22.02.07, 19:44
jako ze ty nie widzisz antysemityzmu na forum swiat, to chetnie dam ci tutaj
przyklad, jak nalezy go szukac:
"tia a nasz "polski" medrzec musi im pomagac plujac na swoj kraj i swoj rzad."
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=57839517&a=57841915
nie ma wlasciwie ani jednego wulgarnego slowa. nie ma ani jednego chamskiego
slowa w tym zdaniu. ale antysemityzm az bije z niego.... wystarczy tylko
cudzyslow... i to kogo ta forumowiczka obraza.... do piet profesorowi
bartoszewskiemu nie siega. taki post powinien byc wywalony natychmiast, ale
kroluje na forum od ponad 2 godzin i bedzie krolowal dalej.

widzialam kiedys w austrii kampanie wyborcza, miedzy kreiskym, austriakiem
zydowskiego pochodzenia, i klausem, innym austriakiem. na plakacie wyborczym
klausa bylo napisane: ein echter österreicher..... czysty austriak..... to tez
byl antysemityzm par excellence..... no i tutaj na fs, takiego "eleganckiego"
antysemityzmu jest cala masa.... szkoda, ze nie umiesz czytac dokladnie.
Obserwuj wątek
    • i-love-2-ski Re: do olsa 22.02.07, 19:46
      jak mowie danus dobrze,ze nie masz problemow z gotowaniem kartofelkow,bo
      widze,ze nie patrzysz na to co zacny profesor powiedzial i komu tylko na to co
      ja powiedzialam,nie obrazajac bynajmniej jego:)
    • manny_ramirez Re: do olsa 22.02.07, 19:49
      A pisze to czolowa zwolenniczka Izraela tylko dla Zydow.
      • i-love-2-ski Re: do olsa 22.02.07, 20:11
        manny_ramirez napisał:

> A pisze to czolowa zwolenniczka Izraela tylko dla Zydow.

:))) a to ci sie manny udalo. nie dosc,ze narzeka na mnie,ze nie pluje i nie
        obrazam kazdego jak ta zacnosc ,to jeszcze nie rajcuje mnie smierc dzieci
        jakiejkolwiek rasy,to jeszcze nie uwazam,ze wojna jest dobra na wszystko,ba a
        zabijanie sie w imie celow wyzszych tez mi nie odpowiada-slowem antysemitka ze
        mnie tak straszna,ze nawet jak nic nie powiem antysemitycznego to tak czy tak
        danie sie to nie spodoba i etykietke mi wystawi.
        ciekawe kiedy ktos wpadnie na pomysl aby tego typu spam z ciaglymi pytaniami
        "dlaczego mamusiu,dlaczego" po prostu wycinac,bo to juz robi sie niesmaczne.
    • ols Re: do olsa 22.02.07, 20:07
      Jeśli chesz się ze mną skontaktować, to masz dwa moje adresy e-mailowe. Jak mam do Ciebie sprawę to nie włażę na FS i nie zakładam wątku "do dany".

Ze zdaniem zawartym w zalinkowanym poście można się nie zgadzać, ale nazwanie go antysemickim to potężne nadużycie.
      • i-love-2-ski Re: do olsa 22.02.07, 20:13
        ols napisał:

>
        > Ze zdaniem zawartym w zalinkowanym poście można się nie zgadzać, ale nazwanie g
        > o antysemickim to potężne nadużycie.

:))) a to sie usmialam,ty cholerny antysemito olsie. juz od dzisiaj i ty nim
        zostales bo nie zauwazyles antysemityzmu w czyms tak jawnym jak przyklad
        wskazany ci przez glowna tropicielke zla-------DANE33:)))))
      • dana33 Re: do olsa 22.02.07, 20:28
        no wlasnie.... takiej odpowiedzi sie spodziewalam....
        dzieki, ze mnie nie rozczarowales, ols... zawsze to jednak mile miec
        potwierdzenie tego, co sie mysli.... :))))
      • Gość: m.m Re: do olsa IP: *.range86-143.btcentralplus.com 22.02.07, 21:13
        masz z dana wiele wspolnego: dorabianie innym "geby":)
      • absztyfikant Re: do olsa 22.02.07, 21:52
        Potezne naduzycie? A moze semantyczne naduzycie? Rozbawiles mnie Ols do lez...
        • i-love-2-ski Re: do olsa 22.02.07, 22:16
          absztyfikant napisał:

> Potezne naduzycie? A moze semantyczne naduzycie? Rozbawiles mnie Ols do lez...
          >

obstaje za poteznym naduzyciem,podobnie jak szpicaste uszka nim byly,oczywiscie
          nie bylo zadnym naduzyciem nazwanie mnie przez wasci k...wa i do tego blond.
          ps.podrzucic link:))))
      • tomek404 Re: do olsa 23.02.07, 11:31
        Nie jestem bywalczynia forumowa, bo uwazam to cale towarzystwo za chore
        psychicznie, ale mam wrazenie, ze Ty albo jestes slepy, albo malo inteligentny,
        aby nie widziec w sygnaturce o ktorej mowa antysemickiego naduzycia.
        Zamieszcze ta sygnaturke w naszej gazecie izraelskiej i zapytam co wiekszosc o
        tym sadzi. Czy uwazaja, ze to nic takiego.
        Mozesz miec swoje poglady, ale jako admin powinienes byc bezstronny. Jak
        narazie nie jestes.
        Towarzystwo, ktore zaraz sie na mnie rzuci uprzedzam, ze jest wygaszone i nie
        mam zamiaru ich czytac.
    • aaki nie "antysemityzm az bije" 22.02.07, 20:11
      tylko tobie bije na mózg
    • brak-chmur Ols, jakis ty biedy:(((((( 22.02.07, 21:16
      Ostatnio to ciebie wyklinają na róznych forach, jak zauważyłam.
      Ależ ci strasznie współczuję:))))
    • bartoszcze Re: do olsa 22.02.07, 23:48
      I co z tego, że "antysemityzm bije"?
      Jeden poważny forumowicz zapytał mnie kiedy, w czym antysemityzm jest gorszy od
      innych anty-izmów. Po krótkim namyśle przyznałem mu rację.
      Antysemityzm może być dyskwalifikujący dla polityka, dyskredytujący towarzysko,
      ale generalnie nie jest niezgodny z prawem polskim. Może być z izraelskim, ale
      nawet do "żydowskiej" gazety z przyległościami:) się ono nie stosuje.
      A Jabbur napisał kiedyś:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=20571348&a=20587168
      Tak że anty-izmy, w tym antysemityzm, same w sobie nie stanowią podstawy
      wycinania postu. Chyba że przekroczone zostają specyficzne granice (np. jak w
      cytowanym poście Jabbura) lub przy okazji sposób sformułowania wypowiedzi
      narusza Netykietę.
    • krystian71 to musialy byc straszne czasy,jak w Polsce zydokom 23.02.07, 00:05
      una rzadzila ,w Belwederze i na Mysiej.
      Jak to dobrze ,ze urodzilem sie tak pozno
      • manny_ramirez Napiles sie? 23.02.07, 00:08
        Po co ten tekst?
        • krystian71 Re: Napiles sie? 23.02.07, 00:15
          jestem trzezwy jak cala swinska gorka Leppera
          Zwyczajnie sie zalamalem ,bo wlasnie sobie wyobrazilem,ze taki koczkodan musial
          kiedys siedziec na Mysiej i ciac wszystko ,co nie jest sloganem,czego w
          Trybunie Ludu nie napisali ,a przede wszystkim to,czego sam nie rozumie.
          Manny,ja wszystko moge zniesc,glupoty nie dzierze!
          • Gość: zwykly gosc Re: Napiles sie? Zamordyzm wraca . IP: *.range86-136.btcentralplus.com 23.02.07, 00:35
            Kaczkowa dyktatura rodem z komuny .
            Prokuratura na uslugach zlej sprawy , jedna partia ,jeden narod , dwa
            blizniaki.

serwisy.gazeta.pl/kraj/0,0.html
            • krystian71 o Gabi? Kto si przetlumaczyl sygnaturke? 23.02.07, 15:31

• dana33 Re: Napiles sie? 23.02.07, 14:58
            nu, byles trzezwy i sie nie zalamales, krystek..... u ciebie takie slowa jak
            wlasnie zydki, zydziaki, zydziatka, zydziackie to na porzadku dziennym... jakby
            to powiedziec: masz je w slowniku dnia codziennego...
            ale ladnie, ze manny "zaprotestowal", nie? zrobil to wprawdzie lagodnie, ale
            bedzie mial w przyszlosci "dowod", jak to on sie bil z antysemitami. no i
            oczywiscie, po tym "protescie" szybko zwinal zagle.... a ze ols ciebie nie
            wycial, to jest mi az wiecej, niz zrozumiale...
            • krystian71 a za co mial mnie wyciac? Upilas sie? 23.02.07, 15:33
              Przeciez prawde pisze i kazdy ci to powie, ze okres rzadow zydo-komuny ,to byly
              straszne czasy , oczywiscie nie dla wszystkich
            • krystian71 Ty,Dana,o co tej mosiuni404 chodzi,jaka znowu sygn 23.02.07, 15:45
              sygnaturka jej sie zantysemityzowala.
              Rachelka ma w sygnaturce Zlotego Fleta +Pianino Suite w Wersalu

O co tu chodzi,ze chce ja puscic na izraelskie forum.
              Ja wiem,ze fredzio z arabem nazywal Francje qrwą , ale zeby az tak ...
              Na francuskiej muzyce sie mscic?
            • manny_ramirez Nie bede udawadnial juz ze nie jestem wielbladem 23.02.07, 17:33
              ani bronil jednych rasistow i chamow przed innymi.
            • Gość: m.m Re: Napiles sie? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 23.02.07, 20:20
              > ale ladnie, ze manny "zaprotestowal", nie? zrobil to wprawdzie lagodnie, ale
              > bedzie mial w przyszlosci "dowod", jak to on sie bil z antysemitami. no i
              > oczywiscie, po tym "protescie" szybko zwinal zagle.... a ze ols ciebie nie
              > wycial, to jest mi az wiecej, niz zrozumiale...

ty dana to jest jednak wyjatkowa! (niekoniecznie w dobrym slowa tego znaczeniu)
              zamiast posypac glowe popiolem i przeprosic za kolejne juz w tym tygodniu
              pomowienia, znowu stawia sie w roli ofiary:) i robi wyrzuty, ze manny nie dosc
              agresywnie atakuje wrogow dany by ja przekonac o swojej "prawomyslnosci"
              i "obiektywizmie". tak trzymaj - ols tez sie juz nabral i tlumaczy z tego, ze
              nie jest antysemita:)
              • manny_ramirez Lepiej przestan 23.02.07, 20:35
                Bo Twoje poparcie znowu odbierze jako dowod ze jestesmy ta sama osoba:)))
                • Gość: m.m Re: Lepiej przestan IP: *.range86-143.btcentralplus.com 23.02.07, 21:40
                  ni "popieram" ciebie. nie popieram nawet "antysemitow". jesli juz cos popieram
                  to myslenie. a co dana mysli na temat moje tozsamosci... no zgadnij ile mnie to
                  obchodzi:)
              • dana33 Re: Napiles sie? 23.02.07, 20:40
                jak zwykle nie rozumiesz pisanego, mm. nie robie wyrzutow manny, ze nie dosc
                agresywnie atakuje antysemitow (kto ci powiedzial, ze to moi wrogowie?), tylko
                pokazuje manny lusterko... ze jak uwaza za stosowne krytykowac to co ja pisze o
                polsce (manny juz wie o co chodzi), to robi to wiecej niz agresywnie, natomiast
                jak dochodzi do "zydokow" to juz sie tylko lagodnie pyta, czy autor sie
                przypadkiem nie spil w banie. jakos nie zazadal przeproszenia mnie, ktorego
                zadal ode mnie kiedys....

ale dziekuje ze zauwazyles: ja wiem, ze jestem wyjatkowa. w tym dobrym
                znaczeniu tego slowa.
                • manny_ramirez Re: Napiles sie? 23.02.07, 21:00
                  Tylko conviniently zapomnialas o poltora roku kiedy walczylem z nimi. Nie mam
                  jednak zamiaru wspierac podobnie idiotycznie zachowujacych sie chamow i
                  rasistow nawet jesli podzielaja moje poglady i tyle.

I tyle w tym temacie juz.
                  • krystian71 Becik,ciepla klucho 24.02.07, 10:43
                    zaczepiasz mnie juz kolejny raz,a uwazajac sie za naukowca,powinienes znac
                    dokladna definicje rasizmu ,rowniez potoczne jego rozumienie.
                    Daj mi zatem przyklad,chocby jednego postu w ktorym moja nienawisc do innych
                    tylko z powodu rasy , pochodzenia,czy wyznawanej religii sie objawila.
                    Zydo-komuna jest powszechnie uzywanym skrotem na okreslenie pewnej sytuacji
                    historycznej ,ktora jest udowodnionym ,bez zadnej watpliwosci faktem i z
                    rasizmem nie ma nic wspolnego.
                    Ta wymyslona ideologia,a zwlaszcza sposob wprowadzania jej w zycie i pozniejsza
                    praktyka jest wstretna nie z powodu swoich Ojcow-Zalozycieli i ich
                    pochodzenia , jest wstretna swoim skostnialym dogmatyzmem,inzynieria spoleczna
                    sprzeczna z naturalnymi prawami ,w ktorej wprowadzaniu nie zawahano sie przed
                    siegnieciem do metod ludobojstwa
                    • manny_ramirez Re: Becik,ciepla klucho 24.02.07, 14:56
                      A te wszystkie watki o "zydziakach", "zydziactwie" i wszelkich innych
                      odmianach "zydowania" ujetych tak aby specjalnie ponizyc i wysmiac? To Twoja
                      Jolka sie wtedy dorwala do komputera i wypisywala takie glupoty?

Tak jak prezentujecie je na forum to Twoje poglady na temat Zydow niczym nie
                      roznia sie od Dany i co na temat Arabow. Jedno wielkie g..

A szczerze mowiac to Dana nigdy nie zaczyna watkow o polaczkach, arabuskach i
                      tak dalej jak Ty wciaz robisz pogardliwie o Zydach.
                • Gość: m.m Re: Napiles sie? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 23.02.07, 22:00
                  > jak zwykle nie rozumiesz pisanego, mm. nie robie wyrzutow manny, ze nie dosc
                  > agresywnie atakuje antysemitow (kto ci powiedzial, ze to moi wrogowie?)

wlasnie, ze robisz, zarzucajac, ze "zbyt lagodnie" krytykuje twoich wrogow. a
                  ze pomiedzy wrogami ( czytaj kazdy kto sie z toba nie zgadza) a antysemitami
                  nie widzisz zadnej roznicy wiem od ciebie - nazwalas m.in mnie "antysemita"
                  tylko dlatego, ze nie podobal mi manipulacyjny charakter twoje sygnaturki.

ze jak uwaza za stosowne krytykowac to co ja pisze o
                  >
                  > polsce (manny juz wie o co chodzi), to robi to wiecej niz agresywnie,

to twoja opinia. masz do niej prawo, tak jak kazdy Polak ma prawo ma byc
                  urazony tym co czasami wypisujesz o Polsce. niestety nie znam
                  tych "agresywnych" wypowiedzi, wiec na temat twojej obiektywnosci w tym temacie
                  nie mam zdania, ale z tego co czytam na moderacji wiekszosc agresywnych
                  wypowiedzi wychodzi przede wszystkim od ciebie.

natomiast
                  > jak dochodzi do "zydokow" to juz sie tylko lagodnie pyta,

a dlaczego wydaje ci sie, ze ktokolwiek musi mniej lub bardziej lagodnie
                  atakowac wypowiedzi, ktore akurat TOBIE sie nie podobaja? kim ty jestes by
                  komukolwiek zarzucac brak obiektywizmu? przegladalas sie ostatnio w lustrze? bo
                  ja np. znam twojewypowiedz, w ktorych nie tylko nie jestes "wystrczajaco
                  lagodna" ale i wrecz obrazliwie sie wypowiadasz na temat innych nacji.
                  wychowanie i pouczanie zacznij od siebie.
    • krystian71 par excellence -" w całym tego słowa znaczeniu. 23.02.07, 15:51
      w najwyższym stopniu"
      Naprawde nie znasz gorszych antysemityzmow niz nazwanie kogos "czystym
      Austriakiem"?
      A jak ci sie uklada z rotszyldem?wiesz ,co mam na mysli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka