09.04.07, 16:16
Tym razem też się wykpisz?

# forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=60456657&a=60464146
Obserwuj wątek
    • blazar Re: kropka 09.04.07, 16:20
      Przepraszam co ci blazare nie pasuje w mojej wypowiedzi ?
      Niestety pani danusia i jej przyjaciel absztyfikant sa tacy jacy sa i to widac. Mowienie ze ONZ jest banda darmozjadow jest naduzyciem. Nie uwazasz ?
      A moze nie pasuje ci moj wieloletni na GW nick podobny (inny) do mojego ?
      Protestuje rowniez przeciwko przyklejaniu mojego nicku do zbioru idiotow , ktorzy pisza tu na tym forum jak pisssssmaker i inni.
      • j-k ONZ jest banda darmozjadow w obecnej formie 09.04.07, 16:26
        blazar napisała:
        > Mowienie ze ONZ jest banda darmozjadow jest naduzyciem. Nie uwazasz ?

Nie Uwazam.

1. Prawo glosu w ONZ ma ponad 200 panstw i najmniejsze z nich jest
        teoretycznie tak samo wazne , jak mocarstwa, co w zaden sposob nie odpowiada
        realiom tego Swiata.

2. ONZ wydaje ogromne pieniadze, z woli urzednikow, a nie Z woli Zgromadzenia
        Ogolnego

Juz te dwa sprzeczne ze soba punkty wykazuja, ze jest to jedynie grono
        dyskusyjne.

ERGO: To jest organizacja darmozjadow i musi zostac pilnie zreformowana.
        • blazar Nie oznacza to jednak 09.04.07, 16:34
          ze w swojej obecnej formie administracyjnej nie posiada nazywania rzeczy po imieniu. Moralnosc i etyka jest jedna, niezaleznie od struktur administracyjnych.
          • j-k ONZ jest banda darmozjadow w obecnej formie 09.04.07, 16:37
            ktora male panstwa wykorzystuja glownie jako trybune propagandowa do atakowania
            Stanow Zjednoczonych

a np. Libia przewodniczy komisji praw czlowieka, gdyz popieraja ja w tym inne
            dyktatury islamskie :)))
            • blazar Re: ONZ jest banda darmozjadow w obecnej formie 09.04.07, 16:39
              > a np. Libia przewodniczy komisji praw czlowieka, gdyz popieraja ja w tym inne
              > dyktatury islamskie :)))

I co z tego wynika ?
              I co wynika z tego , ze ONZ atakuje amerykanow ? Moze ma jakies powody ?Moze Ameryka lamie prawo miedzynarodowe ?
              Tak , masz racje, trzeba zreformowac ONZ, Trzeba je wyniesc z NY.
              • j-k Reforma ONZ... - tak, ale nie predko... 09.04.07, 16:44
                Cieszy mnie, ze sie zgadzamy :)

byly juz rozne projekty reformy ONZ, kazdy jednak zaklada, ze wieksze Panstwa
                beda mialy wieksza liczbe glosow w glosowaniach :)
                ONZ tylko wtedy moze sie stac REALNYM, a nie zastepczym forum tego swiata...

Ale nie nastapi to szybko...
                Reforme ONZ blokuja W. Brytania i Francja - dwaj stali czlonkowie Rady
                Bezpieczenstwa z prawem Veta.

Gdyz te Panstwa na kazdej takiej reformie straca...
                • blazar Re: Reforma ONZ... - tak, ale nie predko... 09.04.07, 16:50
                  Nie martwilbym sie jednak tym ze coraz wiekszy glos w ONZ maja muzulmanie.To rzeczywistosc, ktora swiat musi zaakceptowac. Od kilku lat prowadze biznes we Wloszech, ikilka lat temu prowadzilem go z Wlochami, teraz czesc biznesu prowadze z muzulmanami. Taka jest rzeczywistosc. Wloskie firmy sa przejmowane przez muzulmanow, muzulmanie tworza nowe nisze handlowe, tak sie dzieje we Wloszech , we Francj, Belgii, Holandii, Danii. To rzeczywistosc, ktora juz jest.
                  • blazar cd. 09.04.07, 16:54
                    uwazana za normalnosc w Europie. Kto tego nie zauwaza musi zweryfikowac swoj punkt widzenia.
                  • j-k Tu akurat sie mylisz- co do Muzulmanow. 09.04.07, 17:00
                    Muzulmanie to to ponad 20 panstw i tyle maja glosow w ONZ.
                    Na reformie ONZ oni tez straca - gdyz to w wiekszosci nieduze, lub biedne
                    panstwa i wszystcy razem beda miec tyle glosow co jedne Indie, lub Chiny.
                    • blazar Re: Tu akurat sie mylisz- co do Muzulmanow. 09.04.07, 17:07
                      Nie mysle tu tylko o ONZ i liczbie ich glosow. Mam tu na mysli ich rosnaca potege polityczna i ekonomiczna. Rozumiem ze mozna ich nielubic, niezgadzac sie z ich religia i kultura, ale popatrz jak zmienia sie pod ich wplywem Francja, Anglia. To potega, ktora wzrasta logarytmicznie, czy nam sie to podoba czy nie.ONZ niedlugo nie bedzie mial nic do powiedzenia w sprawie islamu, nic teraz juz nie ma. Rzady europy zas, coraz bardziej przychylaja sie w ich strone.
                      • j-k Re: Tu akurat sie mylisz- co do Muzulmanow. 09.04.07, 17:10
                        Nie podzielam Twoich uwag, a mam dobre dane ekonomiczne

caly swiat rozwija sie ostatnio w dobrym tempie..

tempo rozwoju gospodarki Chin, czy Indii jest jednak wyzsze, niz srednie tempo
                        rozwoju swiata islamu.

To Chiny i Indie sa naszym wyzwaniem, a nie Swiat Islamu.
                        jego bliskosc maci Ci tylko obiektywny obraz rzeczywistosci.
                        • blazar Re: Tu akurat sie mylisz- co do Muzulmanow. 09.04.07, 17:36
                          Ha wiedzialem :) ze podniesiesz tu temat Chin. Otoz Chiny sa daleko, rozwijaja sie w enklawie, wysylajac nam jedynie towary. Natomiast islamska ekspansja ekonomiczna wiaze sie z eksportem ludnosci. To zasadnicza roznica, nie bedaca bez wplywu na obraz islamu jako takiego oraz na pieniadze islamskie, petrodolary itd.
                          Fakt rozwoju czy zastoju gospodarki dla sil islamskich jest bez znaczenia, oni maja rope, czesciowo skanalizowana przez najazd amerykanow na Irak. Kiedys jednak ta zlota zyla dla najezdzcow amerykanskich sie skonczy. Upadnie marionetkowy rzad i parlament w Iraku i Irak wroci do macierzy naftowej. I co dalej ? Bedziemy musieli sie klaniac islamowi. Naprawde to rzeczywistosc, szkoda ze tego nie zauwazasz. Chiny ? Chiny do rozwoju potrzebuja ropy i tym bardziej beda usmiechac sie, w strone OPEC. Zreszta Rosja tez , ale z zupelnie innych powodow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka