Dodaj do ulubionych

FS-ciagle ujawnianie danych personalnych

12.02.07, 16:25
dlaczego GW nic nie robi aby zapewnic ochrone danych personalnych osob tu
piszacych?
od wielu tygodni pewna grupa ujawnia bezkarnie dane osobowe niewygodnych im
nickow i moderator nic nie robi,aby te nicki lamiace netykiete ukarac? jak
mamy to rozumiec,ze niektorym wolno sie bawic do woli bez konsekwencji?
Obserwuj wątek
    • krystian71 popatrz na watek cepa i moj ponizej 12.02.07, 16:47
      jednoczesnie nas trzepnelo i jednoczesnie puscilismy protesty.
      To wtedy dotyczylo niejakiej tutki jak dobrze pamietam.
      I bylo to trzy dni temu.
      Od tego czasu zaden admin nie pofatygowal sie,by choc do watkow zajrzec i swoje
      zdanie wypowiedziec.
      Za to odezwal sie ten:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=57029649&a=57029960
      popieram bana dla takich osobnikow!

I czy to nie brzmi jak szyderstwo , w pelnym przekonaniu o wlasnej bezkarnosci
    • giwi Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 17:24
      Napisz do forum@agora.pl i podaj linki.
      • manny_ramirez Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 17:42
        Giwi to nic nie daje. A ujawnianie danych osobowych to naprawde skonczone
        sku..synstwo.
      • aaki Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 17:50
        napisałem i podałem. a oto odpowiedż:
        Witam
        Mamy swoje procedury przy nakładaniu banów, których się trzymamy -
        użytkownik musi mieć odpowiednią ilość skasowanych bądź
        ocenzurowanych postów. Nie nakładamy banów użytkownikom na życzenie
        innych użytkowników.
        pozdrawiam
        (...)
        administracja forum
        =========================================================================
        • manny_ramirez pewnie ten palant perry 12.02.07, 17:54
          tak jest jak sie 20letnim smarkaczom wladze daje.

A Forum Swiat to juz skonczony chlew.

Zamiast robic co do niego nalezy to oburza sie ze mu ktos na odcisk nadepnal.
          • krystian71 Re: pewnie ten palant perry 12.02.07, 18:13
            he,he Manius widze,ze jako jeden z nielicznych pania Janion przeczytales.
            :))
            Bo jak sie ten watek ogladalo,( chyba pozarskiego) to az litosc brala.
            Chyba jeden cep znal temat i do tematu nawiazywal.
            • manny_ramirez Re: pewnie ten palant perry 12.02.07, 18:19
              he?
              • krystian71 Re: pewnie ten palant perry 12.02.07, 18:21
                ten cytat z Szapiro.Janion go podawala .
                W watku pozarskiego.
                Co wam sie wszystkim na Janion zebralo?
                • manny_ramirez Re: pewnie ten palant perry 12.02.07, 18:23
                  Komu nam?

Przeczytalem i wyjalem to najwazniejsze.
        • krystian71 Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 18:20
          aha,to nalezy rozumiec tak:
          wysylam jeden,dwa posty,gdzie podaje pelne dane,tytul naukowy,miasto ulice,nr
          domu ,telefon,zaklad pracy i nazwisko twojego szefa.
          Giwi,rzecz jasna mnie kasuje.
          Ale tylko raz,dwa,trzy.
          To za malo na ban.
          Bo musze miec "pewna ilosc " skasowanych postow.
          !!!!
          I pisze sobie nadal,jak niejaka tutka, czy krostek
          • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:11
            Ludzie, jestescie naprawde az tak glupi, czy tylko tak sie zgrywacie??

Dane osobowe, mimo dziwnej polksiej ustawy, mozna spokojnie sciagnac z neta. :)
            Jak myslisz, skad firma spamujaca wie, ze ty sie Wacek nazywasz, ze masz wnuki i
            Jolke?? BO ZOSTAWIASZ SLADY!! BO PISZESZ O TYM. Ale jak ktos wszystkie twoje
            slowa do kupy zbierze, to od razu "be" po podal ci na tacy, to, co ty
            porozwalales w sieci??

Troche sobie poczytajcie o internecie, a pozniej sie rzucajcie.

Nie popelnilam zadnego przestepstwa. Dlatego DOMAGAM SIE WYJASNIEN!!
            • krystian71 zrobie RAZ wyjatek i RAZ ci odpowiem 12.02.07, 20:39
              nie udawaj glupszej niz jestes.
              JA nie nazywam sie Wacek ani Krystian71 , a moja zona nie ma na imie JOLKA.
              Jesli docierasz do moich danych, to NIE z tego co ja tu SAM pisze.
              Tak jak AAKI nie napisal na FORUM , jak sie nazywa,gdzie pracuje i w jakim
              miescie.
              JA tez tego nie wiem , bo to nie JA zapraszalem go do siebie dwa lata temu, nie
              wyciagnelem od niego tych informacji i nie wymawialem mu gosciny ,a potem nie
              straszylem podaniem danych ,w mniej lub bardziej prostacki sposob.

Ale jesli zaczniesz pisac,ze jestem bezdomnym Hubertem H, mieszkam na dworcu w
              Katowicach i nie place alimentow ,uznam ,ze bezprawnie poslugujesz sie moimi
              danymi .
              A teraz sio!
    • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 18:03
      1) GW się tym nie zajmuje, to jest forum Gazeta.pl
      2) jeśli ktoś łamie netykietę - prosimy o kontakt mailowy na forum@agora.pl, zareagujemy odpowiednio
      3) zapewniam, że nie wolno "bawić się" w publikowanie danych osobowych
      • aaki zareagujemy odpowiednio... 12.02.07, 18:14
        tak, juz to zauważylem
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=57200957&a=57205529
      • manny_ramirez Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 18:25
        Ols, Ty sobie lepszych wspolpracownikow dobierz ktorzy takich idiotyzmow jak
        aakiemu wypisywac nie beda.

Opublikowanie danych osobistych innego forumowicza nadaje sie do
        NATYCHMIASTOWEGO CALKOWITEGO banu z forum.
        • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 18:28
          manny_ramirez napisał:
          > Opublikowanie danych osobistych innego forumowicza nadaje sie do
          > NATYCHMIASTOWEGO CALKOWITEGO banu z forum.

Tak się też stało. Pozdrawiam!
          • manny_ramirez Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 18:31
            To co tut_ets wciaz tam robi?
            • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 18:41
              prawdopodobnie żegna się z forumowiczami ;)
              • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 18:55
                Przepraszam bardzo, ale Tut_Ets nie ma nic wspolnego z ujawnianiem niczych
                danych.
                • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:01
                  To, że nie widzisz skasowanego postu nie oznacza, że inni (w tym ja) go nie widzieli.

Ewentualne wyjaśnienia, odwołania, itp - proszę na pocztę forumową. Znacie przecież zasady.
                  • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:04
                    Nie lubie jak ktos do mnie pisze per 'wy'. Ad rem. Prosze o konstruktywne
                    uzasadnienie tego kroku i opisanie konsekwencji. Z gory dziekuje.
                    • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:09
                      "Wy" w sensie forumowicze z fś.
                      • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:13
                        Prosze o konstruktywne
                        uzasadnienie tego kroku i opisanie konsekwencji.
                        • i-love-2-ski Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:33
                          absztyfikant napisał:

> Prosze o konstruktywne
                          > uzasadnienie tego kroku i opisanie konsekwencji.
                          >

a tys z jakiej palmy spadl. od paru dni wysmiewales sie doskonale wiedzac,ze
                          twoi totumfaccy ujawniaja dane osobowe na lewo na prawo a jedna z tych chamow co
                          to robila byla tuteczka. ciekawe jakbys sie czul gdyby nr i kolor twoich skarpet
                          tu sie znalazl,i czy bylbys z tego zadowolony. prowadzicie smierdzaca gre i nie
                          gadaj mi,ze nie wiesz kto za tym stoi,bo wiem,ze ciebie akurat to podnieca
                          bardziej niz rozmowa na jakikolwiek temat na FS. to brudne,chamskie i niskie
                          niszczyc kogos poza jego plecami i zajmuja sie tym jedynie tchorze i nie ma
                          zadnego usprawiedliwienia,ze ktos to i wam robil,bo wy robicie to co chwila i w
                          stosunku do ludzi,ktorzy wam nic nie zrobili poza faktem,ze ich znacie. PERFIDIA
                          i PODLOSC,a jak chcesz sie dowiedziec czegos wiecej to masz do tego e-mail.
                          • krystian71 Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:37
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57197769&a=57210437
                          • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:42
                            Pisuje na forum od 2002 roku. Moje dane byly ujawniane wielokrotnie, raz
                            trafnie, a raz nie. Ostatnio probowal mnie demaskowac pewien schizol z Krakowa.
                            Nie tylko mnie zreszta bo takze Tut-Ets czy Vitalie. Administracja miala wiele
                            okazji, by go stad pogonic, ale przymykala oczy na jego wybryki...

Metoda szantazu, hackowania i podszywania sie probowal zdobyc wiadomosci na moj
                            temat i opisac to w ogolnopolskim tygodniku. Tak przynajmniej deklarowal.

BTW: pod wszystkim co zdarza mi sie pisac na forum moglbym sie podpisac swoim
                            nazwiskiem.
                            • i-love-2-ski Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:56
                              absztyfikant napisał:

> Pisuje na forum od 2002 roku. Moje dane byly ujawniane wielokrotnie, raz
                              > trafnie, a raz nie. Ostatnio probowal mnie demaskowac pewien schizol z Krakowa.
                              >
                              >skoro nie lubisz jak ktos to tobie robi to nie rob i nie popieraj tej gry w
                              stosunku do innych. pamietam jak wyles na moderacji na temat twoich troli,jak
                              wrzeszczales jak ktos ujawnial twoje dane a wiec nagle uwazasz,ze jakas idiotka
                              z judajki moze sobie dowolnie grac w stosunku do kogos kogo TU NIE MA,a ktora wy
                              uwazacie za winna. to jest podle i to smierdzi i nie nawijaj mi rzewnych
                              historii o swojej biednej osobie,bo ani pf,ani aaki nic ci nie zrobili a ich
                              dane rowniez bylu ujawnione. jak mowie czas aby waszej grupce powiedziec NIE,nie
                              po to jest forum aby sprzedawac tylko wasze idee,aby straszyc i intymidowac
                              kazdego,ktory waszych ideologii nie kupuje i aby bawic sie danymi personalnymi
                              tych ,ktorych znacie. nie interesuje mnie ani dana,ani tutka ani vitalia ani ty
                              a wiec jesli was ktos skrzywdzil to zalatwiajcie sobie poza forum wasze chore
                              porachunki osobiste.forum nie jest do zabawy w wasze gierki,mam nadzieje,ze
                              kapnales o co mi biega.
                              • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:00
                                Nie ujawnialem danych aaki, Polskiego_Francuza, ani nikogo innego. Przestan
                                konfabulowac kobieto. Radze poczytac ustawe o ochronie danych osobowych i
                                zorientowac sie, co ustawodawca zdefiniowal jako bezprawne ujawnianie danych
                                wlasnie. A teraz wracaj na narty.
                                • i-love-2-ski Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 22:57
                                  absztyfikant napisał:

> Nie ujawnialem danych aaki, Polskiego_Francuza, ani nikogo innego. Przestan
                                  > konfabulowac kobieto. Radze poczytac ustawe o ochronie danych osobowych i
                                  > zorientowac sie, co ustawodawca zdefiniowal jako bezprawne ujawnianie danych
                                  > wlasnie. A teraz wracaj na narty.
                                  >

wroce na co chce i kiedy chce,nie musze sie ciebie pytac kiedy mam pojsc do
                                  kibla. nie mowie,ze ty to robiles analfabeto,tylko,ze ciebie to rajcuje i to
                                  popierasz w wykonaniu twoich poplecznikow. czytaj uwazniej zanim zaczniesz
                                  odpowiadac nie na temat.twoje idiotyczne i bezczelne odpowiedzi do aakiego
                                  mowia same za siebie co i jak ciebie podnieca. to chore,tak chore jak wasze
                                  wyimaginowane poczucie,ze "wolno wam wszystko" na tym forum i ze kazdy kto wam
                                  nadepnie na piete "musi" poniesc kare. sredniowiecze juz za nami,nawet jesli
                                  niektorzy czegos tam nie doczytali w ksiazeczkach.
                • Gość: manny Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych IP: 67.132.198.* 12.02.07, 19:03
                  Pissmakera ujawniala. Imie i nazwisko.
                  • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:05
                    O tym panu bedzie jeszcze glosno. Tut_Ets dzialala w obronie konicznej.
                    Poczytaj Kodeks Karny.

Art. 25. § 1. KK Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera
                    bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem.
                    • Gość: manny Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych IP: 67.132.198.* 12.02.07, 19:09
                      z tak idiotyczna argumentacja jeszcze sie nie spotkalem

do budy
                    • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:12
                      Kluczowe słowa w tym ustępie to "bezpośredni" i "obrona konieczna". Nie jest obroną konieczną obsmarowywanie się na forum. Bezpośredniego zamachu nie można przeprowadzić postem czy mailem.
                      Poza tym nie jesteś tut_ets, a to jedyna osoba, z którą mogę porozmawiać o szczegółach. Pozdrawiam!
                      • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:50
                        Czekam na szczegoly...
              • genom3 do olsow... 12.02.07, 23:59
                nie przeszkadza wam publikowanie zdjec adwersarzy na forum,
                nie dostrzegliscie tego swoim cenzorskim okiem?:)
                zez normalnie, zez
                • genom3 Re: do olsow... 13.02.07, 00:14
                  tu panowie cenzorzy macie nr telefonow, gdzie mozecie skladac zazalenia na tu_:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57229858
                  • genom3 Re: do olsow... 13.02.07, 00:16
                    mysle ze bycie cenzorem jest niewdzieczne, ale nie wiem dlaczego wam nie
                    wspolczuje;-)
                    zanim zrobicie jakis ruch dokladnie sprawdzcie bo jestescie smieszni kiedy
                    dajecie sie wpuszczac w maliny;-)
            • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:43
              Przepraszam bardzo. Jakim prawem zostalam usunieta?? Nie opublikowalam danych
              osobosych ZADNEGO KONKRETNEGO FORUMOWICZA. Niech ci, ktorzy sa bez ghrzechy
              rzuca kamieniem. Ilu z was publikowalo dane innych osob, zwracajac sie do
              forumowiczow po imieniu?? I co?? Wam wolno wszystko bo nienawidzicie zydowi i
              ludzi ich popietrajacych??? Super!! Tak sie w wolnym i demokratycznym panstwie
              usuwa niewgodnych?? Cudownie...

Natomiast, jak podalam link do strony internetowej, na ktorehj znajduja sie dane
              uniwerku, na ktorym uczy znany arabista - wszyscy sie burza??? I mnie wywalaja z
              forum... Mam podac artykuly tego arabisty?? I czemu on sam sie nie odezwie,
              jezeli tu pisuje?? Pieknie!! Na glowy pieknie upadliscie... dziwne, ze nagle i
              ze wszyscyu na raz...

Oby sie GW i AGORA nie zdziwila, jak zostanie pozwana za nieusuwanie
              antyzydowskich i antychizraelskich tresci, nie mowiac o nieusuwaniu tresci
              wulgarnych WSZYSTKICH osob, ale usuwa filosemitow, bez sprawdzania czy naprawde
              osoby owe powinny zstac usuniete.

Polska schodzi na psy. Czego dowodzi gwozdz, jaki teraz wbjacie sobie do trumny.

Zadam wyjasnien osobistych...
              • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:45
                A wpisy chociazby negujace Holocaust wisza w najlepsze. Prosilem o bany dla
                takich osob wielokrotnie i nic.
                • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:58
                  Ale, przedchwila dostales ponizej odpowiedz, ze banuja tych, ktorzy sa
                  zglaszani... :)) Nie, no. Cyrk w pelni. Zreszta, nie pierwszy raz wpisy, bardzo
                  chamskie i o mocnym antyzydowskim zabarwieniu pozostawaly dlugo na liscie, mimo,
                  ze byly zglaszane. A te, ktore pokazywaly druga strone medalu wylatywaly po 2-3
                  wpisach... Ktos tu ma fory, czy co??
              • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:01
                Podałaś znacznie więcej, nie wybielaj się teraz. Jeśli chcesz szczegółów zapraszam na forum@agora.pl.

PS. napisz proszę z jakiegoś alternatywnego konta.
                • i-love-2-ski Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:03
                  ols napisał:

> Podałaś znacznie więcej, nie wybielaj się teraz. Jeśli chcesz szczegółów zapras
                  > zam na forum@agora.pl.
                  >
                  > PS. napisz proszę z jakiegoś alternatywnego konta.

no to dlaczego to indywiduum jeszcze tu pisze,macie problem z kablem? w koncu
                  nie bardzo wiem jak mam rozumiec twe slowa,ze ja zablokowaliscie a tymczasem ona
                  sobie swiezutko hasa i plasa?
                • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:14
                  Dlaczego nei mozesz napisac wyjasnien na konto gazety??
                  • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:19
                    Czekam na odpowiedz. Nie podaje nieznajomym prywatnych adresow. SZczegolnei na
                    konto GW, ktore do bezpiecznych nie nalezy.
              • aaki no to zostałas czy nie zostałas usunieta? 12.02.07, 20:16
                jakos nie wygląda...
                • tut_ets Re: no to zostałas czy nie zostałas usunieta? 12.02.07, 20:22
                  Uwazaj, bo i material przeciwko usunieciu ciebie sie zbiera....
                  • aaki admin ci powiedział? 12.02.07, 20:47
                    grożby i "przestrogi" to stały styl waszego zachowania na forum
          • i-love-2-ski Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:27
            ols napisał:

> manny_ramirez napisał:
            > > Opublikowanie danych osobistych innego forumowicza nadaje sie do
            > > NATYCHMIASTOWEGO CALKOWITEGO banu z forum.
            >
            > Tak się też stało. Pozdrawiam!

po ilu tygodniach i dlaczego nie zrobiliscie tego co macie obowiazek robic i
            robiliscie w przeszlosci. jak popuscicie chamstwu to pozwalacie na jego
            eskalacje a w koncu w przeszlosci tego typu incydenty byly karane od razu. jak
            mowie nie mozecie stwarzac precensu,ze pewnej silniej i wplywowej grupie wolno
            dowolnie dokazywac a jesli to prawda to ogloscie wszem ze sa tu swiete krowy.
            • dana33 Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:40
              swieta racja, rachelko.... jak pissmejker zalaczal zdjecia forumowiczow, jak
              dawal ich imiona, jak aki podal imie innego forumowicza, to jakos siedzieliscie
              cicho, nikt nie zadal bana. nie tylko wy nie zadaliscie bana, ale i ci, ktorych
              dane ujawniono nie prosili o bana.
              wiec jak piszesz, jak popuscili w tamtych wypadkach, to dlaczego wlasciwie maja
              banowac teraz????? jak wiem to nie ma ani w netykiecie ani w regulaminie forum
              jakiegos zaznaczenia, ze niektorzy maja inne prawa niz reszta..... a wiec rowne
              prawo dla wszystkich. albo sie banuje wszystkich ujawniaczy, albo zadnego.
              • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:00
                Nie, no oczysiscie. Publikowanie zdjec forumowiczow jest "cacy", a rzucenie
                nazwiska publicysty arabistyki jest "be".
                • manny_ramirez Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:07
                  po pierwsze podaliscie jego dane ZANIM zalinkowal zdjecia

Po drugie zdjecia te byly ogolnie dostepne na Judaice
                  • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:17
                    Pieknie, tak... WIec WOLNO WAS bylo je publikowac. ALe wiesz, kolega zapomnial,
                    ze sam podawal rozne swoje dane... Trzeba byc naprawde glupim, aby je pominac...
              • aaki dana-to ty podałas moje dane 12.02.07, 20:21
                z własnej inicjatywy
                zaś tomek i ja sprawe załatwilismy już dawno. i mam podstawy sądzic,że w sposób,z którego jesteśmy oboje zadowoleni
                • tut_ets Re: dana-to ty podałas moje dane 12.02.07, 20:33
                  Czyszby?? Smieszne, ze tylko tobie tak sie wydaje?? Bo dla mnei - tak samo
                  powinienes zostac zabanowany.
                  • aaki jesteś dana? 12.02.07, 20:48
                    czy tez piszesz na jej prośbe w jej imieniu?
      • Gość: m.m Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 18:30
        > 3) zapewniam, że nie wolno "bawić się" w publikowanie danych osobowych

to zrozumiale. tak bawic sie wolno tylko adminom. do czasu jednak, do czasu.
      • i-love-2-ski Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:24
        ols napisał:

> 1) GW się tym nie zajmuje, to jest forum Gazeta.pl
        > 2) jeśli ktoś łamie netykietę - prosimy o kontakt mailowy na forum@agora.pl, za
        > reagujemy odpowiednio
        > 3) zapewniam, że nie wolno "bawić się" w publikowanie danych osobowych

1.jest to MODEROWANE forum AGORY,gdzie ponoc mamy netykiete,bo czasem w 5
        sekund ona dziala. rozumiem,ze moderator nie siedzi 24/7 na forum bo by
        zglupial,ale doskonale WIE kto zajmuje sie od paru miesiecy szykanowaniem tu
        piszacych,ujawnia co wpis czesc lub calosc danych personalnych tych,ktorych
        poznal i bawi sie tymi informacjami co wpis.
        2.ogolnie moderator wie z jakiego kraju ta grupa sepow pisze i kto do niej
        nalezy. intymidacja slowna typu 'mamy cie,napiszemy do twojej pracy etc..." ma
        miejsce co chwile i trzeba byc slepym aby tego nie zauwazyc. na okraglo podawane
        sa dane kogos kto tu juz nie pisze,aby sie bawic w glupia gre. przy okazji
        wywlekane sa dane paru innych forumowiczow i znowu wiadomo kto za tym stoi bo
        trzeba byc slepym aby tej wesolej grupki zaangazowanych w iscie stalinowska
        propagande nie zauwazyc.

3.jesli nie pozwalacie na taka zabawe to nie robcie wyjatkow. Kazdy nick i IP z
        ktorego sa wypuszczane dane osobowe powinien byc natychmiast blokowany,to oduczy
        zboczencow niemilych zabaw. forum dyskusyjne to nie pole do popisu jakis
        zwyrodnialcow,tylko ogolnie dostepne miejsce do wymiany mysli,nie intymidacji
        wszelkiego typu.
        • ols Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:29
          Wszystko się zgadza, chociaż:
          a) nie każde ip jest blokowalne
          b) "grupy sępów" są z bardzo różnych krajów, w większości z .pl
          c) bez zdecydowanej postawy forumowiczów (zgłaszanie każdego wykroczenia) nic nie da się zrobić
          • i-love-2-ski Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:40
            ols napisał:

> Wszystko się zgadza, chociaż:
            > a) nie każde ip jest blokowalne

rozumiem i wiem dlaczego

> b) "grupy sępów" są z bardzo różnych krajów, w większości z .pl

ale dzialaj te sepy grupow od dluzeszgo juz czasu ,bezkarnie i nieomalze co
            wpis. klikanie w kosz nic nie daje.
            > c) bez zdecydowanej postawy forumowiczów (zgłaszanie każdego wykroczenia) nic n
            > ie da się zrobić

zglaszamy czesto,ale wy musicie dzialac zdecydowanie inaczej tego typu
            intymidacja i cyberbyllying,ktora jak widac eskaluje bo straszy sie juz
            prokuratura,nadawaniem swinstw do pracy,uzywa sie grozby typu "mamy cie" etc.
            tylko sie wzmaga. mialo to miejsce na forum swiat przez ostatnie pare tygodni.
            ja wiem,ze forum jest miejscem spotkan ludzi,ktorzy tak czy inaczej chca sobie
            cos powiedziec,ale nie powinno sie z niego robic spotkan jakis ciemnych
            typkow,ktorzy czujac sile folguja swym fantazjom. do tego mamy moderatora,ktory
            moze tego typu ogniska wygasic,nawet oglaszac to czy tamto wszytskim. to nie
            musi eskalowac tak jak mialo to miejsce ostatnio na FS,przez pare tygodni.
            • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:54
              Kolezanko,nie o ciebie tu chodzi. Nie wtracaj sie, bo sama nie jestes bez
              grzeczu, ok??
              • absztyfikant Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 19:55
                Antysemicki sabat czarownic... No, gdzie te konkrety panie OLS?
                • tut_ets Re: FS-ciagle ujawnianie danych personalnych 12.02.07, 20:04
                  juz zniknal... Nie ma nic do powiedzenia?? Pieknie. Ot, sprawiedliwosc... :))
                  • dana33 pytanie do olsa 12.02.07, 20:14
                    czy wystarczy odpowiednia ilosc klikniec i banowanie nastepuje automatycznie,
                    bez sprawdzenia, czy rzeczywiscie jest powodo do banu?
                    bo jesli automatycznie, to np jesli nie podoba mi sie zdanie jakiegos
                    forumowicza, nawet jak nie obraza i nawet jak pisze hoch polnisch, i nie ma
                    najmniejszego powodu do banowania, to jesli wyklikam razem z przyjaciolmi to go
                    zabanujecie, tak?
                    • Gość: m.m Re: pytanie do olsa IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 20:25
                      > czy wystarczy odpowiednia ilosc klikniec i banowanie nastepuje automatycznie,
                      > bez sprawdzenia, czy rzeczywiscie jest powodo do banu?

nie.

(tak wiem - nie jestem olsem, ale nie trzeba byc nawet aesem by zauwazyc, ze
                      ani ols ani nikt inny nic takiego nie sugerowal)

i jeszcze jedno - ujawnianie danych to jest bardzo dobry powod do banu, chociaz
                      przyznaje, ze nie zawsze branym pod uwage.
                      • tut_ets Re: pytanie do olsa 12.02.07, 20:37
                        Aha, i gwoli wyjasnienia - nie ja pierwsza podalam owe dane. Macie lini wywalone
                        na osla, macie dostep do wszystkiego - poczytajcie sobie... Milej lektury.

No, ale nie banujecie. I tu jest WASZA NIEKONSEKWENCJA. Dlaczego takie albo inne
                        przypadki sa banowane i inne nie??
                      • dana33 Re: pytanie do olsa 12.02.07, 20:39
                        zgadzam sie mm, ze ujawnianie danych jest powodem do banu. nie rozumiem tylko,
                        dlaczego jednych sie banuje a drugich nie.
                        wlasnie protestujacy aki rozpocza ta cala historie, podajac prawdziwe imie
                        forumowicza na forum i nikt go nie zabanowal i nikt nie krzyczal.... potem to
                        jak fala.... ty dales moje imie, wiec ja podaje twoje, ty mi grozisz, to ja
                        tobie itd itd.... juz pisalam na fs, ze opiekunowie pozwolili na to i juz dlugo
                        i teraz to tylko konsekwencje tamtego zamykania oczu...
                        • manny_ramirez Re: pytanie do olsa 12.02.07, 20:42
                          protestowalem, krzyczalem i tu domagalem sie banu dla niego.
                        • Gość: m.m Re: pytanie do olsa IP: *.range86-143.btcentralplus.com 12.02.07, 20:48
                          > zgadzam sie mm, ze ujawnianie danych jest powodem do banu. nie rozumiem
                          tylko,
                          > dlaczego jednych sie banuje a drugich nie.

powodow moze byc bardzo wiele. nie wiem - nie znam sprawy. moim zdaniem kazde
                          naruszanie prywatnosci, kazdy przejaw ujawniania danych powinnien byc karany.
                          znam przypadki, ze adminom bylo wygodnie przymykac oczy i bardzo dlugo
                          ignorowali zwykle zgloszenia koszem. moglo byc jednak tak, ze nikt im nie
                          zglosil narusznie prawa - a wymierzeniem "sprawiedliwosci" zajelas sie sama.
                          moglo byc jednak inaczej - warto to sobie z adminami wyjasnic.

w kazdym razie odradzam takiej "zbawy". wszyscy moga ucierpiec i nikt nic na
                          niej nie zyskuje. jesli admini nie raguje na ewidentne naruszenia prawa -
                          nalezy powiadomic odpowiednie organa. takie jest moje zdanie.
                          • i-love-2-ski Re: pytanie do olsa 12.02.07, 21:12
                            Gość portalu: m.m napisał(a):

> > zgadzam sie mm, ze ujawnianie danych jest powodem do banu. nie rozumiem
                            > tylko,
                            > > dlaczego jednych sie banuje a drugich nie.
                            >
                            > powodow moze byc bardzo wiele. nie wiem - nie znam sprawy. moim zdaniem kazde
                            > naruszanie prywatnosci, kazdy przejaw ujawniania danych powinnien byc karany.
                            > znam przypadki, ze adminom bylo wygodnie przymykac oczy i bardzo dlugo
                            > ignorowali zwykle zgloszenia koszem. moglo byc jednak tak, ze nikt im nie
                            > zglosil narusznie prawa - a wymierzeniem "sprawiedliwosci" zajelas sie sama.
                            > moglo byc jednak inaczej - warto to sobie z adminami wyjasnic.
                            >
                            > w kazdym razie odradzam takiej "zbawy". wszyscy moga ucierpiec i nikt nic na
                            > niej nie zyskuje. jesli admini nie raguje na ewidentne naruszenia prawa -
                            > nalezy powiadomic odpowiednie organa. takie jest moje zdanie.

no wlasnie te zabawy trwaja juz od jakiegos czasu i byly zglaszane do abuse,byly
                            watki na ten temat na FS i wiele na moderacji,jak widac bzeskutecznie. prowadzi
                            to do eskalacji grozb,eskalacji pyskowek i eskalacji cyberbullying,co widac i po
                            tym wpisie. wielu z nas nie podobaja sie takie zabawy i nie podoba nam sie
                            nierowne tolerowanie roznych wyskokow,ktore ma tu miejsce. ujawnianie danych
                            osobowych jest chamstwem a pewna grupa robi to notorycznie,z tym,ze jak widac
                            coraz wiecej nickow jest na ich "hit list". jak dotad nikt za to nie poniosl
                            konsekwencji bo choc obiecano pewne nicki zablokowac dalej sobie plasaja milutko
                            nawet na tym wpisie. jesli wymagacie czegos od piszacych,to rowniez sami stancie
                            czasem na wysokosci zadania i dotrzymujcie slowa,inaczej to forum zamieni sie w
                            ubeckie wiezienie sledcze,gdzie nikt juz nie bedzie mial ochoty pisac,bo i po co.
          • krystian71 ols , nie zalamuj mnie 12.02.07, 20:29
            popatrz na pierwsza strone moderacji.
            Wisza tam trzy watki mannego,cepa i moj, na ten sam temat ,konkretnie casus
            tutka dotycza.
            Byc moze trzeba bylo jeszcze wczesniej , gdy cala horda cykala po trochu
            informacjami...
            I tym bardziej,ze na moje oko ( i nie tylko moje ) podawana przez nich z
            imienia i nazwiska osoba na tym forum nie pisze i na pewno nie jest
            pisssmakerem, czy jak sie on tam zwie.
            Bo to nie o pissmakera tylko chodzi, ale o czlowieka z krwii i kosci ,ktory
            moze nawet niewie,ze jego danymi tu sie operuje.
            To zupelnie tak jak gdyby ktos sciagnal pierwsze lepsze dane i zaczal wszystkim
            wciskac,ze to znany forumowy inteligent lechu1.
            Te nasze protesty wisza tu od trzech dni, pies z kulawa noga sie nie
            zainteresowal, oprocz ,rzecz jasna perrego, ktorego odpowiedz lepiej
            przemilczec.
            A gdyby admii zareagowali w odpowiedni sposob , nie byloby dzis tej calej
            hecy ,bo bezkarnosc rozzuchwala.
            • i-love-2-ski Re: ols , nie zalamuj mnie 12.02.07, 20:38
              no dodaj jeszcze moj wpis,ktory chyba tez ktos zignorowal. wlasnie o te ochydna
              gre przebierancow tu chodzi a cala wesola acz zboczona grupa gawiedzi forumowej
              wlasnie ujawnia dane personalne czlowieka,ktorego tu nie ma i ktory nie jest
              pissmakerem. robia to celowo i swiadomie a moderatorzy im na to pozwalali od
              dawna,co grupke rozzuchwalilo. jak wiadomo tlumaczenia sa tak dziecinne o
              powodach tego typu sznatazu,ze watpie,by nawet ta cala ich chamska tutka kupila
              ten szmelc. chodzi o jedno-aby uprawiac CYBERBULLYING bo to rajcuje mocno
              znudzona grupe jakis pomylencow,bez celu i bez wiekszego sensu zycia poza
              dokuczeniem innym,ktorych znaja. poza tym tlumaczenie sie,ze nie oni zaczeli te
              gre sa tak dziecinne,ze nie ma co nawet z takimi idiotyzmami polemizowac. ten
              kto popelnia przestepstwo ten jest winien,a co ma aaki,czy pf do calej tej
              grupki wesolkow,oni chyba zostali ukarani w ramach tak tu popularnej :"zbiorowej
              odpowiedzialnosci" za nieudany obiad pewnych idiotow.
            • tut_ets Re: ols , nie zalamuj mnie 12.02.07, 20:40
              Nie jestem twoja kumpelka i "tutka" masz na mnie ani o mnie nie mowic.Chyba,z e
              domagasz sie tak samo chamskiego traktowania. Widzisz moj nick - jak masz z nim
              problemy to nie demonstruj ich na forum. Ale ty nie potrafisz inaczej.

@ modetacji: Takich chamow zostawiacie, tak?? Nie mowiac o tym, ze czesto
              nawiazuja do chamskich konotacji seksulanych, szczegolnie w stosunku do kobiet.
              I co?? Nie nalezy sie im ban??
              • aaki ? 12.02.07, 20:53
                masz na mysli często używane na fs sformułowanie "ruchelka"?
                • genom3 Re: ? 12.02.07, 23:48
                  aaki napisała:

> masz na mysli często używane na fs sformułowanie "ruchelka"?

jak ktos uzywa imienia zydowskiego to musi sie z tym liczyc!
                  Rochel, Ruchla....etc
                  mysl zanim cos wklepiesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka