Dodaj do ulubionych

Proszę o podanie mi linka do forum

12.08.08, 16:59
na którym można dyskutować o błędach moderatorów i adminów zawodowych!
Obserwuj wątek
    • mali.sa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:02
      :)
      • drugie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:04
        ciekawi mnie powod dla jakiego jakis yntelygent wywalil watek:

pytam !!!
        drugie_wcielenie 12.08.08, 16:57 Odpowiedz

dlaczego pytania dotyczace moderatorow sa wywalane z forum o moderacji ?
        • mali.sa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:04
          Spamujesz i powielasz wątki.
          • trzecie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:17
            to powyzsze to spam i powielanie watku ?

hehehhe.. probujac to wyslac zobaczylem mila strone z napisem: 'Znowu rozrabiasz? Rozwiąż test, żeby opublikować post na forum'

:]]]
          • trzecie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:20
            pomysl zanim zaryzykujesz, zeby odpowiedziec ;]
          • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:28
            To też z netykiety według własnego uznania?
            Czy nie uważasz że się kompromitujesz?
      • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:04
        Tak myślałam że za trudne pytanie.
        To może łatwiejsze:
        Dlaczego na forum o moderacji nie można pisać o błędach moderatorów i adminów
        zawodowych?
      • drugie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:04
        malisa ty przez 'i' czy 'y' ? :]
        • trzecie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:18
          niepotrzebne skreslilem sam ;]]]
    • mali.sa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:04
      Rozwijając ":)". Dyskusja o moderacji musi trzymać się ram regulaminu forum.
      Spam i wklejanie treści niezgodnych z netykietą nie wchodzi w grę.
      • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:06
        Skoro było niezgodne z etykietą dlaczego moderator FK uważał inaczej?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=83280761&a=83282621
        Może najpierw uzgodnijcie między sobą ? Co wchodzi w skład netykiety a co nie?
        • mali.sa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:09
          Gdzie dwóch administratorów tam trzy opinie;).
          • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:11
            Czyli netykietę można sobie wsadzić?
            • mali.sa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:18
              Nie. Chodzi o to, że wątek taki jak ten ciężko jednoznacznie określić jako
              nadający się do skasowania. Jeden admin uzna, że to nic takiego, a inny,
              wrażliwszy podejmie decyzję o usunięciu. W tym przypadku wątek usunął dyżurujący
              admin zawodowy, nie zaznajomiony z sytuacją na forum.
              Nie zamierzamy konstruować dokładnych wytycznych dla aesów, gdyż uważam, że
              wiele zależy od ich indywidualnego wyczucia i znajomości forum.
              Nie można w ten sam sposób moderować forum Wiadomości i forum Ogrody.
              • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 17:24
                Skoro każde z Was inaczej interpretuje netykietę to w imię jakiej zasady zwykły
                forumowicz ma się zachować?
                Usuwacie wątki i posty z pytaniami niewygodnymi a odpowiedzi na moje pytanie
                nadal nie ma.
                Pytam jeszcze raz: co trzeba zrobić żeby usunąć moda który działa na szkodę forum?
                Moda który interpretuje netykietę według swojego "widzimisia" żądając
                jednocześnie od forumowiczów przestrzegania netykiety?
                • yavorius Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 18:35
                  Jeśli nie wiesz, jak się zachować, zachowuj się przyzwoicie.
                  • dana33 Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 18:49
                    wacikowa zachowuje sie nieprzyzwoicie?
                    • giwi Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 19:53
                      Spamowanie nie zalicza się do działalności przyzwoitej. :-)
                      Malisa na pytanie odpowiedziała. Treść odpowiedzi nie musi być zgodna z oczekiwaniem pytającego. :-)
                      • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 19:58
                        Wskaż mi proszę odpowiedź na moje pytanie nie spamując oczywiście.
                        • giwi Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 20:51
                          Twoje pytanie:
                          Dlaczego na forum o moderacji nie można pisać o błędach moderatorów i adminów zawodowych?
                          Odpowiedź Malisy:
                          Rozwijając ":)". Dyskusja o moderacji musi trzymać się ram regulaminu forum. Spam i wklejanie treści niezgodnych z netykietą nie wchodzi w grę.
                          Tu oczywiście spamujesz, ponieważ jest wątek Twojego autorstwa:
                          forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
                          Nie wiadomo po co założyłas ten bieżący. Czasami na odpowiedź trzeba czekac i kilka dni. Mnożąc wątki nie przyspieszasz swojej sprawy. Każdemu wydaje się, że jego mail jest najważniejszy a Malisa ma tylko dwie ręce. W dodatku jest sezon urlopowy. Wyluzuj trochę.

Drugie wcielenie 3 razy założyło ten sam wątek, dlatego wyleciało. Zasady pytania o usunięte posty są tu:
                          forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
                          U góry forum jest napis: "dlaczego skasowano moj post: przeczytaj". Zanim załozy się wątek, dobrze jest sie troche rozejrzeć wokół siebie.

Jeśli chodzi o yavoriusa, jego post w tym wątku nie jest sprzeczny z netykietą. Forum jest publiczne i każdy ma prawo sie wypowiadac.:-)
                          • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 21:04
                            Czyli interpretujesz netykietę według własnego widzimisię.
                            Skoro uważasz że yavorius ma prawo się mnie czepiać to ja mam prawo mu
                            odpowiadać tak? Więc dlaczego w innym poście została usunięta moja odpowiedź do
                            niego nienaruszająca netykiety.
                            Skoro czepiasz się zakładania nowych wątków to pytam:
                            Dlaczego w takim razie odpowiadasz tu a nie w wątku który założyłam jako
                            pierwszy i gdzie zadałam pytanie ? Może dlatego że łatwiej jest napisać
                            blablabla niż konkretną odpowiedź?
                            To że interpretujecie netykietę według uznania i jak mniemam według pozycji to
                            już wiem.
                            Wątek drugi i trzeci powstał ponieważ w pierwszym nie było chętnego admina do
                            konkretnej odpowiedzi. Były natomiast uśmieszki i kpiny.
                            • giwi Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 22:25
                              Tu Ci odpowiedziałam, bo dopisałaś się do mojego postu skierowanego do Dany. Nie czytasz własnych postów? :-)

Jesli chodzi o Twoje mnożenie wątków to mijasz się z prawdą. W tym wątku
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=83284091&a=83284091
                              Malisa odpowiedziała Ci o godz. 13.05 i o 13.23
                              Nigdzie nie jest powiedziane, ze musi to robić natychmiast. Tu nie piekarnia, trzeba cierpliwie czekać.

Trzeci wątek założyłaś po jej odpowiedziach, które temat wyczerpały.
                              Szkoda ręki do bicia piany. :-)
                              -
                              • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 23:52
                                Czytam i odpowiadam. Jeśli chcesz zrobić z kogoś wała to może znajdź kogoś
                                innego, równie dobrze mogę pokusić się o taką odpowiedź może zrozumiesz?
                                Oczywiście jak dla mnie będzie to spam ale prosisz się więc:

giwi napisała:

> Twoje pytanie:
                                > Dlaczego na forum o moderacji nie można pisać o błędach moderatorów i adminów z
                                > awodowych?
                                > Odpowiedź Malisy:
                                > Rozwijając ":)". Dyskusja o moderacji musi trzymać się ram regulaminu forum. Sp
                                > am i wklejanie treści niezgodnych z netykietą nie wchodzi w grę.
                                > Tu oczywiście spamujesz, ponieważ jest wątek Twojego autorstwa:
                                > forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html

Tylko że nikt nie usunął mojego posta ze spamem a odpowiedź do gościa yavorius!

> Nie wiadomo po co założyłas ten bieżący. Czasami na odpowiedź trzeba czekac i k
                                > ilka dni.
                                Kilka dni niedoczekania. Podobne pytania co do jana-w i jego zachowania padły tu
                                nieraz bez odpowiedzi i konkretnych działań.

Mnożąc wątki nie przyspieszasz swojej sprawy. Każdemu wydaje się, że
                                > jego mail jest najważniejszy a Malisa ma tylko dwie ręce. W dodatku jest sezon
                                > urlopowy. Wyluzuj trochę.

Mnożąc wątki chcę działań a nie olewania jak zwykle.
                                Jestem wyluzowana to Ty masz nerwówkę ale rozumiem że nie potrafisz odpowiedzieć
                                więc poczekam na kompetentną osobę.

>
                                > Drugie wcielenie 3 razy założyło ten sam wątek, dlatego wyleciało. Zasady pytan
                                > ia o usunięte posty są tu:

drugie_wcielenie w pierwszym usuniętym wątku wykazał błędy i zachowanie jana_w
                                na FK to chyba nie jest niezgodne z netykietą skoro cała dyskusja jest właśnie o
                                błędach tego pana?

> U góry forum jest napis: "dlaczego skasowano moj post: przeczytaj". Zanim załoz
                                > y się wątek, dobrze jest sie troche rozejrzeć wokół siebie.

Tak samo jak wisi netykieta którą interpretujecie według własnego uznania?
                                >
                                > Jeśli chodzi o yavoriusa, jego post w tym wątku nie jest sprzeczny z netykietą.
                                > Forum jest publiczne i każdy ma prawo się wypowiadać.:-)

Pytam zatem jeszcze raz(do czego mam prawo) czemu może gość pisać zgodnie z
                                netykietą a ja odpowiadając mu i nie naruszając tejże netykiety zostaję usunięta?
                                • giwi Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 23:58
                                  >Pytam zatem jeszcze raz(do czego mam prawo) czemu może gość pisać >zgodnie z netykietą a ja odpowiadając mu i nie naruszając tejże >netykiety zostaję usunięta?

Zostałas usunięta, poniewaz Twój post naruszył netykietę. Postaraj się zrozumieć, bo jaśniej napisać nie potrafię.
                                  Żegnam.
                                  • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 00:06
                                    według twojej interpretacji są równi i równiejsi? TWA tak?
                                  • trzecie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 00:06
                                    myslenie meczy ? czytanie ze zrozumieniem rowniez ? :]
                          • trzecie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 23:54
                            > Drugie wcielenie 3 razy założyło ten sam wątek, dlatego wyleciało. Zasady pytan
                            > ia o usunięte posty są tu:
                            > U góry forum jest napis: "dlaczego skasowano moj post: przeczytaj". Zanim załoz
                            > y się wątek, dobrze jest sie troche rozejrzeć wokół siebie.

nie mow hop zanim nie przeskoczycz. o ile nie mam zwidow, to jeszcze nie wylecialem. nie moge tylko przebrnac przez ankiete. nadal nie wiem, ktora z odpowiedzi wybrac w jednym z punktow - zamieszczony ponizej (pisownia oryginalna). w ogole kto to stworzyl ? troche jakby kiepsciutko z polszczyzna :]

Dyskutując warto pamiętać:
                            włączeniu komputera
                            lekceważeniu zaczepek
                            o umyciu zębów

zakladalem watek, bo ktos go notorycznie wywalal. moim zdaniem zachowywal sie nieprzyzwoicie. w wywalanych watkach przytaczalem cale wypowiedzi mrsnice (pisania bez argumentow raczej nie toleruje), bo w miedzy czasie ktos usunal caly watek. nie wiedzialem gdzie, a informacji o tym nie bylo, wiec nie mialem mozliwosci podania linkow. najbardziej zastanowiajace jest to dlaczego wywalono watek (wtedy jeszcze moglem swobodnie pisac), w ktorym nie bylo nic zdroznego. watek przytoczylem tutaj (trzeci od gory, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=83310680&a=83310868 ) i o dziwo post nie zostal usuniety. tego postu nie mozna bylo interpretowac dwojako, cwaniaczki :]
                            • giwi Trzecie_wcielenie 13.08.08, 00:04
                              No widzisz, a wystarczyło zerknąc w górę. Tam jest jedno zdanie :-):
                              Uwaga: posty, wątki do wycięcia itp. prosimy zgłaszać na forum@agora.pl. Nie tu!
                              Nie wkleja się w post tego co jest do skasowania. Do zgłaszania postów sprzecznych z netykietą są: kosz i maile do forum@agora.pl
                              • trzecie_wcielenie Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 00:15
                                wypadaloby najpierw zaznajomic sie z problemem. Walca wiedzą, a pyskują (cytat z niejakiej hypatii :] )

to nie bylo zgloszenie do wyciecia tylko zgloszenie objekcji do stanu umyslowego janka.

wkleilem, bo zostalo w kocu wykasowane. nie wiem czy przez janka, bo on pieknie udzielal sie w tym watku. wiec mu on najwidoczniej nie przeszkadzal.

zgloszenia (przez 'kosz') pozostaly bez reakcji janka, ktory j.w.

wiesz.. lepiej odpocznij i poczytaj jutro albo w ogole zajmij sie jajecznica :]

• giwi Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 00:28
                                  Jan nie odbiera zgłoszeń z kosza tylko dyżurni i administracja zawodowa. Żeby kosz zadziałał muszą kliknąc o najmniej dwie osoby z dwóch różnych komputerów.
                                  W swoim wątku napisałeś, że podajesz posty, które Jan przeoczył. To jest zgłoszenie do skasowania. Może zapomniałeś o czym pisałes? :-)

Jajecznica o tej porze? Najwyżej herbatka. :-)
                                  • trzecie_wcielenie Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 00:54
                                    Walca wiedzą, a pyskują (cytat z niejakiej hypatii :] )

zgloszenia byly rowniez slowne (do janka). na kosz klikaly dwie osoby z dwoch roznych ip (nawet z dwoch roznych miast :] )

napisalem w cudzyslowie ('przeoczyl'), a nie bez. skoro sie udzielal, to wydaje sie, ze jako inteligentny uzytkownik forum przeczytal przynajmniej poczatek watku. co chyba powierdzil forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=83280761&wv.x=2&a=83280761

zrob jajecznice. sadze, ze trawienie pokarmu bedzie u ciebie najbardziej efektywnym procesem o tej porze.
                                    • jan-w Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 12:11
                                      trzecie_wcielenie napisał:
                                      > zgloszenia byly rowniez slowne (do janka).
                                      Wysyłałeś do mnie e-maila? Jesteś tego pewne? Przez które wcielenie był
                                      podpisany i do kogo adresowany?
                                      • trzecie_wcielenie Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 13:18
                                        poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=83280761&a=83282584

czy moze mam zacytowac ? :]
                                        • jan-w Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 17:12
                                          trzecie_wcielenie napisało:

> poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=83280761&a=83282584
                                          >
                                          > czy moze mam zacytowac ? :]
                                          Nie widać tam odpowiedzi na moje pytanie. Może pomyliłoś link?
                                          To jak? Wysłało e-maila, czy jak zwykle?
                                          • wacikowa Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 17:20
                                            Robienie z siebie głu** niewiele Ci pomoże.
                                            W tym usuniętym(nie przez Ciebie) Wątku ja zapytałam czemu to jeszcze wisi.
                                            Odpowiedziałeś że nie widzisz podstawy do usunięcia. Nawet odpowiedziałeś
                                            dziewczynie na posta którego później skasowałeś. Tak jak parę innych wątków
                                            które nie łamały netykiety a przynajmniej nie obrażały nikogo tak jak autorka
                                            wątku!!
                                            • wacikowa poprawka 13.08.08, 17:22
                                              Tak jak parę innych "postów"
                                              > które nie łamały netykiety a przynajmniej nie obrażały nikogo tak jak autorka
                                              > wątku!!
                                          • jureek Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 20:07
                                            jan-w napisał:

> trzecie_wcielenie napisało:
                                            >
                                            > > poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=83280761&a=83282584
                                            > >
                                            > > czy moze mam zacytowac ? :]
                                            > Nie widać tam odpowiedzi na moje pytanie. Może pomyliłoś link?
                                            > To jak? Wysłało e-maila, czy jak zwykle?

Pytasz o tego maila niczym jakiś urzędas odmawiający załatwienia sprawy, bo
                                            podanie złożono nie na papierze w kratkę tylko w linie.
                                            Wypowiadałeś się w tym wątku, odpowiadałeś nawet na postulat usunięcia wątku,
                                            więc nie udawaj, że Ci nie zgłaszano.
                                            Jura
                                          • trzecie_wcielenie Re: Trzecie_wcielenie 14.08.08, 13:05
                                            odpowiedz nie musi byc zgodna z oczekiwaniami pytajacego :] (cytat /niedoslowny/ z 'kogostam')

poza tym wydawalo mi sie zes inteligentny czlowiek, ale przeciez racja nie zawsze stoi po moje stronie ;]
                                        • wanilinowa Re: Trzecie_wcielenie 13.08.08, 17:23
                                          powinieneś napisać maila bo moderator tego postu nie widział. na zgłoszenie
                                          zawarte w poście odpowiadał z zamkniętymi oczami i też go nie widział. maila by
                                          może zauważył, no chyba że jego też by nie widział.
                                          • trzecie_wcielenie Re: Trzecie_wcielenie 21.08.08, 08:53
                                            ja mysle, ze on chyba generalnie niewidomy jest.
                      • dana33 Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 20:20
                        mam do wyboru, giwi..... podac wam tutaj watki niektorych
                        forumowiczow, ktore wy albo wycinacie kompletnie, albo laduja na
                        oslej, a on w 10 minut pozniej zamieszcza je na innych forach i tam
                        juz zostaja, albo zmilczec, zeby sie "przyzwoicie" zachowac.....
                        moge podac x postow, skladajacych sie tylko z linku, co podobno nie
                        jest dozwolone, a ktore pozostaja.... od samego rana dzisiaj klikamy
                        na pare postow niejakiego zerowca, ktory produkuje nowe nicki z
                        szybkoscia swiatla i ktorego nie mozna zabanowac, bo pisze z proxy,
                        i te posty ciagle sa, mimo ze bylo pare klikan z roznych
                        computerow...
                        ja wszystko rozumiem.... urlopy, tysiace postow, malo czasu..... ale
                        jesli oczekujecie zrozumienia od forumowiczow, to okazcie
                        zrozumienie rowniez w strone forumowiczow... czekanie nie tylko
                        kilkunastogodzinne, ale i kilkudniowe i potem otrzymanie odpowiedzi,
                        ktora nie jest odpowiedzia, to zwykle lekcewazenie forumowicza.
                        spamowanie nie jest nieprzyzwoite. moze byc denerwujace, ale napewno
                        nie nieprzyzwoite. odpowiedz javoriusa jest odpowiedzia nie na
                        miejscu.... nie jego zadaniem jest wychowywanie forumowicza.
                        wiesz.... swego czasu pracowalam w banku z ludzmi.... szli mi na
                        nerwy i to strasznie.... jak zauwazylam, ze trace do klientow
                        szacunek i nie umiem im odpowiedziec normalnie, to zmienilam prace.
                        ja mysle, ze jesli jest tak duzo pretensji co do dzialanosci
                        administratorow, to zamiast zbywac nas ironia i wychowywac nas,
                        mozna sie zastanowic, dlaczego jest tyle zazalen. i te zazalenia sie
                        mniej wiecej takie same od wszystkich.
                  • wacikowa yavorius 12.08.08, 20:01
                    Piszesz sam do siebie?
                    Kim Ty jesteś że admini nie usuwają Twoich zaczepnych 'gadek' do mnie?
                    • wanilinowa Re: yavorius 12.08.08, 20:26
                      to przyjaciel janka, tworzą razem Bractwo Samobiczujących Syngaturek. zawsze
                      miesza się w skargi na jana, ignoruj zaczepki bo reagując poirytowaniem
                      zmniejszasz i tak minimalne szanse na poważne załatwienie sprawy.
                      • wacikowa Re: yavorius 12.08.08, 20:28
                        Aaaaa tzn TWA a jan-w nie lubi i tępi TWA.
                      • trzecie_wcielenie Re: yavorius 12.08.08, 23:56
                        wanilinowa napisała:

> to przyjaciel janka, tworzą razem Bractwo Samobiczujących Syngaturek. zawsze
                        > miesza się w skargi na jana, ignoruj zaczepki bo reagując poirytowaniem
                        > zmniejszasz i tak minimalne szanse na poważne załatwienie sprawy.

slusznie, bo jak mowi netykieta: 'Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.' ;D
                    • Gość: . Re: yavorius IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:29
                      wacikowa napisała:

> Kim Ty jesteś że admini nie usuwają Twoich zaczepnych 'gadek' do mnie?

sa na ten temat rozne opinie, np.:
                      "Niektórzy mówią, że jest charytatywną mendą i najgorszym aesem."
                      przeglad jego sygnaturek historycznych da calkiem niezla baze informacji:)))
    • Gość: . Re: Proszę o podanie mi linka do forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:25
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654
      i prywatne
      • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 20:30
        Jak nie wiesz o co chodzi to najpierw przeczytaj wszystko a później się wtrącaj.
        No chyba że jesteś adminem pod przykrywką-to by tłumaczyło twój wpis.
        • Gość: . Re: Proszę o podanie mi linka do forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:35
          wacikowa napisała:

> Jak nie wiesz o co chodzi

ja wiem o co chodzi
          ty - nie
          jak ci sie nie podobaja odpowiedzi na fomoderacji, zawsze mozesz isc na prywatne
          • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 12.08.08, 20:38
            Raczej brak odpowiedzi.
          • wacikowa Ps 12.08.08, 20:45
            Gdybyś przeczytał-a moje wypowiedzi to wiedział(a)byś że na forum o moderacji
            nie można pisać o moderatorach-adminach i ich błędach. Bo można zostać
            posądzonym o spamowanie. Tudzież wątki i posty są usuwane.
            • james_bond007 Re: Ps 12.08.08, 23:55
              Oczywiście, że można. Tylko trzeba trzymać się netykiety.
              Spamujesz - wypierdzielają cię. Proste jak zwój mózgowy kobiety.
              • trzecie_wcielenie Re: Ps 13.08.08, 00:00
                z netykiety: 'Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.'

o ile dobrze pamietam. informacja byla zamieszana tylko tutaj :]
              • wacikowa [...] 13.08.08, 00:12
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • trzecie_wcielenie Re: Ps 13.08.08, 00:17
                  jakas epidemia ? im bardziej sie zaglebiaja tym mniej rozumieja :DDDDD
                • wacikowa Re: Ps 13.08.08, 00:24
                  Admini się postarali zwłaszcza giwi zrobić zamieszanie i opowiadanie o
                  netykiecie 10 razy. :)
                  A ja już uzyskałam odpowiedź że każdy netykietę interpretuje jak chce-patrz
                  jan-w i inni admini oraz moderatorzy.
                  Może powinni mieć szkolenia z netykiety?
                  • trzecie_wcielenie Re: Ps 13.08.08, 00:28
                    moze to wedle metody - opowiadaj w nieskonczonosc, a w koncu ktos uwierzy :]

ejj.. mnie to nawet bawi. smieszni sa w porywach :DDD
              • wacikowa Re: Ps 13.08.08, 09:55
                > Spamujesz - wypierdzielają cię. Proste jak zwój mózgowy kobiety.

Giwi może ma proste jak zwój skoro zostawiła Twoją wypowiedź.(w końcu kobieta)
                czyż nie?
                Ty też z administracyjnego TWA? .
            • Gość: . Re: Ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 23:57
              jak najbardziej mozna, tyle ze jak sie nie umie pisac w sposob zgodny z z
              regulami forum, to konczy sie jak zwykle
              • trzecie_wcielenie Re: Ps 13.08.08, 00:03
                hehe.. kafka sie zaczyna klaniac :D
    • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 16:49
      Nie ma to jak zatkać usta forumowicza przez zbanowanie go. Po co odpowiadać jak
      można iść na łatwiznę. Tak się zastanawiam po co jest to forum skoro nie można
      pisać o błędach adminów i moderacji?
      • zerva Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:00
        Jak ktoś zakłada ciągle wątki na ten sam temat, do tego pisze korzystając z
        różnych nicków to traktujemy to jak spamowanie.
        Konsekwencją spamowania jest czasowa blokada.

Mamy nadzieję, że chwila odpoczynku od forum pozwoli użytkownikowi ochłonąć.
        • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:02
          A nie sądzisz że bardziej by ochłonął gdyby uzyskał odpowiedź?
          • zerva Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:06
            Mamy wrażenie, że on i Ty zrobiliście sobie z tego forum czata.
            • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:10
              czat z moderacją? Z adminami? Może gdybyście byli w stanie odpowiadać rzeczowo
              to nie byłoby tego?
              Teraz już mam dwa pytania:
              1-Co trzeba zrobić żeby usunąć moderatora który działa na szkodę forum. Wiele
              skarg było już na Foderacji
              2-Gdzie można napisać skargę na Was ?
              • james_bond007 Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:21
                > 1-Co trzeba zrobić żeby usunąć moderatora który działa na szkodę forum. Wiele
                > skarg było już na Foderacji

Jakich skarg? Kilka osób z TWA GC znalazło sobie kozła ofiarnego i wyciera se
                paluchy janem-w. Janowi wile rzeczy można zarzucić, ale na pewno nie to, że za
                dużo tnie na kobiecie. Raczej za mało - dawno już powinnaś mieć bana.

> 2-Gdzie można napisać skargę na Was ?

Gdzie chcesz. Skutek będzie taki sam. To oni są tu władzia. Nie podoba ci się to
                - domysl się, co możesz zrobić.
                • wanilinowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:26
                  > Gdzie chcesz. Skutek będzie taki sam. To oni są tu władzia. Nie podoba ci się t
                  > o
                  > - domysl się, co możesz zrobić.

jest też trzecie wyjście, najzdrowsze:) ignorować go razem z jego TWA
                • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:27
                  james_bond007 napisał:

> > 1-Co trzeba zrobić żeby usunąć moderatora który działa na szkodę forum. W
                  > iele
                  > > skarg było już na Foderacji
                  >
                  > Jakich skarg? Kilka osób z TWA GC znalazło sobie kozła ofiarnego i wyciera se
                  > paluchy janem-w. Janowi wile rzeczy można zarzucić, ale na pewno nie to, że za
                  > dużo tnie na kobiecie. Raczej za mało - dawno już powinnaś mieć bana.
                  TWA to Ty odstawiasz teraz. Znajdź sobie o janie_w wątki na tym forum jak nie
                  wiesz o czym mówię.
                  Skoro są skargi na niego tzn że coś jest nie tak.
                  >
                  > > 2-Gdzie można napisać skargę na Was ?
                  >
                  > Gdzie chcesz. Skutek będzie taki sam. To oni są tu władzia. Nie podoba ci się t
                  > o
                  > - domysl się, co możesz zrobić.
                  >
                  Wezmę to pod uwagę i zacytuję Twoją wypowiedź.
                  • jan-w Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:59
                    wacikowa napisała:
                    > Skoro są skargi na niego tzn że coś jest nie tak.

Zapachniało prokuraturą i sądownictwem jedynie słusznego ustroju ;-)
                    • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 19:44
                      Uważasz że masz prawo łamać netykietę po wielokroć bo Ciebie przestrzeganie jej
                      nie dotyczy? To Ty powinieneś mieć przysłowiowe "jaja" i przyznać się kolejny
                      raz do błędu i do tego że nie nadajesz się na moderatora a co za tym idzie odejść.
                  • james_bond007 Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 20:04
                    > TWA to Ty odstawiasz teraz. Znajdź sobie o janie_w wątki na tym forum jak nie
                    > wiesz o czym mówię.

Wiem, o czym mówisz. Kilku osobom nie spodobało się, że nie mogą już tak śmiecić
                    na fk, i myslą, że jak będą głośno wrzeszczeć, to usuną skutecznego moderatora,
                    i przywrócą swój śmietnik.
                    To że krzyczysz dużo i głośno, nie znaczy, że masz rację.

> Skoro są skargi na niego tzn że coś jest nie tak.

Ja np. składam skargę, że jan_w za mało ciebie wycina. Uwazam, że coś jest z tym
                    nie tak.
                    Proszę jana_w o poprawę i większą skuteczność.

> > Gdzie chcesz. Skutek będzie taki sam. To oni są tu władzia. Nie podoba ci
                    > się t
                    > > o
                    > > - domysl się, co możesz zrobić.
                    > >
                    > Wezmę to pod uwagę i zacytuję Twoją wypowiedź.

Weź, weź. Ja np. akceptuję rządy pomarańczowych na portalu, a kiedy niesłusznie
                    ktoś skasuje mój post - to znam drogę reklamacji, a nie latam po forum i piszę
                    bez sensu, jak baba z menopauzą. Jak ty zakładasz ileśtam bezsensownych wątków -
                    to sie nie dziw, że cię kasują i olewają.
                    • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 20:17
                      "Weź, weź. Ja np. akceptuję rządy pomarańczowych na portalu, a kiedy niesłusznie
                      ktoś skasuje mój post - to znam drogę reklamacji, a nie latam po forum i piszę
                      bez sensu, jak baba z menopauzą. Jak ty zakładasz ileśtam bezsensownych wątków -
                      to sie nie dziw, że cię kasują i olewają."

Nie wiesz do czego słuzy FOM?
                      A taki muuundry się wydajesz.
                      • james_bond007 Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 22:15
                        A ty wiesz? To oświeć mnie.
                        Będę znów miał z czego się pośmiac.
                        • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 22:56
                          A nie prościej popatrzeć w lustro?
              • giwi Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:22
                Skargę możesz pisać do dyrekcji portalu dyrekcja_portalu@agora.pl
                Ale żeby skarga była skuteczna i potraktowana poważnie, piszący powinien mieć czyste sumienie, to znaczy przyzwoitą historię forumową. Twoja jest zdziebko nadbrudzona. Marnie widzę los skargi.
                • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:29
                  Wyjaśnij- zdziebko nadbrudzona?
                  • giwi Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:32
                    Zdziebko nadbrudzona znaczy, ze nie pierwszej czystości. Konkretnie - jesli nie rozumiesz, masz pokasowane posty. Jeśli ktoś nie przestrzega netykiety a potem lata na skargę, nie jest wiarygodny.
                    • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:37
                      Posty kasowane przez was bo nie potraficie odpowiedzieć? I wolicie kasować? buhaha
                      A może posty nie łamiące regulaminu i netykiety a usuwane przez was?
              • zerva Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:59
                wacikowa napisała:

> czat z moderacją? Z adminami? Może gdybyście byli w stanie odpowiadać rzeczowo
                > to nie byłoby tego?

Poważnie sugeruję, by nie robić sobie czata na FoM. Pisujecie na forach
                prywatnych - bawcie się tam, na zdrowie.

> Teraz już mam dwa pytania:
                > 1-Co trzeba zrobić żeby usunąć moderatora który działa na szkodę forum. Wiele
                > skarg było już na Foderacji

Należy napisać maila na forum@gazeta.pl
                Reszta jest w rękach administracji zawodowej. Mnożenie wątków to jak mnożenie
                bytów - zbyteczne, i szkodliwe.

> 2-Gdzie można napisać skargę na Was ?

dyrekcja_portalu@gazeta.pl
                Miłego pisania :)
                • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 19:55
                  Dało się odpowiedzieć? Cud a może poszliście po rozum do głowy?
                  To przez Was zrobiła się szopka na FOM a teraz zwalacie na na mnie i innych.
                  Co do Twojej odp na pt 1
                  > Należy napisać maila na forum@gazeta.pl
                  > Reszta jest w rękach administracji zawodowej.
                  Czyli w waszych rękach? Znaczy szkoda pisać jak widzę?
                  Czy FOM nie służy do skarg na moderatora i pokazywaniu błędów jakie popełnił?
                  Bo z tego co tu pokazaliście wychodzi że nie. I właściwie to forum niczemu nie
                  służy.Pisanie tutaj prowadzi do banowania pytającego tudzież usuwania jego pytań?
                  • zerva Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 20:08
                    wacikowa napisała:

> Dało się odpowiedzieć? Cud a może poszliście po rozum do głowy?

Cieszę się, że moja odpowiedź się usatysfakcjonowała.

> Co do Twojej odp na pt 1
                    > > Należy napisać maila na forum@gazeta.pl
                    > > Reszta jest w rękach administracji zawodowej.
                    > Czyli w waszych rękach? Znaczy szkoda pisać jak widzę?

Tak, w naszych.
                    Nie szkoda. Zawsze warto napisać - spokojnie, merytorycznie. Wbrew pozorom
                    potrafimy podjąc i takie decyzje, które przez Was będą pozytywnie ocenione.

> Czy FOM nie służy do skarg na moderatora i pokazywaniu błędów jakie popełnił?

Teoretycznie służy.
                    Praktyka pokazuje, że jeśli my natychmiast nie potępimy tego co i Wy to powstaje
                    sytuacja taka jak w tej chwili. Więc lepiej napisać do nas sensownego maila, a
                    nie robić nagonki publiczne.

AESi i niedoszli AESi świadkiem, że nie dajemy uprawnień moderatorskich od ręki
                    chetnym, i nawet jeśli chętny się zgłosi to trwa zanim podejmiemy decyzję.
                    Podobnie ze skargami. Forum to naprawdę duży organizm, administracji zawodowej
                    potrzeba czasuna przeanalizowanie sytuacji, na przedyskutowanie tego (tak, nie
                    jesteśmy wszechwiedzący, konsultujemy się, pytamy o zdanie czy wyjasnienie drugą
                    stronę). Nic nie dzieje ot tak, bo ktoś nam zgłosił że jemu się nie podoba.

> Bo z tego co tu pokazaliście wychodzi że nie. I właściwie to forum niczemu nie
                    > służy.Pisanie tutaj prowadzi do banowania pytającego tudzież usuwania jego pyta
                    > ń?

Banowanie następuje jedynie gdy delikwent nie potrafi się zorientować, że np 2
                    usunięte wątki oznaczają,że już i tak założył ich za dużo czy przekroczył inne
                    granice.

Poproszę o cierpliwość, mam nadzieję że sytuację uda się kulturalnie rozwiązać.
                    • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 20:15
                      Dziękuje.
                      W takim razie kończę temat bo dostałam jedynej na poziomie wyczerpującej
                      odpowiedzi.
                      Trzeba było tak od razu napisać nie byłoby pisania w powietrze i banowania.
                      Pozdrawiam
                      • james_bond007 Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 22:18
                        Trzeba było kulturalnie zapytać, a nie od razu z pyskiem.
                        • wanilinowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 22:30
                          james_bond007 napisał:

> Trzeba było kulturalnie zapytać, a nie od razu z pyskiem.
                          >

trudno oprzeć się wrażeniu, że wacikowa wybrała skuteczną metodę. grzeczne
                          pytanie pozostało bez odzewu:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=82525467&s=0
                          • giwi Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 22:46
                            W takich sprawach lepiej pisać do administracji mailowo od razu z opisem sytuacji i linkami. W wielkim wątku jest masa kibicujących i trudno wyłowić sedno, wątek bardzo szybko albo skręca w bok albo zamienia się w pyskówkę, bo pojawiają się fani obu stron.
                            • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 22:55
                              Czy nie od tego jesteście żeby kasować posty niejakiego james_błonda007
                              tzw kibicującego i wtrącającego?
                              Podejrzewam że macie się ku sobie i dlatego na to pozwalacie.
                    • trzecie_wcielenie Re: Proszę o podanie mi linka do forum 14.08.08, 13:18
                      ochlonelas ? ;)
      • wacikowa Re: Proszę o podanie mi linka do forum 13.08.08, 17:00
        forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2588601.html
        wyodrębniłam to:
        'Jeśli chcesz zapytać o moderację, porządki na forum i administrację - zrób to
        na Forum o Moderacji."
        To tak gdybyście zapomnieli do czego służy to forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka