Dodaj do ulubionych

Cztery lata jazdy po płytach ulicy Korczaka

01.11.10, 21:38
Śmiechu warte..
Witczewska: "Co wy, mieszkańcy i urzytkownicy ul. Korczaka, mi d**e głupotami zawracacie? Dwa lata jeździcie to dacie radę kolejne dwa.. Poza tym cieszcie się że macie ten zaszczyt jeździć po płytach bo mieszkańcy Popłacińskiej przez 3 lata wcale nie mogli do swoich popesji dojechać!
W tej chwili najważniejszą inwestycją w mieście jest MOLO a nie Wasze problemy! Dzięki niej mój kochany Mirosław będzie miał większe szanse na zdobycie reelekcji."
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc 10/10 IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 06:33
      Najbardziej wkurzające jest to ze Miles otoczony jest m.in. takim beztalenciem jak panienka z MZD.
      O ile prezydent i rada miasta planują jakieś inwestycje to projekt oraz wykonanie ich, jest największa bolączka Płocka.
      Myślę że na tym polu należałoby zrobić czystki, może jakieś wyższe służby przyjrzą się czy to wynika z głupoty osób odpowiedzialnych, czy może jakieś inne są przyczyny tak debilnych posunięć.
      Jako społeczeństwo "idiotyzmy drogowe" widzimy najlepiej, lecz pewnie wiele miejskich spraw jest równie tragicznie rozwiązywanych.
      • Gość: menedżer manażerii Re: 10/10 IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 10:05
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Myślę że na tym polu należałoby zrobić czystki, może jakieś wyższe służby przyj
        > rzą się czy to wynika z głupoty osób odpowiedzialnych, czy może jakieś inne są
        > przyczyny tak debilnych posunięć.

Człowieku - czas najwyższy dowiedzieć się, że to nie tamte czasy, kiedy wszystko zależało od jakichś wyższych instancji i ich służb - dziś zgodnie z obowiązującą konstytucją i ustawą o samorządzie najwyższą instancją jest społeczeństwo i głosy wyborców.
        Pytasz o przyczyny tak DEBILNYCH POSUNIĘĆ: odpowiedź jest bardzo prosta i precyzyjna!!!
        Każda społeczność sama sobie wybiera swój samorząd i jego DEBILIZM jest wynikiem i odbiciem DEBILINOŚCI tej społeczności - jaka społeczność taki samorząd - mamy tak DEBILNY SAMORZĄD wykonujący debilne posunięcia, jaki sami DEBILNIE WYBRALIŚMY i długo już tolerujemy i przyzwlamy na jego coraz to bardziej debilne posunięcia a nawet oczekujemy kolejnych!!!!
        Dobrze, że myślisz o czystkach.
        W ramach tego myślenia proponuję przyjąć program działania wynikający z prostego, klarownego i jakże wymownego motta :

Dla bezpieczeństwa Płocka należy NIEZWŁOCZNIE POODBIERAĆ MAŁPOM BRZYTWY .

PS. każde ze zdań twojego wpisu zasługuje na solidne rozwinięcie i wykład na zasadzie "kawa na ławę", ale tutaj skupiłem się tylko na analizie pra-przyczyny sytuacji, która nam tak bardzo doskwiera - rencenzję popispów baletu prezentowałem na tym forum już wielokrotnie.

Dla bezpieczeństwa Płocka niezwłocznie pozabireać małpom brzytwy
        • Gość: gosc cd. Re: 10/10 IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 11:44
          cd.: nie podchodziłbym do tego tak radykalnie; efekty widzieliśmy niedawno w Łodzi; jako że osobiście nikogo nie popieram ani nie jestem przeciw; staram się tylko zwrócić uwagę na pewne dziwne zależności pomiędzy głupotą a polityka, choćby samorządową.

dla mnie może być prezydentem choćby spalony hetek, czy mileś czy nowkoszczak, czy ktoś inny, ważne aby nie kradli, nie oszukiwali, nie trwonili pieniędzy.
          • Gość: menedżer manażerii Re: 10/10 IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 12:38
            Gość portalu: gosc cd. napisał(a):

> dla mnie może być prezydentem choćby spalony hetek, czy mileś czy nowkoszczak,
            > czy ktoś inny, ważne aby nie kradli, nie oszukiwali, nie trwonili pieniędzy.

Z tego co napisałeś wynika bezpośrednio, że byle był uczciwy, nie kradł, nie oszukiwał to prezydentem może zostać byle matoł, przygłup, dupa a nawet DEBIL - nie przypuszczałem, że tak szybko uzyskam TAK DOBITNE potwierdzenie mojej oceny płocczan jako kapitału ludzkiego i społecznego.
            człowieku czas się leczyć.
            • Gość: nn Re: 10/10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 13:09
              oczywiście, oczywiście ...mądrość wybieranych władców jest wypadkową mądrości wyborców, którzy nigdy nie wybiorą mądrzejszych od siebie, bo ich nie rozumieją, albo im zazdroszczą ... wymaganie dotyczące uczciwości kandydatów w katolickim w 90% kraju jest chyba nie na miejscu, gdyż tu wszyscy z natury są uczciwi, no po wyłączeniu tych okropnych ateistów i innowierców... kto dysponuje cudzymi pieniędzmi zazwyczaj je (oczywiście w dobrej wierze) trwoni lub myśli (oczywiście tylko myśli) o częściowym (uczciwym) ich przejęciu...osobniki tego samego gatunku rywalizują ze sobą o ograniczony zasób dóbr i to oczywiste prawo naturalne staje się tematem spektaklu teatralnego pod tytułem demokratyczne przejęcie władzy czyli wybory
              • Gość: menedżer menażerii odebrać małpom brzytwy IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 13:53
                Gość portalu: nn napisał(a):

> wymaganie dotyczące uczciwości kandydatów w katolickim w 90% kraju jest chyba nie na > miejscu, gdyż tu wszyscy z natury są uczciwi

Jak na nn to dość wysoki akademicki poziom rozważań - postaram się na moment wspiąć na ten poziom.
                Kontynując rozważania na temat etyki i uczciwości kandydatów na tle ich pozostałych predyspozycji, właściwości i kwalifikacji do sprawowania mandatu możnaby ograniczyć się do suchego stwierdznia: postępowanie etyczne oraz uczciwość kandydata to warunek konieczny, ale niedostateczny, by prwidłowo sprawować mandat - kandydat powinien wykazywać jesżcze jakieś właściwości / przymioty i wydaje się, że są one co najmniej tak samo ważne jak rzeczona etyka i uczciwość.
                Nie może być dobrym prezydentem czy radnym uczciwy matoł i głąb - jaki pożytek może płynąć z uczciwości przygłupa, raczej więcej szkody z tego nieuchronnie wyniknie niż pożytku.
                Nie może być dobrym prezydentem czy radnym człowiek bez właściwości, czego właśnie doświadczamy od lat w Płocku.
            • Gość: do m.menażerii Re: 10/10 IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 19:35
              W ten sposób dajesz wyraz swoje wyższości nad ludem zwykłym, choć osobiście uważam że jesteś typowe dziecko piaskownicy, któremu brakuje łopatki.
              Mnie tekstami o leczeniu nie obrazisz za to widać że sam nie wyszedłeś poza margines dna, ale to Twój zaściankowy problem.
              Niech wygra Twój umysł, idź zagłosuj niech stanie się dobro. A co do kapitału społecznego płocczan, żal Ci czegoś? bo mnie to zwisa, za długo tu mieszkam. Nie takich posranych fanatyków widziałem i jakoś życie kręci się dalej, grunt to duża piaskownica gdzie takich jak Ty można beztrosko puścić.
              ps. ktoś musiał Ci ostro poszerzyć "horyzont" że tak piejesz inwektywami.
              • Gość: menedżer menażerii Re: 10/10 IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 21:04
                Gość portalu: do m.menażerii napisał(a):

> Nie takich posranych fanatyków widziałem i jakoś życie kręci się dalej, grunt to d
                > uża piaskownica gdzie takich jak Ty można beztrosko puścić.

Nie liczyłem na tyle szczerości, bardzo mnie ucieszył ten wpis - potwierdza on trafność mojej diagnozy i to że dociera ona, gdzie trzeba.
    • Gość: tombi Re: Cztery lata jazdy po płytach ulicy Korczaka IP: *.plock.mm.pl 02.11.10, 07:38
      Czytałem ostatnio że ta cała Witczewska zarabia ponad 7 tysięcy złotych drodzy płoczczanie odpowiedzcie mi proszę za co ??? Czy jej nikt nie rozlicza...
    • Gość: nie Re: Cztery lata jazdy po płytach ulicy Korczaka IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 06:33
      mam nadzieję, że ta ekipa rządzących odejdzie w niebyt. Amen
      Ta sama pani wydała decyzję o budowie parkingów na ul.Gierzyńskiego i remoncie całej tej ulicy. Drobny szczegół: inwestycje rozpoczęto w listopadzie nie interesując się wcale jak do swoich mieszkań mają dostać się mieszkańcy i służby komunalne
      • Gość: haha Re: Cztery lata jazdy po płytach ulicy Korczaka IP: *.075.c90.petrotel.pl 03.11.10, 14:54
        haha , może chcecie zamienić te płyty na nasz bruk z Maszewskiej ?
    • Gość: mik Tak krótko? A może do 2014? IP: *.plock.mm.pl 03.11.10, 20:44
      Tak się dobrze jeździ po tych płytach,pełna profeska-połamane płyty leżą na zakręcie Harcerska-Korczaka od zawsze-potem mamy odcinek płytowo-asfaltowy,potem mamy zapadającą się Grabówkę. I to cała alternatywna trasa od centrum do Borowiczek i innych miejscowości. Poza tym mamy rozpadającą się Szopena od Bielskiej do wiaduktu Piłsudskiego,rozpadającą się Otolińską od ronda do palacu cudów,rozpadającą się Zglenickiego.Same fajne drogi prowadzą do Płocka-nie ma co :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka