estel7 Re: mam pytanie 13.09.06, 10:39 Margie czekam aż wrócisz... Bez sensu jest to, że to akurat Margie ciągle "wisi" - jest kilka osób które naprawde psują atmosferę na forum i Ona na pewno do nich nie należy. A jeśli mamy sie wyrażać tylko poprawnie: nie podoba i sie - to sobie darujmy bo zrobi się tak nudno że mdło... Omawiamy tu kwestię gustu - i to budzi emocje, a niektóre zdjecia są takie, że aż sie ciśnie na usta - weź to spal . . . Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ wrr 13.09.06, 11:20 Niezla imprezke rozkrecilyscie siostry;-P Uwielbiam takie paniusie ktorym sie wydaje ze moga wlezc w zabloconych kaloszach do pieknego domu i rozstawiac domownikow po katach bo tak. To troche jak w naszej polityce wlasciwie. Podpisuje sie pod petycja przywrocenia zabranych nam specjalistek w temacie wiadomym. Tlumaczenia alergii/alegrii nie przyjmuje do wiadomosci bo jej opinia obraza mnie i prosze zbanowanie jej;) Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: mam pytanie 13.09.06, 11:48 Przywrocic Margie i wszystkie inne zabanowane Hieny. Bez nich nudno by tu bylo. No i co, ze czasem pojedzie po calosci ( latwo mi mowic bo mojego domu jeszcze tu nie bylo :)) ale konstruktywnie naogol w przeciwienstwie do niektorych , ktorzy zajmuja sie wylacznie podwazaniem lokalnych autorytetow. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: mam pytanie 13.09.06, 11:50 sezamkowa_dama napisała: > z Twioch wypowiedzi wynika, że od dawna masz rozchwianie emocjonalne, a prawiąc > innym złośliwości leczysz na forum swoje kompleksy... chciałabyś miec takie "kompleksy" jak ja, "damo". ignor. Odpowiedz Link Zgłoś
sezamkowa_dama Re: mam pytanie 13.09.06, 11:56 zapewniam, że nic nie chciałabym mieć podobnego do Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: mam pytanie 13.09.06, 13:32 sezamkowa_dama napisała: > zapewniam, że nic nie chciałabym mieć podobnego do Ciebie... A to dlatego, ze nie widzialas zgrabnych nozek i szcuplej talii Magdyjeden. zapewniam Cie, ze bys takie chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_jr Re: mam pytanie 13.09.06, 12:39 nie wiem o co chodzi ktoś znika ktoś się pojawia jakieś awantury i obrażanie prosze o usunięcie wątku ze względu na brak zdjęć wnętrz no chyba że zewnętrze margie sie liczy ;)))) pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden a postów powoli 13.09.06, 13:18 powoli ...ubywa komunistyczni cenzorzy? czy raczej kaczo-rydzowi cenzorzy? oblecha. Odpowiedz Link Zgłoś
alegria_7 Re: a postów powoli 13.09.06, 14:35 Strasznie się ten temat rozgałęził, zaczęło się od zdjęcia hienki miłej, a doszło do... polityki. A temat ciągle jest na "Wnętrzach Mieszkań"... Trzeba go będzie przenieść na forum "O moderacji", ale poczekajmy z tym może do wieczora, żeby wszyscy mieli szansę się wypowiedzieć. Myślę, że ten temat jest taki, jaki jest, bo nie wszyscy wiedzą, jak to jest z tym kasowaniem postów i banami. Dlatego to wyjaśniam: Posty, które naruszają regulamin, są nie na temat lub kogoś atakują ad personam są wycinane przez moderatorów dyskusji lub dyżurujących moderatorów, niekoniecznie związanych z forum. Jeśli jakiś użytkownik napisał sporo takich postów, dostaje automatycznie czasowego bana. Myślę, że tak stało się w przypadku Margie. Ja jej nie banowałam (podejrzewam,że ataki na mnie wzięły się z takich podejrzeń). Zasada kasowania takich postów (atakujących, obraźliwych, nie na temat) panuje na wszystkich forach, nie tylko na tym, ale na tym przez długi czas było super i pewnie dlatego takie wydarzenia są nowością. Oby na krótko, bo naprawdę szkoda byłoby tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie Re: a postów powoli 13.09.06, 14:51 |Jesli rzeczywiscie tak jest, jak mowisz, to: 1. Czemu ban trwa do tej pory-pozostalym uczstniczkom zadymy zdjeto 2. Czemu dostaly go tylko te osoby, ktore sa tu uwazane za tzw hieny, a nie dostaly go elmer78, perry3, a74-7, ktore ewidentnie naruszyly netykiete i regulamin??? Czemu te zasade stosuje sie wybiorczo, od czasu do czasu, nie stosuje sie jej zas regularnie?! Czemu ja musze znosci personalne wycieczki kolegi elmera78 i pzrelykac jego obelgi pod moim adresem, bo jak sie odgryze, to dostaje bana?! Zobacz, co tu sie dzieje dzisiaj, tna m1, neu, a pozostala czesc nie TWA spokojnie wali z grubej rury i nic! zadnych konsekwencji!!!! Naprawde mysle, ze albo moderatorka tego forum, aktualnie przy komputerze powinna opuscic swoje stanowisko raz na zawsze, bo albo sie pzrejela rola za bardzo, albo juz samam nie wiem co, albo nie stosujecie rownych zasad wobec wszytskich. Cala zadyma zaczela sie od obrazliwego posta pod moim adresem od elmera78, czesc osob sie za mna ujelo, obrazal dalej, w koncu ja sie odezwalam, na poczatku gzrecznie, az mi puscilo. I to ja polecialam, a elmer zyje i cieszy sie dobrym zdrowiem!!!! Pomijajac juz fakt, z eja tu obecna jestem od 2005 roku, a na gazecie od pocztaku istneinia tego portalu, wierna mu od poczatku, a elmer to przygodny bywalec i jego sie powaza, amnie mozna obrzucac stekiem. Luz. Rewelacyjne zasady, naparwde, godne PiS. PIS on you, than, gazeto:) Odpowiedz Link Zgłoś
alegria_7 Re: a postów powoli 13.09.06, 15:35 Ban automatyczny dostają osoby, które w okreslonym czasie napisały określoną liczbę usuniętych postów. Nie ma znaczenia stopień popularności danej osoby na forum czy jej forumowy staż. Jeśli ktoś obraża Cie lub pisze posty, kwalifikujące się do skasowania kliknij czerwony kosz lub napisz do forum.abuse. To samo dotyczy wszystkich innych osób. Nie odpowiadajcie na posty łamiące regulamin, netykietę, czy obrażające Was. W wypadkach "trollowatych" dyskusji czesto wycinana jest cała dyskusja, w tym posty tego, kto nie "zaczął", ale dał się sprowokować, no i takie sa skutki. Nie chcę pouczać, itp., bo tego nie cierpię, ale naprawdę mam wrażenie, że atmosfera na forum ostatnio się zagęszcza i robi coraz mniej przyjemna, a to forum jest jednym znajlepszych o tej tematyce w polskiej sieci i szkoda, żeby się "zamknęło". Fajnie byłoby chociaż tutaj dopuszczać pewną różnorodność upodobań, gustów i zachowac przynajmniej tolerancję dla odmienności (a najlepiej akceptację tego, że ktoś lubi coś innego, wyrażając swe zdanie "normalnie"). Jak zauważyłyście sama nie udzielam się w dyskusjach i staram się trzymać na boku. Nie chcę i w tej dyskusji stawać po czyjejkolwiek stronie, dlatego podkreślam, że nie jestem przeciwko Margie, czy komukolwiek. Odezwałam się, żeby zwrócić uwagę, na pewne zjawiska, które ostatnio można tu zaobserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: a postów powoli 13.09.06, 15:46 alegria_7 napisała: > Ban automatyczny dostają osoby, które w okreslonym czasie napisały określoną li > czbę usuniętych postów. Nie ma znaczenia stopień popularności danej osoby na fo > rum czy jej forumowy staż. WIĘC MOŻE NIE WYCINAĆ WĄTKÓW KTÓRE NIE SĄ JAWNYM NARUSZENIEM PRAWA LUB NETYKIETY? > > Jeśli ktoś obraża Cie lub pisze posty, kwalifikujące się do skasowania kliknij > czerwony kosz lub napisz do forum.abuse. TOTALNA BZDURA, KLIKAM NA KOSZ W PRZYPADKU JEDNEJ WYPOWIEDZI, KTÓREJ AUTORKA ATAKUJE MNIE, NIE PISZE NA TEMAT ITP - POST WISI JAK WISIAŁ A WSZYSTKIE MOJE KOMENTARZE NA TEMAT TEGO POSTU SĄ CIETE. A PISANIE DO ABUSE TO TAK JAKBYS NA BERDYCZÓW PISAŁA. NIKT TEGO NIE CZYTA, NIKT NIE ODPOWIADA, NIKOGO NIE INTERESUJE WNIKNIĘCIE W KONKRETNY PROBLEM LUB SYTUACJĘ. MOŻE POTRAFISZ WYJASNIC DLACZEGO TAK JEST ŻE JEDNYM TEN KOSZ "DZIAŁA' A INNYM NIE? ;) To samo dotyczy wszystkich innych osób > . Nie odpowiadajcie na posty łamiące regulamin, netykietę, czy obrażające Was. JASNE. WTEDY TO SIE DOPIERO ZACZNIE. > W wypadkach "trollowatych" dyskusji czesto wycinana jest cała dyskusja, w tym p > osty tego, kto nie "zaczął", ale dał się sprowokować, no i takie sa skutki. NO TO MOZE WARTO ZMIENIĆ SYSTEM WYCINANIA? > > Nie chcę pouczać, itp., TO TEGO NIE RÓB. bo tego nie cierpię, ale naprawdę mam wrażenie, że atmo > sfera na forum ostatnio się zagęszcza i robi coraz mniej przyjemna, NO POPATRZ, OSTATNIO, TAK? A MY, JA MARGIE, WILMA JESTESMY TU OD DOŚC DAWNA, NAPEWNO NIE OD "OSTATNIO", MOŻE JAKIŚ WNIOSEK...... a to forum > jest jednym znajlepszych o tej tematyce w polskiej sieci i szkoda, żeby się "za > mknęło". Fajnie byłoby chociaż tutaj dopuszczać pewną różnorodność upodobań, gu > stów i zachowac przynajmniej tolerancję dla odmienności (a najlepiej akceptację > tego, że ktoś lubi coś innego, wyrażając swe zdanie "normalnie"). NIKT ZE STAŁYCH BYWALCÓW NIE OKAZUJE TU BRAKU TOLERANCJI. WYPOWIADAMY SWOJE ZDANIE, KAZDY NA SWÓJ SPOÓB, ALE NIJAK TO SIE MA DO BRAKU TOLERANCJI. NIETOLERANYCJNI SĄ RACZEJ CI, KTÓRZY NAS WYCINAJĄ I CI KTÓRZY JAKIMS DZIWNYM TRAFEM WYCINANI NIE SĄ (I NIE MAM TU NA MYSLI BOGU DUCHA WINNYCH OBSERWATORÓW TEJ CAŁEJ ZENUJĄCEJ AKCJI) > > Jak zauważyłyście sama nie udzielam się w dyskusjach i staram się trzymać na bo > ku. Nie chcę i w tej dyskusji stawać po czyjejkolwiek stronie, dlatego podkreśl > am, że nie jestem przeciwko Margie, czy komukolwiek. > > Odezwałam się, żeby zwrócić uwagę, na pewne zjawiska, które ostatnio można tu z > aobserwować. A OD JAK DAWNA REGULARNIE CZYTASZ TO FORUM? REGULARNIE, ZNACZY PRAKTYCZNIE KAZDY WĄTEK? W PRZECIWNYM WYPADKU NA NIEWIELE SIE ZDA TWOJA "OBSERWACJA" PRZEPRASZAM ZA CAPS (WIEM, NETYKIETA NIE POZWALA I ZARAZ MNIE JAKIS NADGORLIWIEC WYTNIE) ALE BRAK TU KOLORÓW, A W TEN SPOSÓB BĘDZIE ŁATWIEJ ODRÓŻNIC MOJĄ WYPOWIEDZ OD TWOJEJ Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie Re: a postów powoli 13.09.06, 15:56 Ja w zwiazkuz tym postuluje o zmiane moderatora tego forum, elgre, gdyz ne spelnia swojej roli dopuszczajac do takich sytuacji. I mam pytanie- jak dlugo trwa taki ban? Bo moj juz 4 dzien... Zachowanie sie moderatora w prosty sposob prowadzi do zaniku aktywnosci tego forum. ja na razie jeszcze mam cierpliwosc, ale powoli mi sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: a postów powoli 13.09.06, 15:59 Dlaczego znikaja moje posty, ktych jedyna wina jest to, ze Perry klika na moj nick gdzie tylko go widzi? Specjalnie jej wczoraj ublizylam pod innym nickiem i jest OK. Post wisi dalej. A co bym nie powiedziala pod moim - kosz. Wy w ogole czytacie to, co usuwacie? Moze po prostu Was trzeba wszystkie usunac? Odpowiedz Link Zgłoś
karaokee Re: a postów powoli 13.09.06, 15:38 Nie zgadzam się z Tobą Margie, ale to moja sprawa. Natomiast bardzo Cię proszę abyś nie stosowała odniesień do partii PIS, bo niekoniecznie każdy na tym forum jest jej przeciwnikiem i nie każdy lubi być obrażany, bo się zdenerwowałaś. Lepiej będzie chyba niestosowanie żadnych mniej lub bardziej wyraźnych aluzji do polityki, bo to aktualnie temat bardzo drażliwy dla Polaków, a w końcu forum ma dotyczyć wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie Re: a postów powoli 13.09.06, 15:54 moja droga, to poczytaj sobie watki innych uczestnikow tej dyskusji i wielokrotne powolywanie sie na negatywne odczucia zwiazane z ta partia. Poza tym, przypominam, ze jeszcze zyjemy w kraju wktorym isteniej wolnosc slowa i wolnisc wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
karaokee Re: a postów powoli 13.09.06, 16:01 To że ktoś robi źle nie znaczy że mam brać z niego przykład - to samo tyczy się Ciebie - nie jest żadnym argumentem że "inni tak robią to ja też mogę". Jakoś nie mam w zwyczaju obrażać nikogo dlatego że ma takie czy inne poglądy polityczne, ale zwolennicy opozycji uważają, że mają do tego śwęte prawo... Tylko trochę przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie Re: a postów powoli 13.09.06, 16:03 nie zrozumialas mnie. Chcialam zauwazyc, ze czemu do mnie akurat napisalas o nietolerancji braku tolerancji dla PIS, a innym nie? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
karaokee Re: a postów powoli 13.09.06, 16:15 Generalnie mnie to denerwuje po prostu. Poza tym bardzo Cię lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
karaokee Re: a postów powoli 13.09.06, 15:50 Uważam poza tym, że Margie należy odwiesić bana. Odpowiedz Link Zgłoś
elgre Re: a postów powoli 13.09.06, 16:00 hiena-margie napisała: > Naprawde mysle, ze albo moderatorka tego forum, aktualnie przy komputerze > powinna opuscic swoje stanowisko raz na zawsze, bo albo sie pzrejela rola za > bardzo, albo juz samam nie wiem co, albo nie stosujecie rownych zasad wobec > wszytskich. Może więc mała inwentaryzajca: - Fuzzy jest na urlopie, - Neu - podobno ma bana, nie wiem, nie mogę sprawdzić, - Alegria - nie banowała Margie, - więc pozostaję ja? - dziewczynka do bicia, eeee, bez przesady, jeżeli coś wycinam, to tylko w ostateczności, starałam się nie wycinać końcówek dyskusji po ocenzurowanym poście, jeżeli nie naruszają R czy N, chociaż taka jest zasada i ostatnio ją niestety zastosowałam przy wątku łazienkowym. Dziś nic nie usuwałam, może z wyjątkiem wątku, który przeniosłam na forum czterech kątów i wątku Neu, który powstał trochę wyprzedzając fakty, o czym na końcu, skoro już to wspomniałam. Za to nie dostaje się bana. Więc myślę Margie, że jednak nie chodzi Ci o mnie. Co do zasad natomiast, zawsze stosuję takie same zasady wobec wszystkich, jeżeli ktoś czuje się pokrzywdzony, zauważył coś, co ja przeoczyłam - zawsze może napisać, odpisuję na wszystkie maile, no chyba, że ktoś sobie tego nie zażyczy. Moderowanie nie jest moim jedynym zajęciem, poświęcam mu wyłącznie tyle czasu, ile mogę, nie jestem więc z pewnością nadgorliwa w tym, co robię. > Cala zadyma zaczela sie od obrazliwego posta pod moim adresem od elmera78, >czesc osob sie za mna ujelo, obrazal dalej, w koncu ja sie odezwalam, na >poczatku gzrecznie, az mi puscilo. I to ja polecialam, a elmer zyje i cieszy >sie dobrym zdrowiem!!!! Co do emara78, ja jego post ocenzurowałam jak tylko go zobaczyłam, przywrócenia domagała się Magdajeden i Wilma, o czym napisały w tamtym wątku. Pozdrawiam Aaa, no o to co miało być na końcu: wątek miał dotyczyć przyłączenia się do nas La.mujer.loca ze względu na to, że Fuzzy jest na urlopie, ja nie bardzo mogę poświęcić w tej chwili forum tyle czasu, co do tej pory ze względu na pracę, a Neu nie może siedzieć tutaj przecież non-stop, bo też ma swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: a postów powoli 13.09.06, 16:08 Czy ja moge wiec prosic o wyjasnienie czemu wszystkie moje posty, nie bardziej obrazliwe niz te napsiane przez kogos innego, sa usuwane z watku tej nawiedzonej Perry, ktora nasiala tu zametu swoim oszustwem, bo jest ewidentne, ze nie pokazuje nam zdjec swojego domu? Oto wyciety post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=48525550&a=48534405 Pod innym nickiem moglam jej nabluzgac bez konsekwencji, a "Wilma" jest cieta, bo jakis troll sobie postanowil, ze mnie stad wyeliminuje? Poza tym bany dotycza calosci Gazety, wiec pisac nie mozna i na innych forach, nie tylko tu. Opanowania wiec zycze z tymi cieciami. Odpowiedz Link Zgłoś
elgre Re: a postów powoli 13.09.06, 16:12 Nie ja wyciełam ten post, przykro mi. Nie odpowiem Ci więc na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: a postów powoli 13.09.06, 17:16 Dzieki, to mi wystarczy. Zrobic to wiec musiala albo Alergia, albo ktos wyzej, wiec sie dowiem kto. Dosyc porzadkow wprowadzonych przez chamskie trolle. Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: a postów powoli 13.09.06, 16:09 Elgre ma rację i wcale jej nie zazdroszczę.Fuzz jest na urlopie , Neu ma bana czy nie , to dwie modki na to forum to stanowczo za mało.Tym bardziej , ze takiego "obrotu" jaki jest na forum od kilku dni, dawno nie było. Mnie ciekawi jedno: ile osób musi kliknąc na kosz , żeby post był usuniety? Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: a postów powoli 13.09.06, 16:15 neferett napisała: > Elgre ma rację i wcale jej nie zazdroszczę.Fuzz jest na urlopie , Neu ma bana > czy nie , to dwie modki na to forum to stanowczo za mało.Tym bardziej , ze > takiego "obrotu" jaki jest na forum od kilku dni, dawno nie było. > Mnie ciekawi jedno: ile osób musi kliknąc na kosz , żeby post był usuniety? neff, uwierz mi, na wątek o którym wkoło mówię, klikało mnóstwo, mnóstwo nicków, ja sama klikam na niego co jakis czas. i co? nic! a mój post, powisiał kwadrans najwyzej i zniknął w pisssdu bardzo prosze o wyjasnienie, jak to jest naprawde z tym koszem Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: a postów powoli 13.09.06, 16:12 no to kto?? elgre, kto ciągle wycina nasze posty??? naprawde nie masz mozliwosci sprawdzenia tego? interwencji? jakiegokolwiek działania?? Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie elgre 13.09.06, 16:14 uderz w stol, a nozyce:)) ale elmer jechal z tematem dalej i bana nie dostal. A74-7 bana nie dostala. Perry3 bana nie dostala. A ja dostalam. A sami niewinni!!! NIKT nie cial!!! biedactwa:) nieslusznie posadzone:) aa, a w dodatku ban jest nadal, to juz 4 dzien... super:) No commnets. Odpowiedz Link Zgłoś
elmer78 Re: a postów powoli 13.09.06, 18:16 Droga pani proszę uważać i nie być tak pewnym siebie co do mojej osoby. Ja nie jestem jakimś tam przygodowym bywalcem, mylisz się. A Ciebie znam od bardzo dawna, oczywiście tylko z wypowiedzi na forum i wiem jak potrafisz być grzecznie mówiąc nie miła. Znam wiele osób które mdz.in przez Ciebie odeszły z forum, lub zmieniły nicka (podobnie jak ja) gdyż tyle obelg które były rzycane pod ich adresem były dla nich ( w tym dla mnie) nie do zniesienia. Zastanów się czy aby to że jestes tu od początku nie uderzyło Ci (jak i wielu innym tu miłościwie panującym) do głowy. Woda sodowa? hmm, możliwe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone No widzisz Margie? 13.09.06, 18:32 Mowilysmy, ze Elmer to jakis frustrat, ktorego dywan czy lodowka Ci sie nie spodobaly, no i sie wyzywa pod innym nickiem...sam sie przyznal. Elmer, a ktore to osoby, oprocz Ciebie, odeszly z Forum przez Margie? Czy te wszystkie osoby, ktore przychodza "razem z Toba" na czata i wyzywaja nas uzywajac od najgorszych? Wszystko po to, zeby nam usiwiadomic jakie jestesmy chamskie! Niech pomysle: Twoi "znajomi" z czata to: reaktorjadrowy, rudzielec, wilmaalenieflinstone, Elle, bumer, nikos i setki innych. Lecz sie, czlowieku. PS Dla nieuswiadomionych: Elmer dzien w dzien przesiaduje na czacie ublizajac nam wszystkim. Loguje sie pod kilkoma nickami. Wiemy to, bo kiedy sie wcisnie "ignoruj", to nawet jesli ta sama osoba wejdzie na czat pod innym nickiem, w dalszym ciagu jest oznaczona jako "zignorowana". I taki to czlowieczek, ktory spedza wieczory podszywajac sie pod rozne postaci i produkujac roznorakie dialogi z ich ust, nagle ma tu byc moralnym autorytetem i pouczac kogokolwiek. Elmer, ja nie powiem co Tobie uderzylo do glowy, bo do tego to specjalsity trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
elmer78 Re: No widzisz Margie? 13.09.06, 18:39 Przyznawać się nie musiałem do niczego, a to że ktoś się za mnie na czacie podszywa powinno wam dac coś do myuślenia. Owszem byłem na czacie ale tylko ten jeden jedyny raz kiedy rzucałem "dowcipami" reszta to nie moja działka i nie mam ochoty słuchać ile osób chce wam dokuczyć podszywając się pod mój nick z forum. Nawiasem mówiąc na tym czacie panuje jeszcze gorsza atmosfera niż na forum, dlatego nie myliłem się uważając że są milsze rzeczy do robienia aniżeli czatowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: No widzisz Margie? 13.09.06, 18:42 elmer78 napisał: > Przyznawać się nie musiałem do niczego, a to że ktoś się za mnie na czacie pods > zywa powinno wam dac coś do myuślenia. Elmer, ten tekst juz slyszalam na czacie z ust tego "co to sie pod Ciebie podszywa". > Nawiasem mówiąc na tym czacie panuje jeszcze gorsza atmosfera niż na forum, A skad wiesz? No po jednym razie tak nas przekreslac! Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: No widzisz Margie? 13.09.06, 20:38 elmer78 napisał: > Nawiasem mówiąc na tym czacie panuje jeszcze gorsza atmosfera niż na forum, Czy możesz stąd wyjść? Grzecznie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: No widzisz Margie? 13.09.06, 23:38 elmer78 napisał: > Przyznawać się nie musiałem do niczego, a to że ktoś się za mnie na czacie pods > zywa powinno wam dac coś do myuślenia. Owszem byłem na czacie ale tylko ten jed > en jedyny raz kiedy rzucałem "dowcipami" reszta to nie moja działka i nie mam o > choty słuchać ile osób chce wam dokuczyć podszywając się pod mój nick z forum. > Nawiasem mówiąc na tym czacie panuje jeszcze gorsza atmosfera niż na forum, dla > tego nie myliłem się uważając że są milsze rzeczy do robienia aniżeli czatowani > e. k ł a m c a Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie Re: a postów powoli 13.09.06, 18:52 moje pokrzywdzone biedactwo.... Przygodowy bywalec? Szukasz tu przygod? Zly adres:)) kochanie:)) Bardzo plakales po tym, jak objechalam twoje urocze mieszkanko? Mam nadziej ze sie nie pochlastales z rozpaczy...A te inne osoby? Zyja? Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: a postów powoli 13.09.06, 20:36 elmer78 napisał: > ...i wiem jak potrafisz być grzecznie mówiąc nie miła. Grzecznie to nie znaczy ortograficznie. Gdy mówisz, też bierzesz oddech przed "miła"? > Znam wiele osób które mdz.in przez Ciebie odeszły z forum, lub > zmieniły nicka (podobnie jak ja) Powiedz, powiedz kto, bo mnie skręci z ciekawości jak prowadzisz tę statystykę. A poza tym, jeśli na widok Margie odchodzą (niektórzy tylko zmieniają barwy...), to na pewno trolle, które reagują na Nią jak diabeł na święconą wodę. A niech idą w czorty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: a postów powoli 13.09.06, 15:09 Protestuję przeciwko masowym wycinaniu postów , a przede wszystkim przeciwko zbanowaniu Margie!!!!!! Rozumiem , ze ban jest automatyczny ale chyba można go odwiesić ? .Margie to sie akurat należy. Nie jest jakimś cholernym trollem , co to włazi na forum, tylko po to , żeby komuś dosr.., namieszać czy wszczynać awantury. Jej wpisy sa w prawie każdym wątku i nie są to złośliwości , a konkretne i trafne porady, szczególnie co do kolorów czy ustawienia mebli.Nawet w "trudnym" wnętrzu potrafi coś fajnego wymyślić.A jeśli komuś przeszkadza , że Margie nie wypowiada sie jak cukierkowa panienka , sie nie cacka i wali prosto z mostu , to chyba sam ma z sobą problem. Tylko nie rozumiem dlaczego inni forumowicze , mają być pozbawieni cennych porad Margie ? Przez urazoną miłość własną kilku nadwrażliwych kaczorów ? Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: a postów powoli 13.09.06, 16:31 no sorry, ale nie wytrzymalam: BULLSHIT!!!!!!!!!!!!! czy Ty naprawde myslisz to, co piszesz, czy cos z glowa nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: a postów powoli 13.09.06, 16:48 neferett napisała: > zoskaanka , to do mnie było ? no co Ty, Nef, nigdy w zyciu! to do alegrii Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: a postów powoli 13.09.06, 16:55 :) mnie już sie w głowie miesza od tej masakry na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
perry3 Przepraszam bardzo 13.09.06, 16:19 a za co ja ma dostac bana??? Zamieściłam zdjecia jak najbardziej zgodne z tematyka forum, nikogo nie nazwałam wiochą, nie użyłam wobec nikogo porównań itp wiec pyatam, za co? Odpowiedz Link Zgłoś
blad_systemu Re: Przepraszam bardzo 13.09.06, 16:22 perry3 napisała: > a za co ja ma dostac bana??? Zamieściłam zdjecia jak najbardziej zgodne z > tematyka forum, nikogo nie nazwałam wiochą, nie użyłam wobec nikogo porównań it > p > wiec pyatam, za co? >>za niewinność<< heheh, za wiochę to sie teraz bana dostaje?? no pieknie... a tobie sie nalezy ban i jak go w końcu załapiesz to mam nadzieję, ze wyjedziesz na dłuuuugi urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
perry3 Re: Przepraszam bardzo 13.09.06, 16:31 Ja tutaj nie pracuje na etacie przez 24 godziny na dobe, wchodze kiedy mam na to ochotę i nie mam zamiaru walczyc o swoją pozycje na forum internetowym. Atmosfera okropna z którą admini w zaden sposób sobie nie dadzą rady. Szkoda, ze nie przyjmujecie do wiadomosci co tak naprawdę chcą Wam przekazać i z uporem maniaka wciskacie frazesy o demokracji i cenzurze a niektóre wasze wypowiedzi to po prostu chamstwo w czystej postaci, któremu tylko tutaj możecie dać upust. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaanka Re: Przepraszam bardzo 13.09.06, 16:30 za niewinnosc i cichy chod po ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Przepraszam bardzo 13.09.06, 16:48 Jeah, najlepiej wlasne zle zachowanie zwalic na a747,.Cokolwiek napisze mam cztery osoby na karku odgryzajace mi glowe- regularnie plus wannabe nasladowczynie Jak magda sie zapowietrzy ,wlacza sie przemila wilma, a margie juz przebiera palcami na klawiaturze zeby mnie wykonczyc...:)))i jeszcze kilka drobnych wannabe...Paranoja. Np W watku pokuj Kubusia nie bylo a747, a niektore mile panie tak przywalily dziewczynie szyderstwem ,ze chyba juz nigdy nie odezwie zie na tym forum. To miala byc ta przyjacielska pomoc niby, drobne wysublimowane zarciki. Have fun Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Przepraszam bardzo 13.09.06, 17:27 a74-7 napisał: > Jeah, najlepiej wlasne zle zachowanie zwalic na a747,.Cokolwiek napisze mam > cztery osoby na karku odgryzajace mi glowe- regularnie plus wannabe > nasladowczynie Jak magda sie zapowietrzy ,wlacza sie przemila wilma, a margie > juz przebiera palcami na klawiaturze zeby mnie wykonczyc...:)))i jeszcze > kilka drobnych wannabe...Paranoja. Nie, my dear. Cokolwiek my napiszemy - Ty natychmiast komentujesz, zagadujesz i szukasz zaczepki. Powiem tyle - odstosunkuj sie od nas, rozmawiaj z tymi wszystkiemi, ktorzy, tak jak Ty, sa na poziomie, kulturalni i dobrze wychowanie i wszytko bedzie super. To Forum, poza mna, Magda i Margie, to same przemile i kulturalne osoby. Czemuz wiec wsrod nich nie znajdziesz sobie interlokutora godniejszego Twojej wiedzy, intelektu i klasy? Tylko wiecznie do nas ciagniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Przepraszam bardzo 13.09.06, 17:37 musze zapytac pani moderatorki co znaczy wyrazenie odstosunkuj sie i czy jest acceptable Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Przepraszam bardzo 13.09.06, 17:50 I dokladnie w ten sposob zaczynasz gadke - tu zagaisz, tu cos wtracisz i na koniec, juz jak podkrecisz atmosfere i dostaniesz ciegi, uderzasz w ton pokrzywdzonej bidulki. PS A co do odstosunkowania sie, zapomnialam, ze przeciez Ty w ogole po polsku nie rozumiesz! Pozwol wiec, ze Ci to powiem od razu w trybie rozkazujacym (imperative): bugger off! Odpowiedz Link Zgłoś
blad_systemu Re: mam pytanie 13.09.06, 16:19 nic niewarta ta cała dyskusja, to taka walka z wiatrakami Odpowiedz Link Zgłoś
neufahrwasser_in Re: mam pytanie 13.09.06, 16:48 Czuję się zobowiązana otworzyć ryjofon po raz następny w tej dyskusji. Nie mam bana, nie cofnięto mi uprawnień, czuję się dobrze, pies rośnie, kot mruczy, słońce świeci, pomidory się suszą. Do elgre pretensji za ciachnięcie wątku o nowym współmodzie wielkich nie mam. Ot wykoncypowałam sobie, że skoro fuzz wyjechała, to la.mujer ma modzić teraz i już, a nie w jakiejś nieokreślonej przyszłości. O "cięciu". Nie wiem jaki jest limit dobowy wyciętych postów żeby zasłużyć sobie na bana. Ja czasami wycinam full własnych postów w ciągu dnia w wątkach nawołujących do wklejania fotek. Jak pomimo upomnienia się nie pojawiają, to tnę. Czyli teoretycznie powinnam dokonać autobanowania, a tak się nie dzieje. I jeszcze o "banie". Ja nadal nie rozumiem dlaczego Margie wisi zbanowana, a inne osoby zostały odwieszone. I skąd w ogóle to wielkie halo z udziałem sił wyższych o kolejną burzę na forum? Napięcia i awanturki bywają tu co czas jakiś, ale nie przypominam sobie, żeby interweniowało tu kiedyś jakieś naczalstwo. A stali userzy wiedzą, że bywały tu dużo gorsze i bardziej chamskie klimaty. Sprawy same umierały śmiercią naturalną i rozchodziły się po kościach. Mam nadzieję, że sprawa ucichnie, jak tylko wszystko wróci do normy. Życzę tego Wam i sobie. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
la.mujer.loca Re: mam pytanie 13.09.06, 17:36 No chyba jednak będę modzić - dostałam maila od Jabbura. Aż się boję, bo atmosfera naprawdę wrząca. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: mam pytanie 13.09.06, 17:45 Hehe, w sam raz dla ognistej Latynoski :) Odpowiedz Link Zgłoś
neferett La.mujer.loca 13.09.06, 18:25 kwiatek_leona napisała: > Hehe, w sam raz dla ognistej Latynoski :) Ognia to nam tu chyba więcej nie potrzeba , Kwiatku ;) Mujer ,w tak burzliwym czasie przyszło ci moderowac, dużo siły i cierpliwości życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: mam pytanie 13.09.06, 17:43 "Napięcia i awanturki bywają tu co czas jakiś, ale nie przypominam sobie, żeby interweniowało tu kiedyś jakieś naczalstwo. A stali userzy wiedzą, że bywały tu dużo gorsze i bardziej chamskie klimaty. Sprawy same umierały śmiercią naturaln ą i rozchodziły się po kościach." Exactomundo! Tylko zwykle ludzie biora inwektywy "na klate" i odpowiadaja pieknym za nadobne. A tym razem Jas pobiegl do pani wychowawczyni, bo Malgosia zabrala mu szpadelek. Pani wychowawczyni kazala Malgosi oddac szpadelek, pouczyla inne dzieci w piaskownicy, zeby sie grzecznie bawily i odwrocila sie na piecie. Akurat w tym czasie Jasio zaczal sypac Malgosi piasek na jej starannie uplecione warkoczyki. Malgosia w placz, na co pani kazala jej wyjsc z piaskownicy, poki nie nauczy sie grzecznie bawic z innymi dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
pola_negri Re: mam pytanie 13.09.06, 18:00 w "dyskusji", która zapoczątkowała to, co się teraz dzieje, padały naprawdę wstętne, paskudne słowa. nie ma sensu porównywać tej burdy do innych, wcześniejszych, bo tym sposobem poziom rozmów będzie coraz niższy, a interlokutorzy całkowicie się zatracą we wzajemnym obrażaniu się. skoro przejdzie "jesteś głupia" to może następnym razem przejdzie coś jeszcze gorszego. czuję się trochę, jakbym pisała o dzieciach, które nie wiedzą, kiedy należy przestać i nie zdają sobie sprawy, z tego, co tak naprawdę mówią. we wspominanym wątku obie strony (a może nawet było ich więcej) wykazały się strasznie niskim poziomem. na codzień to pewnie poważne panie i poważni panowie, zajmujący jakieś tam stanowiska, wychowujący dzieci itp. to co można było przeczytać mroziło krew w żyłach, i nie przemawia do mnie argument, że "kiedyś bywało gorzej". Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: mam pytanie 13.09.06, 18:23 To prawda, ze padly tam slowa, ktore nigdy nie powinny byly pasc i zostaly slusznie wyciete. Ale teraz mamy do czynienia z tajemniczymi zaginieciami postow i brakiem jasnej informacji dlaczego sie tak dzieje i dzieki komu. Zawsze myslalam, ze takie posty sie usuwa, zostawiajac przyslowiowe trzy kropki. Tymczasem tu jak za czystki stalinowskiej - stal facet na zdjeciu i nagle go nie ma. Slad po nim zaginal... Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie Re: mam pytanie 13.09.06, 18:24 a moj ban ma sie dobrze..... 4 dzien.... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: mam pytanie 13.09.06, 18:39 Z kolei Magda1 zdaje sie pojawiac i znikac jak zamkowa zjawa o polnocy... Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: mam pytanie 13.09.06, 23:48 kwiatek_leona napisała: > Z kolei Magda1 zdaje sie pojawiac i znikac jak zamkowa zjawa o polnocy... cóż poradzić, taki już mój los. bana juz nie mam. ale sama nie nadązam juz czytac tego co pisałam, tak szybko znika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: mam pytanie 13.09.06, 18:35 Kwiatku, moje posty sa ciete w watkach Perry bez zadnego umiaru, co bym nie napisala. I zostaja kropeczki. I nie ma winnych, kiedy bym chciala wyjsanic... Odpowiedz Link Zgłoś
anda99 Re: mam pytanie 13.09.06, 18:33 Pola, W pełni popieram Twój ogląd sytuacji, która tu zapanowała w zwiazku z kilkoma postami w wątkach perry3. Jak dotąd miałam bardzo krytyczne zdanie na temat kilku osób pisujących tu dosyć często i ostatnie posty tylko utwierdziły mnie w tej ocenie. Rozumiem, że część wnętrz tu prezentowanych może się nie podobać. W końcu mamy różne gusta. Jednak to, że wnętrze mi się nie podoba, nie chciałabym mieć takiego, albo bym się w nim źle czuła nie upoważnia mnie (i innych) do mieszania z błotem osoby, która je pokazuje. I to nie obrzucana błotem osoba powinna źle się czuć, tylko ci po których rękach spływa to błotko. Tak, tylko sobie wystawiacie świadectwo. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
la.mujer.loca Re: mam pytanie 13.09.06, 18:36 Kobiety a co wy na Grubą Krechę. Zostawić już ten temat ...do następnego kontrowersyjnego wątku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anda99 Re: mam pytanie 13.09.06, 18:37 la.mujer.loca napisała: > Kobiety a co wy na Grubą Krechę. Zostawić już ten temat ...do następnego > kontrowersyjnego wątku ;-) Bo mi się zebrało na mdłości i już nie zdzierżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: mam pytanie 13.09.06, 18:45 Zgadzam sie. Jak napisala Neu w sygnaturce - niech sobie te psy szczekaja. A najbardziej apeluje o olanie pani Perry i jej grubymi nicmi szytej prowokacji. Bo to nie sa zdjecia tego samego domu. I nie wklejone tu dla pokazania wnetrz, tylko dla rozpetania burzy. Zrobil to ktos, kto wiedzial, ze taki kicz wywola tu burze. I o to mu wlasnbie chodzilo, a my sie dalismy wciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie la muer 13.09.06, 18:58 gruba krecha siur!!!! Ale co z moim banem? ! Bo ja juz sie zaczynam smiac z tego.... I to sie zleskonczy, pzred emna ostatni etap, tnz se pojde... Albo nie, zostane dla elmera, on zyc beze mnie nie moze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: la muer 13.09.06, 20:12 może trzeba zrobic to, co robi w koncu kazde forum i załozyc forum prywatne? Odpowiedz Link Zgłoś
hiena-margie siostra, mowisz-masz:) 13.09.06, 20:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=43139&w=48555857 Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: la muer 13.09.06, 20:41 Niestety po zabanowaniu Margie z tej smietanki zostało nic.Przywrócić Margie! Odpowiedz Link Zgłoś
kasteja Re: mam pytanie 13.09.06, 20:47 no wlasnie! dziewczyny, nie dajmy sie, jestem z wami od dosc niedawna, dajcie mi szanse pokazania efektow remontu sypilani, nie porzucajcie forum:) to co sie tu dzieje to jakies fatalnie nieporozumienie. margie, chyba jako jedyna odpowiadasz na wszystkie watki i nawet jesli czasem z odrobina pieprzu, starasz sie kazdemu cos podpowiedziec. nawet jesli przbyly tu jakies zadne uwagi trole i rozpetaly afere, nie zmienia to faktu ze forum jest dla wielu osob wazne (np. dla mnie) i ze wiele osob (np. ja) bardzo docenia pozytywny wklad margie i innych hien w to, co sie tu dzieje. koncze, liczac na to, ze jak kazda burza, i ta ucichnie i wszystko wroci do normy. wroci?... Odpowiedz Link Zgłoś
perry3 Prosze adminów 13.09.06, 20:45 o wyjasnienie sprawy banowania niejakiej Wilmy Flinstone, poniewa niesłusznie zostałam posadzona o takie działanie. Maile poniższej treści taktuje jak spam: Od: wilma.flintstone@gazeta.pl Data: 2006-09-13 19:38 Do: perry3@gazeta.pl Temat: ! rozwiń nagłówek Ty psycholu, jesli myslisz, ze sie mnie pozbedziesz z forum, to sie myslisz. Wilma Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Prosze adminów 13.09.06, 20:53 he,he w UK mozna brac do sadu za harrasement Odpowiedz Link Zgłoś
alegria_7 Re: Prosze adminów 13.09.06, 21:02 Ten temat jutro zostanie przeniesiony na forum "O moderacji" - tam jest miejsce na dyskusje o moderacji. Na przyszłość: jeśli macie pytania w sprawie banów, wykasowanych postów, itp. nie zakładajcie wątków, tylko piszcie do forum.abuse Odpowiedz Link Zgłoś
neufahrwasser_in Do elgre z przeprosinami 13.09.06, 21:47 Społeczności forumowa. To nie elgre namieszała. I proszę Jej nie podejrzewać o niecne działania. Ktoś tu nabruździł..."Dyżurujący mod" i troll klikający maniakalnie na "kosz" są za całą sytuację odpowiedzialni Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Chwila przerwy i takie kwiatki... 13.09.06, 21:55 na moment was nie mozna bez opieki zostawić... ech, dzieci, dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Chwila przerwy i takie kwiatki... 13.09.06, 21:58 No widzisz, wszystko to przez te Twoje fuzje. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Do elgre z przeprosinami 13.09.06, 22:01 neufahrwasser_in napisała: > Społeczności forumowa. > To nie elgre namieszała. I proszę Jej nie podejrzewać o niecne działania. Ktoś > tu nabruździł..."Dyżurujący mod" i troll klikający maniakalnie na "kosz" są >za całą sytuację odpowiedzialni Że spytam, czy ten "troll" jeszcze tu jest? Bo rozumiem, że po IP został namierzony? I jeszcze jedna kwestia, odnośnie ujawnienia prywatnej korespondencji Wilmy w tym poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35&w=48495633&a=48557228 **Autor perry3, powinien zostać natychmiast wykluczony z forum.** Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 00:01 Nnike, Wilma pierwsza ujawnila tresc tej korespondencji w watku lazienkowym Perry, po czym wszystkie 3 wpisy z tym zalacznikiem zostaly wyciete (2 Wilmy, 1 Perry). Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 00:05 Ja nie ujawnilam, Kwiatku, ja napisalam ze nie wsytdze sie jego tresci. No to wtedy ona wkleila moj mail, zeby wszystkim pokazac, jaka ja jestem okropna! I go wycieto, bo ktos tam siedzi i pracowicie klika we wszytsko co napisze. Duchy. Odpowiedz Link Zgłoś
jestemnanie Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 01:00 a powinnas sie wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 01:20 kwiatek_leona napisała: > Nnike, Wilma pierwsza ujawnila tresc tej korespondencji w watku lazienkowym > Perry, Swoją korespondencję można ujawniać. Cudzej nie. Perry ma za to u mnie mojego osobistego bana. Za wredny charakter (już o napuszonej "kąpielówce" nie wspominam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemnanie Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 01:46 nnike napisała: Perry ma za to u mnie mojego > osobistego bana. > Za wredny charakter (już o napuszonej "kąpielówce" nie wspominam ;)) > a ja uwazam, ze trafila kosa na kamien. nie widze roznicy w cechach charakteru obu pan. tym wpisem dolaczylas do nich. widze jednak roznica pomiedzy obrona przed atakiem a samym atakiem. trzeba to zalapac obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 04:45 "Swoją korespondencję można ujawniać. Cudzej nie." Nie, no jasne. Tylko myslalam, ze Wilma jako pierwsza zacytowala swoja wlasna wypowiedz. A kiedy juz to robi, zacytowanie cytatu Wilmy przez Perry nie jest naganne. Ale ewidentnie, jak Wilma wspomina wyzej, mylilam sie co do pierwszego zrodla publikacji... Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 00:02 Wszystkim troche puscily nerwy, fakt. Ale ja przynajmniej, nigdy nie podejrzewalam Elgre o te ciecia. Jesli juz, to raczej Alergie, byc moze tez nieslusznie, nie wiem. A ze Elgre jakos nie bardzo opowiedziala sie po stronie swojego forum, tak jak np. Neu, to wiadomo ze ktos tam sobie cos mogl pomyslec. A co do pani Perry - dokladnie przewidzialam, ze ona to zrobi, bo takie panie sa przewidywalne. Napisalam wiec w miare grzecznie, chociaz na klawiature cisnely mi sie slowa zgola odmienne...;-)))Olac. Odpowiedz Link Zgłoś
elgre Re: Do elgre z przeprosinami 14.09.06, 00:39 Ech ... wiem, zrozumiała - czegokolwiek bym nie zrobiła, albo cokolwiek bym zrobiłam i tak będzie źle ;-) - wszystkiemu winny jest mój nick, jego kolor i ton moich wypowiedzi ;-) Ale ani pierwszego, ani ostatniego nie zmienię, a nad kolorem zastanowię się ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elgre Co ja na to wszystko 14.09.06, 09:13 A poza tym, pech chciał, że akurat wczoraj po południu miałam bardzo ograniczony dostęp do netu i nie zależało to ode mnie. Poza tym, jest właśnie Neu, która również jest moderatorem i jak widać Alegria, która gdzieś tam czuwa, więc jeżeli one zabierają głos w dyskusji, próbując wyjaśnić, co się dzieje, to chyba powinno wystarczyć. Czy na komisji śledczej ;-) mają się stawić wszystkie osoby, porzucając inne swoje obowiązki, niezależnie od tego jak bardzo są one ważne (obowiązki oczywiście) ? Ja wyjaśniłam w niedzielę w wątku kreatywnych co mnie niepokoi i to powinno wystarczyć. Wyjaśniłam też wczoraj około 16, co miało miejsce w wątku łazienkowym. Nic więcej nie mam do dodania. Ale jeszcze powiem, co mogło się stać: - zrobiłam cięcia w wątku kreatywnych w sumie nie więcej niż 15-20 w różnych nickach, były to ewidentne naruszenia Netykiety, - w tym samym czasie ktoś zaczął wycinać posty, kiedy to zauważyłam skomentowałam i czekałam na reakcję, nie dostałam żadnej informacji, więc posty, które zostały wycięte nie przeze mnie, przywróciłam, - wieczorem dostałam info od administracji, że wycinka miała miejsce w związku ze zgłoszeniem czerwonych koszy, - rano wycinka została powtórzona, ponieważ wg adminów przywrócone przeze mnie posty naruszały jednak Netykietę, - we wtorek ocenzurowałam wątek łazienkowy w minimalnym zakresie. To wszystko. Jeżeli ja nie będę ciąć postów naruszających Netykietę czy Regulamin, zrobi za mnie to ktoś inny - czyli administracja. Zrobi to zdecydowanie dokładniej, co oznacza boleśniej dla forumowiczów. Zawsze starałam się wyważyć na tyle na ile umiałam, żeby cięć nie było dużo, żeby to nie było odczuwalne dla uczestników dyskusji, a jednocześnie, żeby wyciąć posty, które ewidentnie, rażąco naruszają Netykietę, czyli żeby uciąć negatywny rozwój wypadków. Kto rozdmuchał całą tą hecę, można wyczytać z wątków, dlaczego - nie wiem. Przykro mi, że tak się stało. Nie widzę w tym swojej winy. Zawsze zależało mi na tym Forum, na dobrej atmosferze tutaj, rozumianej nie w ten sposób, żeby wszyscy sobie kadzili, ale żeby każdy tutaj znalazł coś dla siebie, żeby czuł się tutaj dobrze, niezależnie od tematu czy tonu dyskusji. To wszystko. Mam nadzieję, że jednak sytuacja się uspokoi i będzie lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Co ja na to wszystko 14.09.06, 10:50 elgre napisała: >> To wszystko. Jeżeli ja nie będę ciąć postów naruszających Netykietę czy > Regulamin, zrobi za mnie to ktoś inny - czyli administracja. Zrobi to > zdecydowanie dokładniej, co oznacza boleśniej dla forumowiczów. Tak, musze przyznac, ze Administracja wyczyslila watek lazienkowy z niezwykla dokladnoscia. Szkoda tylko, ze ta dokladnosc odnosi sie jedynie do moich postow. Ale to chyba tez chodzi o mojego nicka, bo wpisalam sie tam ze stekiem obelg pod innym nickiem - jakos im umknelo. Szkoda. Szkoda, ze Gazetka Wybiorcza i jej denni admini i do nas dotarli. Ostatnio nawet wycieto a-74, bo napisala, ze Agnetha z Abby to jedza. No to wycieli, nawet nie czytajac, a to byl zart i to nie wobec innego forumowicza nawet...Alergia cos tu pisala o ewentualnym zamknieciu Forum. Zeby Forum zamknac ono musi pierwej istniec. A To Orwellowo, w takich warunkach, umrze smiercia naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
jokerka1 Re: 14.09.06, 10:55 Lepiej porzućmy te katastroficzne wizje, dużo zależy tu od bywalców tego forum, wystarczy wysnuć właściwe wnioski z tej lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: 14.09.06, 11:16 Forum sluzy do wyrazania opinii. A nam sie na to nie pozwala, bo kazda moja opinia jest wycinana z predkoscia swiatla (ale tylko pod moim nickiem, dziwne), Magdajeden ma bana na IP od dzis rana, a Margie tez ma dosc. No my sie nie staniemy innymi osobami, a najwyrazniej nie chca nas takimi jakimi jestesmy. I nie chca wielu innych, ktorzy sa notorycznie cieci. Dobrze ktos tu napisal na tym Forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=48525689 A admini Wybiorczej znani sa ze swej...hmmm...wybiorczosci. Zreszta sorry ale w moich oczach z postu Elgre jasno wynika, ze cala sprawe wykrecilam ja i Magda, bo przeciez to my chcialysmy przywrocic post Elmera, a od tego sie zaczela cala afera. No to OK, Forum Wnetrza tylko zyska jak nas tam nie bedzie. Wreszcie bedzie milo, kulturalnie i na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
elgre Re: 17.09.06, 02:45 wilma.flintstone napisała: > Zreszta sorry ale w moich oczach z postu Elgre jasno wynika, ze cala sprawe > wykrecilam ja i Magda, bo przeciez to my chcialysmy przywrocic post Elmera, a > od tego sie zaczela cala afera. Trudno się do tego nie odnieść, afera nie zaczęła się od Waszej prośby o przywrócenie posta, nie tylko Wy brałyście udział w dyskusji. To, że napisałam, że na Twoją i Magdyjeden prośbę przywróciłam wpis Elmara, to nie znaczy, że Wy sprowokowałyście całą awanturę. Jak już napisałam w innym miejscu, to jest nadinterpretacja. Kto śledzi forum, kto czytał tamte wątki, wie jak sprawy się miały i tyle. Myślę, że do tego, co się dzieje na forum musimy podchodzić mniej emocjonalnie, to nam wszystkim dobrze zrobi ;-) Co z tego, że ktoś coś napisał, czasem warto zastanowić się chwilę, co będziej jak ja coś napiszę, a jak już napisałam, czy wybrać przycisk "wyślij", czy na pewno warto ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Do elgre z przeprosinami 13.09.06, 23:56 neufahrwasser_in napisała: > Społeczności forumowa. > To nie elgre namieszała. I proszę Jej nie podejrzewać o niecne działania. Ktoś > tu nabruździł..."Dyżurujący mod" i troll klikający maniakalnie na "kosz" są za > całą sytuację odpowiedzialni w takim razie dołączam sie do przeprosin. elgre, przepraszam za posądzenie skoro to nie twoja robota. a dyzurującemu modowi juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Prosze adminów 13.09.06, 23:54 alegria_7 napisała: > Ten temat jutro zostanie przeniesiony na forum "O moderacji" - tam jest miejsce > na dyskusje o moderacji. > Na przyszłość: jeśli macie pytania w sprawie banów, wykasowanych postów, itp. n > ie zakładajcie wątków, tylko piszcie do forum.abuse nikt na to nie odpowiada, a nawet jesli sie zdarzy, to gó..aną formulką: "widać tak musialo byc. bądź grzeczny na przyszłosc" szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Prosze adminów 13.09.06, 21:56 a74-7 napisał: > he,he w UK mozna brac do sadu za harrasement Gdzie tu mozna zglosic Dowcip Roku? Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Prosze adminów 13.09.06, 21:59 wilma.flintstone napisała: > a74-7 napisał: > > > he,he w UK mozna brac do sadu za harrasement > > > Gdzie tu mozna zglosic Dowcip Roku? jak dla ciebie Guinnes book Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Prosze adminów 13.09.06, 21:57 perry3 napisała: > o wyjasnienie sprawy banowania niejakiej Wilmy Flinstone, poniewa niesłusznie > zostałam posadzona o takie działanie. Maile poniższej treści taktuje jak spam: > Od: wilma.flintstone@gazeta.pl > Data: 2006-09-13 19:38 > Do: perry3@gazeta.pl > Temat: ! > rozwiń nagłówek > > > Ty psycholu, jesli myslisz, ze sie mnie pozbedziesz z forum, to > sie myslisz. > Wilma No i znowu Cie wytna, no, za takie brzydkie wyrazy! Odpowiedz Link Zgłoś
kinguch Re: mam pytanie 13.09.06, 23:27 o jejej to się na forum porobiło :/ nie było nie kilka dni a tu taka afera!! hohoho Pozdrowienia K Odpowiedz Link Zgłoś
e-kraajanka Re: Margie 13.09.06, 23:35 Już mam dosyć tych trolli. Jak mnie Margie przygarnie pod swój własny dach forumowy - to się ucieszę. Mam nadzieję, że tu w końcu znudzi się co niektórym to trollowanie i pójdą sobie stąd, tam gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Margie 14.09.06, 12:43 Ja tez mam pytanie - wg jakiego "klucza" w ostatnich dniach nastepowalo wykreslanie postow tu (forum o wnetrzach) i na "sluzbowce" (wciaz uparcie zwanej "sluzba zdrowia", zwlaszcza tam, bez zadnego pojecia o meritum ale za to od dluzszego czasu chronione jest indywiduum znajdujace chyba jedyna satysfakcje zyciowa w oczernianiu i opluwaniu lekarzy tak in gremio jak i szczegolnie "rodzinnych" (Kilkakrotnie postulowalam jego zabanowanie, bezskutecznie, dopiero "ban wewnetrzny" uwolnil nas od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmamamax Re: mam pytanie 12.10.06, 14:06 dzizas!!! jak mawia pewna pani. Jedno tu wali po oczach- to forum nie jest kółkiem wzajemnej adoracji, i te wszystkie mieszkania a'la moja teściowa chyba nie są tu na miejscu, ja chcę tu zobaczyć inspirujące wnętrza, pomysły, na które nie mam odwagi i widoki rzadko dostępne przeciętnym śmiertelnikom, a nie przerobione katalogi brw czy innych plus tapetka we wzorek, nie po to powstało to forum, miejcie litość!!! Więc trudno się dziwić że się Margie unosi bo to forum powoli zmienia się w zamazany obraz "polskich wnętrz". no! siem odważyłam! Odpowiedz Link Zgłoś