki, mogłoby być forum doskonałym źródłem informacji o
                                aktywności, nastrojach, sposobach myślenia różnych radykalnych grup. Kiedyś
                                pamiętam, jak uaktywnili się na wszystkich prawie forach antyklerykalni
                                zwolennicy pewnej sekty. Parę tygodni później aresztowano jej przywódcę.
                                A o to, że ekstremiści mogą wykorzystać forum do planowania jakiś akcji, nie
                                obawiałbym się wcale. Po pierwsze, nie są aż tak głupi, a po drugie, lepiej jak
                                się na widoku zmawiają, niż mieliby to robić innymi tajnymi kanałami.
                                Jura
                                Jura
                                • betty Re: Skoro tak twierdzisz, tak jest Betty 10.07.05, 18:44
                                  Das darf doch wohl nicht Wahr sein, daß hab ich doch gewußt.
                                  Alle Wege führen wieder zur bösen Aes Betty. Find ich witzig :-)

Jurek, po co sie w ogole rozpisywac, skoro znasz juz moje zdanie na kazdy
                                  praktycznie temat. Juz ze dwa latka tak sobie z doskoku gawedzimy i jeszcze do
                                  zadnych konkretnych rozwiazan wspolnie nie doszlismy.

Nie gniewaj sie, prosze, jak czasem ignoruje niektore pytania (zaczepki). Nie
                                  wynika to z braku szacunku do Ciebie jako rozmowcy, a zwyczajnej niecheci do
                                  szarpaniny i awantur.
                                  Dlatego wybacz, ale w tej sytuacji, gdzie znowu caly krzyz mam poniesc ja-
                                  wycofam sie :-)
                                  Mozemy oczywiscie pociagnac ten temat, ale nie tutaj. Nie w klimacie ciaglych
                                  wcinek "obiektywnych" obserwatorow z chodnikowa riposta.

Pozdrawiam

ps. Zawsze pojmuje o co Ci chodzi. Wiesz, ze lubie odwrocic kota :-)

• negevmc ciągle brak odpowiedzi.. 08.07.05, 11:29
        jabbur napisał:

> Natomiast wolimy aby ich nie było - z tego powodu, że nie
        > każdy może brać udział w dyskusji w obcym języku
        > j/a

To co napisałeś za taką nie uważam poniewż mija sie z prawdą.
        Jak powiedziałem post spamem nie był i był na temat a został usuniety.
        Chciałbym wiedzieć, który punkt regulaminu tudzież netykiety mój post złamał.
        Od administratora Kropki także nie mam odpowiedzi (napisałem do niej maila)
        • dana33 do jabbura 08.07.05, 14:05
          אלף נשיקות, יאבור
          • marianna.rokita traduction: 08.07.05, 14:14
            Dano czy ja moge to hihi przetlumaczyc ? Proszem o oficjalnom zgodem :D
            Łel, łel, łel...czegoz to sie czlowiek dowie :)
            • marianna.rokita Re: traduction: 08.07.05, 14:19
              Dobra tlumacze.Nawyzej dostane od Ciebie po nosie :D
              Wiec:
              "Elef neszikot Jabbur", czyli "tysiac caluskow Jabburze".

O qrka wodna ! Chyba se piwo otworze :D
              • dana33 Re: traduction: 08.07.05, 14:50
                zawsze wszystko moje uczucia musza byc wyciagane na swiatlo dzienne??? aaaa????
                to aaaa to z francuska trzeba czytac)
                • marianna.rokita Re: traduction: 08.07.05, 14:59
                  Ulalalaaaa la la ! Czytaj tez z francuska :D
                  • dana33 Re: traduction: 08.07.05, 15:10
                    smieje sie przez ostatnie 10 minut... tak z cicha, po francusku...
                    • marianna.rokita Danka! 08.07.05, 15:13
                      Dana, kurcze, to moderacja a nie erotica nova :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                      • dana33 Re: Danka! 08.07.05, 15:29
                        a co, smianie po francusku to erotyka???? od kiedy??? bo ja myslalam ze erotyka
                        to calkiem cos innego po francusku... :))))
                        • marianna.rokita Argument za mozliwoscia pisania w obcych jezykach 08.07.05, 15:49
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26195686&a=26201388
                          Prosze bardzo. Pan Sempiasty bedzie sie uczyl. Portal GW przyczynia sie do nauki
                          jezykow wsrod Polakow ;)
                          Innym argumentem jest to, ze do piej pory tj. 15,48 od czasu zalozenia watku
                          nikt na nas nie nabluzgal :)
                          • allegro.con.brio Re: Argument za mozliwoscia pisania w obcych jezy 08.07.05, 15:52
                            Salcie, idź sprawdź czy nie trzeba czegoś gdzieś wyklikać.
                        • Gość: lowca idiotow coz... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 16:10
                          jedni wola po francuzika, inni kurczaki (piersi i udka sa najlepsze), jeszcze
                          inni z dziadkiem, ale mniejsza o erotyczne upodobania, bo najgorszym co kobiete
                          moze spotkac jest dziewictwo...

...intelektualne (patrz biedaczka messja), zostawiam miejsce na jej błyskotliwy
                          komentarz:

tak, tak "droga" messjo, pojezdzij sobie jeszcze po mariannie - musisz przecie
                          dac ujscie swej frustracji, dowartosciowac sie obrazajac innych.. myslenie nie
                          jest twa mocna strona, wiec zalosne proby dokopywania innym to dla ciebie
                          ostatnia deska ratunku, a jak juz zaczniesz szarpac nogawki - trudno sie ciebie
                          pozbyc... ale wlasciwie lubie bezmyslne kobiety - moze nawet kiedys ci sie
                          oswiadcze. :)
                          • allegro.con.brio Re: coz... 08.07.05, 16:15
                            Gość portalu: lowca idiotow napisał(a):

> jest twa mocna strona, wiec zalosne proby dokopywania innym to dla ciebie
                            > ostatnia deska ratunku, a jak juz zaczniesz szarpac nogawki - trudno sie
                            ciebie
                            >
                            > pozbyc... ale wlasciwie lubie bezmyslne kobiety - moze nawet kiedys ci sie
                            > oswiadcze. :)

Musiałeś nieźle dostać od niej po dupie, że tak się wijesz nam tutaj. Aż miło
                            patrzeć. :)

PS Zapomniałeś o proxy.
                            • Gość: lowczyni idiotow Re: coz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 16:18
                              nie musial pamietac o proxy.
                              Podpisuje sie pod tym co on powiedzial.

• allegro.con.brio Re: coz... 08.07.05, 16:19
                                No to poczekamy niech się jeszcze podpisze pozostała dziesiątka z armii siurów.
                          • messja Re: coz... 08.07.05, 17:08
                            Gość portalu: lowca idiotow napisał(a):

> jedni wola po francuzika, inni kurczaki (piersi i udka sa najlepsze), jeszcze
                            > inni z dziadkiem, ale mniejsza o erotyczne upodobania, bo najgorszym co
                            kobiete
                            >
                            > moze spotkac jest dziewictwo...
                            >

skoro tak twierdzisz:)

> ...intelektualne (patrz biedaczka messja), zostawiam miejsce na jej
                            błyskotliwy
                            >
                            > komentarz:
                            >

gdziez bym smiala sie mierzyc:)

>
                            > ... ale wlasciwie lubie bezmyslne kobiety -

sadzac po tym w obronie kogo ten post jest napisany, nie mam zadnych podstaw
                            watpic.

ps.
                            pani marysiu prosze sie tak nie denerwowac - zlosc pieknosci szkodzi.
                            usmiechy dla pani:)
                            • marianna.rokita Re: coz... 08.07.05, 17:10
                              Przykro mi Messjo nie mam aster city :)
                              Pudlo :)
                              • messja Re: coz... 08.07.05, 17:23

> Przykro mi Messjo nie mam aster city :)
                                > Pudlo :)

nie wiem co pani ma a czego nie i nie bede dochodzic bo to zaden dowod za czy
                                przeciw.

w kazdym razie niech sie pani nie martwi: nie mam zalu, a posty mi sie
                                podobaly. duzo w nim emocji:)
                            • Gość: lowca idotow Re: coz... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 17:23
                              ech! och! ach! nie dosc, ze blyskotliwa to jeszcze subtelna i niebywale
                              przebiegla... morze zalet! dla mnie: do zakochania jeden krok...
          • negevmc Do Dany i Marianny 08.07.05, 17:34
            dana33 napisała:

> אלף נשיקות, יא
            > ;בור

Haha Dana. Witaj Księżniczko ;-)
            Napisałem wczoraj dwa zdania do Ciebie na FŚ, Abe się była zezłościła bo
            myślała, że to o niej a Kropka wycięła a teraz widzę, że pociągnęło to niezłą
            lawinę ;-).
            Serio nie rozumiem dlaczego posty po hebrajsku na FŚ miały by być kasowane
            jeśli niezła część forumowiczów włada tym prześlicznym językiem.

Od tych tu "adminów" niczego się nie dowiesz bo oni sami nie wiedzą czego się
            trzymać - robaczki.

marianna ! Także Gorąco pozdrawiam
            Jak to pewien wychszczony Żyd ładnie śpiewał ... so long marry ann, it's time
            we began to pray... ;-)
            Negev

• marianna.rokita Szabat Szalom negev :) n/t 08.07.05, 17:37

• dana33 Re: Do Dany i Marianny 09.07.05, 00:07
              שלום נגב..... אתא מבין המצב? אף אחד מהבנדה לא מגיב
    • negevmc JABBUR tam do licha ! 08.07.05, 20:04
      Powiedz jak długo będę czekał na odpowiedź, którą wg waszych słow:

"..udzielamy tylko mailem i tylko autorom tych wypowiedzi. "

Do kogo mam jeszcze napisać?
      Napisałem do Kropki, yaa i forum.abuse
      Także Ty nie raczyłeś mi odpowiedzieć.

Czy ponad 12 godzin nie wystarczy ?
      • negevmc Dostałem odpowiedź - co za bzdura 08.07.05, 20:19
        negevmc napisał:

> Powiedz jak długo będę czekał na odpowiedź, którą wg waszych słow:
        >
        > "..udzielamy tylko mailem i tylko autorom tych wypowiedzi. "
        >
        > Do kogo mam jeszcze napisać?
        > Napisałem do Kropki, yaa i forum.abuse
        > Także Ty nie raczyłeś mi odpowiedzieć.
        >
        > Czy ponad 12 godzin nie wystarczy ?

dodaj adres do książki | dodaj adres do reguł
        Od: forum.abuse@gazeta.pl
        Data: 2005-07-08 20:04
        Do: negevmc@gazeta.pl
        Temat: Re: [FWD] skasowany wpis
        rozwiń nagłówek

Witamy,

Post nie złamał regulaminu i przywróciliśmy go. Przepraszamy za
        skasowanie, ale w ostatnich dniach nasi opiekunowi społeczni starają
        się poradzić sobie z falą nienawiści rasowej, która pojawiła się po
        zamachach w Londynie. W związku z tym tną ostrzej niż powinni.

pozdrawiamy,
        Administracja Forum

Otóż ja nie przyjmuję tej historyjki. Chyba, że chcecie aby Was uważano za
        głupców. Jak można tłumaczyc skasowanie wpisu, z którego nie rozumie się
        ani jednego słowa walką z nienawiścią rasową - TO RACZEJ JEJ PODSYCANIE !

Przyznajcie, że forum to praywatny folwark i wszystko będzie OK.
        Namawiam Was do tego już kilk amiesiecy.
        Po cholerę ta hipokryzja ??

• dana33 do jabbura 09.07.05, 00:14
          jabbur, drogi.... po dlugiej szabasowej sjescie, wypoczeta i pelna sil rzucilam
          sie na forum sprawdzic ile nabluzgano na nas w czasie mojej obecnosci....
          jabbur serce.... NIKT!!!!! dwa watki, w obcych jezykach, i ani jednego
          bluzgu... co ja ci ide powiedziec, jabbur moj, czy to dlatego ze oni sie nie
          uczyli swietego jezyka ksiegi, czy dlatego ze ich zamurowalo, ze marianna wlada
          jezykiem nie gorzej ode mnie... nu, ganc wsio rawno.... forum nagle stalo sie
          takie przyjemne, spokojne i kulturalne.... moze by tak wprowadzic jezyk
          hebrajski jako urzedowy jezyk forum? ja sie tylko tak cicho pitam, jabbur....
          • jabbur Re: do jabbura 09.07.05, 05:47
            Oczywiście, zaraz po tym, jak wykupimy główny portal w Izraelu.
            Póki co proszę - pisz polskim alfabetem. Forum służy do komunikacji,
            nie do manifestowania swojej "wyjątkowości"
            pozdrawiam
            j/a
            • dana33 Re: do jabbura 09.07.05, 13:53
              jabbur, serce, ja nie demonstrowalam swojej "wyjatkowosci", ty farsztejst, tego
              nie trzeba demonstrowac, to jest :)))
              ja tylko demonstrowalam, ze jak nie maja nic do powiedzenia, to jest
              kulturalnie i przyjemnie... :)))))
    • bartoszcze Re: Czy inny język niż polski jest dopuszczalny ? 09.07.05, 18:01
      Hi hi hi.
      Na FGliwice pamiętam pismo klinowe zamieszczone w opozycji dla niemieckiego:))
      A ogólnie na forach śląskich często pojawia się pytanie "czy wolno pisać po
      śląsku" lub postulat "wytnijcie ten bełkot":))
      • marianna.rokita Bartoszcze 10.07.05, 03:04
        Widzisz chopie,wszyscy fanzolom a ty zech dobrze napisol.I za to, ze godosz,ze
        inne jezyki som ok, to ci sznapsa postawie jak w aldrajchu bede. Tylko mi wiza
        zalatwisz,zebym za Brynice mogla jechoc i zeby mi nikt nie lutnal.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka