Dodaj do ulubionych

Na początek proponujemy dwa nasze piwa

16.08.10, 22:55
a gdzie takiego piwka z miodem mozna sie u nas napic??
Obserwuj wątek
    • marcin_ek77 Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa 17.08.10, 07:47
      W Browarze Tumskim na Starym Rynku
    • Gość: Spostrzegawczy Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 08:36
      Przecież na kuflu jest wyraźnie napisane.
      www.browartumski.pl/browar.php/pl,155,0,nasze-piwa,,,,,,browar-tumski
      W lokalu obok (w Saloniku) serwują Ciechana. Miodowego lub pszenicznego.

W naszym mieście mamy jeszcze jeden browar restauracyjny. Hotel Płock i
      działający przy nim Pub Browar, serwuje Krakowskie:
      www.hplock.plocman.pl/?d=browar
    • Gość: piwosz Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 09:11
      Kasztelan rozlewany w Sierpcu to zwykły ściek, brrr
      • Gość: Patriot Kasztelan = ściek IP: 91.212.223.* 17.08.10, 10:48
        Zgadzam się z przedmówcą - piwo z Sierpca to ściek, jakich mało.
        Niedawno spróbowałem ich 'hitu' Kasztelan Niepasteryzowany.
        Luuuuuudzie! MASAKRA !!! takiej 'chemii' dawno nie miałem w ustach.
        Tak się tym wk....łem, że zamierzam ten niemiecki browar podać do
        sądu za oszukiwanie klientów. Co się nie robi, aby zwiększyć
        sprzedaż.
        Zatem drodzy piwosze nie dajcie się robić w bambuko z Kasztelanem,
        podobnie jak z ściakami Krakowskie w Hotelu Miejskim. Na początku to
        było nawet dobre piwo, póki piwowar nadzorował proces fermentacji.
        Ale potem to się zrobił ściek i tak trwa do dzisiaj.
        Niezależnie od tego polecam Browar Tumski na Starym Rynku, piwo
        CIECHAN niepasteryzowane (trochę przypomina dawny, dobry Kasztelan
        niepasteryzowany, zanim nie poszedł w germańskie łapy).
        A już wszystkim koneserom dobrego piwa polecam litewski SVYTURYS -
        fantastyczne piwo, tórym się opijam z beczki, jak jestem w
        Białymstoku. PALCE LIZAĆ !!!! Może ktoś w Płocku wprowadziłby do
        sprzedaży beczkowy SVYTURYS?? Zapewniam,że nie straci na tym.
        Pozdro dla prawdziwych koneserów chmielowego napoju (a nie ścieków
        robionych na chemii typu Kasztelan, Tyskie, Żubr, Lech itp.)
        • Gość: wujek dobra rada Re: Kasztelan = ściek IP: *.se 17.08.10, 15:36
          Wy tam w Orlenie, nie pijcie w godzinach pracy!
        • Gość: gira Browar Tumski najlepszy IP: *.103.c91.petrotel.pl 18.08.10, 21:41
          Zgadzam się z Patriotem SVYTURYS to przednie piwko pszeniczne. Rok temu jak byłem na Litwie rozsmakowałem się w tym trunku. Dlatego tak bardzo lubię piwka z Browaru Tumskiego, bo bardzo przypominają mi te litewskie. Szczególnie polecam pociejowego PILSA (zdecydowanie lepszy, bardziej wytrawny od miodowego) oraz Stout - mocne, ciemne o lekko spalonym smaku i wspaniałej piance.
          Wszystkich swoich gości (czy to z Polski, Francji czy Włoch) zabieram aby skosztowali piwka w BT i są zachwyceni.
          Marzy mi się również, aby w Płocku ktoś zaczął z beczki sprzedawać litewską lub białoruską GIRĘ, czyli po polsku "kwas chlebowy" (choć polskie podróbki nie umywają się do produkcji braci ze wschodu). To cudowny i orzeźwiający napój dla tych, którzy pić alkoholu nie mogą (bo np. prowadzą samochód). A najlepszą GIRĘ podają w skansenie w Rumszyszkach (Lt).

A jeśli chodzi o potrawę to znów uderzę do Browaru Tumskiego, który kiedyś sprzedawał przepyszne pierogi z wiśniami i... (uwaga) z makiem. Cudo!!!
          • Gość: Bułak-Bałachowicz Brzozę pić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 09:47
            Supermarketowy "kwas chlebowy" porównać do prawdziwego kwasu chlebowego to jak
            postawić koło siebie Kasztelana i Ciechana. Lepiej już samemu go zrobić niż
            kupować wynalazki sprzedawane pod jego szlachetną nazwą w wielkopowierzchniowych
            sklepach.
            Z moich wojaży po Kresach brakuje mi na Mazowszu jeszcze soku brzozowego.
            Jeszcze lepiej gasi pragnienie niż kwas. Rewelacyjna sprawa na upały i po
            wysiłku fizycznym. Kto chociaż raz spróbował soku z brzozy ten zapamięta jego
            zapach do końca życia. Gwarantuję :)))
            • roman_j Re: Brzozę pić 19.08.10, 14:45
              Gość portalu: Bułak-Bałachowicz napisał(a):

> Z moich wojaży po Kresach brakuje mi na Mazowszu jeszcze soku
              > brzozowego. Jeszcze lepiej gasi pragnienie niż kwas. Rewelacyjna
              > sprawa na upały i po wysiłku fizycznym. Kto chociaż raz spróbował
              > soku z brzozy ten zapamięta jego zapach do końca życia. Gwarantuję

Próbowałem. Kupiłem go w Płocku. Ale jego cena raczej nie zachęca do regularnego
              spożycia.
          • piw_osz Re: Browar Tumski najlepszy 19.08.10, 23:21
            Też jestem fanem piweczek z Browaru Tumskiego, byłem tam nawet
            dzisiaj.Okazało się ,że jest już butelkowane na wynos. Mają
            bezzwrotne bączki 0,33l , a kupić je będzie można także w karczmie w
            mazovii.
            Kiedyś piłem sok brzozowy - podobno bardzo zdrowy , ale nie wiem
            gdzie go kupić ?
            • Gość: ubawiony Re: Browar Tumski najlepszy IP: *.232.c81.petrotel.pl 19.08.10, 23:34
              A może "woda brzozowa" :-)

www.youtube.com/watch?v=HdF7eByG2Ng
              • roman_j Re: Browar Tumski najlepszy 20.08.10, 07:16
                Woda brzozowa jest dla desperatów. Jeśli ktoś chce spróbować połączenia alkoholu z wyciągiem z brzozy to proponuję Бульбашь на бярозавых пупышках (Bulbasz na brzozowych szyszkach). Do nabycia na Białorusi. :-))
    • Gość: paniam Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.class147.petrotel.pl 17.08.10, 09:21
      piwo miodowe serwują jeszcze na kolegialnej, koło przychodni
      dermatologicznej, tam jest jakaś pizzeria czy bar i reklamują się że
      można u nich wypić piwo miodowe. To z Browaru Tumskiego jest pyszne, a
      tego drugiego nie znam :(
      • Gość: Turysta Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 08:19
        Gdzie? W którym miejscu? Jak nazywa się ten lokal?
    • Gość: Niedybiec Czy wy nas macie za idiotów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 11:12
      "Produkt regionu? Bez wątpienia Kasztelan! - reagowali nasi rozmówcy, gdy
      pytaliśmy o propozycje do plebiscytu. Nic dziwnego - marka ma blisko 40 lat."
      Na Trygława! Z kim żeście rozmawiali? Z kolegami z redakcji? Jakie 40 lat? Co ma
      niby wspólnego Carlsberg w wersji dla ubogich z piwem ważonym w Sierpcu w latach
      70 ubiegłego wieku?

Jaki produkt regionu? Jakie nasze piwo? Wizytówka Mazowsza? Przecież to jakieś
      horrendalne bzdury wypisujecie.
      • Gość: kufelek Re: Czy wy nas macie za idiotów? IP: *.plock.mm.pl 17.08.10, 13:27
        Niedybcu, masz racje!
        A ja lubie to ciemne z Browarku Tumskiego. Oby się nie popsuły te tam
        piweńka.
    • Gość: Warszawiak Wyrób piwopodobny IP: 204.45.134.* 17.08.10, 15:15
      Zastanwiam sie dlaczego pani redaktor Aleksandra Dybiec wprowadza czytelnikow w
      blad?

To cos co sprzedaja z etykieta "Kasztelan" to nic innego jak jeden z calej masy
      produktowy wielkiego internacjonalistycznego koncernu znanego pod nazwa Grupa
      Carlsberg.

To ze akurat produkt koncowy jest robiony w pod plockim Sierpcu to tak naprawde
      malo istotne. Calosc ma tyle wspolnego z regionem Mazowsza Polnocnego co ta bida
      na naklejce tego napoju piwo podobnego z prawdziwym kasztelanem!

Pani Agnieszce Raczkowskiej proponuje skupic sie bardziej na gotowaniu niz na
      wymadrzaniu w prasie lokalnej. Fabrykat megakoncernu (smakujacy jak kazde inne z
      tej polki) rarytasem dla turysty - no tego jeszcze nie grali!!!

"Duma tej ziemi" jest zdecydowanie inne piwo!
      • Gość: antyidiot Re: Wyrób piwopodobny IP: *.plock.mm.pl 18.08.10, 09:16
        Znawcą piwa to ty nie jesteś.Coś tam usłyszałeś, i coś beknąłeś na forum. Dodatkowo prezentując postawę prymitywnego facia upatrującego miejsce kobiety przy garnkach.
        • Gość: AntyRedaktor Re: Wyrób piwopodobny IP: 209.172.34.* 18.08.10, 12:52
          Drogi panie redaktorze, to że pan nie potrafi czytać ze zrozumiem to pański
          problem. Dobrze napisał ten przybłęda z dawnej wioski rybackiej: kobiecina razem
          z Michnikową pierdoły pociska. Nie trzeba być znawcą trunków, aby wiedzieć z
          czego waży się piwo, a z czego wytwarzają swoje produkty piwne, browarnicze
          molochy. Ale spoko luz. Jest sezon ogórkowy, terenówki nie mają o czym pisać to
          centrala obmyśliła, że zapełnią lokalne szpalty nikomu niepotrzebnym
          plebiscytem. Rozumiem, każdy chce utrzymać pracę w tych trudnych czasach.
          • Gość: z jaru Re: Wyrób piwopodobny IP: *.plock.mm.pl 18.08.10, 13:38
            I tu właśnie antredaktor wyłożył sens całej tej zabawy. Szczera prawda - sama
            prawda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka