Dodaj do ulubionych

Forum - Bydgoszcz

13.02.06, 13:08
Źle się dzieje na tym forum. Posty nie łamiące regulaminu znikają bez
jakiegokolwiek podania przyczyny ! Moich postów zniknęło już mnóstwo !
Admin mnie chyba nie lubi... ale mnie to nie interesuje , jeśli post nie
łamie regulaminu, to nie powinien byc usuwany !!!
Druga sprawa to aktywne podnoszenie starych wątków przez ludzi z siądniego
miasta. Dlaczego nie są usuwane posty w wątku (sprzed 14 dni), gdzie jakiś
spamer wejdzie i podniesie wątkiem jednym krzywym zdaniem, albo jednym słowem.
Trzecia sprawa to podszywanie się pod forumowiczów, co podobne jest
zabronione! Jabburze sprawdź to i daj takim ludziom bana, bo to głównie oni
tworzą taką niezdrową atmosferę na forum . Przykłady forumowicz ethanak ma
już swoje podróby - etchanak, ethanak2.... Forumowicz a_weirdo ma także swoje
podróby b_weirdo, c_weirdo. A poza tym czy tak bardzo trudno jest wam
zabanować te osoby, które spamują u nas ?????
proszę się zająć adminami, bo nasze forum jest swoistego rodzaju prywatą,
własnym folwarkiem dla b_cz1, Ka_zeta i 100_kroty.
prosze o odpowidź.
Obserwuj wątek
    • coooler1 Re: Forum - Bydgoszcz 13.02.06, 13:13
      i już pierwszy link, skasowanie postu nie łamiącego regulaminu !
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=36720867
      wątek przetrwał pół minuty !!!!!
    • saul_bydgoszcz Niestety potwierdzam 13.02.06, 14:05
      Założyłem temat: Oddział TVN w Bydgoszczy (godz. 8.12)
      Temat został niemal natychmiast usunięty.. (???)

treść:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=36703112-------
      Obserwując zabiegi sąsiadów o powołanie redakcji TVP dochodzę do wniosku, że
      nasze miasta znacznie się oddaliły od siebie. Dosłownie i w przenośni. Powstała
      redakcja TVP w Toruniu, ambicje mają inne miasta.
      Myślę, że pora na rozpoczęcie starań ściągnięcia do Bydgoszczy telewizji TVN.
      TVN do tej pory nie ma placówki w Bydgoszczy co powoduje, że miasto bardzo mało
      jest pokazywane w paśmie TVN i TVN24. Wydaje się oczywiste, że stworzenie
      odpowiedniej jednostki poprawiłoby przekaz wiadomości z naszego miasta.
      Rozwijający się ośrodek NATO, działalność Urzędu Wojewódzkiego, Opera,
      Filharmonia Pomorska, Uniwersytet Tech. i wiele innych spraw. Naprawdę możemy
      być atrakcyjnym miejscem dla działalności TVN.
      Co więcej TVN ma ambicje powołania atrakcyjnego kanału TVN Sport. Tutaj także
      mamy wiele do zaoferowania.

Wydaje mi się, że trzeba poruszyć odpowiedni wydział w Urzędzie Miasta. Należy
      skierować list intencyjny do Zarządu ITI/TVN z propozycją utworzenia oddziału w
      Bydgoszczy.
      No cóż, Prezydent Bydgoszczy otrzyma szansę wykazania się kreatywnością jeszcze
      przed wyborami. To wielka szansa.

---------

Jako, że nie łamał regulaminu ponownie założyłem taki sam temat.
      Trzy razy temat bezmyślnie kasowano. Dopiero po czwartym wklejeniu, przywrócono
      ten pierwotny z godz. 8.12.

Co ciekawe pojawił się z odpowiedzią toruńskiego użytkowniak "aztx" z godz.
      8.21.

Zadałem pytanie: kto moderuje tym forum i jak to się stało, że toruński
      użytkownik "aztx" mógł odpowiedzieć na wątek czasowo zawieszony i czy nie jest
      przypadkiem jednym z "bydgoskich" moderatorów:

Oficjalnie moderacji podjęli się: 100_krota, b_cz1, ka_zet

Wystarczyła prosta odpowiedź. Zamiast odpowiedzi "uprzejmy" moderator czasowo
      blokuje możliwość pisania na forum.

Jak to się dzieje, że z jednej strony forum zaśmiecane jest toruńskim spamem -
      który nie jest usuwany, a z drugiej, kasuje się i utrudnia użytkownikom
      bydgoskim korzystanie z forum?

Kto moderował bydgoskie forum dzisiaj (13 lutego) w godz. 7.00 - 9.00?
      Czy przypadkiem do moderacji nie została dopuszczona nieodpowiednia osoba?
      • Gość: manitou A wszystkiemu winny jest Torun, jak zawsze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 11:20
        A wszsytkiemu winny jest Torun, jak zawsze.
        Kiedy cie to znudzi, balum?
        Pojedz jeszcze do kawiarenki i pusc post z 3 IP....
        • saul_bydgoszcz Kilka spraw wymaga rozpatrzenia 15.02.06, 08:50
          > A wszsytkiemu winny jest Torun, jak zawsze.

Nie zawsze, nie ma żadnego zawsze. Rozmawiamy o konkretnej sprawie, tu i teraz.

> Kiedy cie to znudzi, balum?

Informuję osoby postronne, że toruński użytkownik "manitou" doskonale zdaje
          sobie sprawę, że balumbyd i ja saul_bydgoszcz to dwie różne osoby. Próbuje
          jednak w sposób nieuczciwy podważyć moją wiarygodność a tym samym wprowadzić
          użytkowników w błąd. Nigdy nie podszywam się pod innych użytkowników i nie będę
          tego robić.

Więc jeszcze raz polecam - dla osób postronnych - którzy chcą zapoznać się z
          działalnością torunian na bydgoskim forum o spojrzenie na to co piszą:
          etchanak, ethanak2, b_weirdo, c_weirdo, balurnbyd, i kilka innych.

Dobrze będzie jeśli każdy zainteresowany wyrobi sobie własne zdanie. Myślę,
          że - jabbur - zna już ten problem, rzecz w tym, aby wreszczie zacząć w sposób
          skuteczny interweniować.

Należy też rozstrzygnąć, kto podjął się moderacji na bydgoskim forum.

• Gość: normalny Jeden bydgoszczanin jest CHORY NA TORUN. Wszedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:01
            Jeden bydgoszczanin jest CHORY NA TORUN. Wszedzie widzi Torun, złych torunian
            zle piszacych i w Toruniu i w Bydgoszczy o wspanialej przeciez Bydgoszczy. Nie
            mozna pisac źle, a jesli pisze, na pewno musi byc z Torunia.

Ów bydgoszczanin uzywa wielu nickow (chyba z 20), ale na pewno są to balumbyd,
            ethanak, toruniak, widuch2. Prawdopodobnie to też leszek21, zwany jątrzącym
            leszkiem. On bedzie prowadzil wojny az do upadłego, bo wszedzie czai się zły
            Toruń - nawet w lodówce.

OTO CO KILKUNASTU FORUMOWICZÓW SĄDZI O BALUM:
            macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczacy
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=36321796
            CZY JEST TAKA MOZLIWOSC?????
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=36015034&v=2&s=0
            Ethanak: odsłona druga...
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=36086233
            kto zna prawdę o ethanaku?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34588125
            Choc wiele razy balum pisal, ze do bydgoskiej moderacji nie ma uwag:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=36102385&a=36103842
            To i tak jeśli zaczyna sie mowic o Toruniu, traci kontrolę i sam sobie
            zaprzecza - Torun przeciez musi być zły :-)

A najbardziej podoba mi sie tekst:
            "luuudzie. no oszalec mozna. balum odczep sie wreszcie!!!"
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=36015034&a=36015034
            PROSZE NIE PRZEJMOWAĆ SIĘ BALUM NA BYDGOSKIM FORUM I UWAGI I ATAKACH TORIUNIA
            TRAKTOWAĆ JAK STADIUM PEWNEJ CHOROBY. Kilkunastu forumowiczow ma już go dośc.
            Tearz wziął sie na sposób i namawia sie po 2-3 (+ kilka nickow), by atakować
            Forum O Forum. Potraf nawet pojechac do kilku kawiarenek, by mieć 3 IP.
            • saul_bydgoszcz Proszę oceniać samodzielnie 15.02.06, 10:39
              No właśnie.. jeszcze niedawno ja saul_bydgoszcz "byłem" balumem, teraz okazuje
              się, że balumem nie jestem, ale pojawiają się następni oskarżeni.. np. ethanak.

Jak myślicie państwo, dlaczego osoba która rzuca te oszczerstwa nie wypowiada
              się jako zalogowany użytkownik. Przecież na bydgoskim i toruńskim forum
              koniecznej jest logowanie. Na pewno posiada login.
              Nie wiem nawet czy osoba która ze mną rozmawia to jedna osoba, czy kilka osób.

> Jeden bydgoszczanin jest CHORY NA TORUN. Wszedzie widzi Torun, złych

Ale my nie rozmawiamy o "jednym bydgoszczaninie"... Rozmawiamy na konkretny
              temat. Zresztą takich osób z torunia chorujących z kolei na Bydgoszcz jest
              znacznie więcej niestety. Można sprawdzić jaką dziłalność prowadzili/prowadzą
              wskazywani wyżej użytkownicy.

Zamiast rozmowy na temat mamy teraz jakąś napaść na użytkownika
              bydgoskiego "ethanaka". Myślę, że dobrze będzie jeśli postronni użytkownicy
              zapoznają się z tymi atakami. Warto się zastanowić: o co tu chodzi?
              Czy nie wygląda to na "ubeckie" metody dobierania się do określonej osoby.
              Myślę, że gdyby ethanak chciał podzielić się swoim życiem osobistym to
              założyłby blog gdzie opisałby swoja osobę...

Wiem, że użytkownicy forum gazety to osoby inteligentne. Proponuję więc
              zapoznać się z tym co pisze ethanak na bydgoskim forum. Jestem przekonany, że
              dojdziecie państwo do zdania, że jest to osoba odpowiedzialna.

Być może wielu z was zrozumie czemu ma służyć atak na jego osobę. Dla mnie jest
              to oczywista chęć zniszczenia, zniechęcenia osoby, która prezentuję głęboką
              troskę o sprawy bydgoskie.
              Zważcie na to, że większość osób wypowiadająca się we wskazanych wątkach to
              osoby z Torunia. Mam na myśli osoby które podtrzymują temat.

Inną próbą zniszczenia człowieka jest podszywanie się pod jego nick, tak żeby
              ośmieszyć i wprowadzić w błąd innych użytkowników. Stąd pojawiają się nicki tj.
              etchanak, ethanak2 itp.
              Osoby te w sposób natrętny atakują innych u zytkowników albo też zajmują się
              wyłączie zakładaniem/odgrzebywaniem wątków niekorzystnych dla Bydgoszczy:

np. Bydgoszcz się nie rozwija, afery, rozboje, Toruń 100x lepszy, itd..
              • Gość: tor. balum = ethanak to bardzo chamski człowiek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:17
                Ja oceniam samodzielnie.
                balum = ethanak to bardzo chamski człowiek.
                To prawdopodobnie ten sam jątrzący leszek, IP mial zawsze z neostrady.
                Takich jątrzycieli w Bydgoszczy nie jest duzo, ale on sam namawia innych do
                atakow, albo sam pisze jako kilka osób.
                • campenile Re: balum = ethanak to bardzo chamski człowiek. 15.02.06, 14:55
                  Gość portalu: tor. napisał(a):
                  > balum = ethanak to bardzo chamski człowiek.
                  > To prawdopodobnie ten sam jątrzący leszek, IP mial zawsze z neostrady.

Ty tez masz IP z neostrady chamie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka