Dodaj do ulubionych

Blox - projekt nowej strony

31.05.05, 16:26
Witam
Zmieniamy wygląd serwisu blogowego. Strona główna będzie wyglądała tak:
Nowy Blox.
Napiszcie jak wam się podoba smile
Obserwuj wątek
    • rad-slaw Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 16:43
      dałbym "Co nowego na Blox.pl" wyżej, wszak to są istotne informacje i dobrze by
      były dobrze widoczne smile
      a! no i jak mógłbym zapomnieć, proszę nie "najładniejsze skórki" tylko
      najpopularniejsze.
      Poza tym ładny ten projekt jest.
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 17:45
        Dzięki.
        Tym Co nowego możemy "żonglować", te najładniejsze mogą być polecanymi, nowymi
        czy też "radosnymi" skórkami zależy co napiszemy smile
    • sztukmistrz Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 17:01
      Jest bardzo ładnie i funkcjonalnie: zdecydowanie bardziej przejrzysty układ.
      Dobry pomysł, żeby polecane i top50 umieścić w jednej kolumnie. Osobiście tylko
      bardzo nie lubię tego paskudnego określenia SKÓRKA, ale ja akurat nie lubię
      wielu różnych rzeczy.
    • istraj Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 17:27
      Układ dobry,kolory nie.Miała byc zakładka,gdzie można by zapisywać "robocze "teksty,wcześnie nie publikowane
      Pozdrawiam Istra
      • babeczkaa Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 17:31
        podoba mi sie nowa strona smile
        • strab Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:10
          fajnie wyglada oczywiscie.
          ladniej niz obecnie -> jednak osobiscie za bardzo przypomina mi bloggera (te
          oblosci, gigantyczne litery). osobiscie jestem za tym, zeby byl skromniejszy, bo:
          wiekszosc blogow bedzie bardzo "ubogo" wygladala na tle strony glowej.
          • sylwiastep Re: Blox - projekt nowej strony 02.06.05, 13:28
            Wlasnie przyszlam tutaj, aby napisac dokladnie to samo: wyglad zbyt przypomina
            blogger (www.blogger.com/start). Ale generalnie ladnie... smile
        • jozefina40 Re: Blox - projekt nowej strony 01.06.05, 08:54
          Może być, podoba mi się...
    • Gość: perrier Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.82-136-217.adsl.skynet.be 31.05.05, 18:11
      osobiscie raczej wolalabym miec wiecej funkcjonalnosci w blogu niz ladna, nowa
      strone bloxa.
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:13
        A to jest dobry moment, bo zaraz po tej zmianie będziemy planowali co wprowadzić
        tak gdzieś do końca sierpnia/września. Tylko proszę - w osobnych wątkach smile
        • eela Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:33
          Powiększenie zasobów bardziej mnie interesuje niż wygląd bloga. smile
          • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:44
            To będzie. Bardzo możliwe, że jutro nawet.
            • eela Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:55
              Zaniemówiłam. smile
              • owca Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:59

to pewnie się stanie z okazji dnia dziecka
                dobrze, że nie prymaaprilis wink
                • eela Opis do zdjeć 31.05.05, 19:03
                  Ułatwiłaby trochę życie możliwośc krótkiego opisu zdjęcia (w edycji), tak jak jest to przy Zakładkach. Jak się ma ich dużo, czasami trzeba otwierac,zeby sobie przypomnić, co się wstawiło w danym pliku.
                  • tebe Poczekajcie 01.06.05, 11:18
                    W tym wątku to zginie. Lepiej obok smile
                    • eela Re: Poczekajcie 01.06.05, 11:55
                      O ile powiekszą się zasoby?
                      • tebe Re: Poczekajcie 01.06.05, 12:21
                        O 1 MB powiększyły się dziś zasoby 30 blogów, które mają po 90 proc zajętego.
                        • eela Re: Poczekajcie 01.06.05, 13:11
                          To jest jednorazowe dobre serce, czy tak będzie zawsze, to znaczy mam na mysli to, czy będzie się automatycznie powiększać w przypadku zapełnienia, podobnie jak skrzynka pocztowa?
                          • tebe Re: Poczekajcie 01.06.05, 13:13
                            Taką regułę zrobiliśmy dla tych, co piszą stale i stopniowo wypełniają zasoby.
                            • eela Re: Poczekajcie 01.06.05, 13:43
                              To dzięki. Muszę się przenieść z drugiego bloga. smile
                              • Gość: T-800 Re: Poczekajcie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.06.05, 23:04
                                A ja zacznę wieszać pliki w „resources”, bo do tej pory cały czas korzystałem z
                                zewnętrznych serwerów. smile
                        • sylwiastep Re: Poczekajcie 02.06.05, 13:30
                          Lo Jezu, sprawdzilam, i jestem w tej szczesliwej trzysdziestce!!! Nie wierze!
                          Ale mi sie pysia usmiechnela smile))
    • Gość: perrier Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.82-136-217.adsl.skynet.be 31.05.05, 18:24
      To co przyciagnelo mnie do boxa to wlasnie byla prostota, przejrzystosc, brak
      kolorow, ktore rzucaly sie na czytajacego jak wsciekle psy... Mniej jest lepiej,
      dla mnie ta nowa strona to troche "za duzo".
    • redakcjak6 Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:35
      czy to nie zaczyna przypominać innych serwisów blogowych? Taki np. blog.pl...
      Blox.pl ma być bardziej przyciągający, oby nie był odstręczający. Zaraz zrobi
      się bazar pełen reklam i promocji z wielkimi czcionkami dla słabo widzących.
      Więcej prostoty!
      A najładniejsze skórki nie warte wyprawki. Niech będą oryginalne, bez
      słoneczek, słoneczników i innych pokemonów.
      • tebe Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:44
        Słoneczkom i pokemonom mówimy ni!
    • taisha_te Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 18:38
      na pierwszy rzut oka podoba się - ładne, bo nowe, układ ciekawy i dość
      przejrzysty, ale kolorki mi jakoś nie pasują
    • Gość: muslii Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.broker.com.pl 31.05.05, 19:24
      Moje zdanie: stronka mogła by być bradziej stonowana kolorystyczniesmile Mam
      nadzieję, że nie przerodzi się w stronę "odpustową". Bo właśnie skromność tej
      strony mnie tu ściagnęłasmile Mogło by dojść trochę funkcji. Przede wszystkim nie
      przedobrzyć z oprawą graficzną i będzie oksmileAaaaaaaaa..... i pokomenom itp.
      również mówię NIE! smile
      Powodzeniasmile
    • jolinda Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 20:15
      mnie się kolory nie podobają, ale to kwestia gustu przecież.
      przejrzystość jest o niebo lepsza, więc git smile

pozdr,
      jl
      • black_tea Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 20:54
        Mi kolory tez jakos nie wspolgraja. "Pisz swój dziennik w Internecie" wg mnie za gigantyczne, szczegolnie w porownaniu z czcionka. Generalnie logo nie jest na pierwszym planie a wlasnie to pomaranczowe Faktycznie przypomina ciut za bardzo Bloggera. Ale uklad przyjazny, obramowania i naglowki smile
        • Gość: notisnot Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:37
          tak to jest jak sie ma 10 dziecinnych blogów i nie wie sie na czym ma sie stanąć
    • anonim001 Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 20:57
      Ale mamy prezent na Dzień Dziecka; no, no!
      Sam projekt jest ok, ale kolorki trochę kolą oczy, może by je tak stonować
      troszeńkę? Wielkie dzięki za te "skórki", aczkolwiek mnie też bardzo nie pasuje
      samo słowo "skórka". Może ktoś ma jakieś propozycje jak TO nazwać?
      Zwyczajnie "szablon", czy może jakoś tak inaczej "szata, ubranko, wdzianko"?wink
      a pamiętacie o tym, żeby można było skomentować własnego bloga z poziomu edycji?
      I pojemność się zwiększa... Złota rybka czy jak?
    • andrzejszewczyk Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 22:49

Pachnie jak blogger.com
    • od_jutra_ideal Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 22:58
      podoba mi sie bo jest graficznie bardziej przejrzysty, ale tak jak juz
      wczesniej wspominano, te kolorki to nie "to". A juz napewno nie ten pomarancz.
      Jednak jak dla mnie to na plus.. tylko te "pokemony"winkkategoryczne i
      zdecydowane niesmile
    • anonim001 Re: Blox - projekt nowej strony 31.05.05, 23:25
      ...i popieram - "co nowego na Blox?" powinno być gdzieś wyżej, bo tak niziutko
      nawet się nie zwraca uwagi na te nowości.
    • Gość: vontage Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.a.pppool.de 01.06.05, 00:49
      wszystko ok oprocz kolorystyki!
    • Gość: b_hunter Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.nap.wideopenwest.com 01.06.05, 01:15
      Wyglada jak zerzniety blogger.com i nie pasuje graficznie do reszty stron
      gazeta.pl.
      Tylko moje 3 grosze.
    • good_news Re: Blox - projekt nowej strony 01.06.05, 02:18
      Skórka (brrr, po publikacjach o skórach, brzmi koszmarnie) zatem skórka nigdy
      mnie nie kręciławink
      Ale zmiany sa potrzebne, wiadomo. Bo gdy nie ma zmian, to się cofamy, czy jakoś
      tak. Przeczytałam na jakimś bloguwink
    • Gość: butik6 Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.home.cgocable.net 01.06.05, 06:30
      skórki - nazwa na najpopularniejsze, kolory - ten szary jest za ponury, nowe
      notki - sa wieksze - bardzo dobrze, pisz swój dziennik - za duże litery. Lubie
      prostotę. Po za tym nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam
    • Gość: newpapa Re: Blox - projekt nowej strony IP: *.za.digi.pl / 80.53.149.* 01.06.05, 08:11
      planuję zrobić teaser <banner> peronu drugiego. zarezerwujcie mi dzies tam
      miejsce tongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
    • femmefatale Re: Blox - projekt nowej strony 01.06.05, 08:19
      kolory nieładne, na stronie tytułowej zwłaszcza. Ta pomarańczowo-szara mieszanka
      - bardzo nieładna. imho smile
      • jozefina40 Re: Blox - projekt nowej strony 01.06.05, 08:58
        Kolory są w porządku,nie są krzykliwe...no i jest ciekawsza od obecnej...
      • Gość: grafik Re: Blox - projekt nowej strony IP: 80.51.22.* 01.06.05, 13:02
        Najlepsza bylaby czarno-czarna albo .... bialo-biala
        no ewentualnie wszystko w jednym odcieniu szarosci....
        a wogole to po co ta cala grafika, mozna przeciez w trybie tekstowym napisac
        bloga.
    • gwenifer Re: Blox - projekt nowej strony 01.06.05, 09:26
      Podoba mi się ten nowy układ strony, nic bym nie zmieniała. Ale przyłączam się
      do niezadowolenia z kolorów. Jeśli już ten pomarańcz, to proszę, bardzo prosze o
      rezygnację z tego szarego. Jest straaasznie przygnębiającysmile a tak w ogóle to super.
    • indygo19 Kolory błe... 01.06.05, 09:59
    • indygo19 Nie lubię szarego i marchewkowego... 01.06.05, 09:59
    • sekret_admin Re: Blox - projekt nowej strony 01.06.05, 10:18
      bardzo mi się podoba jest przejrzysta i ładna surprised)
    • matka.kobitka Re: Blox - projekt nowej strony 01.06.05, 10:20
      Układ bardzo czytelny, połączenie pomarańczowego z szarym świetne, to raczej z
      niebieskiego można zrezygnować.

Tylko ramka "Pisz swój dziennik..." stanowczo za wielka.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka