dorka_1962 Re: Polecam 02.10.09, 11:13 A nawet jakby był to nie doniosę. Brzydzę się donosicielstwem brrrrrr Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Polecam 02.10.09, 13:44 Mnie się otwarła przed chwilą , moze cieszy sie dużą oglądalnością i serwery się zapchały? Odpowiedz Link
pyskata.1 Re: Polecam 02.10.09, 14:50 Link podany w wątku się otwiera, gorzej ze stonką w artykule Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Polecam 02.10.09, 14:55 Ja przejrzałam kilka tylko stron , wolno się otwierało ,a się otwarło , myślę ze mają coś niedopracowane? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Polecam 02.10.09, 13:42 A gdybyś wiedziała ,że to morderca, który dziecko zgwałcił i zamordował też byś na niego nie doniosła? Chyba jednak musimy rozgraniczać zwykłe donosicielstwo, żeby zrobić komuś koło "pióra" a pomoc policji w poszukiwaniu groźnych przestępców ,nam może też się coś w rodzinie trafić ,i chcielibyśmy aby przestępcę szybko ujęto , teraz kiedy można praktycznie poruszać się po całym świecie jest dla przestępców komfortowa sytuacja. Odpowiedz Link
dorka_1962 Re: Polecam 02.10.09, 14:50 Nie wiem, na szczęście nie miałam jeszcze do czynienia z takim przypadkiem. Ale pewnie bym w tym przypadku poczyniła odstępstwo od swojego przekonania Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Polecam 02.10.09, 15:12 Tan są zamieszczani groźni przestępcy poszukiwani w Polsce na podstawie listów gończych. Gdybym znał miejsce pobytu którejkolwiek z tych osób, doniósłbym organom ścigania nie mając skrupułów. Gdybym tego nie zrobił, czułbym się winnym tego, iż groźnemu przestępcy umożliwiam uniknięcie kary. Kto zaręczy, że ten nie popełni kolejnego przestępstwa? Że nie zamorduje kogoś? Mam być współwinny, bo politycy i media w okresie wczesnych przekształceń wpoili ludziom przekonanie, że ujawnienie przestępców to "donosicielstwo"? Zapytam więc, dlaczego do dziś nie rozliczono tych, którzy do SB donosili na kolegów? Ja nie jestem przestępcą i oni nie są moimi kolegami, więc pojęcie "donosicielstwo" nie może być w takich przypadkach nadużywane. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Polecam 02.10.09, 15:22 Zgadzam się zupełnie czym innym jest pomoc w ujęciu groźnego przestępcy a, czym innym donoszenie z zawiści na kogoś komu np. lepiej sie powodzi Odpowiedz Link
amelkalexi Re: Polecam 02.10.09, 17:07 Tadeusz...to dwie różne sprawy... mianowicie: bandyci, którzy mordują, napadają...itd Takich sama bym "zakabloała" Ale jeśli chodzi o...służbę bezpieczeństwa...to byłabym ostrożna...z osądami... Powiedz mi, w którym państwie nie ma czegoś...takiego?? W każdym istnieje wywiad, kontrwywiad...i takie "dyrdymałki" Wiesz, trochę wiem z własnego podwórka na temat...wywiadu, więc wiem też, na czym polega ich działanie... Nie będę rozwijać tematu...ale... pamiętaj, zawsze jest "ale"...i różne widzenie tej samej sprawy.. Odpowiedz Link