Dodaj do ulubionych

Polemika z "Życiem Płocka"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 20:53
nie wiem, czy dobrze robi GW podejmując polemikę z ZP na ten temat. komus
mocno zalezy, zeby zrobic z tego skandal. jednak jak na razie nie ma zadnych
konkretow i podstaw zeby kwestionowac podzial srodkow. a zawsze bedzie tak,
ze ci co nie dostali atakuja tych co dostali. to ze dzielacy fundusze sami o
nie beda wystepowac wiedzieli wszyscy ktorzy choc troche interesuja sie tym
co sie dzieje w miescie. wiec ten atak ZP traktowac nalezy raczej bez
zbednych emocji.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.class146.petrotel.pl 19.01.04, 22:15
      Życie Płocka czesto sie myli, zwłaszcza autorka tego artykułu. Ta gazeta
      upodabnia się do niemieckiego Bilda coraz bardziej ich artykuły są oparte na
      niesprawdzonych czesto mylnych faktach. Kidys pani Kobla napisała, że radny
      Szubstarski jest z SLD a przeciez teprezentuje Unię Pracy. Takich pomyłek jest
      mnóstwo, pełno naciąganych rzeczy. Czasem wiedzą dziennikarze ŻP nie grzeszą,
      może dojdą do wprawy...albo gazeta upadnie jak tak dalej bedzie
    • roman_j Re: Polemika z "Życiem Płocka" 19.01.04, 22:50
      To pięknie, że redaktorka Gazety broni Funduszu Grantowego, bo jest inicjatywa
      niewątpliwie szczytna i potrzebna naszemu miastu. Jednak aby Fundusz ten
      spełniał właściwie swoją rolę i aby sponosorzy zasilali go hojną ręką nie może
      być ŻADNYCH wątpliwości, co do przyjętych procedur rozdziału pieniędzy. Nie
      rozumiem, dlaczego członkowie komitetu sterującego "zastanawiali się" nad tym,
      czy powinni złożyć wnioski w imieniu swoich organizacji. Dla mnie jest to
      oczywiste, że NIE POWINNI tego robić. Argument, że wnioskodawcy byli wypraszani
      z obrad na czas głosowania ich wniosków dla mnie jest niepoważny i dziwię się,
      że w ogóle się go przywołuje. Głosować nie mogli, a czy mogli lobbować? Jesli
      tak, to stawiało to ich w znacznie korzystniejszej sytuacji od pozostałych
      wnioskodawców. Jest dla mnie jasne, że w kolejnej edycji o przydziale pieniędzy
      powinny decydować osoby nie będące w żaden sposób powiązane z wnioskodawcami.
      Może powinno się włączyć w tę procedurę przedstawicieli sponsorów, bo to w
      końcu oni wyłożyli pieniądze. Może warto zaprosić do tego grona rektorów
      płockich uczelni? Może warto też przed rozdziałem pieniędzy przeprowadzić
      konsultacje z mieszkańcami miasta, bo to im w końcu mają służyć te pieniądze?
      W każdym razie powinno się unikać skrajności w ocenie dokonanego rozdziału
      pieniędzy. Próba zdyskredytowania idei Funduszu Grantowego przez dziennikarkę
      Życia Płocka jest dla mnie równie niezrozumiała, jak próba
      bezkrytycznego "wybielania" go przez dziennikarkę Gazety Wyborczej Mazowsze.
      Prawda leży pośrodku i z sytuacji tej wszyscy powinni wyciągnąć wnioski na
      przyszłość tak, żeby w kolejnej edycji konkursu na granty z Funduszu nie było
      żadnych niejasnych sytuacji tak, żeby w imię większego dobra nie trzeba było
      przymykać oczu na mniejsze zło.
      • Gość: Arlena Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.class147.petrotel.pl 21.01.04, 10:44
        W większości zgadzam się z Romanem, ale nie ze wszystkim.
        Jednakże nie sądzę, że dobrym pomysłem byłby udział sponsorów w rozdawaniu
        grantów. Oni też mają swoich ulubieńców. Instytucje, które się zwracały do nich
        były załatwiane pozytywnie w większości przypadków wtedy kiedy ktoś miał
        jakiś "wtyk". Sytuacja jest niezwykle trudna. Myślę, że powinniśmy mieć wiecej
        zaufania do Płocczan roku, bo obojętnie jakich ludzi by się nie wystawiło do
        rozdawania tych pieniędzy, to zawsze będzie można sie przyczepić.( w Płocku
        każdy z kimś jest powiązany) Tylko że :"Kto jest bez winy niech rzuci
        kamieniem" A Płocczanie zostali wybrani przez mieszkańców i nie sądzę, że
        powinni być karani tym, że nie powinni się ubiegać o srodki dla swoich działań.
        Albo zaczniemu komuś ufać..albo usiądźmy i płaczmy że w Płocku jest tak źle i
        wszyscy są oszustami. Najłatwiej jest krytykować, tylko co dalej..
        I kolejna interesująca mnie ważna sprawa: nie wiem kto nie dostał grantów i
        dlaczego?
    • Gość: zainteresowany Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 22:55
      Pani Agnieszko - czy moze podac pani rzetelna liste organizacji które zostały
      poinformowane o uroczystości? - czy może była to informacja w "najlepiej
      poinformowanej" gazecie? Więcej rzetelności, a nie jednostronnego czepiania się
      zdań wyrwanych z kontekstu - więcej rzetelnosci jeszcze raz a nie tanich
      chwytów pseudoretorycznych.
      Pani Agnieszko......
    • Gość: autor Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:01
      byłem autorem, a do dzisiejszego dnia pies z kulawa noga, ani nawet zadna
      dziennikarka GW nie poinformowała mnie oficjalnie o wyniku operacji
      przyznawania grantów.
      Ps. Chetnie bym sie umowil z pania na kawke u mnie w buduarze i przedstawil
      swoj punkt widzenia
      • Gość: do autora Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:04
        a moge byc tym trzecim w "dyskusji"?
        • Gość: autor Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:06
          to ja jawytypowałem, sam sobie poszukaj rzetelnego ciala dziennikarskiego.
          Wrrrr
        • Gość: autor Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:06
          to ja ja wytypowałem, sam sobie poszukaj rzetelnego ciala dziennikarskiego.
          Wrrrr
          • Gość: do autora Re: Polemika z "Życiem Płocka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:11
            pies ogrodnika z ciebie, Aga, wez mnie, opowiem ci takie rzeczy, ze nie mogla
            spac po nocach, Agaaaaaa
    • Gość: Karol B. gwoli ścisłosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:26
      Drodzy Panstwo.
      Gwoli scislosci - zwracam sie z prosba do organizacji ktore nie otrzymaly
      grantu a dostały info o decyzji i zaproszenie na uroczystosc o wpis.
      Pani Agnieszko, wiecej rzetelnosci, a nie na siłę kontrowanie zdań. Nieładne
      zabiegi pani stosuje. Jeśli jest Pani poważna dziennikarką, a przynajmniej
      pretenduje do takiej roli - dlaczego wysysa Pani informacje z palca, a nie
      informuje się u źródła?
      Mimo wszytko gratuluje - artykuł zajadły.
    • Gość: ludzie A WC do ......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 23:53
      A ja to bym panią Agnieszkę WC :))) tzn. Woźniak - Ciesiulską :)) wysłał gdzies
      na warsztaty, może na Białoruś, oczywiscie z całą załogą Życia Płocka :)))))
      taka szkoła przetrwania :))))) by była :)))
      • Gość: adam Dziennikarze? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 08:19
        O jakich my mówimy dziennikarzach? tyle błędów i głupot, których oni wypisują,
        dyskryminuje ich w oczach czytelników. Szkoda, że dwie najrozsądniejsze gazety
        w Płocku mają troszkę niedokształconych autorów. Brzydzę się Waszą
        małomiasteczkowością, kłótniami na łamach prasy i .. wspólnym piciem piwa po
        oblewaniu się rzygowinami w prasie. Chore ambicje pseudodziennikarskie, czy
        jakby to nazywać, to znak rozpoznawczy płockiego "środowiska dziennikarskiego".
        Moim zdaniem obie panie - p. Agnieszka i p. Dagmara powinny juz dawno zmienić
        pracę, bo przynoszą masę obciachu dla miasta i tyle.
        • Gość: płock Trzymam z "Wyborczą" IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 19:44
          To jedynie pismo w Płocku w którym piszą dobrzy dziennikarze. W każdym
          artykule "Życia Płocka" można wypatrzyć błędy.

Pozdrawiam Dziennikarzy "Gazety Wyborczej Mazowsze" .
          • Gość: Czytelnik Re: Trzymam z "Wyborczą" IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 20:29
            Bijąc pianę o głupoty zapomnieliście o czym była dyskusja . Wracając do tematu
            chcę przypomnieć ,że osoby wytypowane do dzielenia pieniędzy nie powinny być
            karane za to , że zostały za swoją pracę wybrane Płocczanami Roku i z tego
            powodu ich działalnoć dalsza ma być pozbawiona dofinanowania z funduszu
            grantowego .Opamiętajcie się . Zawiść i pomówienia to coś co może zohydzić
            najlepszą ideę i odebrać chęć do dalszego działania . Szanowni Państwo
            rozdzielający fundusze , jesteśmy pełni uznania dla Waszej pracy , a
            zawistników i innych podżegaczy zwyczajnie olejcie. A panowie plotkarze
            walczcie dalej na argumenty , czy lepsza Agnieszka , czy Dagmara . Żałuję ,że
            nie znam osobiście żadnej z nich .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka