rokitka00 14.01.10, 20:36 Może w końcu ktoś pomyśli i wprowadzi wymóg posiadania pozwolenia na broń wiatrówkową. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nikt ważny Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.032.c71.petrotel.pl 14.01.10, 21:19 Strach pomysleć gdyby ten głupi naród mógł legalnie nabywać broń "ostrą" jak w USA. Jak widać świrów nie brakuje. A wystarczy ten wyczyn podciągnąć pod działania terrorystyczne, którymi w istocie są i posadzić takiego "snajpera" na 15 lat w ZK. Gwarantuję, że nieprędko znlazłby sie naśladowca. Bezkarność rozzuchwala. Panowie i Panie Prokuratorzy weźcie proszę tę propozycje pod rozwagę, będzie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:03 Zgadzam się. Kara jest najlepszym środkiem prewencyjnym. Nie wierzę w resocjalizację. Resocjalizacja to bzdura. Po co próbować "nawrócić" więźnia? Lepiej poświęcić jednego oprycha, by reszta zrozumiała, że nie warto zadzierać z prawem. Najlepiej takim złodziejom ucinać dłonie, a gwałcicielom przyrodzenie. Zastraszeni chuligani, przestępcy, bandyci szybko zrozumieją, że nikt nie będzie się z nimi cackał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:49 Kolego całkowicie się z Tobą zgadzam, tylko jest małe ale, czy w tym pięknym kraju, w tych czasach w których mamy przyjemność żyć, jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Andrzej Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.se 14.01.10, 23:04 I powinieneś podziękować rządzącej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 23:11 Za co i której, tej w Płocku, czy tej w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: 91.212.223.* 15.01.10, 08:31 A co z tzw. błędami wymiaru sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus 16.01.10, 23:48 Gość portalu: student napisał(a): > Zgadzam się. Kara jest najlepszym środkiem prewencyjnym. Zatem ukarzmy wszystkich obywateli. To będzie 100% prewencja. :-)) > Nie wierzę w resocjalizację. Bardzo słusznie, bo wiara dobrze sprawdza się w zasadzie tylko odniesieniu do religii. :-)) > Resocjalizacja to bzdura. Po co próbować "nawrócić" więźnia? No właśnie, po co? Zwłaszcza, że większość to ludzie ochrzczeni. :-)) > Lepiej poświęcić jednego oprycha, by reszta zrozumiała, że nie > warto zadzierać z prawem. Najlepiej takim złodziejom ucinać > dłonie, a gwałcicielom przyrodzenie. Zastraszeni chuligani, > przestępcy, bandyci szybko zrozumieją, że nikt nie będzie się z > nimi cackał. Pokaż chociaż jeden kraj, gdzie stosowanie takich barbarzyńskich metod się sprawdziło, to znaczy gdzie liczba przestępstw spadła do zera. Możesz podać przykład nawet z odległej historii, byle był dobrze udokumentowany. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R B Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.10, 21:31 Moze i na proc zezwolenia? Debile byli sa i beda wiec zadne zezwolenia nic nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plockier dzialkowcy IP: *.class144.petrotel.pl 15.01.10, 06:55 wielu dziakowcow posiada wiatrowki skutecznie klusujac na bazanty - Mysle ze kazda bron pneumatyczno moglby kupic "szary kowalski" jednakze po dokonaniu rejestracji jednostki na policji. Moz to by zniechecilo ludzi do klusownictwa Odpowiedz Link Zgłoś
firstkaktus Ostrzelał z wiatrówki autobus 15.01.10, 07:47 Trzy Szyby ??? Ludzie co to za wiatrówka . Żadna wiatrówka nie ma takiej siły !!!! Dosłownie żadna . Nabój ołowiany z KBKs nie przebija czasem zwykłej szyby okiennej (przy strzale oddanym pod kątem )a co dopiero śrut z wiatrówki , która ma kilkakrotnie mniejszą prędkość początkową pocisku . Państwo redaktorstwo oraz wy Panowie Policjanci ! Zastanówcie się zanim cokolwiek powiecie czy napiszecie . Żeby rozbić trzy szyby , strzał z wiatrówki musiałby paść co najwyżej z kilku metrów od autobusu i to pod idealnym kątem . Nikt tego nie widział ? BZDURA . Wiedza to potęga ! Z harcerskim pozdrowieniem Kaktus Odpowiedz Link Zgłoś
firstkaktus Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus 15.01.10, 07:49 PS. I Jeszcze przeszklenie wiaty Przystanku ? Toż to broń palna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
firstkaktus Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus 15.01.10, 08:00 PS II : Stawiam raczej na broń myśliwską . Po pierwsze to broń palna z dużą prędkością początkową pocisku , po drugie używa się do niej również nabojów ze śrutem . Tylko w takim przypadku zgoda na uszkodzenie (przestrzelenie ) trzech szyb i wiaty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.1-79-r.retail.telecomitalia.it 15.01.10, 18:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: 194.177.100.* 15.01.10, 09:28 firstkaktus napisał: > Trzy Szyby ??? Ludzie co to za wiatrówka . Żadna wiatrówka nie ma takiej siły > !!!! Dosłownie żadna . Nabój ołowiany z KBKs nie przebija czasem zwykłej szyby > okiennej (przy strzale oddanym pod kątem )a co dopiero śrut z wiatrówki , > która ma kilkakrotnie mniejszą prędkość początkową pocisku . Państwo > redaktorstwo oraz wy Panowie Policjanci ! Zastanówcie się zanim cokolwiek > powiecie czy napiszecie . Żeby rozbić trzy szyby , strzał z wiatrówki musiałby > paść co najwyżej z kilku metrów od autobusu i to pod idealnym kątem . Nikt > tego nie widział ? BZDURA . MYLISZ SIĘ!! Kilkanaście tygodni temu ktoś strzelał do tramwajów (chyba w Warszawie). Kilka razy strzelał i Policja była bezradna, więc za pośrednictwem telewizji (lokalnej i ogólnopolskiej) poprosiła społeczeństwo o pomoc. Zrealizowali specjalny program, żeby pokazać, jak groźne może się okazać strzelanie do szyb. Pan Policjant wyposażony w wiatrówkę oddał kilka strzałów do szyb (z odległości 10-15m), żeby pokazać, co się może wydarzyć. Bez NAJMNIEJSZEGO problemu szyba się rozsypała, a śrut znalazł się w środku (czyli przeszedł przez szybę jak przez masło). Policjant strzelał z wiatrówki dopuszczonej do sprzedaży i posiadania bez zezwolenia. Robiono też próby strzału z procy sportowej i w tym przypadku szyba również rozsypała się w mak. Co dopiero, jeśli jakiś debil kupi wiatrówkę, która nie jest dopuszczona do sprzedaży, bo moc wylotowa pocisku jest znacznie większa, albo posiada wiatrówkę przerobioną domowym sposobem i moc jest kilkukrotnie większa? Więc kolego nie wypisuj bzdur (bo coś Ci się wydaje), skoro doświadczalnie udowodniono, że z wiatrówki (tej dozwolonej, czyli o mocy pocisku do 17J) można spokojnie przestrzelić przez szybę i jeszcze kogoś uszkodzić, kto znajduje się w środku w pojeździe... Dodam, że wtedy złapali (dzięki pomocy społeczeństwa) tego "snajpera" - mam nadzieję, że teraz też go zamkną - na długo! Odpowiedz Link Zgłoś
firstkaktus Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus 15.01.10, 09:51 Jasne . Trzy szyby i wiata przystanku . Czy wiesz kolego co zostaje ze śrutu po przejściu chociażby przez jedną przeszkodę ? Placuszek !!! Nie ta masa pocisku i nie ta prędkość , żeby wieksze kuku zrobić !!! Mam tę przewagę , że strzelałem praktycznie z każdej broni strzeleckiej dostępnej w naszej armii do 97 r.i mam pojęcie jaka broń , jakie kuku robi (z myśliwską też miałem do czynienia na strzelnicy ). Wiem także jak wygląda strzelanie z broni pneumatycznej bo takową posiadam . Poza tym , jak piszesz 10-15 m. to także skuteczny zasięg wzroku . I nikt strzelca nie widział ? Argument marny !!! Wg. mnie BZDURA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: 194.177.100.* 15.01.10, 14:51 firstkaktus napisał: > Jasne . Trzy szyby i wiata przystanku . Czy wiesz kolego co zostaje ze śrutu po > przejściu chociażby przez jedną przeszkodę ? A gdzie w artykule jest napisane, że jeden i ten sam śrut przeszedł przez 3 szyby naraz? Jaka jest pewność, że padł 1 a nie 3 lub więcej strzałów? A może "snajper" strzelał kilka razy rozbijając kilka szyb...? Nie wiadomo. Nie będę się sprzeczał z Twoim wieloletnim doświadczeniem w strzelaniu do szyb, tych zwykłych, tych hartowanych i klejonych z różnego rodzaju broni dostępnej w naszej armii do 97 roku. Nie będę również polemizował z Tobą, bo masz dużo większe pojęcie i doświadczenie niż wszyscy dookoła, jaka broń robi kuku, a jaka nie. Wystarczy mi, że widziałem program zrealizowany przez Policję tylko po to, żeby udowodnić takim jak Ty, że się mylą... Udowodnili, że strzał oddany z dozwolonej wiatrówki potrafi potłuc szybę i doskonale wiem, że ten sam śrut może zabić - wystarczy, że uderzy w odpowiednie miejsce w ciele człowieka. Nie wierzysz? Twoje doświadczenie i wiedza podpowiada Ci, że to nie możliwe? Ciekawe cze poddałbyś się eksperymentowi: z broni typu wiatrówka, dozwolonej bez specjalnych zezwoleń, niech ktoś strzeli do Ciebie z odległości 15m, np. w skroń lub tętnicę szyjną lub w tył głowy (zaraz pod kością potyliczną). Ciekaw jestem, czy odważyłbyś się przeprowadzić taki eksperymant i jakie miałbyś szanse na przeżycie? Według mnie coś tam piszesz, coś tam słyszałeś, niby widziałeś, ale jednak za bardzo nie zdajesz sobie sprawy z tego, że to broń i że jednak w określonych sytuacjach może zrobić krzywdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 08:26 Na bank jakas pneumatyczna bo inaczej w takim blokowisku bylby huk przeogromny. Szyba samochodowa od kamyczka rozpada sie w drobny mak, gorzej z wiata bo tam była pewnie plexi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roki Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.160.c74.petrotel.pl 15.01.10, 12:59 > nie ta prędkość , żeby wieksze kuku zrobić !!! Mam tę przewagę , że strzelałem > praktycznie z każdej broni strzeleckiej dostępnej w naszej armii do 97 r Tak się składa że ja też. Stzrelałem z czego mi tylko dali i byłem w tym bardzo dobry. Jeśli w/g ciebie wiatrówka nie przestrzeli autobusowej szyby... Mylisz się. Ktoś pewnie miał taka sama zagwózdkę i sprawdził. Pistolety na śrut są małe i automatyczne, wali z niego raz za razem. Trzy szyby ? 2 sekundy... Druga sprawa. Kbks nie przestrzeli szyby ? A na pewno smakowałeś z tego kija ? To nie jest armata ale zabić tym można bez problemu. Broń myśliwska robi potężne i bardzo zauważalne bum. Poza tym jest rejestrowana i łatwo o problemy. Wiatrówka przez szparę w oknie robi ciche pff.. i tyle Stawiam na broń pneumatyczną. Policji życzę powodzenia bo wam się przyda. Mam nadzieje że sprawca przy zatrzymaniu wyjmie broń a wy nie będziecie mieć pewności czy to ostra czy nie... ja bym nie miał ;) Dla dobra społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.128.14.162.static.crowley.pl 15.01.10, 08:57 Puknij się w czoło ! Proponuje też ogólnokrajową policyjną akcję wyzbierania wszystkich kamieni polnych tak aby nie można było nimi żucać w okna przejeżdzających pociągów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghh Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: 89.100.159.* 15.01.10, 10:07 bron wiatrowkowa- idz sie doucz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja;) Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.10, 10:40 To moze jako osoba strzelajaca z wiatrowek zajme tu glos i sie wypowiem:) 1. Debila ktory strzela do autobusow, ludzi, okien czy czegokolwiek innego nalezy posadzic do paki na dlugie lata. 2. Po drugie wiatrowka o energii do 17J NIE JEST bronia a tylko urzadzeniem pneumatycznym i tak tez jest traktowana. 3. Sa wiatrowki silniejsze (EK powyzej 17J) ktore nalezy po zakupie zarejestrowac na policji. 4. W zasadzie nic to nie daje, bowiem praktycznie niemozliwe jest ustalenie wiatrowki z ktorej padl strzal poprzez przeprowadzanie badan balistycznych. 5. Sa wiatrowki silniejsze niz KBKS (np. ktorys z karabinkow Career ma 240 Juli i strzela polcalowym 'srutem', w Azji poluja z niego na dzikie swinie) 6. Debilny dresiak takiego karabinka miec nie bedzie, bo po pierwsze nie przejdzie badan potrzebnych do rejestracji, po drugie sam proces rejsetracji kosztuje ok. 500 zeta plus jakies 3500 za karabinek. 7. Bez sensu jest wprowadzanie zakazow, nakazow i innych dupereli. Chec ograniczania samego siebie swiadczy o mnetalnosci niewolnika. Nawet w USA gdzie wiele osob ma dostep do broni przestwepstwa sa popelniane z broni nielegalnie posiadanej! A jesli ktos jest na tyle glupi, ze strzela z zarejestrowanej giwery, to tym lepiej, latwo go dopasc. 8. Wprowadzenie rejestracji kazdej wiatrowki jest w zasadzie niemozliwe na dzien dzisiejszy, byla juz taka inicjatywa i na szczescie upadla. W narodzi jest conajmniej kilkaset tysiecy wiatrowek (ja sam mam 6) i nie wierze by nagle kilkaset tysiecy ludzi lecialo je rejestrowac. Reasumujac - jest jakis debil, ktorego nalezy zlapac i wsadzic do paki pod zarzutem usilowania morderstwa z premedytacja, to odstraszy innych debili, ale nie nalezy karac za jego przewiny normalnych praworzadnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roki Re: Ostrzelał z wiatrówki autobus IP: *.160.c74.petrotel.pl 15.01.10, 13:01 > Reasumujac - jest jakis debil, ktorego nalezy zlapac i wsadzic do paki pod > zarzutem usilowania morderstwa z premedytacja, to odstraszy innych debili, No własnie. W naszą lokalną policje jeszcze wierzę gorzej bedzie dalej. Pewnie kolegium i do domu. A klamke policja pewnie będzie musiała mu oddać. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzelec w Płocku jest klub strzelecki !!! IP: 213.76.179.* 15.01.10, 11:49 W Płocku jest strzelnica, na której można strzelać za równo z własnej, jak i klubowej broni. Najwidoczniej mało kto zna takie rozwiązanie i strzela do celów ruchomych na ulicy. Poniżej link do stronki www klubu strzeleckiego w Płocku. Zapraszamy! www.grotplock.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzelec [...] IP: 213.76.179.* 15.01.10, 11:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makówka szaleniec IP: *.147.c89.petrotel.pl 15.01.10, 12:15 To jakiś wariat biega z wiatrówką czy też z innym sprzętem strzelającym i wybija szyby. Mieszkam na Kolegialnej i już dwa razy miałam zbitą - przestrzeloną szybę w samochodzie. Tak samo inni sąsiedzi. Mimo zgłaszania faktu na policję nikt się tą sprawą nie zajął, a nawet jeśli, to bez skutku. Koleś dalej szaleje i jest bezkarny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szaleniec IP: *.1-79-r.retail.telecomitalia.it 15.01.10, 17:27 to jakis kutas z tego bloku przy przedzkolu strzela z wiatrowki do aut,,,raczej jestem pewien tko to jest,,,ale co mozna zrobic bez dowodow na dodatek z polska policja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szaleniec IP: *.1-79-r.retail.telecomitalia.it 15.01.10, 17:46 tencw... nie lubi jak ktos z innego bloku parkuje pod jego blokiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: szaleniec IP: *.plock.mm.pl 16.01.10, 11:27 No to go policja ma jak na widelcu. Odpowiedz Link Zgłoś