Dodaj do ulubionych

przepływ informacji urzędowych

IP: *.suwo / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 13:33
Wybaczcie jęśli ptanie jest banalne i naiwne ale jaki jest przepływ
informacji między instytucjami fiskalnymi Anglia -Polska. Czy fiskus angielski
(pracodawca?) przesyła do Polskiego US info,że J. Nowak był zatrudniony w
Anglii od dnia do dnia i pobierał wynagrodzenie .... w okresie .... . Kto to
właściewie przysyła?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: przepływ informacji urzędowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 17:32
      ja też jestem zainteresowana przepływem
      • lamia78 Re: przepływ informacji urzędowych 29.03.06, 17:43
        ludzie czy wy postow , nie czytacie...nie ma przeplywu informacji. Tylko w
        przyp gdy toczy sie np przeciw tobie sprawa sadowa w pl, polski sad moze
        wystapic z wnioskiem do Ir o takie dane i wtedy i tylko wtedy \ir przesle
        informacje.Teoretycznie np na wniosek jakiegos urzedasa IR nie wysle zadnych
        informacji nawet gdyby sie tego domagal.
    • Gość: xxx Re: przepływ informacji urzędowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:16
      sorry za jeszzce jedno może głupie pyt. Ale ponoć IR ma 2 lata na przesłanie
      info. A czy Ty się rozliczasz,czy nie?Wróciłaś do Polski?
      • Gość: vvv Re: przepływ informacji urzędowych IP: *.range86-135.btcentralplus.com 29.03.06, 23:15
        to bzdura z tym przesylaniem danych. To jest tak jak kolega wczesniej wspominal
        IR wyda takie pismo jesli jest prowadzona przeciwko tobie sprawa karno-skarbowa
        i na wniosek US moze podac takie dane w innym przypadku jest tonie mzliwe a ta
        liczba 2 lat to chyba jakis kicz puszczony przez US
        • sauber1 Re: przepływ informacji urzędowych 30.03.06, 09:54
          I tu chyba jest prawda, jeżeli tylko masz problem karno skarbowy, w innym
          przypadku ukrywanie dochodów sądów wogóle nie interesuje tak samo jak
          przesyłnie kasy na konta za granicą, zawsze można uchodzić za biednego
          człowieczka żyjącego dzięki pomocy społecznej, może to dziwne ale???
          • Gość: lamia78 Re: przepływ informacji urzędowych IP: 194.205.246.* 30.03.06, 18:07
            te informacje mam z IR
            • Gość: naiwna Re: przepływ informacji urzędowych IP: *.suwo / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 09:13
              Chcecie przez to powiedzieć,że np można brać zasiłek albo rentę w Polsce i być
              zatrudnionym legalnie w Anglii ????? jakoś nie chce mi się wierzyć ...
              • Gość: DRAB Re: przepływ informacji urzędowych IP: 158.180.192.* 31.03.06, 09:42
                a kto zaplaci za wysylanie danych z UK to Polandu?
                IR - zartujecie....
                • Gość: bob Re: przepływ informacji urzędowych IP: *.range86-135.btcentralplus.com 31.03.06, 22:11
                  Pewnie ze ludzie tak robia zasileczek w Polsce a pracuja w Anglii a jakim cudem
                  urzad sie dowie ze tu pracujesz
                  • Gość: hehehe Re: przepływ informacji urzędowych IP: 82.153.106.* 01.04.06, 18:53
                    jakim cudem mozesz byc na zasilku w Polsce i tu w UK pracowac? Chcesz mi
                    wmowic, ze co miesiac, zeby potwierdzic w urzedzie pracy swoja "gotowosc do
                    podjecia pracy" latasz do Polski z UK? buhahahaha Przestancie glupoty wymyslac1!
                    • inka323f Re: przepływ informacji urzędowych 01.04.06, 21:44
                      Gość portalu: hehehe napisał(a):

> jakim cudem mozesz byc na zasilku w Polsce i tu w UK pracowac? Chcesz mi
                      > wmowic, ze co miesiac, zeby potwierdzic w urzedzie pracy swoja "gotowosc do
                      > podjecia pracy" latasz do Polski z UK? buhahahaha Przestancie glupoty
                      wymyslac1
                      > !

niestety to prawda, mieszkal z nami w domu wyludzacz, ktorytak robil - latal
                      podpisac liste w UP a tutaj pracowal na dodatek nielegalnie...
    • Gość: Adam___25___ Re: przepływ informacji urzędowych IP: 213.48.46.* 01.04.06, 13:00
      nikt tego nie przesyla, bo nie ma ku temu prawa, warunkow i ludzi. ta umowa
      jest z 70 roku i wszyscy o niej zapomnieli i nagle teraz ktos ja wygrzebal.
      Ale nic tam nie ma o przesylaniu danych.
      tylko na wyrazna prosbe polskiego urzedu skarbowego

Adam...
    • Gość: gggg Re: przepływ informacji urzędowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.06, 18:46
      naiwna napewno ta osoba nie pracuje legalnie (co bierze rente i zasilek).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka