Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnują...

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 20:28
BARDZO DOBRY POMYSŁ. POPIERAM !!! BYLE TYLKO NIE ZABRAKŁO OBYWATELI CHĘTNYCH
PATROLOWAĆ OSIEDLE. NISKIE UKŁONY W STRONĘ POMYSŁODAWCY I LUDZI
ZAANGAŻOWANYCH W TAKĄ PRACĘ.
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 04.02.04, 23:22
      Bardzo dobry pomysł. Policja nie może być wszędzie w każdej chwili. Dobrze, że
      mieszkańcy osiedla Rembielińskiego to rozumieją i postanowili dzielić z policją
      odpowiedzialność za bezpieczeństwo i spokój na swoim osiedlu. Może niektórym
      ten pomysł będzie nasuwać dziwne skojarzenia, ale moim zdaniem krytykować go
      mogą jedynie ci, którym takie patrole będą utrudniać spędzanie czasu w
      dotychczasowy sposób. Mam tu głównie na myśli amatorów tanich win lub picia
      piwka w plenerze, młodzież okupującą klatki z powodu innych zainteresowań, itp.
      Mam nadzieję, że pomysł przyjmie się w całym mieście. Dodatkowym zyskiem będzie
      to, że ludzie mieszkający na jednym osiedlu staną się dla siebie nawzajem mniej
      anonimowi. To może w przyszłości zaowocować kolejnymi ciekawymi inicjatywami.
      • Gość: deep Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 23:49
        smiac mi sie chce z tych ludzi co chodza po osiedlach tacy mali szpiedzy
        musza super wygladac
        • her_bert Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 05.02.04, 07:00
          Gość portalu: deep napisał(a):

> smiac mi sie chce z tych ludzi co chodza po osiedlach tacy mali szpiedzy
          > musza super wygladac

Ty widocznie należysz do tych, którzy z braku lepszego zajęcia zalegają na
          klatkach lub snują się bez celu po osiedlu.
    • Gość: skarpa Frajerstwo IP: *.class144.petrotel.pl 05.02.04, 01:18
      Jestem ze skarpy i u mnie by sie tempiło takich ludzi bo co komu przeszkadzają
      drobne pijaczki pod sklepem albo młodzi ludzie ktozy stoja na osiedlu co kazdy
      miał swoje lata i kazdy wychodził na dwor barany : WiErNy tYlKo pEtRoChEmI
      • Gość: miki Re: Frajerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 02:15
        zycze ci stary zeby twoja zone zgwalcili ci mlodzi ludzie a ijaczki polamali ci
        rece powosdzenie i zyj w tej swojej norze dalej
      • her_bert Re: Frajerstwo 05.02.04, 07:04
        Gość portalu: skarpa napisał(a):

> Jestem ze skarpy i u mnie by sie tempiło takich ludzi bo co komu
        > przeszkadzają drobne pijaczki pod sklepem albo młodzi ludzie ktozy stoja na
        > osiedlu co kazdy miał swoje lata i kazdy wychodził na dwor barany : WiErNy
        > tYlKo pEtRoChEmI

Kolejny miłośnik taniego wina i rozrywek na klatce schodowej się odezwał. Może
        niedługo i ty będziesz musiał sobie znaleźć inny sposób spędzania wolnego
        czasu. Już zacznij o tym myśleć. :)
      • Gość: ktoś Re: Frajerstwo IP: *.zep.com.pl 05.02.04, 08:10
        A u mnie pod blokiem stoja takie barany codziennie i tylko chlew robia pod
        oknami (naplute, pelno petow). Chyba domow nie maja i nie potrafia sobie
        znalezc zajecia. A rodzice nawet nie widza jak te małolaty stoja i jaraja
        trawe, szlugi i popijaja tanie winka. Przeciez to nalezaloby na sybir wyslac i
        tyle.
        Popieram ten pomysl.
    • legal.alien Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 05.02.04, 08:02
      Pomysl nie jest zly. Moze wreszcie skonczy sie apatia spoleczenstwa i ciche
      przyzwolenie dla bandziorow. Chociarz w miescie od tego jest policja i straz
      miejska. Policja oczywiscie zawsze narzeka, ze nie ma pieniedzy, samochodow,
      paliwa, etatow itp. Wola sie krecic w cieplym samochodzie spokojnym ulicami niz
      stale patrolowac najgorsze dzielnice piechota. taniej to i zdrowiej dla naszych
      strozow prawa. Policji nie wiele sie chce oprocz narzekania.
      Ponadto przypomina mi sie stara piosenka Mlynarskiego o miasteczku na dzikim
      zachodzie, gdzie wszyscy byli szeryfami. Moral byl nastepujacy: najtrudniej
      rozpoznac bandyte tam gdzie sa sami szeryfi.
      • ania012 Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 06.02.04, 08:50
        > Pomysl nie jest zly. Moze wreszcie skonczy sie apatia spoleczenstwa i ciche
        > przyzwolenie dla bandziorow

moze dla łapówkarzy rowniez sie skonczy.i tu Cie legalu popieram.
      • Gość: ktos Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: 195.117.18.* 06.02.04, 19:56
        legal.alien napisał:
        > Pomysl nie jest zly. Moze wreszcie skonczy sie apatia spoleczenstwa i ciche
        > przyzwolenie dla bandziorow. Chociarz w miescie od tego jest policja i straz
        > miejska. Policja oczywiscie zawsze narzeka, ze nie ma pieniedzy, samochodow,
        > paliwa, etatow itp. Wola sie krecic w cieplym samochodzie spokojnym ulicami
        niz
        >
        > stale patrolowac najgorsze dzielnice piechota. taniej to i zdrowiej dla
        naszych
        >
        > strozow prawa. Policji nie wiele sie chce oprocz narzekania.
        > Ponadto przypomina mi sie stara piosenka Mlynarskiego o miasteczku na dzikim
        > zachodzie, gdzie wszyscy byli szeryfami. Moral byl nastepujacy: najtrudniej
        > rozpoznac bandyte tam gdzie sa sami szeryfi.

ja sie tylko zastanawiam, jak osoba, ktora jak moglem sie zapoznac na forum,
        przyznajaca sie do popelnienia przestepswt podejmuje sie ocen moralnych innych?
        moze tak panie legalu wiecej skromnosci, a nie falszywosci?lapowki policjantom
        dawales, a taka zlosc do nich masz? i oni i ty to przeciez przestepcy
    • Gość: jatozprzeżyłem Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:51
      ŚPIJ SKOKOJNIE
      O R M O CZUWA
      • roman_j Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 05.02.04, 13:07
        Gość portalu: jatozprzeżyłem napisał(a):

> ŚPIJ SKOKOJNIE
        > O R M O CZUWA

Masz coś przeciwko temu pomysłowi? Jesli tak, to śmiało, napisz co i dlaczego?
        Gdybyś bowiem mnie zapytał: czy mam coś przeciwko zaplutym, usptrzonym petami
        klatkom z poopalanymi ścianami? Napiszę Ci, że tak, mam. Gdybyś zapytał, czy
        mam coś przeciwko pijaczkom raczącym się winem w krzakach lub na placach zabaw?
        To tez ci napiszę, że tak, mam. Jeśli zapytasz mnie, czy mam coś przeciwko
        hałasom na klatce, które nie pozwalają człowiekowi po pracy odpocząć we własnym
        mieszkaniu, to też napiszę, że tak, mam. I mógłbym prowadzić tą litanię dalej,
        tylko po co, bo jeśli jesteś jednym z nich, to jasne, że Cię nie przekonam, a
        jeśli Ci to po prostu nie przeszkadza, to postaraj się przynajmniej zrozumieć
        innych.
        • Gość: hehe Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 15:39
          Roman_j to gdzie ty mieszkasz na bartniczej czy na jaśminowej?
        • Gość: merro Czy zapyta ? , Czy zapyta ??? IP: 213.17.228.* 05.02.04, 15:44
          wow, roman wróciłes ?
          • Gość: dww Re: Czy zapyta ? , Czy zapyta ??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 00:21
            roman j postaraj sie o fuche wspoldzielni nadajesz sie na konfidenta zycze
            powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka