Dodaj do ulubionych

do administracji..

10.09.08, 18:32
czy moderator na forum prywatnym (ale nie tylko) moze obrazac innych, zachowywac sie jak prostak, a w ogolnosci nie przestrzegac regulaminu ? odnosi sie wrazenie, ze jakby powinniscie swiecic przykladem i tepic wszelkie przejwy buractwa* w swoich szeregach. wiec jak to jest ?

chodzi mi raczej o odpowiedz zawodowych administratorow, bo sprawa jakby nie bylo dotyczy 'spolecznikow'.
____
* patrz sygnaturka
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: do administracji.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 21:23
      moderator na forum prywatnym moze robic co mu sie podoba (albo prawie) i nie
      nalezy do szeregow administratorow zawodowych ani nawet aesow
      forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1621261.html
      a burakom moze swiecic buractwem, jesli tylko ma na to ochote
      • drugie_wcielenie Re: do administracji.. 11.09.08, 07:38
        takie forum moze nawet gwalcic netykiete ?
    • giwi Re: do administracji.. 10.09.08, 21:26
      O forach prywatnych pisze się tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10003
      • Gość: Ryjek [...] IP: *.gprs.plus.pl 10.09.08, 22:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • drugie_wcielenie Re: do administracji.. 11.09.08, 10:52
        'Pisz (...) na temat.' to z netykiety spamerko :]
    • siwa Re: do administracji.. 11.09.08, 08:52
      Założyciel forum prywatnego może pisać na swoim forum co tylko ma ochotę. To Ty
      bywasz tam dobrowolnie i jeśli Ci poziom nie odpowiada
      • wacikowa Re: do administracji.. 11.09.08, 09:20
        Popraw mnie jeśli się mylę?
        Potwierdzasz że można otworzyć forum prywatne-otwarte i ubliżać innym
        uczestnikom w tym Tobie również ?
        Netykieta i regulamin na tych forach nie obowiązuje?
      • drugie_wcielenie Re: do administracji.. 11.09.08, 09:34
        siwa napisała:

> Założyciel forum prywatnego może pisać na swoim forum co tylko ma ochotę.

wykazalas niedawno, ze czytasz wybiorczo. jednakze czy naprawde zgadzasz sie z lamaniem regulaminu na forum otwartym tylko dlatego, ze jest ono prywatne ?

ps. zrozumialem juz, ze nie przeszkadza wam, ze czesc moderatorow jest burakami.
        • drugie_wcielenie ps.2 11.09.08, 09:35
          pojam juz fakt, ze prowadzi je wasza moderatorka (mam na mysli te z penisem w odbycie).
        • siwa Re: do administracji.. 11.09.08, 10:16
          Nie zgadzam się z łamaniem regulaminu, ale regulamin dla forów prywatnych jest
          inny niż ten na redakcyjnych.
          Większość zasad ustala założyciel, my interweniujemy jeśli są ewidentne bluzgi i
          łamanie prawa.

Nie przeszkadza nam, że forumowicze wylewają swoje frustracje obrażając nas --
          jesteśmy przyzwyczajeni. I znowu
          • drugie_wcielenie Re: do administracji.. 11.09.08, 10:49
            ok. norma to norma :]

ciekawostka :

'Witam wszystkich na forum. Zapraszam do dyskusji, pytań, żartów - na poziomie, bez używania niecenzuralnych słów i podjazdów międzyforumowych :)'

forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html (czego unikac, pkt 1.)

a teraz wyszukaj (bodajze najbardziej popularne, takie na 'k' :]) niecenezuralne slowo na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39856 i zastanow sie kto to forum prowadzi.

appendix:

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2617548.html

oraz

forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476437.html (patrz przypadek drugi)

jest tam napisane 'moze zostac', wiec zapewne nie bedzie. no bo jak to, kuku robic moderatorowi forum publicznemu ?

milego rozwazania nad prosta sytuacja zycze :]
            • giwi Re: do administracji.. 11.09.08, 12:26
              drugie_wcielenie napisał:
              > a teraz wyszukaj (bodajze najbardziej popularne, takie na 'k' :]) niecenezuralne slowo na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39856 i zastanow sie kto to forum prowadzi.

Obśmiałam sie jak norka. Słowo na "k" w ciągu 3 lat jest użyte, aż o zgrozo!! 11 razy !! :-D Osobiście sprawdziłam wyszukiwarką.
              Ani razu nie jest zastosowane w odniesieniu do innego forumowicza a 6 razy użyte jako cytat z opisywanego wydarzenia. 5 razy użyte nieagresywnie jako wyraz ekspresji.

Gdyby tak pisali na innych forach to administracja chyba by delegatów poszczególnych forów codziennie rano całowała po rękach.

Domyślam się, że B32 nadepnęła Ci na odcisk, ale słabą drogę rewanżu wybrałeś.
              • drugie_wcielenie Re: do administracji.. 11.09.08, 13:04
                doskonale.

> Obśmiałam sie jak norka.

moze jestes norka ? ?? sprawdz to, np. przy pomocy lustra.

Słowo na "k" w ciągu 3 lat jest użyte, aż o zgrozo!! 1
                > 1 razy !!

trzy lata ? '..administracja forum zamyka fora prywatne między innymi w następujących przypadkach: Gdy posty na forum łamią Regulamin lub prawo, a moderator nie usuwa ich na bieżąco;' ( mozna przeczytac tutaj forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476437.html )

> Ani razu nie jest zastosowane w odniesieniu do innego forumowicza a 6 razy użyt
                > e jako cytat z opisywanego wydarzenia.

czy ktos z ADMINISTRACJI ZAWODOWEJ napisze jasno, ze nie jest to niezgodne z regulaminem ?

> 5 razy użyte nieagresywnie jako wyraz ek
                > spresji.

jaka wlascicielka taka ekspresja

> Gdyby tak pisali na innych forach to administracja chyba by delegatów poszczegó
                > lnych forów codziennie rano całowała po rękach.

nie interesuje mnie kogo i w co calujesz ani ktokolwiek inny.

> Domyślam się, że B32 nadepnęła Ci na odcisk,

nastepnym razem prywatne uwagi wysylaj na poczte*. zebys nie meczyla sie domyslami, to poinformuje cie, ze odciskow nie mam, a ona moze i na cos nadepnela. nie wiem co to bylo. moze jej wlasny mozg ? ??

> ale słabą drogę rewanżu wybrałeś.

zauwazylem zlamanie netykiety (co ciekawe przez admina spolecznego), wiec zglaszam to. czy to cos dziwnego ?

____
                * moja odpowiedz na twoj spam (vide supra) z dopiskiem skierowanym do ciebie 'nie zawracaj mi glowy' zostal usuniety. odpowiedz administracji na pytanie o powod brzmiala: 'Chcesz napisać Giwi, żeby Ci nie zawracała głowy
                • bj32 <rotfl> 11.09.08, 15:27
                  Serio, nie musisz tam bywać;]
                  • drugie_wcielenie Re: <rotfl> 11.09.08, 15:56
                    netykieta -> sprawy prywatne pisz na poczte.

ps. lazisz za mna ? :]
                    • bj32 Re: <rotfl> 11.09.08, 16:11
                      Jak masz coś prywatnie do mnie i mojego forum to czemu jojczysz
                      tutaj? Pisz na priv;>
                      Owszem, łażę za Tobą. Ale tylko w te miejsca, w których sie mnie
                      czepiasz. A co?
                      • drugie_wcielenie Re: <rotfl> 11.09.08, 16:40
                        bj32 napisała:

> Owszem, łażę za Tobą. Ale tylko w te miejsca, w których sie mnie
                        > czepiasz. A co?

nie widac, ze odpowiadam giwi ?

ps. zalecilem ci czytanie ze zrozumieniem (o tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39856&w=84403170&a=84517891 ), wiec postaraj sie choc troche.
                        • bj32 Re: <rotfl> 11.09.08, 16:44
                          Co za różnica, komu odpowiadasz, skoro zagadnienie dotyczy mnie i
                          mojego forum?
                          Twoje zalecenia są dla mnie niezwykle istotne. Szczególnie
                          klasyczne "czytanie ze zrozumieniem".
                          "Tak, wiem, wspułczujesz moim dziecią". I skad we mnie tyle jadu? Co
                          nie?
                          • drugie_wcielenie Re: <rotfl> 11.09.08, 16:50
                            bj32 napisała:

> Co za różnica, komu odpowiadasz, skoro zagadnienie dotyczy mnie i
                            > mojego forum?

o zagadnienie pytaj giwi, to ona napisala o tobie. ja natomiast tylko jej odpisalem.

> "Tak, wiem, wspułczujesz moim dziecią". I skad we mnie tyle jadu? Co
                            > nie?

jesli spozywasz zbyt wiele alkoholu, to odstaw ten nalog. jesli masz tak bez zadnego katalizatora, to proponuje ci wybrac sie do odpowiedniego lekarza.
                            • bj32 Re: <rotfl> 11.09.08, 16:57
                              Ten post napisała Giwi?:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=84494145&a=84518678
                              Giwi! Jak mozesz sie tak podszywać?! I jeszcze w dodatku wytykać mi,
                              ze wszyscy na moim forum piszą słowo na "k"!
                              "proponuje ci wybrac sie do odpowiedniego lekarza"
                              Jasne. "Oponenta, z którym sie nie zgadzamy, eliminujemy z dyskursu
                              sugerujac mu wizytę u psychiatry".
                              Wcielony, stosowane przez Ciebie wybiegi są stare jak forum;]
                              • giwi Re: <rotfl> 11.09.08, 17:35
                                Ja? Hihi, dobre. :-) Zdarza sie, że brak argumentow jest kwitowany odesłaniem oponenta do lekarza. Nie tylko Ciebie odsyłają. :-)

Jakiś czas temu były robione badania i wyszło, ze tylko 30% społeczeństwa rozumie co czyta. Są osoby, które nie rozumieją postów ze szczególnym uwzględnienie swoich własnych postów. Szkoda czasu na jałowe dyskusje. :-)
                                • drugie_wcielenie Re: <rotfl> 11.09.08, 17:49
                                  giwi napisała:

> Ja? Hihi, dobre. :-) Zdarza sie, że brak argumentow jest kwitowany odesłaniem o
                                  > ponenta do lekarza. Nie tylko Ciebie odsyłają. :-)

agrumenty do czego ? do belkotu ?

> Jakiś czas temu były robione badania i wyszło, ze tylko 30% społeczeństwa rozum
                                  > ie co czyta. Są osoby, które nie rozumieją postów ze szczególnym uwzględnienie
                                  > swoich własnych postów.

zgadzam sie z toba. wlasnie zauwazylem, ze niestety bj32 znajduje sie w wiekszosci.
                                • bj32 Re: <rotfl> 11.09.08, 19:25
                                  Wiem, ze nie tylko mnie. Zachowanie klasyczne. Zatem pozwoliłam
                                  sobie zacytować cudzą sygnaturkę.
                                  Co do zrozumienia... Niektórzy to tylko czytają bez zrozumienia.
                                  Posty własne, cudze, paragony i znaczki pocztowe. I to jest pół
                                  biedy. Ale pewien odsetek to nawet pisze bez zrozumienia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka