Dodaj do ulubionych

Przeciez musi byc sposob na ten absurd

12.03.06, 01:40
Trojca sfrustrowanych emigrantow - wielonickowy Kropekuk (wystepujacy rowniez
jako kobieta), Gorby i Kostka.s - wykorzystuje portal GW do nieustannego
plucia na Polske i jej mieszkancow. Nie maja pogladow, poza jednym -
nabluzgac na nas. Wzajemnie sie wspieraja, wystepuja wspolnie w tych samych
watkach.

Wedlug mnie, choc moze jestem niemadry, doszlo do absurdu. O ktorym juz
kiedys wspominalem. Agora, firma polska, robi pieniadze na propagowaniu
kampanii antypolskiej. Bo udostepnianie publicznego portalu tym
nienawistnikom na prowadzenie permanentnej propagandy skierowanej na nasz
kraj nie jest niczym innym, jak wspieraniem ich akcji. Zas ilosc ich postow
(dziesiatki tysiecy) przeklada sie na wplywy reklamowe.

Powaznie uwazacie, admini, ze to jest w porzadku?
Obserwuj wątek
    • giwi Re: Przeciez musi byc sposob na ten absurd 12.03.06, 09:57
      Niezupełnie jest tak jak piszesz. Gorby i Kostka.s piszą z pozycji antyklerykalnych, co im wolno. Ani w postach Kostki ani Gorbego nie ma treści antypolskich. Są jedynie antykościelne, co nie jest zabronione Konstytucją. Mają prawo krytykować kler. Zresztą swoich informacji nie wysysają z palca, tylko piszą na podstawie wiadomości podawanych przez media. Żaden z nich nie zasługuje na jakieś nadzwyczajne restrykcje ze strony administracji.

Posty Kostki usunięte przeze mnie mogę policzyć na palcach jednej ręki, choć pisze okresowo sporo. Ze względu na treść, jeśli dobrze pamiętam, usunęłam mu tylko jeden wpis. Pozostałe kilka to były przeniesienia na inne forum. Gorby jest kasowany głównie za wklejki i odpyskowywania, a nie za treści antypaństwowe. Kropka nie musisz czytać. Posty, gdzie wyraźnie przegina, usuwam.

Jako podsumowanie dołączę post Jurka. Warto, żebyś się nad nim zastanowił, szczególnie nad końcową częścią.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=38152508&a=38158598
      • sceptyk Re: Przeciez musi byc sposob na ten absurd 12.03.06, 14:35
        Po pierwsze, nie uwazam, abym musial protestowac w przypadkach, gdy cenzurowane
        sa posty moich oponentow politycznych. Dbanie o siebie samego sprawia mi
        wystarczajaco duzo klopotow.

Natomiast chcialbym wyjasnic Ci, Giwi, cos, czego albo nie rozumiesz, albo,
        powodowana zla wola, interpretujesz nieuczciwie.

Otoz pogladem, ktory ja uwazam za opozycyjny do mojego jest, na przyklad,
        poglad, ze planowana gospodarka socjalistyczna jest lepsza od gospodarki
        wolnorynkowej. Albo, ze systemy spoleczno-gospodarcze nastawione na
        rozdzielnictwo (jak mysli wiekszosc wspolczesnych socjalistow) sa bardziej
        wydajne i przynosza ludziom wiecej korzysci niz systemy skierowane ku
        maksymalizacji efektywnosci gospodarczej, oparte na wolnosci jednostki. Albo,
        ze rodziny jednoplciowe (tzw. geje) powinny miec prawo wychowywania dzieci.
        Albo, ze program SLD jest lepszy od programu PO czy PiS.

To sa poglady. I w obrebie takich pogladow powinna nastepowac dysputa.

Natomiast nie jest moim oponentem politycznym facet (badz kobita, badz kobito-
        facet - mowie o Kropekuku), ktorego wypowiedzi sprowadzaja sie w ogromnej
        wiekszosc do opluwania mnie i mojego kraju. Bo coz to za poglad? Takiemu
        facetowi mozna jedynie dac kopa. I on/a to dobrze wie. Dlatego pluje anonimowo,
        z zagranicy, podajac najrozniejesze - zmieniajace sie - informacje o sobie. A
        to w celu, aby nie mogl zostac zidentyfikowany. Rowniez przez wymiar
        sprawiedliwosci. A tak - bo nawolywanie do nienawisci przeciw innym ludom,
        narodom jest sprzeczne z prawem. W plwocinach Kropki/a co drugie slowo to jest
        okreslanie nas jako faszysci, bolszewicy, nazisci.

Nie uwazam rowniez nieustajacych atakow na religie za poglad. Podobnie jak ja
        mysleli tworcy polskiego prawa, ktorzy wprowadzili sankcje karne za obraze
        uczuc religijnych.

Jesli jestes zainteresowana moralno-etyczno-prawna ocena opluwania religii,
        polecam bogata dyskusje jaka sie ostatnio przetoczyla przez polska prase, w
        zwiazku z tzw. karykaturami Mahometa.

Mimo Twoich wyjasnien, nadal nie rozumiem dlaczego portal GW ma sluzyc jako
        platforma upubliczniania swych nienawistnych obsesji jakiejs bandzie
        sfrustrowanych anonimow, "chitrze" wykorzystujacych nowoczesne techniki.

Oczywista jest tez rzecza, ze ich absurdalne teksty przynosza wymierne szkody.
        Mnie, Tobie, znajomym, nieznajomym etc. Portal czytaja ludzie na calym swiecie.
        Niektorzy - na przyklad studenci slawistyki USA, czy w Australii, czy w
        Hiszpanii - ksztaltuja sobie obraz naszego kraju rowniez na podstawie lektury
        takich portali. Niuansow i specyfiki dysput portalowych odroznic jeszcze nie
        potrafia. Natomiast dowiaduja sie, ze jestesmy narodem faszystow. Stad tylko
        jeden krok do powielania oskarzen o "polskie obozy zaglady" etc.
      • rycho7 Polak-katolik 13.03.06, 07:56
        giwi napisała:

> Gorby i Kostka.s piszą z pozycji antyklerykalnych

To jest ogromny mentalny problem Polski. Dbanie o racje stanu Watykanu czy
        Polski. Historia nic nas nie nauczyla. Polak przed szkoda i po szkodzie glupi.
    • ememzet Re: Przeciez musi byc sposob na ten absurd 12.03.06, 23:26
      sceptyk napisała:

> Powaznie uwazacie, admini, ze to jest w porzadku?

Nie jest w porządku obrażanie nikogo. Ale my wszystkiego nie czytamy. Jeśli nie zgłosi się nam postów, o których piszesz, nie będziemy o nich wiedzieć.
      Forum, służy wymianie dowolnych poglądów dla dowolnych osób. Nie wycinamy postów za to, że komuś się nie podobają. Jeśli zgłaszane są do nas posty obraźliwe, to je wycinamy. Na prewencję nie licz.
      • sceptyk Do szanownego ememzet 13.03.06, 01:29
        Nie znam Cie, tworze wirtualny. Udowodnij mi, ze jestes dla mnie partnerem w
        rozmowie.
        • kropka Re: Do szanownego ememzet 13.03.06, 01:47
          po takim tekście mam wrażenie że to raczej Ty powinieneś przekonać Ememzet, że
          jest z Tobą o czym rozmawiać.
        • giwi Re: Do szanownego ememzet 13.03.06, 01:51
          Nie kompromituj się.
          • sceptyk Mile Panie 13.03.06, 14:12
            odnosze, mylne byc moze, wrazenie, ze pokazal sie u was syndrom zwany dawniej
            popularnie "woda sodowa". Uderzajacą do glowy.

Nie przecze, ze wiecie w tej chwili wiecej od przecietnego uzytkownika jak
            funkcjonuje moderacja na portalu, ale nie jestem przekonany, czy ta specyficzna
            wiedza przeklada sie na inne dziedziny zycia.

W swoich dwoch postach, skierowanych glownie do aesow forum Kraj, a przy okazji
            i do zawodowych adminow (jest ich dwoch, o ile sie orientuje), poruszylem caly
            szereg spraw. Najwazniejsze z nich: na ile portal powinien stac sie trybuna do
            gloszenia antypolskich tekstow oraz czy etycznym jest zarabianie na tym
            pieniedzy. Wspomnialem rowniez o konkretnych szkodach, jakie przynosza
            antypolskie bluzgi na polskim portalu.

Z odpowiedzia pospieszyl niejaki "ememzet". Na jej tresc zlozyly sie banaly,
            ktore potrafi napisac czeladnik aesowski z tygodniowym stazem na
            tym "odpowiedzialnym" stanowisku. Tenze "ememzet" nie odniosl sie ani jednym
            slowem do poruszonych przeze mnie kwestii. Zdobyl sie natomiast na
            paternalistyczny ton, wypowiadajac sie "nie licz na to..." etc. Mysle, ze mam
            prawo spytac sie kto to jest ow "ememzet"? Nie znam czlowieka, nie widzialem w
            zyciu zadnego jego postu. Po co sie wtraca, skoro nie ma nic do powiedzenia?

Jesliby mnie ktos spytal, co nalezaloby zalecic aesom, to powiedzialbym, ze
            nieco skromnosci i pokory wobec uzytkownikow. Pelnicie w konce sluzebna wobec
            nas funkcje. Dobrze jest o tym nie zapominac.

zalaczam uklony
            sc-k

PS. Oczywiscie doceniam solidarnosc grupowo-zawodowa, ktorej zescie dali dowod,
            rugajac uzytkownika, a broniac pozycji piszacego posty o niczym Waszego wspol-
            admina.
            • giwi Re: Mile Panie 13.03.06, 14:56
              Nie bardzo rozumiem czego jeszcze oczekujesz? Przeciez Ememzet Ci odpowiedziałA, żebyś na prewencję nie liczył. Forum jest ogólnodostępne i wielopoglądowe, i to jest jego wielką zaletą. Jeśli wolisz monotematyczne, zawsze możesz pisać
              np. tu:
              www.ojczyzna.pl/forum/
              Przy okazji przypomnę słowa Woltera skierowane do Helwecjusza:
              "Nie zgadzam sie z tym, co Pan mówi, ale aż do śmierci bede bronił prawa, aby
              mógł Pan to swobodnie mówić"
              To by było tyle na temat ewentualnej wycinki przeciwników światopoglądowych.

Jeśli chodzi o "niejakiego ememzeta" - jest to zawodowa administratorka. Przydałoby Ci się troche więcej kultury, zwłaszcza że wymagasz jej od innych aż w nadmiarze. Naprawianie zawsze lepiej zacząć od siebie.

Jeśli uważasz, że ktoś popełnia przestepstwo na forum, możesz zawiadomić odpowiednią komórkę policyjną. Służę adresem hajduk@kgp.waw.pl
              • Gość: gorby dla sceptyka Pomroczna to Polska.Obraza Polakow IP: 68.87.76.* 13.03.06, 23:47
                Sceptyk to oszolomski zarozumialy troll, ktory ma czelnosc robic za cenzora
                polskich mediow z ramienia RM, czy innego reprezentujacego klerykalne,nie
                polskie interesy.
            • rycho7 Naszosc 14.03.06, 07:38
              sceptyk napisała:

> Pelnicie w konce sluzebna wobec nas funkcje.

Jednosc religijno-polityczna narodu to juz przeszlosc. Kosciolkowi skonczylo sie
              to wraz z feudalizmem. Sceptycyzm w tym zakresie nie przystoi na zewnatrz
              psychiatrykow. Wyjdz z kregu kolek rozancowych i rodziny ojca dyrektorow.

Ja sie do Wasz zaliczac nie zamierzam.
              • sceptyk Rycho komentuje 14.03.06, 14:58
                Rycho zacytowal sceptyka:

> Pelnicie w konce sluzebna wobec nas funkcje.

I dodal swoj komentarz do tego cytatu:

> Jednosc religijno-polityczna narodu to juz przeszlosc. Kosciolkowi skonczylo
                > sie to wraz z feudalizmem. Sceptycyzm w tym zakresie nie przystoi na zewnatrz
                > psychiatrykow. Wyjdz z kregu kolek rozancowych i rodziny ojca dyrektorow.

A zdarzalo mu sie cos z sensem napisac. Ale, trzeba przyznac, to bylo dawno.
                Troche szkoda Rycha. Od kiedy jestes Rychu wewnatrz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka