Dodaj do ulubionych

mala sugestia do jabbura

25.10.05, 17:47
w sprawie forum swiat- zglaszalem juz ten problem kiedys - na forum potrzebny jest FACET. kobiety maja ten problem ze nastawiaja sie emocjonalnie no i dochodzi pare innych czynnikow. jabbur. na forum swiat potrzebny jest nowy admin. i to bardzo.

chodzi po prostu o to ze forum jest okupowane od paru lat przez towarzystwo ktore lubuje sie we wzajemnym wyklocaniu sie. duzej czesci tych ludzi w ogole nie chodzi o tematyke ale wylaczenie aby poklocic sie z TYMI akurat osobami bo sie od tego uzaleznili. ma sie to tak samo wobec osob z izraela jak i wobec antysemitow. oni sie po prostu uwielbiaja bo spedzaja godziny na wzajemnych gadkach od paru lat. obrabaiaja caly czas zreszta to samo :)

wezcie wprowadzcie na forum nowego admina. koniecznie faceta. po prostu chodzi o wywalanie watkow ktore nic nie wnosza na forum.

na forum kraj administracja dziala o wiele bardziej skutecznie. kropka sobie nie radzi po prostu.

traci przez to tez portal gazety bo forum ktore ma byc poswiecone dyskusjom o polityce na swiecie jest de facto opanowane przez blzugajace na siebie towarzystwo. oni po prostu uwielbiaja to miejsce i swoja tematyke. jedni i drudzy.

wy na tym tracicie. bo tam nie zjawia sie nikt nowy. ale wolicie zeby wam nabijac po prostu dziesiatki postow i miec pozniej ladna statystyke to robcie jak chcecie. tylko jakosc tego jest marna.

duza czesc postow wylatuje nie wiadomo czemu. te ktore zas powinny wylecic zostaja. moderatorzy forum NIE RADZA SOBIE.

moderator musi znac mniej wiecej zasady polskiego prawa oraz wykazywac sie logicznym mysleniem ktore pozwoli mu szybko wywalic to co wydaje sie ok ale jest de facto lamaniem netykiety.

logicznym mysleniem wykazuja sie jak wykazaly badania jednak bardziej faceci.
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus ps-klotniom towarzyskim niech dane osoby 25.10.05, 17:48
      zajma sie na forach prywatnych.
    • tebe Re: mala sugestia do jabbura 25.10.05, 17:56
      Poza wszystkim co słuszne, to jest seksizm Marcusie. Jest wielu
      facetów, którzy nie mają tych cech, o których piszesz, że niby mają.
    • jabbur moderacja FS 25.10.05, 18:03
      Nie zgadzam się z seksizmem w Twoim poście, zgadzam z tym,
      że na forum nie powinno być przepychanek i pyskówek.
      Nie wiem na ile dodatkowy moderator będzie lekarstwem, ale
      możemy sprawdzić taki wariant.

j/a
      p.s.
      Na Świecie moderują obie płcie :)
      • marcus_crassus seksizm - do tebe i jabbura 25.10.05, 18:28
        chlopaki.ja jestem bardzo pro-feministyczny. akurat mozna powiedziec ze jestem bardziej pro-feministyczny niz wiekszosc feministek. stosunek do kobiet jest jednym z tematow jak wiecie ktory sprawia ze mam taki a nie inny stosunek do pewnej sprawy ;)) (ktora jest m.in w mojej sygnaturce)

ja naprawde nic nie poradze jednak na to ze kobiety dzialaja nieco inaczej. wyjatkowo latwo ocenic czy dany post napisal facet czy kobieta. to nie jest seksizm. jestem przekonany ze znalazlaby sie kobieta ktora podolalaby tej roli i facet ktory by nie podolal. ale w ogolnosci cechami ktore sa tam potrzebne wyroznia sie wieksza liczba facetow niz kobiet. jak znacie twarda babe ktora po prostu interesuje sie problematyka polityki swiatowej i przy okazji mysli logicznie a nie emocjonalnie to super. to jesli chodzi o seksizm

poza tym jeszcze jedna sugestia - musicie eliminowac proby personalizacji dyskusji. sensem danej dyskusji powinna byc dyskusja O PROBLEMIE - a nie Z KONKRETNA OSOBA.

do personalizacji dyskusji dochodzi kiedy np pojawiaja sie nicki - podroby (slynne crassusy z inna iloscia S), watki skierowane personalnie o konkretnych osobach i ich pogladach. Chaoc wprowadzaja takze watki pisane przez osoby nie znajace polskiego.

usuwajcie ostro bluzgi. sam bluzgam i bluzgalem bardzo ale "sie nawrocilem" ;)

tymczasem kropka przez cale miesiace tolerowala wyzywajaca innych forumowiczow rachelke i inne osoby.

posty w ktorych padaja wyzwiska typu "sraluch" etc tez musza wylatywac.

tak samo jak posty z wypowiedziami negujacymi/poddajacymi w watpliwosc holocaust lub podajacymi linki do witryn z takimi tresciami.

to tyle w ogolnosci. troche generalizowalem i mozna sie nieco przyczepic do tego co napisalem ale w ogolnosci mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi.

to tyle
      • pndzelek Re: moderacja FS 25.10.05, 18:41
        moderacja FS by wystarczyla jak by admin usuwal to co lamie prawo i
        netykiete /jasno opisane zasady portalu/ i nic wiecej
        takiej sytuacji teraz nie ma
        kasuje sie czasami jak leci i watki niewinne a pozniej zostawia sie wszystko w
        tym i wyraznie niekonstytucyjne rzeczy
        inny admin by pewnie zastosowal nozyczki wszystkiego gdzie ma watpliwosci /aby
        mial spokoj/ i to tez nie jest rozwiazaniem, bo admin nie od oceny
        pogladow /jesli nie lamia prawo/ czy zrodel jest
        dla mnie jest zabawne tylko to, ze co jakis czas sie robia wielkie nagonki na
        antysemitow, ale to ze na tym portalu juz kilka lat sie wolnie szerzy nienawisc
        przeciwko muzulmanom i arabom nigdy takich zawirowan nie powodowalo
        idiota antyzydowski jest w moim odczuciu taki sam jak idiota antymuzulmanski,
        ale widac, ze i portal i niektorzy forumowicze widza to inaczej
    • kropka Re: mala sugestia do jabbura 26.10.05, 00:44
      bez względu na płeć admin czasami śpi, wyjeżdża, choruje i robi różne dziwne
      rzeczy nie całkiem związane z forum. I o zgrozo! ma do tego prawo.
      Forumowiczom pozostaje wówczas klikanie w kosz, mail na forum.abuse@gazeta.pl
      i ignorowanie łamiących regulamin.
      Pomijam drobiazg, że Yaa jest mężczyzną.
    • marianna.rokita Re: mala sugestia do jabbura 26.10.05, 03:40
      Marcus, wiesz, ze Cie lubie, ale co do faceta to trujesz. Kobiety sa znacznie
      lepsze. Bywaja bardzo niezalezne, potrafia nie dac sie porwaniom emocjonalnym,
      sa gorszymi przeciwnikami i znacznie lepszymi szpiegami.....

Jednak nie zmienia to faktu, ze Kropka i Yaa faktycznie sobie nie radza. O ile
      Kropka raczy czasem zabrac glos, to Yaa jest aesem tylko nominalnie,chyba ze
      wzgledu na prywatna funkcje............ Nie wnikam jednak,bo to nie moj problem.
      Kropka i Yaa powinni poczytac KK i kilka ustaw IPN dotyczacych :
      - negowania zbrodni na narodzie zydowskim
      - negowania zbrodni komunizmu
      - nawolywania do nienawisci rasowej i etnicznej....
      - antysemityzmu itd....

I stosowac te prawa zarowno w stosunku do uzytkownikow prezentujacych opcje
      skrajnie proizraelska jak i proarabska...
      Wolnosc,slowa wolnoscia....ale prawo jest prawem Panstwo Aesi...
      i Admini...
      Prawda jest taka,ze prawo rowniez powinno byc przestrzegane w weekendy, czy
      podczas picia piwa, czy wychodnego... na co tak bardzo lubia sie powoywac Aesi
      i Sdmini.Bo ja zapytam tak:Czy w niedziele wieczorem mozna krasc i mordowac?,
      bo policja ma weekend i nie przyjmie zgloszenia? Hmmmm....Ciekawe....

Tez uwazam,ze powinien byc 3 aes.....
    • tebe Re: mala sugestia do jabbura 27.10.05, 11:32
      A użytkownicy, że tak dodam?
      Może byś zaproponował na FŚ, żeby się na siebie nie rzucali, tylko zaczęli
      dyskutować o wydarzeniach na świecie, bo o tym jest forum. 3, 5 a nawet 10
      aesów nic nie da, jeśli nikt nie będzie dyskutował.

Masz większe szanse zdobyć poparcie dla czegoś takiego, niż my :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka