29.11.06, 17:07
jeżeli masz problem z prawny, napisz, spróbuję pomóc (gratis).

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • porada-prawna Re: porada 29.11.06, 17:08
      porada-prawna@gazeta.pl
      • Gość: jolka Re: tanie mięso jedza psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 19:18
        jak stać kogoś na dom czy mieszkanie to zapewne stać go na profesjonalą poradę
        w kancelarii adwokackiej a nie szukanie anonimowych porad na forum , porad za
        których poziom i merytoryczną zawartość nikt nie odpowiada.
        • Gość: mirek Re: tanie mięso jedza psy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.06, 19:41
          nie masz racji, jest wiele osób mających nieruchomości o zagmatwanej sytuacji
          prawnej i bez pieniędzy. Smieszne sa wypowiedzi takich mądroli jak ty. No ale
          życzę ci, żebys zawsze mogła tak mowic, tym samym, zeby było cie stać na takie
          porady. dobrego samopoczucia :/
          • Gość: biedronka Re: tanie mięso jedza psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:36
            a ja uważam, że jolka ma sporo racji
            istnieje kilka mozliwości uzyskania bezpłatnej autoryzowanej porady prawnej
            śmieszne jest natomiast szukanie recepty na swoje skomplikowane problemy u
            anonimowej osoby w necie
            dla przykładu gdy ci coś dolega to idziesz do lekarza czyli konkretnej osoby
            posiadajacej stosowna wiedzę a nie szukasz porady u przypadkowych osób w
            kolejce w sklepie czy u fryzjera , prawda ?
            • Gość: Mam Re:porada IP: *.chello.pl 30.11.06, 17:58
              Porada może polegać na pomocy w dotarciu do odpowiedniego przepisu
              To dużo, bo nieznajacy prawa ma czasem kłopot z postawieniem odpowiedniego
              pytania, może pytać w sposób opisowy. Prawnik doradzi, gdzie szukać poszukiwanej
              odpowiedzi
            • viaderko Re: tanie mięso jedza psy 30.11.06, 18:19
              w skomplikowanych sprawach - masz rację. Ale często sprawa jest błaha na tyle,
              że można uzyskac pomoc przez neta. Czasami wystarczy kilka zdań, by rozjaśnić
              sytuacje. A jezlei sprawa będzie zbyt skomplikowana, to najwyżej zainteresowany
              nie uzyska odpowiedzi. W moim odczuciu inincjatywa bardzo słuszna!
    • Gość: gosc portalu wypadki chodza po ludziach - pytanie do prawnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:16
      witam,
      to bardzo prosze o podpowiedz; w II 06 podpisalam umowe kupna mieszkania z
      loklanym developerem, 100% uczciwym itp. Poniewaz madia miały byc podlączone
      przez miasto - co wynika zarówno z planu, umowy oddania w uzytkowanie wieczyste
      działki jak i zaświadczen z UM podających termin wykonania przyłącza na wrzesien
      2006 - ostateczny termin zawarcia umowy sprzedazy wyznaczyliśmy na koniec roku
      2006, podpisując umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. I tu powstaje
      problem; developer wybudowal wszystko, mieszkanie stoi gotowe, spisalismy
      protokół a miasto... nie wyrobiło sie z wodą i kanalizą. Mam zapis o zadatku,
      ale go nie chcę, chcę to mieszkanie, ale za chwilę koszty: wynajmu i obsługi
      kredytu mnie zjedzą. Developer - rodzinna firma, jest załamany, ale spróbujemy
      cos wywalczyc od miasta: czy jesli developer zaplaci mi odszkodowanie za
      niewywiązanie sie z umowy może zglosić szkodę miastu i żądac jej naprawienia?
      Jakie ma szanse? Ile to może potrwać? Jakie jest orzeczniectwo w podobnych
      sprawach? Dodam, że to jest nieduże miasto ze sporym budżetem, urzędnicy
      przyznają nam rację, wina leży ( co sami podkreslają )CAŁKOWICIE po ich stronie,
      bo - mówią o tym z rozbrajającą szczerością- miasto ma zapewnione srodki na ten
      cel, był prztarg na realizację inwestycji, ale za późno itp. do tego dochodzi
      zmiana burmistrza ( i radcy prawnego UM też). Pozdrawiam, sceptycznie
      nastawionych wobec postowych porad uspokajam, że służą one rozeznaniu problemu,
      przynajmniej człowiek nie robi z siebie błazna brnąc w temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka