nissanklub.pl 16.08.10, 22:55 a gdzie takiego piwka z miodem mozna sie u nas napic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_ek77 Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa 17.08.10, 07:47 W Browarze Tumskim na Starym Rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzegawczy Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 08:36 Przecież na kuflu jest wyraźnie napisane. www.browartumski.pl/browar.php/pl,155,0,nasze-piwa,,,,,,browar-tumski W lokalu obok (w Saloniku) serwują Ciechana. Miodowego lub pszenicznego. W naszym mieście mamy jeszcze jeden browar restauracyjny. Hotel Płock i działający przy nim Pub Browar, serwuje Krakowskie: www.hplock.plocman.pl/?d=browar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwosz Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 09:11 Kasztelan rozlewany w Sierpcu to zwykły ściek, brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriot Kasztelan = ściek IP: 91.212.223.* 17.08.10, 10:48 Zgadzam się z przedmówcą - piwo z Sierpca to ściek, jakich mało. Niedawno spróbowałem ich 'hitu' Kasztelan Niepasteryzowany. Luuuuuudzie! MASAKRA !!! takiej 'chemii' dawno nie miałem w ustach. Tak się tym wk....łem, że zamierzam ten niemiecki browar podać do sądu za oszukiwanie klientów. Co się nie robi, aby zwiększyć sprzedaż. Zatem drodzy piwosze nie dajcie się robić w bambuko z Kasztelanem, podobnie jak z ściakami Krakowskie w Hotelu Miejskim. Na początku to było nawet dobre piwo, póki piwowar nadzorował proces fermentacji. Ale potem to się zrobił ściek i tak trwa do dzisiaj. Niezależnie od tego polecam Browar Tumski na Starym Rynku, piwo CIECHAN niepasteryzowane (trochę przypomina dawny, dobry Kasztelan niepasteryzowany, zanim nie poszedł w germańskie łapy). A już wszystkim koneserom dobrego piwa polecam litewski SVYTURYS - fantastyczne piwo, tórym się opijam z beczki, jak jestem w Białymstoku. PALCE LIZAĆ !!!! Może ktoś w Płocku wprowadziłby do sprzedaży beczkowy SVYTURYS?? Zapewniam,że nie straci na tym. Pozdro dla prawdziwych koneserów chmielowego napoju (a nie ścieków robionych na chemii typu Kasztelan, Tyskie, Żubr, Lech itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Kasztelan = ściek IP: *.se 17.08.10, 15:36 Wy tam w Orlenie, nie pijcie w godzinach pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gira Browar Tumski najlepszy IP: *.103.c91.petrotel.pl 18.08.10, 21:41 Zgadzam się z Patriotem SVYTURYS to przednie piwko pszeniczne. Rok temu jak byłem na Litwie rozsmakowałem się w tym trunku. Dlatego tak bardzo lubię piwka z Browaru Tumskiego, bo bardzo przypominają mi te litewskie. Szczególnie polecam pociejowego PILSA (zdecydowanie lepszy, bardziej wytrawny od miodowego) oraz Stout - mocne, ciemne o lekko spalonym smaku i wspaniałej piance. Wszystkich swoich gości (czy to z Polski, Francji czy Włoch) zabieram aby skosztowali piwka w BT i są zachwyceni. Marzy mi się również, aby w Płocku ktoś zaczął z beczki sprzedawać litewską lub białoruską GIRĘ, czyli po polsku "kwas chlebowy" (choć polskie podróbki nie umywają się do produkcji braci ze wschodu). To cudowny i orzeźwiający napój dla tych, którzy pić alkoholu nie mogą (bo np. prowadzą samochód). A najlepszą GIRĘ podają w skansenie w Rumszyszkach (Lt). A jeśli chodzi o potrawę to znów uderzę do Browaru Tumskiego, który kiedyś sprzedawał przepyszne pierogi z wiśniami i... (uwaga) z makiem. Cudo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bułak-Bałachowicz Brzozę pić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.10, 09:47 Supermarketowy "kwas chlebowy" porównać do prawdziwego kwasu chlebowego to jak postawić koło siebie Kasztelana i Ciechana. Lepiej już samemu go zrobić niż kupować wynalazki sprzedawane pod jego szlachetną nazwą w wielkopowierzchniowych sklepach. Z moich wojaży po Kresach brakuje mi na Mazowszu jeszcze soku brzozowego. Jeszcze lepiej gasi pragnienie niż kwas. Rewelacyjna sprawa na upały i po wysiłku fizycznym. Kto chociaż raz spróbował soku z brzozy ten zapamięta jego zapach do końca życia. Gwarantuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Brzozę pić 19.08.10, 14:45 Gość portalu: Bułak-Bałachowicz napisał(a): > Z moich wojaży po Kresach brakuje mi na Mazowszu jeszcze soku > brzozowego. Jeszcze lepiej gasi pragnienie niż kwas. Rewelacyjna > sprawa na upały i po wysiłku fizycznym. Kto chociaż raz spróbował > soku z brzozy ten zapamięta jego zapach do końca życia. Gwarantuję Próbowałem. Kupiłem go w Płocku. Ale jego cena raczej nie zachęca do regularnego spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
piw_osz Re: Browar Tumski najlepszy 19.08.10, 23:21 Też jestem fanem piweczek z Browaru Tumskiego, byłem tam nawet dzisiaj.Okazało się ,że jest już butelkowane na wynos. Mają bezzwrotne bączki 0,33l , a kupić je będzie można także w karczmie w mazovii. Kiedyś piłem sok brzozowy - podobno bardzo zdrowy , ale nie wiem gdzie go kupić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiony Re: Browar Tumski najlepszy IP: *.232.c81.petrotel.pl 19.08.10, 23:34 A może "woda brzozowa" :-) www.youtube.com/watch?v=HdF7eByG2Ng Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Browar Tumski najlepszy 20.08.10, 07:16 Woda brzozowa jest dla desperatów. Jeśli ktoś chce spróbować połączenia alkoholu z wyciągiem z brzozy to proponuję Бульбашь на бярозавых пупышках (Bulbasz na brzozowych szyszkach). Do nabycia na Białorusi. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paniam Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.class147.petrotel.pl 17.08.10, 09:21 piwo miodowe serwują jeszcze na kolegialnej, koło przychodni dermatologicznej, tam jest jakaś pizzeria czy bar i reklamują się że można u nich wypić piwo miodowe. To z Browaru Tumskiego jest pyszne, a tego drugiego nie znam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Na początek proponujemy dwa nasze piwa IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 08:19 Gdzie? W którym miejscu? Jak nazywa się ten lokal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedybiec Czy wy nas macie za idiotów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 11:12 "Produkt regionu? Bez wątpienia Kasztelan! - reagowali nasi rozmówcy, gdy pytaliśmy o propozycje do plebiscytu. Nic dziwnego - marka ma blisko 40 lat." Na Trygława! Z kim żeście rozmawiali? Z kolegami z redakcji? Jakie 40 lat? Co ma niby wspólnego Carlsberg w wersji dla ubogich z piwem ważonym w Sierpcu w latach 70 ubiegłego wieku? Jaki produkt regionu? Jakie nasze piwo? Wizytówka Mazowsza? Przecież to jakieś horrendalne bzdury wypisujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufelek Re: Czy wy nas macie za idiotów? IP: *.plock.mm.pl 17.08.10, 13:27 Niedybcu, masz racje! A ja lubie to ciemne z Browarku Tumskiego. Oby się nie popsuły te tam piweńka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Wyrób piwopodobny IP: 204.45.134.* 17.08.10, 15:15 Zastanwiam sie dlaczego pani redaktor Aleksandra Dybiec wprowadza czytelnikow w blad? To cos co sprzedaja z etykieta "Kasztelan" to nic innego jak jeden z calej masy produktowy wielkiego internacjonalistycznego koncernu znanego pod nazwa Grupa Carlsberg. To ze akurat produkt koncowy jest robiony w pod plockim Sierpcu to tak naprawde malo istotne. Calosc ma tyle wspolnego z regionem Mazowsza Polnocnego co ta bida na naklejce tego napoju piwo podobnego z prawdziwym kasztelanem! Pani Agnieszce Raczkowskiej proponuje skupic sie bardziej na gotowaniu niz na wymadrzaniu w prasie lokalnej. Fabrykat megakoncernu (smakujacy jak kazde inne z tej polki) rarytasem dla turysty - no tego jeszcze nie grali!!! "Duma tej ziemi" jest zdecydowanie inne piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyidiot Re: Wyrób piwopodobny IP: *.plock.mm.pl 18.08.10, 09:16 Znawcą piwa to ty nie jesteś.Coś tam usłyszałeś, i coś beknąłeś na forum. Dodatkowo prezentując postawę prymitywnego facia upatrującego miejsce kobiety przy garnkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyRedaktor Re: Wyrób piwopodobny IP: 209.172.34.* 18.08.10, 12:52 Drogi panie redaktorze, to że pan nie potrafi czytać ze zrozumiem to pański problem. Dobrze napisał ten przybłęda z dawnej wioski rybackiej: kobiecina razem z Michnikową pierdoły pociska. Nie trzeba być znawcą trunków, aby wiedzieć z czego waży się piwo, a z czego wytwarzają swoje produkty piwne, browarnicze molochy. Ale spoko luz. Jest sezon ogórkowy, terenówki nie mają o czym pisać to centrala obmyśliła, że zapełnią lokalne szpalty nikomu niepotrzebnym plebiscytem. Rozumiem, każdy chce utrzymać pracę w tych trudnych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z jaru Re: Wyrób piwopodobny IP: *.plock.mm.pl 18.08.10, 13:38 I tu właśnie antredaktor wyłożył sens całej tej zabawy. Szczera prawda - sama prawda. Odpowiedz Link Zgłoś