Gość: płocczanin IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 20:28 BARDZO DOBRY POMYSŁ. POPIERAM !!! BYLE TYLKO NIE ZABRAKŁO OBYWATELI CHĘTNYCH PATROLOWAĆ OSIEDLE. NISKIE UKŁONY W STRONĘ POMYSŁODAWCY I LUDZI ZAANGAŻOWANYCH W TAKĄ PRACĘ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 04.02.04, 23:22 Bardzo dobry pomysł. Policja nie może być wszędzie w każdej chwili. Dobrze, że mieszkańcy osiedla Rembielińskiego to rozumieją i postanowili dzielić z policją odpowiedzialność za bezpieczeństwo i spokój na swoim osiedlu. Może niektórym ten pomysł będzie nasuwać dziwne skojarzenia, ale moim zdaniem krytykować go mogą jedynie ci, którym takie patrole będą utrudniać spędzanie czasu w dotychczasowy sposób. Mam tu głównie na myśli amatorów tanich win lub picia piwka w plenerze, młodzież okupującą klatki z powodu innych zainteresowań, itp. Mam nadzieję, że pomysł przyjmie się w całym mieście. Dodatkowym zyskiem będzie to, że ludzie mieszkający na jednym osiedlu staną się dla siebie nawzajem mniej anonimowi. To może w przyszłości zaowocować kolejnymi ciekawymi inicjatywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deep Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 23:49 smiac mi sie chce z tych ludzi co chodza po osiedlach tacy mali szpiedzy musza super wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
her_bert Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 05.02.04, 07:00 Gość portalu: deep napisał(a): > smiac mi sie chce z tych ludzi co chodza po osiedlach tacy mali szpiedzy > musza super wygladac Ty widocznie należysz do tych, którzy z braku lepszego zajęcia zalegają na klatkach lub snują się bez celu po osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarpa Frajerstwo IP: *.class144.petrotel.pl 05.02.04, 01:18 Jestem ze skarpy i u mnie by sie tempiło takich ludzi bo co komu przeszkadzają drobne pijaczki pod sklepem albo młodzi ludzie ktozy stoja na osiedlu co kazdy miał swoje lata i kazdy wychodził na dwor barany : WiErNy tYlKo pEtRoChEmI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Frajerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 02:15 zycze ci stary zeby twoja zone zgwalcili ci mlodzi ludzie a ijaczki polamali ci rece powosdzenie i zyj w tej swojej norze dalej Odpowiedz Link Zgłoś
her_bert Re: Frajerstwo 05.02.04, 07:04 Gość portalu: skarpa napisał(a): > Jestem ze skarpy i u mnie by sie tempiło takich ludzi bo co komu > przeszkadzają drobne pijaczki pod sklepem albo młodzi ludzie ktozy stoja na > osiedlu co kazdy miał swoje lata i kazdy wychodził na dwor barany : WiErNy > tYlKo pEtRoChEmI Kolejny miłośnik taniego wina i rozrywek na klatce schodowej się odezwał. Może niedługo i ty będziesz musiał sobie znaleźć inny sposób spędzania wolnego czasu. Już zacznij o tym myśleć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Frajerstwo IP: *.zep.com.pl 05.02.04, 08:10 A u mnie pod blokiem stoja takie barany codziennie i tylko chlew robia pod oknami (naplute, pelno petow). Chyba domow nie maja i nie potrafia sobie znalezc zajecia. A rodzice nawet nie widza jak te małolaty stoja i jaraja trawe, szlugi i popijaja tanie winka. Przeciez to nalezaloby na sybir wyslac i tyle. Popieram ten pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 05.02.04, 08:02 Pomysl nie jest zly. Moze wreszcie skonczy sie apatia spoleczenstwa i ciche przyzwolenie dla bandziorow. Chociarz w miescie od tego jest policja i straz miejska. Policja oczywiscie zawsze narzeka, ze nie ma pieniedzy, samochodow, paliwa, etatow itp. Wola sie krecic w cieplym samochodzie spokojnym ulicami niz stale patrolowac najgorsze dzielnice piechota. taniej to i zdrowiej dla naszych strozow prawa. Policji nie wiele sie chce oprocz narzekania. Ponadto przypomina mi sie stara piosenka Mlynarskiego o miasteczku na dzikim zachodzie, gdzie wszyscy byli szeryfami. Moral byl nastepujacy: najtrudniej rozpoznac bandyte tam gdzie sa sami szeryfi. Odpowiedz Link Zgłoś
ania012 Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 06.02.04, 08:50 > Pomysl nie jest zly. Moze wreszcie skonczy sie apatia spoleczenstwa i ciche > przyzwolenie dla bandziorow moze dla łapówkarzy rowniez sie skonczy.i tu Cie legalu popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: 195.117.18.* 06.02.04, 19:56 legal.alien napisał: > Pomysl nie jest zly. Moze wreszcie skonczy sie apatia spoleczenstwa i ciche > przyzwolenie dla bandziorow. Chociarz w miescie od tego jest policja i straz > miejska. Policja oczywiscie zawsze narzeka, ze nie ma pieniedzy, samochodow, > paliwa, etatow itp. Wola sie krecic w cieplym samochodzie spokojnym ulicami niz > > stale patrolowac najgorsze dzielnice piechota. taniej to i zdrowiej dla naszych > > strozow prawa. Policji nie wiele sie chce oprocz narzekania. > Ponadto przypomina mi sie stara piosenka Mlynarskiego o miasteczku na dzikim > zachodzie, gdzie wszyscy byli szeryfami. Moral byl nastepujacy: najtrudniej > rozpoznac bandyte tam gdzie sa sami szeryfi. ja sie tylko zastanawiam, jak osoba, ktora jak moglem sie zapoznac na forum, przyznajaca sie do popelnienia przestepswt podejmuje sie ocen moralnych innych? moze tak panie legalu wiecej skromnosci, a nie falszywosci?lapowki policjantom dawales, a taka zlosc do nich masz? i oni i ty to przeciez przestepcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatozprzeżyłem Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 12:51 ŚPIJ SKOKOJNIE O R M O CZUWA Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu 05.02.04, 13:07 Gość portalu: jatozprzeżyłem napisał(a): > ŚPIJ SKOKOJNIE > O R M O CZUWA Masz coś przeciwko temu pomysłowi? Jesli tak, to śmiało, napisz co i dlaczego? Gdybyś bowiem mnie zapytał: czy mam coś przeciwko zaplutym, usptrzonym petami klatkom z poopalanymi ścianami? Napiszę Ci, że tak, mam. Gdybyś zapytał, czy mam coś przeciwko pijaczkom raczącym się winem w krzakach lub na placach zabaw? To tez ci napiszę, że tak, mam. Jeśli zapytasz mnie, czy mam coś przeciwko hałasom na klatce, które nie pozwalają człowiekowi po pracy odpocząć we własnym mieszkaniu, to też napiszę, że tak, mam. I mógłbym prowadzić tą litanię dalej, tylko po co, bo jeśli jesteś jednym z nich, to jasne, że Cię nie przekonam, a jeśli Ci to po prostu nie przeszkadza, to postaraj się przynajmniej zrozumieć innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Mieszkańcy osiedla Rembielińskiego sami pilnu IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 15:39 Roman_j to gdzie ty mieszkasz na bartniczej czy na jaśminowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merro Czy zapyta ? , Czy zapyta ??? IP: 213.17.228.* 05.02.04, 15:44 wow, roman wróciłes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dww Re: Czy zapyta ? , Czy zapyta ??? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 00:21 roman j postaraj sie o fuche wspoldzielni nadajesz sie na konfidenta zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś